aslında borsa açık iken geçmiş 12 güne bakıldığında güzel yükseliş olduğunu görebiliriz .
https://i.hizliresim.com/81smen9.png
Printable View
aslında borsa açık iken geçmiş 12 güne bakıldığında güzel yükseliş olduğunu görebiliriz .
https://i.hizliresim.com/81smen9.png
https://i.hizliresim.com/i9t5gi1.png
geçen hafta söylediğimiz bantlar geçildi , 34.44 üzeri günlük kapanışlarda yukarı hareket ivme kazanır.
Bloomberg HT
@BloombergHT
·
52d
Bakan Nebati Londra’da yatırımcılarla bir araya gelecek
para lazım :)
Işıklar sönmesin diye mücadele ediliyor IMF den para alınmak istenmiyor çünkü meydanlarda büyük laf edildi , tefecilerden şuanki risk pirimi ile minimum %7-8 den para bulma peşindeler yazık ki ne yazık.
Birileri bunun içinde yabancı kurumlarda mevcut 200-300 baz puan faiz artırımı için RTE den haber bekleniyor diye ortalıkta dedikodular geziyor , bunlar bilinçli çıkarılıyor , çünkü beklenti yaratılıyor olmazsa fiyatlama dolarda ivme kazandırmaya dönüyor.Kaç gündür aynı oyun dönüyor dolar üzerinden.
Sabah yabancı kaynaklı 2 haber okudum orada rus oligarklar türk bankalarına döviz getiricekmiş vs haberler türedi.
Yöneticiler oyuna gelmesin eğer büyükler bir şeye cıs elini yakarsın demişse , sende aynı tavanın içindeysen arkadan iş çevirdinmi bedelini ödetirler.,Şuanda o davalar yüzünden elimizi kolumuzu kaptırdığımız dönemler oldu geçmişe baksın herkes.
Faiz artarsa üstüne bakanda verirler..
Bir alana bir bedava..
İhtimal vermiyorum...
Ama havaya göre her oyunu oynayabilir
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın sindoma 2100 geçilecek gibi mi sizce? Sanki bu faiz olayıyla gazı alıp farklı bir noktaya doğru ilerleyeceğiz gibi. Yeni gözdeler bankalar olabilir mi bistte?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/90jmwee.png
havacılık endeksi ama hala kuşu uçurmaya çalışıyorlar
bağla badem bofasını sür yukarı :)
yeşil ve kırmızı biziz diğer renkler dünya
Bakın millet rusya ile ilgili bir sürü hikaye yazıyor yok türkiyeye dolar gelecekmiş , yok başka ülkelere gitmeyen turistler bize akacakmış vs vs , bugun Almanya bile çin ne yaptırımlara uymazsan ticari lişkimizi keseriz diyor işin özü hansı conu bu işe kötü bilenmiş bu net.Bu yüzden gördüğünüz hikayeye yatırım yapın duyduğunuza değil bu dönemlerde.
%60-70 kağıt üzerinde enflasyon gözüken ülkede %14 faiz ,
faiz artırsa ne olur , faiz indirimi ile yaralar açıldı iltihap bağladı .
şimdi para nereden buluruz diye dolaşıyorlar.
kibir en tehlikeli duygudur bu dünyada kanser gibi yer bitirir.
Bu blomberg de yorumcu olarak katılan aracı kurum elemanları hep aynı hikayeyi anlatıyor yok başka .
neymiş Dolar bazında ucuzmuşuk :plc:
neden bu yorumlar sen , ben, onlar masadan çekilirsek kimler verecek bu adamların maaşını , bu yüzden senelerdir aynı katalizör bakış açısı değişmiyor.
Rusya İranı uyarıyor ulen diyor sana yapılan yaptırım boyunca yanında oldum , dötün başın oynamasın diyor ABD ile anlaşmaması için.
