Hayırlı olsun :) bende bakınıyorum , değişik sektörler olunca anlayana kadar biraz zaman geçecek herhalde :)
Printable View
2-5 yil arasinda tasimak icin düsündügüm hisselerden biriside Kafein. Hissedeki eski arkadaslar bu konuda ne düsünüyorlar, tasimaya degermi?
Cevap verenlere simdiden tesekkürler.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Bence 2019 3.ve 4.ceyrekler aciklandiginda bunun kararini verecegiz . Bana kalirsa yilsonu ceyreklere kadar beklemeye kesinlikle deger
Karliligin ve satis hacminin ne durumda olacagini izlemeye devam edecegiz o halde. Cevabiniz icin tesekkürler.
Bişekilde toplayamazsınız. Mal gelmesini istiyorsanız 8 üzerine sürmeniz lazım. Ayrıca bugünkü takas çok güzel duruyor.citi durmadan artıyor.yabancinin ilgisi baya var hisseye yıl sonu çift haneli rakamları görürüz gıbı geliyor bana
Bugünkü takasla eksi kapattınız ya söyleyecek söz bulamıyorum. Bugün birileri tahtaya destursuz girdi heralde.:)
Bugun yaklasik 5000 adet ile giris yaptim ama tahta yapici icin kucuk bir rakam olsa gerek.dusurse de onemli degil ,biliyorum ki bu hisse yilsonu cift haneleri rahatlikla gorebilecek kalitede ,yeterlilikte.ayrica trcas lari 2.31 satmanin rahatligi var uzerimde , haftaya tum portfoyumu kafeine cevirmeyi dusunuyorum . Hayirlisi bakalim,herkese iyi tatiller
Sevgili progen'in, geçensene 8 ayda paylaştığı yorumuda şöyle önlere doğru çekelim arada kaybolup gitmesin içinde çok değerli bilgiler mevcut. Nerede beklediğimizi unutmamak babında. Bide sayın keko vardı onada ayrıca buradan teşekkür ederim. Oda çok bilgi ve emek vermişti buralarda.
Benden size tavsiye. Asla tek hisseli portföy yapmayın.
Elinizden geldiği kadar farklı sektörlerden farklı şirketleri portföye koymak en mantıklısı.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
‘Yazılım Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörü olacak’ 26.5.2018....tarihli bir gazete küpüründen alıntı...........Dünyada 5 trilyon dolar, Türkiye’de ise 30 milyar dolar büyüklüğe sahip bilişim sektörünün en çok ilgi gören alanlarından biri de yazılım.
bir çok sektör ve iş alanı 10-15 yıl içerisinde ortadan kalkacak ve yerine hızla alt yapısı oluşturulan iş ve meslekler yerini alacak...
bu alanda hazırlıklarını yapan ar-ge çalışmalarını hızlandıran ülke ve şirketler ön plana çıkacak...https://www.memurlar.net/haber/52671...er-olacak.html
Teknoloji şirketleri özellikle borsa-finans alanında en büyük yatırımcı potansiyeli olan alan olacak...
en hızlı ilerlemeyi onlar gerçekleştirecekler.
en büyük gelişimi onlar gösterecekler..
Bir çok alanda özellikle madencilik ve enerji geri kalan ülkemiz inşallah Yazılım,İletişim,Haberleşme,Bilgisayar,İnternet alanlarında yatırım ve ar-ge çalışmaları ile bu sektörlerin hayatımıza ve ülke geleceğine olan lüzumunu kavrayarak bu alanda TEŞVİK ve DESTEK gösterilerek gerek istihdam ve gerekse iş gücü ve özellikle ülkeye bırakacağı katma değer çok çok önemlidir.
çimento-demir yatırımcılığı tabi ki önemidir ama artık para teknolojik şirketlere yönelmektedir.
uzun vade yatırımın adresi TEKNOLOJİDİR. Teknoloji şirketleridir.
Yine ortak satışı geliyor. 6-6,40 aralığına inmeden ilave alım yapmam 😉
Bu ortak satisi, hisseyi aşagi degil yukarilara götürecek, buraya yaziyorum. Cunku artik bu hisseyi bu karlilikla buralarda tutmalari cok zor. Muhtemelen ortak ,operasyon yapacak gruba satacaktir hisselerini.
Ortak satisi oldugunu nasil anladiginiz? Daha ne kadar satabilir?
378bin 951 adet kayıt yaptırmış. Aq böyle şansın. Bi yatırımcı olalım dedik başımıza bela aldık. Adam şirketine bizim kadar güvenmiyor bu fiyatlardan satcam diyo. Belliki burdada hapis kaldık aq. Artık 6,00,6,30 kadar ancak satar bukadar malı.
