https://i.hizliresim.com/L5T1eA.jpg
Printable View
Alıcı vatandaş değil
Özellikle hisse senedinde yabancının sattığı malı toplayanın sıradan yerli yatırımcı olmadığı kesin. Elbette yerli gerçek kişilerden de alım yapan vardır ama ağırlıkla bu alımı gerçekleştirenlerin küçük yatırımcı olmadığı ortada.
Peki o zaman kim aldı 3 milyar dolarlık hisse senedini?
Bunun yanıtını tam olarak verme olanağımız yok. Bazı bankalar alım yapıyor olabilir. Şirketler kendi hisse senetlerini fiyat daha da düşmesin diye almış olabilir. Belki bazı fonlar piyasaya girmiştir, o da olabilir. Zaten ağırlıklı görüş de bu yönde.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ya...-milyar/470626
Selamlar
Bendeki verilere göre deutche 11 akşamı34819 imiş
Bir sonraki sayfada paylaşılan rakamlara göre
Bu durumda geçen hafta esasında alım yapmış gözüküyor...en fazla da 36004 gördüm...yani ona göre de 600 bin lot civarı bir satışı var..citi de yaklaşık o kadar satmış gözüküyor..ve bu satışları da sanki işbankası karşılamış gibi...ben mi yanılıyorum? Deutche 1.2 milyon satışı nerden gördünüz? Yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler
dolar bazlı kanalın üst seviyesinden vermiş yabancı,bilanço gelsin bakalım,gelemedi bir türlü,fiyatlanıp fayatlanmadıgı net belli olur..
Takas değişim tablosunu buraya upload etmeyi başaramadığım için, Deutche takas günlük hareketini açıklamalarla yazıyorum aşağıda.
Matriks uygulamasındaki takas işlemleri bölümünden, cuma ( çarşamba işlemlerin net sonucunu gösteren) günü ile, pazartesi ( perşembe işlemlerin net sonucunu gösteren) günlük takas farkına baktım.
Deutche 36.651.480 iken , izleyen gün 35.443.200 e iniyor. Yani 1.208.280 adet azalıyor.
Perşembe gün içi aracı kurum işlemlerine bakarsanızda, global menkul ün en büyük satıcı olarak nette 1.260.750 lot satış yaptığını görğyorum.
Demekki golabal üzerinden yapılan satışlar, deutche bank tan çıkmış.
Aynı global salı ve perşembe günleri de alışta ( 2 günlük net 821 bin lot) olduğu için muhtemelen , 2. ve 3. Tavan günü alış yaptığı hisseleri perşembe günü çıkmışta olabilir.
Siz muhtemelen verilere 2 gün geriden bakıyor olabilirsiniz.
Doğrudur, ben 11’inden itibaren bakıyorum...
Tam bir haftalık...Orda başlangıç lotu 34 küsür
Tşk
QUOTE=abcd;4450108]Takas değişim tablosunu buraya upload etmeyi başaramadığım için, Deutche takas günlük hareketini açıklamalarla yazıyorum aşağıda.
Matriks uygulamasındaki takas işlemleri bölümünden, cuma ( çarşamba işlemlerin net sonucunu gösteren) günü ile, pazartesi ( perşembe işlemlerin net sonucunu gösteren) günlük takas farkına baktım.
Deutche 36.651.480 iken , izleyen gün 35.443.200 e iniyor. Yani 1.208.280 adet azalıyor.
Perşembe gün içi aracı kurum işlemlerine bakarsanızda, global menkul ün en büyük satıcı olarak nette 1.260.750 lot satış yaptığını görğyorum.
Demekki golabal üzerinden yapılan satışlar, deutche bank tan çıkmış.
Aynı global salı ve perşembe günleri de alışta ( 2 günlük net 821 bin lot) olduğu için muhtemelen , 2. ve 3. Tavan günü alış yaptığı hisseleri perşembe günü çıkmışta olabilir.
Siz muhtemelen verilere 2 gün geriden bakıyor olabilirsiniz.[/QUOTE]
[/QUOTE]
https://i.hizliresim.com/6n9J31.png
Şimdi pazartesi satışlarına baktım, hsbc ve global kendinde olmayan toplam 560k ve oyak da kendinde olan 716k adet hisseyi satmış...hsbc ve globalin de yabancı satışı olması muhtemel...çarşambaya hayırlısı bakalım herkese bol kazançlar
Gecen hafta yuzde 30 yapti yuzde 15 ini geri aldi zaten 10.50-9.1 yapti bilanco cok cok surpriz gelirse belki tavan yapar su 3 lu yol alma hikayesi can sikici yekten gitseler kopsalar birbirinden ozaman herkes bakicak dalgasinada suanda suru psikolojisi biri gidiyor oteki gidiyor devasi ilaci bir bitemediler ayrilds gel be selcuk ayril da gel!