Yapacağın anlaşma bana zarar verir diyor , bakalım oradaki hikaye ne olacak,
gördünüz demi bir komedyene neler yaptırdı ABD :)
İşaretlediğim bölge ile ilgili ne olduğunu perşembe günü görecez bakalım piyasaya ne kadar beklenti yaratılıp birileri dolarese oynamış.Beklenti oluşmuşsa zaten faiz artırımı olmazsa oyun ters işleyecek 15 lere bu benim görüşüm.Bu yüzden diyorumki ülkeyi yönetenler artık doğru hamlelere geçmeli zaman kaybettikçe daha ağır bedeli olacak.
https://i.hizliresim.com/kfpocil.jpg
TCMB politika faizini %19’dan %14’e indirirken, Türkiye Hazinesi’nin faiz giderleri enflasyondaki yükselişle de birlikte rekor yüksek seviyeye geldi.
https://i.hizliresim.com/oodcko6.png
kuştaki son durum bu saatlik kanalı kırmak için deneme yaptı olmadı ,
daire içindeki gap kapandı , kıramazsa o bölgeyi tup gibi geri gelir.
Tüp için 195 demiştiniz oraya geldi sayın sindoma tebrikler. Yeni grafik var mı ?
Şimdi diyorsunuz ki dışarısı %3 lerin yaptığı zamanda biz neden buralardayız.
pıst 100 de 1726 dıp sayarsak tl bazlı 2100 %22 yukarı yaptık.
sıra onlarda dipten %15 yukarı yaptılar , farkındaysanız Dow da bam bam yukarı değil .
benim gördüğüm petrol,emtia,altın ,borsalar fiyatlamalar olarak bir şekilde yeniden dizayn edilecek .
Özl den bazı arkadaşlar pıst 100 grafı istiyor benim graflarda 2100 üst kanal kırılmadan graf paylaşmanın manası yok.
burayı takip eden emek hırsızları var geliyorlar kopyalayıp gidiyorlar analizleri götürdükleri yerlerde altına yazmadan kendi analizimiş gibi anlatıyorlar benimde haberim yoktu , yalnız hisse net te daha önce yazan çoğu teknikçi twiterda hem buraya hem oraya takılan arkadaşlar bildirdi öğle haberim oldu.Bu yüzden ben istemediğim sürece bunlara elimi belli etmiyorum.
Beni daha önceden tanıyanlar bilir özl den yazdığınızda hepinize dönüş yapamam , vıopta yazarken oradayım diye ortaya yazıyordum ,burada yazarkende burada paylaşım yapıyorum.
Bugun nebati beyi dinledim tv de , gözlerindeki ışıkla ekonomideki ışık aynı görmedim.:)
Öncelikle hükümet ekonomiyi seçim odaklı götürmeye çalışıyor neden çünkü zamanlama hatası yaptılar çözüme geçseler meyvesi seçime yetişmez oda tutarsa.Bu yüzden kendilerine göre modeller çıkarıyorlar.
Putin çıktı brent 130-138 dolarlardayken olumlu gelişmeler var dedi , brent oradan aşağı verdi sizce bu tesadüf mü:)
bakıyorsun ortada birşey yok oda petrol üzerinden piyasayı yapıyor , nasıl olsa giren girmiş .
İranı bu yüzden uyardı , ABD de Çini uyardı.Bıden Sudileri uyardı şuanda herkes okey masasında gibi koltuğunun altındakini taşlıyor.:kahkah:
Beğenilerinize göre
·
Daha fazlasını gör
Cem Başlevent
@cbaslevent
·
6s
Mevduat faizini düşürme saplantısıyla konut fiyatları uçuyor. Bir zamanlar emeklilik ikramiyesiyle ev alınan ülke, Türk ailelerin İranlıların, Rusların kiracısı olduğu ülkeye dönüşüyor.
