1,55 direncini kırdı gibi yapıp , yine geri verdi. ama önemli olan seans sonu kapanış . alış satış paylaşacak olan var mı?
Printable View
1,55 direncini kırdı gibi yapıp , yine geri verdi. ama önemli olan seans sonu kapanış . alış satış paylaşacak olan var mı?
Bugün satan yarın alır
Bugün alan yarın satar
Piyasa böyle oluşuyor, boşverin alanı satanı özellikle böyle büyük tahtalarda
Trader iseniz orası farklı tabi ...
Syg.
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/WbaxU9.png
952.374 kısa vadeli alacak var, yaklaşık 1 milyar tl olacak faiz ile beraber.
Kısa vade demek 2020 sonuna kadar tahsil edilecek demek.
Bu çeyrek herhangi bir tahsilat olmamış ...
ZORLU ENERJİ ( #ZOREN ) 2020 Birinci Çeyrek Bilanço Analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/s10tqBeO95E
Kağıt 1,62 gördü hemen kafasına vurup tekrar 1,59 dönderdiler. Endeks desteklerle 1,62 kırar yoksa desteklerle bakacağız
Biran evvel zoryeni
Halka açıp borcun belini kırması gerek hersene 2.milyar 500 milyon faiz
10 senede 25 milyar eder
Yazık bu faize giden paralara
Ne zaman borcun belini kırarsa şirket şahlanır
Buda halka arz zoryenle
Ve döviz borcunu düşük faizle tl ye çevirmesiyle
Mümkün olur
Hem şirket borcunu öder
Kâr etmeye başlar
Şirket kâr ederse bizlerde
Kazanırız
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Muhtemelen Sabancı holdingin enerjisa halka arzını örnek alıyorlar ...
Zorlu holding'den 2 milyarlik alacak (ben beni bildim bileli [emoji848]) var... Konsolideye giren-girmeyen, halka açık olan-olmayan bir sürü şirket var... Bunlarin bir dünya birbirine borç-alacagi var... Çoklu sirket-istirak yapısında grubun gerçek mali durumunun ne olduğunu bilmek-bulmak da çok zor...
Parton da yatırımcı dostu değil...
Tüm bunlara ragmen yazılan bir senaryo ve oynanan-oynanacak bir oyun görünüyor...
Hikayesi ve trend ritmi hisseyi hareket ettiriyor.. hisseden 1.52 de çıkmak zorunda kaldım..bol kazançlar
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sindire sindire yoluna devam ediyor maşallah ytd
kurthan
1 ileri 2 geri taktik galiba, ya gidecek yolu yok yada yıldırma istiyor
SPK bültende onay geldi
uyduruk haberle ile ne hisselere prim yaptırdılar. zoren için aylardır beklenen zoryen ayrılması ile ilgili spk onayı geldi. sanki çok kötü haber gibi kağıda verdiler. onların bildiği de bizim bilmediğimiz bir durum mu var acaba? sabır !!!!!!!!!!!!!!!
Zoryen halka açılmadan zoreni costurmalari lazım
Zoren bu fiyattayken zoryene talep azalır
Önce zoreni güzel fiyatlara getirmeleri gerekir
Milletin yüzünü güldürmeleri gerek
Ozaman zoryene büyük talep gelir
Örnek 1 milyar sermaye zoryen
20 tl den halka açsalar
Yüzde 40 nı halka açsalar
8 milyar gelir olur
Bu gelirle zoren borcun belini kırar
Zoryenin yüzde 60 ı zorende kalır
Zoren faizden kurtulur
Güzel karlar yazar
Burda yönetim bir an evvel
Karar alıp zoryenin halka arzını hızlandırması gerekir
Bir yılda 2 katrilyon faiz ödüyor eski parayla yeni para 2 milyar dan fazla
Her ay 200 milyon tl faize gidiyor bu faizi halka arzdan başka türlü ödemek mümkün görülmüyor
Zoren zorlu holding den 2 milyara yakın alacağı var
2 milyarı ödese zorlu holding
Senede 400 milyon faizden kurtulur
Benim anlamadığım bu yönetimdeki rahatlik
Borcu kapatmak yerine her gün faizle para alıyor hergün tahvil satıyor
Yaziķ kardeşim hersene
Eski parayla 2 katrilyondan fazla faiz ödenirmi
Bu yüzden bereket olmuyor
Faiz faiz kurtulun şu faizden
Bak ozaman neler oluyor
Vestel beyaz 500 milyon kâr
Açıklıyor
Zoren faiz ödemesin
Vestel beyazdan 5 kat daha
Fazla kar açıklar
Tek çare halka arz
Başka çare yok
sayın berat 37 aşağıdaki haber 05/06/2020 tarihinde açıklandı. zoryen halka arz en erken sonbahara kaldı. belki bu haber olumsuzluk yaratmış olabilir. ama dediğiniz gibi zoren bu fiyatlarda iken ve yıllarca yatırımcısını süründürmüşken , zoreni yukarı taşımadan zoryeni iyi bir fiyattan halka arz etmesi zor. o yüzden mecburen yükselecek , sorun ne zaman
10.04.2020 tarihli özel durum açıklamamız kapsamında; Sermaye Piyasası Kurulu nezdinde incelemesi devam eden kolaylaştırılmış usulde bölünme ("işlem")başvurumuza ilişkin olarak, Bölünme Planı ve Bölünme Raporu'nda işlemin onayı için en geç 30 Haziran 2020 tarihine kadar yapılması öngörülen Şirketimiz olağanüstü genel kurul toplantısının tarihinin sermaye piyasası mevzuatında öngörülen süre sonuna kadar (31 Ağustos 2020) uzatılmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede ekteki Duyuru Metni, Bölünme Raporu ve Bölünme Planı'nın kabulüne ve Sermaye Piyasası Kurulu'na, mevcut başvurumuz kapsamında arz edilmesine karar verilmiştir.
