TRILC bir dönsün, asıl curcunayı o zaman seyret. Herkes en fazla 20 TL lik kağıt olduğunu biliyor ve su akar yolunu bulur illaki. Çok can yakacaklar maksimum dikkat.
Printable View
TRILC bir dönsün, asıl curcunayı o zaman seyret. Herkes en fazla 20 TL lik kağıt olduğunu biliyor ve su akar yolunu bulur illaki. Çok can yakacaklar maksimum dikkat.
Bazı yatırımcılar hisse fiyatının yükselmesini hissenin daha iyi durumda olmasıyla eş tutuyorlar ve çok yanlış düşünüyorlar. Mesela TKURU geçen yıl bu zamanlarda 15 TL civarındaydı ve özsermayesi 1.137 milyon TL idi. Bu sene hisse fiyatı bir ara 1.030 Tl oldu ama özsermayeye bakıyorsun eksiye düşmüş. Ha keza kârlılık berbat ötesi.
Kısacası, bu tip patron hisselerinde hisse fiyatının finansal rasyolarla ya da şirketin gelecek vizyonuyla vs uyumlu olduğu şeklindeki bakış açısı yanlıştır. Ben de hayek üstadıma katılıyorum, içerisinde A1 olması benim için ederi 5 TL yi geçmez. Bence de Muratçığım elde ne var ne yok gömsün piyasaya, mis gibi para.
trilç mi bizi düşürdü biz mi trilçi düşürdük:)
trilç yapıştı tabana
Attı bedelli kapını bakalım ne zaman bölecek
Salı günü bölünüyoruz hayırlı olsun
adamin niyeti bozuk
adam belli ki ruchanlara basacagim diyor
su tahta bugun taban olacak tahta degildi
kaldi ki rtalb de resmen ahlaksizlik yapti ? adam tabandan Kap haberi atip (gereksiz dmo siparisi) gelen aliciya tekrar gomdu
boyle sacma sapan bir hikaye iste [emoji846]
ama bu hikayenin sonunu merak ediyorum
Kap haberinde yazmış..
Spk onay tarihi 1 Nisan..
Bugun 2 Nisan..
Yavv bari bir işiniz doğru olsun..
Dun onaylandıysa bugün akşam niye bildiriyorsun..?
Aklıma İhlas in geçen haftalardaki bedellisi geldi..
Rüçhanı neredeyse sıfıra kadar sattilar..
Sonra kalan ruchanı su parasına alıp hisse çevirenler hisseyide sattılar..
Bölününce 1.20 den başlayan hisse bedelliden 0.79 lardan çıktı..
İşte patron bedellisi böyle oluyor..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
RTALB'de satıp nakde geçtiler. Şaka maka 90 milyon TL, boru mu yaw...:he:
Ama harbiden iyi ayarladılar, helal olsun. Hiç şüphesiz bu adamlar bu işin piri. Belki de TRILC'ın tavanını bozan da bu ekipti, satış için bahane yaptılar. Kimbilir.
Gerekli olan parayı ne zaman vereceğiz
Korktuğum başıma geldi. Resmen 2 hafta Allah yardımcımız olsun.
ali06, en son 20.04.2021 tarihine kadar yatırman lazım paracıkları. Paran yoksa rüçhanları sat.
tşkler ....................
Nasıl hesaplar var, anlamıyorum. Önce sebepsiz tavanlar, sonra taban, aynı günün akşamı bedelli artış tarihleri açıklanıyor....
Bunlar beni aşıyor.
İşin iyi tarafı, her şeye rağmen geçen Cuma'ya göre yukarıdayız. Pazartesi ne olur bilinmez.
Dün ve bu sabah coşkuya kapılıp alanlara yazık oldu...
Velhasıl kelam
Bu hisseye şirkete her ne b.k ise yatırım yapılmaz imiş.
Bir arkadaşın dediği gibi,
1 Nisan bedelli onayını neden 2 Nisan akşamı, hatta seans kapandıktan sonra KAP'a bildiriliyor.
Bugün ki düzenbazlık olmasa idi şahsen Bedelliye katılacaktım.
Prosedürü bilmeyenler için,
Pazartesi günü hesabınız da
GLRYH ve GLRYHR diye iki hisse ismi ve ayrı ayrı payları olacak.
Bedelliye katılmak istemeyenler,
GLRYHR hisselerini 20 Nisan akşamı seans sonuna kadar satabilir
Diğer GLRYH hisseleri ile normal şekilde yoluna devam edebilir.
Cümleten inşaallah hayırlı olur.
Bedelliye katılmak isteyenler,
20 Nisan günü hesabında hisse adetini 3 le çarpıp sonuca göre para olması gerekir.
Örn: 1000 lot x 3=3000 lira hesabında nakit olacak, aracı kurumunuz bu parayı otomatik hesabınızdan çekecektir.
Ve hisse adetiniz şimdikinden 3 katı fazla olacaktır.
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yalniz bolunme pazartesi degil sali gunu olacak 6 nisan... ustte bir arkadas pazartesi yazmis https://i.hizliresim.com/iiJMzZ.jpg
Evet Sayın Hayek 6 Nisan Salı gününe denk geliyormuş,
Ben Pazartesi 6 Nisan zannettim.