3-5 milyar döviz gelecek diye buna göz yumuluyor; vatandaşlık verilerek teşvik ediliyor.
yukarda belirttiğim gibi seçim odaklı ekonomi yönetirseniz böyle hatalar yaparsınız herşeyi para görmek hata.
https://i.hizliresim.com/sj6ko37.png
dax saatlik sarı çizgi bölgesi satış olarak çalışmış bakalım aynısı olacak mı:)
Mansur Yavaş
@mansuryavas06
·
42d
Ülke ekonomisi ve mazot fiyatları ortada. Ankaralı yerli üretici üretmeye devam etsin diye Türkiye'nin yerelde en kapsamlı mazot desteğine başladık.
17.702 çiftçimizin Başkent Kartına 34.746.700 TL mazot desteği yatırdık.
Biz burada kaybedeni olmayan büyük bir aileyiz.
Bizede :bravo: düşer BAŞKAN.
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
41d
Zelensky ABD Kongresi’ne konuştu;
•Size Kiev’den sesleniyorum
•Şu an ülkemizin kaderine karar veriliyor
•Rusya, sadece Ukrayna’ya değil insan hakların saldırdı
•Demokrasi, bağımsızlık, özgürlük savaşı veriyoruz
•Pearl Harbor’u, 11 Eylül’ü hatırlayın, her gün yaşıyoruz.
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
41d
•Uçuşa yasak bölge istiyoruz, bu fazla geliyorsa hava savunma sistemleri ve uçaklar istiyoruz.
•ABD’ye attığı adımlardan dolayı minnettarım
•Rusya durana kadar her gün yaptırımlar uygulayın
•Barış, para kazancından daha önemlidir
•Dünya lideri olmak barışı sağlamaktır.
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
41d
Ayrıca Zelensky savaşı ve yıkımları gösteren etkileci bir video paylaştı. Kongre üyeleri Zelensky’i dakikalarca ayakta alkışladı.
Lavrov un bugun piyasaya yaptığı olumlu msj lar ile
zelensky nin ABD meclisinde yaptığı konuşma ve isteklere bakılırsa bana göre uçurum var.
birisi yalan söylüyor ama kim.
DW Türkçe
@dw_turkce
·
3d
Kremlin, Ukrayna'nın İsveç ve Avusturya modelinde tarafsızlığının "uzlaşmayı" mümkün kılabileceği mesajını verdi
Ukrayna'dan gelen açıklamalarda ise "garantörlük" vurgusu yapıldı
bugun bu haberlerle dış borsaların piyasası yapıldı.
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
10d
Biden, TR saatiyle 18:45’te Ukrayna hakkında konuşacak. Arkasında dışişleri, savunma bakanları ve genel kurmay başkanı hazır bulunacak.
Fransada birilerinin yatırımcıları ikna ederken kullandığı söz çok manidar.
Siz yeterki gelin bürokrasiyi alt ederiz. Reis arkamızda :) mevzuatları da değişiriz ..
Para getir yeter geridi bende :)
Nebati
“Şöyle bir İstanbul’u gelin görün. İstanbul görülmeden, orada yaşanmadan, Boğaz’da bir balık yemeden, Türk misafirperverliğini görmeden anlaşılmaz. Öyle anlatmakla olmaz. Geleceksiniz, göreceksiniz, yürüyeceksiniz, havasını teneffüs edeceksiniz. Şöyle bir Sultanahmet Camii’ne, Ayasofya’ya gideceksinizâ€
Timothy Ash
Erdoğan ve Batı’nın büyük resmi görebilmesi gerekiyor.
https://www.paraanaliz.com/2022/duny...linde-g-26603/
Orjinal yazı
https://timothyash.substack.com/p/th...-financial?s=r
Ne diyor bunlar anlayan
Reis avrupaya göçmen göndermez..
Başkanlık sistemini günceller
Ekonomi bakanını değiştirir..
Orata doğu enerji hatlarına geçiş izni verir..
Avrupa da finans kapısını tekrardan açar..
Reis Avrupalının gözünde anlaşılması makbul lider konumuna yükselir..
Reis pragmatist bir siyasetçi olduğundan al ver işlerini iyi yapar iktidarda kalmak için
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.