Her geç kaldığı ay için 200 milyon faiz ödeyecek
5 ay geç kalırsa 1 milyar tl faize gidecek
Biran evvel hizlandırmaları lazım ortak
Çok büyük faiz ödüyor
Yazık ve günah
Resmen zoreni sömürüyor
Faize çalışıyor
Artık yeter demesi lazım
Faiz olmassa bereket olur
10 sene daha faiz ödese
2 milyardan
10 senede 20 milyar eder
Hala uyanamamış yönetim
Resmen çökmüşler tefeci zihniyet zoren e
Zorenin ayağa kalkması
Için Zoryeni halka açması
Gerek hızlı birşekilde
Kurt ayağa kalkmadan
Çakallar bırakmaz tefeci zihniyet
yapacak birşey yok genel kurulu 31 ağustos 2020 ertelediler. 2,5 ay var daha. piyasaya göre ucuz ve beklentisi olan hisse olarak beklemeye devam. yıllarca sürünen ekgyo bir hafta önce zoren 'den düşük fiyattaydı. şimdi 30 basamak fark var. yeter ki grup hisseye girsin .
[emoji4] zoren ni tamamen sattım, aselsan nın ise yarısını .. ev aldım arkadaşım.. elimde aselsan ve Tümosan kaldı.. para biriktirdikce 1.52 altında alıcı olabilirim [emoji4]Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Meksa aldıgını kustu 4,5milyon
1,60 -1,61 direnç değil sanki çin seddi , haziran ayı içinde kaç defa değdi , hatta kırdı gösterip 1,63 gösterdiler ama nafile. en basitinden bir karşılaştırma : bir zamanlar aynı fiyatta olduğu karsn 2,14 - ekgyo 1,93 şu an.
Ben şahsen spk ya şikayet başvurumu yaptım,artık zorenin borçlandırılmasının, yasaklanmasını talep ediyorum. tahvilmiş kira serfitikasıymış yasaklanmalı.önce alacaklarını alıp yeni yatırımların durdurulması ve tahtada yapılan manipulasyonun biran önce tespit edilmesi.
Bu borcun ödenmesinin
Tek çaresi Zoryeni halka açması zoryenden gelecek
Gelirle borcunu öder
Yoksa 1 kuruş bile cep den ödemez bunlar
Tefecilere faize gelince her ay 200 milyon ödüyorlar
Deniyorlarki ayda 200 milyon tl yılda 2.400 iki milyar dört yüz milyon
Faiz ödeniyor
Borcu faizi keselim
Yılda iki milyar kasada kalsın
10 senede 20 --25 milyar faize gidiyor
Acaba hangi banka yada şahıs bu şirketi sömürüyor
Doymadılar........
Konu şu;grup şirket veya holdingin 2 milyar borcu var zorene,2014 karar alınmış 2020 de ödeyecegiz diye.
2020 gelmeden yeni bir karar alınıyor diyor ki bu borcun bir kısmını uzun vadeye yaydık.
Nasıl oluyor anladınızmı,kimin parasını kime yayıyorsun .
2014 de o parayı ödemiş olsalar,yatırıma kaydırsa şu anda o paranın degeri 6 milyar civarında olurdu.
ARKADAŞLAR tek güç spk başka gücümüz yok. 2014 de alınan yönetim kurulu kararını aşagıda veriyorum iyi okuyun!!!!!!!!!
06 Ağustos 2014
İSTANBUL- Zorlu Enerji Zorlu grubu içindeki borç ve alacaklarının yapılandırılması sonrasında Zorlu Holding'den net 338 milyon dolar tutarında alacaklı olduğunu ve holdingin borcu 2020 yılı sonunda tek seferde ödeyeceğini açıkladı.
Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada Zorlu Holding'in 338 milyon dolar borcunu, yıllık yüzde 7.5 faiz oranı üzerinden birikmiş faizleriyle 2020 yılı sonunda tek seferde ödeyeceği
belirtildi.
zorlu enerji zorlu holding
Şirket ceo'su canlı yayında verdigi rakamlar bile yanlış.
Bu şirketin halka arz olmasına sizce yabancılar katılırmı?
En son genel kurul tutanaklarında 25 milyon adet yabancılar bunların aldıgı kararlara red oyu verdiler.
PERUKLU VE ADAMLARI sadece sizin için vestel ve vesbe'mi var.O zaman borsadan lütfen çekin bu şirketi.
Elimde ne döküman varsa tek yetkili merci SPK 'ya ilettim,perukluya son şans bugun vermiştim.
Sanırım hesaba almıyor ufak yatırımcıları,öyle olsun bakalım.
Özelikle 2017 den başlayarak tüm işlemlerin incelenmesini talep ettim. 2009 da zoren 4.50 iken vestel 1.50 imiş.YAZIKLAR OLSUN BU HALE SENİ GETİRENE.
ne kadar uyuz bir hisseye bulaşmışız , dün endeks eksi iken 1,60 gördü , bugün endeks 1,500 puan yukarıda açıldı. 111 bini gördü. biz hala 1,60 kıramadık. bir zamanlar karsn ve ekgyo ile aynı fiyataydı.
yeter artık tavan ol , akenr %9 , odaş %4 yukarıda . genelde enerji şirketlerinde hareket var.
çok ama çok ilginç bir hisse , dün enerji hisseler ( akenr - odas ) tavan gördü , bu %5 zor yaptı. Endeks düşerken en önde gitti. Bugün kendi grubu vestl %6 vesbe %5 yukarıda , bir basamak dahi kalkamıyor. Ne enerji grubu ile ne kendi bağlı olduğu şirketler topluğu ile hareket etmiyor. Ne ile ne zaman gidecek acaba
Demek o sıralar degilmişsin hissede.
https://twitter.com/muhammedsaid340/...413067778?s=21
Halka arzdan gelecek gelirle
Borç baya azalır zorlu holding de borcunu verirse
Zorenin borcu bitme noktasına gelir bir gün gelir
Borç biterse 2 milyar sermaye faize para gitmezse
2 -- 3 milyar kar yazabilir
2 sermaye 3 kâr ederse
Ozaman Borsa nın en güzel hissesi olur enerji devi olur
Bu fiyatlardan almayan kafasını duvara vurur
Bunların olması için
Halka arz şart Zoryeni
Ivedilikle.halka açması gerek
Gerisi kolay
Zoryeni halka açmadan zorenide güzel fiyatlara getirmeleri lazım
Zoren 1.64 iken zoryen halka açmak ahmaklık olur
Zoryenin.babası 1.64 iken
Yavrusu zoryen kaça açılacak
Bu yönetime Allah akıl fikir
Versin
Adamların kafası her yıl
2 milyardan fazla faiz
Ödemekden durmuş
La bir silkelenin ..
Ölü toprağımı yediniz
Laa verin coşkuyu zoren e
Laa coşku derken küskü vermeyin ..
sonunda 1,63 kırdı ve bir sonraki direnç 1,72 den döndü. sonra ceo'nun bloomberg'deki açıklama yapıp millete mal kitledikleri 1,78 sonraki zirve 1,86 var. Sayın Muhammedsaid dediği gibi zoryen halka arzı için , zoreni bu fiyatlarda tutamazlar. tek sorun genel kurulun ağustos sonuna ertelenmesi. bakalım bugün kapanışı nasıl yapacak. en azından hareket geldi.
Düşünsenize, şu ihraç tahvillerini bonalarını el altından kendi alıyor kupon ödemelerini kendi kendine yapıyor .... Böyle olsaydı ne olurdu şirketin karı kimin cebine gidiyor olurdu ?
Sadece düşündüm tabii düşük ihtimalde ben bu kan emicilerden her şeyi beklerim
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka açık oranı da düşük
Yüzde 15 vesbede yüzde 4 gibi
Zorenin borcu olmasa kar payı verse yüzde 85 ı zorlu holdinge gider ala vereye gerek yok aslında
Vestel 2 tl vesbe 3.60 dı
7 sene evvel vesteli 7 den
Vesbeyi 11 tl den satmıştım
Zorlunun kazandırdığına şaşırmıştım
Yine şaşırır diye bekliyorum
deniz yatırım 7 milyon malı sıyırdı döndü zararına bastı nasıl bir zihniyet