Satış gayet normaldi cıkışın düzeltmesi idi, önemli olan şieketin değerinin ucuz mu pahalı mı olduğudur. Kanaatim sermayesi kadar kar eden ve kasasında nakti ılan şirketler 10 tl üstü ve katlarında oluyor özkaynaklarının durumuna göre...
Beyler herkese güzel bir haber
Öncelikle kandilinizi kutlarım
Sağlık bakanlığı açıkladı
31 ülkeye Sağlık turizmi başlıyor yarın itibariyle.thy uçaklarıyla taşınacak.
Hisselerinizi ucuza kaptırmayan
Yabancı sattı yattı ıvır zıvır a bakmayın
Sizdeki bendeki üç beş lot sayılır tahta yapıcı için
Şahsi görüşüm yarın tavan açarız.
Aynı şekilde tüm sağlık sektöründe tüm hisselerr tavan açar.
Ytd
Ytd
Ytd
Komik komik yorumlar desen thy para kazanacak hadi tamam diyecem adam hastaneye yatacak tedavisi hastanede verilecek bundan hadi ilaç şirketide faydalınırda selec niye faydalanacak bir açıklasan çünkü başhekimliği sağlık grup başkanlığı dönemlerimin hiçbirinde biz selecten ilaç almadık direk firmalardan aldık
Yarın görürsünüz inşallah
31 ülkeden hasta gelecek
Sadece covid 19 için degildir herhalde
Reklam yapacak demek aynı zamanda tüm ülkedeki sağlık sektörü
Zaten yurtdışından çok gelen insan vardı
İngiltere Almanya gibi devletlerden ülkemize ameliyata gelen çok hasta vardı.simdi 31 ülkeden hasta gelecek
Borsa geleceği satın alır bu arada.
Spek arkadaş canıni sikmak istemem ama yarın köpek balıkları saldıracak hisseye
Buradaki üç beş kisideki hisseyi alacağım zannederek pazartesi satış yedirdin hisseye ama yarın dilerim pişman olmazsin🍎🍏
Yatırım tavsiye edemem.
Yorumlara bakınca
Spek yine isini bozdum galiba
Ama sen 31 ülkeye ilaç satacaksın
Sadece Türkiye değil dünyanın yarısına ilaç dağıtacak ama hissede yabancı satış yapacak (!!!!)
Ytd
İnşallah olur hisse bende var ama olmasının mantığı yok olursada bundan dolayı olmaz borsa geleceği alır ama bu haber bu hissenin geleceğini ilgilendirecek bir durum değil
Halay çekmeye hazırlanın dostlar
Ytd
Kardeş gelen hastalar için ilaç lazım ekipmanları lazım şu bu lazım
Selec de payını alır ve alacaktır
Şu saatten sonra bilançoda dert değil artık
Geçen sene 10mayis ta açıklanan bilanco açıklanmadı hala çok garip değil mi
Herhalde muhasebe paraları say say bitiremedi😁😁😁😁
Ytd
Bu haber bizim için iyi bir haber
zaten uzun vadede sıkıntı olmayan şu günlerde de para kazanabilen ender firmalardan
öyle uçacak kaçacak, uçuk kaçık söylemler yanlış
bu firma 3 kuruşluk firmalardan, forumda yazılan çizilenlerden etkilenecek hisselerden değil.
Yalnız her geçen gün daha bir anlıyorum ki!
hisse topiklerinde hisseye yön verilmeye çalışılıyor, bunu yapmayın.
hisseyi de taşıyorum.
Ya kardeşler
Bizzat sağlık bakanı açıkladı
31 ülkeden hasta kabul edeceğiz dedi
Ben kalkıp bir yerimden uydurmadim bu haberi.bizzat Anadolu Ajansında var
Bu haber hisseyi yukarıya taşımayacak da ne taşıyacak ki?
2 TL lik RTA labaratuvar 50 ye gitti
Kuruşluk Ekiz kimya gözaltında 20 TL oldu daha daha niceleri kaç misli artti
Ben selec 100.000 olacak demedim
Veya şu kadar yükselecek de demedim.
Fiyat vermedim
Daha evvel ki yazılara bakarak konya ASELSAN hisseleri için yazılan yazılara istinaden bana karşı bir hava oluşturmak anlamsız.
Dediğim şartlar olduğunda yani bedelsiz verdiği anda konya 5000 olmaması için hiçbir neden yok.
ASELSAN da f35 nedeniyle baskıya uğradı
Ayrıca çok fazla ky var bu iki hissede adamlar dökmeye çalışıyor.
Ama dokemezsin artık bu saatten sonra
Herkese bol kazançlar dileyerek müsade istiyorum
Ben sağlık bakanlığına bağlı hastanelerin ilaç dağıtım şirketlerinden ilaç aldığını zannetmiyorum. Bakanlık direkt ilaç üreticilerinden alır ilacı. Ayrıca alsa da bu Selec'i çok etkileyecek bir miktar olmaz.