Burada önemli olan Bedelliye katılmayacak olanların 20 Nisan tarihine kadar vakti var.
Ama açıklamada bir cümle daha var,
Eğer payların tümü 20 Nisan tarihinden önce satılırsa
20 Nisan'dan iki iş günü önce paylar birleştirilecek,
Buda aklımızda olsun.
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu adamları tanıyorsam bu 15 gün boyunca rüçhanlar yoluyla yapacakları baskı ile yatırımcıların anasını ağlatırlar. İhlas'taki gibi bir durum oluşmaz inşallah. Şahsen Pazartesi ana hisselerimi satıp rüçhan pazarını takip edeceğim. Mantıksız fiyatlamalara gelirse rüçhan alır parasını yatırırım.
Cuma günü bedelli gelecegini duyunca nakite geçtiler.Hisse zaten dip fiyatlarda daha ne baskısı yapacaklar.10 liralardan toplayan toplamıştır diye düşünüyorum.ytd.
Valla ruchanlari baskilayip dusururlerse daha da alirim. Yok ruchani yukseltirlerse de satar gecerim hissede beklemeye devam.
Bu arada ruchan fiyati belli mi?
SM-N980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özellikle yüksek oranlı bedelli sermaye artırımında rüçhan tahtalarında kendiliğinden oluşan bir baskı vardır. Bedelliye katılacak parası olmayanlar el mecbur bu rüçhanları satmak zorundalar ve bütün patronlar bunu kendi menfaatleri için kullanırlar. Tavan taban kuralları da olmadığı için manyak fiyatlara bile gelebilir. IZMDCR'de 10 TL den 3 TL ye, DAGIR'de 4.30 dan 2.47'ye düştü. Süreç uzun olduğunda tam bir işkence maalesef. Hakkımızda hayırlısı.
Durum öyle olmuyor maalesef..
Rüçhanı kullandirmak için yatırımcınin kaçmamasını istiyorlar..
Rüçhan yükselirse yatırımcı burayı satıyor.Onun için aşağıya süzüle süzüle geliyor.Yatirımcının eli kolu bağlı bırak satmayı aldıkça alıyor..
Birde kalan rüçhanları patron alacağı için fiyatını baskılıyorlar..
Son bedelli fiyaskoları izmdr ve ihlas..
İkisindede rüçhana bastılar..
Millet normal hisse satarak ruçhana para bulduğu için normal hissede düştü..
Tabi bu hissede bunlar olacak demiyorum..
Patron hisselerinde bedelli tam bir eziyet oluyor..
Öyle oyun kuruyorlar ki hiçbir yere çıkamıyorsun..
Bir bakmışsın hem bedelliye para yatırmışsın hem de elindeki hisseden zarar yazmışsın..
Asla ytd..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
simdi cuma günü israrla tahtayi taban yapma calismalarinin amacinin ne oldugunu bu hafta ogrenecegiz.
arkadaslar neyin pesinde bakalim
yatırım tavsiyesi değildir
Halihazırda iyi durumda olan, iştirakleri kâr eden bir şirketin kasasına 90 milyon nakit girecek...
Ama bir karamsarlık hakim...
Bence gelişmeler hiç de kötü olmayacak.
''Bence'' diyorum. YTD...
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Görünüşe göre yorum yapıyorum. Tabii ki başka oyunlar olabilir; ama bu ''alttan alabilmek için hisseye baskı yapanlar''ın kaynakları elbette sınırlıdır. Sonsuza değin toplayamazlar. Cuma günkü yüksek hacim bu işin bitmiş olabileceğini gösteriyor.
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla bunlarin niyeti belli, hos degil ?
ama orta vadeli cok iyi yerlere gelecegi konusunda zerre tereddutum yok
Herkesin kararına saygım sonsuz ama bu tip patron şirketlerinde geleceğe ilişkin yatırım yapılmaz. Kendine göre uygun yerden alıp parayı vurdummu çıkacak yeni alım yeri bulmaya çalışacaksın. Çünkü aynısını kendileri yapıyorlar. Geçen hafta da yazdım, hissedeki hareketlenmenin çip, kit, bilanço vs alakası yok. Fiyatın kaç olmasını isterse oraya indirecek & çıkaracak güçleri var çünkü. Tek bir tutanakla 24 milyon TL'ye inek içti dağa kaçtı muamelesi yaptılar. İstese b.ktan bir bilanço ile o RTA'yı 5 TL'ye indirebilir mi. Evet.
Bitti...
https://i.hizliresim.com/uGXM3k.png
Halka arza bilmem kaç yüz kat talep geldi dediler, hemen hepsini kendisi almış. Şimdi Allah bilir kaçtan kitleyecek millete. Bunlar değişmez; can çıkar huy çıkmazmış...
10.94 den alırsak bu yakışıklıyı. yarın bölünme fiyatı ne olacak?
Hisse fiyatı+ 3 lira daha sonra /4 yarınki ana hisse fiyatını verir.
11 lira kapatırsa 3.5 ana hisse 7.5 ruchan fiyatı olur.
o zaman yarını bekleyip, oluşan fiyata göre r almak daha mantıklı gibi. ytd.