Verusa 'dan sonra tam dötü dogrultuyodu şimdide yeni hisse satış haberi geldi. Sizin yönetceniz şirketin ben.. hiç gitmiyo satış yapanlar. Hadi verusayı biliyoduk satcanı. Şirket sahiplerine ne girip çıkıyor anlamış değilim. Tambir hayal kırıklığı. Artan ciroya kara ve geleceğin sektörü diye guvendimiz şirkete kendı sahibi güvenmiyor. Hırsızlar
Yazıklar olmasın,, bizdeki şansa bak sen. 3 gün ewel 7,20 ort.ile yatırımcısı olalım diye girdiğimiz hisseye düşen habere bak hele. Böyle şansın aq
Kayıt yaptırması satacağı anlamına gelmiyor ki. Bir çok firmada yapılan bir işlem bu. Belkide biryere teminat amaçlı gösterecektir adam. Bilemeyiz. Karalar bağlamaya gerek yok bence
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bide bank of amerika 7,15 lerden hissenin ,%5 almıştı. Bu rezil şirkette oç hiç bitmiycekmi emenuke.. verusa 7,25 'den 4mil.100 bin lot satmıştı. Nerde lan bu fiyatlardan alanlar. Kamyon kadar kötü kim aldı bu alanlar bakalım sahip çıkacakmı bu fiyatlardan mala. Umarım tahtanın aq madan adam gibi günlere yayarak satarlar
Hırsız ****ler. Eğer bi operasyon olcaksa benden beşin birini alırsınız hırsız ****ler ve avaneleri.
Sevgili kotancı; sonuçta kapa bu gönderdiği haber bile büyük baskı yaratacaktır. Aynısı AGHOL hissesinde biracı tuncay yaptı. Başımıza gelmeyen kalmadı orda. Lakin kendi kendime zamanında kront tada 2 tl den sahipleri yatırım yapıcaz diye paldır küldür sattılar testereden beter ettiler milleti. Sonrası gerçekten dürüst adamlarmış ki dediklerini yaptılar 1.00 tl den kalkan kront 20 leri görmüştü. Diye düşünerek polyanacılık oynuyorum.gerci kayıt yaptırılan rakam çok değil lakin sığ kademelere sahip olan kafein bunu ancak 6,00,,6,30 larda hazmeder. Tabi gerçekten satış gerceklescekse.
Fed kararı sonrası borsayla birlikte hisseninde kendini tekrar 7.10 ların üzerine atacağını düşünüyorum, borsada zaten kar satışı bekleniyordu, bu kar satışı kafeinde kapa düşen haber bahanesiyle oldu, bugün 6.89 ları gören hisse burdan gelen alımlarla
6.98 e kadar çıktı ve kapandı,ben gelen satışın karşılanacağını düşünüyorum, yarın ve hafta sonuna kadar umarım tahminlerim doğru çıkarda cuma kapanışı güzel bir seviyeden yaparız inşallah
Ne yaptın bu gün şe....siz
6,93 ve üzeri kapayamazsa 6,55 kadar gömerler
Ak ve gedik satışları tahtanın anasını belledi. Patron satış haberide demoklasi kılıcı gibi başımızda duruyor. Nerden bulaştık aq hissesine ya.
Patronun satacağı hisseler illa borsada satılacak diye bir şey yok. Haa borsada satılsa bile Verusa da olduğu gibi alıcısı hazır olur.
Asıl sorulması gereken soru bu adamlar böyle güzel bir sektörde böyle güzel bir şirketin hisselerini neden satarlar. Bu sorunun cevabı çok önemli. Ben kural olarak patronun hisse sattığı şirketin hisselerini almam ama şirket ve sektör o kadar güzel ki cazibesine kapılmamak elde değil.
Ahh şu imtiyazlı hisseler olmayacaktı da bir babayiğit gelip borsadan hisse toplayıp şirketi ele geçirecekti bak o zaman bu patronlar böyle mal satabiliyorlar mı?