Bu şirketi çok iyi tanımayanlar var. Şirket üretim yapan bir şirket değil. Onun için piyasa fiyatlaması her zaman düşük olmuştur. Bu şirkete yatırım yapanlar parayı sabit getirili bir enstrümana yatırmış gibi düşünmeliler.
Büyük oranda bedelsiz vs. ekstra bir durum olmazsa bu hisse öyle büyük getiriler elde edilecek bir hisse değil. Bir ara baya düşük fiyatlanıyordu şu anda o da kalmadı.
konya bedelsiz verince 5000 neden olacak, altın mı yumurtlayacak?
açık konuşayım siz ya dayak yememişsiniz, yada matematik bilmiyorsunuz.
Piyasa Değeri(TL)1.258.322.208 Özsermaye(TL)*349.580.642 Sermaye(TL)4.873.440 Net Kar(TL)611.488
hiç durma hemen malını mülkünü sat , konyaya yatır 1x 20 belamı istiyorsun bulunmaz fırsat.
25 milyara 25 tane konya kurarsın. 50 diyecem de neyse.
Şirketi küçük görenlere sözüm...türkiyede hiçbir zaman üretici kazanmaz...kazanan genelde aracilardir...üretenler kolaysa ilaçlarini kendileri satsin...bu iste basli basina bir is...üreticiler üretsin selec te onlarin sirtindan geçinmeye devam etsin bu işler böyle...sonuçta ben bilançoya bakarim bilanço ederi hisse fiyatina bakarim...hisse fiyatlamasi üretici diye farkli olmaz buna katilmiyorum....
Mevzumuz konya değil ama küçük bir bilgi afyon emsal olabilir belki aynı şeyi o yaşadı 170 TL den 2000 TL oldu.ayrica kaç defa daha bedelli bedelsiz verdi her seferinde ikiye uce katladı.sabanci ya geçti inceleme yaparsanız sevinirim.konumuza dönersek
Gelelim selec e sadece kendi ülkenin hastalarina ilaç tedarik ederken 31 ülkeye daha hizmet vereceksin.ama selec e hiç fayda vermeyecek mi acaba?
Ayrıca ben selec RTA labaratuvar gibi 25 e katlayacak demedim.
Ama dünkü bakan beyin açıklamaları bugün yarın prime işaret ediyor diyorum.
Ytd
2020 yilinda ureten deva ilk ceyrek 160 milyon kar etmis...uretmeyen selec rahat 250 milyon uzeri karla isi bitirir...selec hissesinde çakallar cirit atamiyor yatirimlik bir hisse bu onu az degerli kilmaz...heyecan arayan rtalb takilabilir...asansör gibi çalisiyor bas asagi bas yukari...
Kurmaya kurarsin ama
Elindeki taşınmazları alamazsın
Altın yumurtlamaz belki ama altının üzerinde oturuyordur belki de
Altın demisken Koza İpek davetiye işi yapardı o yıllarda 80 kuruştu şimdi söylemeye gerek bile yok.
Tofaş 1 TL idi sonra temettü hariç 30 TL lere çıktı 1 er. TL temettü verdi kaç defa.
1 TL de iken bu hisse 30 TL olacak deseydim millet bu kafayı yemiş derdi.
Yarın ola hayrola
Esas konumuz SELEC
Yarın kim haklı çıkacak bakalım.pazartesi dökülüp
31 ülkeden hiçbir fayda olmaz deyip diyenler mi
Yoksa selec e bir selec daha kazandırır diyenler mi
Seans a kaldı 6 saat
İzleyip görelim
Ytd
Bak arkadaşım benim mesleğim kitapçılık
dağıtım işlerini iyi bilirim
kitapı yayınlayan firma kitabı dağıtıcıya ekseriyetle kapak fiyatı üzerinden%50 indirimli minimum 4 ay ödemesiz dağıtıcıya yıkar
dağıtıcıda kitapçılardan talep geldikçe o kitabı maximum %5 rekabet kızışırsa da o kitabı bir kitabevine ben sokayım diye %1 kar ile bile verir, yaptığı şey ameleliktir. SEKTÖRDE YAYINCI YAZAR VE KİTABEVİ KAZANIR.
Dağıtım firmasını kurmak içinde öyle aman aman bir sermayeye gerek yok, dağ başında koca bir binanın bodrum katını kiralayıp, asgari ücrete çalışacak bir dünya vasıfsız işsiz insan var, bir kaç tane de dizel karsan kapalı minibüs aldığında iş tamam, yayıncılar ayağına gelir, kitaplarını dağıtman için.
Bu sektörde de üretici firma ile eczacı kazanır.