Patron satışları çoğu hissede olağan şeydir, hisse artan düzenli kar açıkladığı sürece hisseyi sabit fiyatlarda tutmaları mümkün değil, aynı dolap hisee 6.50 lerdaykende döndü bir ay önce, hisseyi düşürdüler 6.30 Lara sonra, sonra bezdirmek için bşraz beklettiler, sonra 7.25 lere kadsr soluksuz yükselttiler.Hissede baskı var doğru ama bu borsanın da pozitife dönmesinin beklendiği önümizdeki günlerde hiiseyi daha fazla baskılayamazlar, biraz sabırları zorlayacak biliyorum ancak ben kısa sürede tekrar toparlayacağını düşünüyorum
4 mil fazla verusa 7,2t fiyattan sattı yerli ve yabancı o fiyattan almadımı? Bankof amerika 7,15 lerden merill aracılığıyla hissenin %5 payını almadımı? Önümüzdeki 5 yılda 8 katı büyümesi beklenen sektör bu değilmi? Ençok büyüyen ilk 50 şirketin içine girmedimi? Ciro, kar, müşteri portföyü durmadan artmıyormu? Geleceğin sektörü yazılım değilmi? Yaw ben yanlışmı biliyorum arkadaşlar. Ben bu rasyolara bakarak buna yatırım yaptım. 5,6 gün önce aldığımda netaş 7,19, bu 7,17 idi. Netaş 5 günde %40 'dan fazla gitti. Şu bildimiz 6 aylikta 90 mil. zararı olan netaş. Zaten neolduysa kapa düşen 378 bin satış kaydı haberinden sonra oldu. Hissenin tüm aksiyonu o haberden sonra bozuldu. Bugünkü tek sevindiğim y.finans satışları 6,98 ort.ile 43 bin lot malı sıfır satışla karşılamasıydı .
Sn cengo. Sonuna kadar haklisiniz ancak cok kisa vadeli hareketlerle sinir uçlarimiza dokunmak istemeleri normal diye dusunuyorum. Kfein de 2019 3 ve 4.ceyrekleri gormeden enseyi karartmamali bana kalirsa.bende cok umutluyum ilerisi icin. 2019 da portfoyune ekledigi yeni musterilerle yeni is anlasmalariyla nekadar guvenilir ve yetenekli bir sirket oldugunu ispatlamis oluyor. Simdi bu anlasmalarin ciroyu ve karliligi ne derece yukarilara tasiyacagini takip edecegiz. Buralardan asagiya indikce kendi adima maliyet dusururum. Bekleyen mutlaka kazanacak bu hissede. Sene sonu kar 20.000
000 tl hayal olmasa gerek ,hisse fiyati o zaman rahatlikla cift hanelere ulasmali
Son borsaya kote haberinden sonra patronlar imtiyazlı hisselerle birlikte %50 nin az üstünde oy hakkına sahipler.
Yani bundan sonra satış yapmaları zor. Yaparlarsa şirketin kontrolünü kaybetme riskleri doğar anahtarı alırlar ellerinden
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka açıklık %65,5 olmuş. Adamlar utanmadan 378 bin satış için kayıt yaptırıyor. Evet çok bi rakam değil,belki satmıyacak bile ama yapılan hoş değil. Hissenin kimyasını bozdu totoşlar.
Pardon kap a bakmadan yazdım yanlış olmuş. Kap ta ki bilgilere göre patronların oy oranı %48.38 lerde.
MEHMET TEVFİK BAŞKAYA nın kote ettirdiği hisseleri satması durumunda 2 puan daha aşağı gelerek %46,38 ler civarına gelecek.
https://eksiup.com/p/f7127773y3di
5 ağustosta thy den 3 yıllık süre ile bakım hizmeti alımı ihalesini kazanmıştır diye kapa haber düştü. Lakin o günden sonra ihale bedeli nekadardır,bununla ilgili haber hâlâ gelmedi. Borsaya açık bir şirket eğer bedeli belliyse ihalenin açıklamak zorunda. Sanki sav.san.ihalesi kazandıda gizli tutuyor.
https://www.yenisafak.com/ekonomi/tu...agrisi-3506947
tüm sektörlerde yerli ve milli şirketler acilen desteklenmeli................
yatırım şirketi yatırımcısına da sarmaya başladı....
50 bin öğrenciye teknoloji eğitimi verilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, kurulacak 100 teknoloji atölyesinde, 50 bin özel yetenekli öğrenciye eğitim verileceği müjdesini verdi. Varank, TOKNOFEST'e katılımın yoğun olduğunu belirterek, "Bu sene 1 milyonun üzerinde misafire ev sahipliği yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
YERLİ VE MİLLİ YAZILIM ŞİRKETLERİ aynen ASELSAN DA olduğu gibi POZİTİF ayrımcılıkla desteklenmeli........Yerli ve Milli firmalar korkusuzca dünya pazarlarına açılmalı,rekabet edecek şekilde TEŞVİK edilmeli......TÜRK MÜHENDİSLERİ kısa sürede büyük farkları kapatacak kapasite ve donanımdadır.yeter ki DESTEK DESTEK.......
6.30-40 bandına geliyor tekraren. Buralara geldikce aliyor. 7 ustu satiyor. Trend böyle. Bunu yaparsan para kazanirsin. Yapamazsan ucacak kacacak dersen beklersin. Sonu Allah kerim.
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hisseye para girişi olmasına rağmen hisse günü çok az bir yükselişle kapattı, birileri bu seviyelerden hisse topluyor olabilir, yeni bir yükseliş trendinin başlangıcı mı acaba, yakında renk belli olur
Bu gün hissede para çıkışı vardı.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.