Ne güzel satmıştık, ne diye 30 'dan geri aldık... bi emmioğlu yazıyordu 31-32 geliyor diye gaza gelmişiz :thumbdown:
Yatırım tavsiyesi değildir, lütfen yalnız kendi mantığınızla hareket ediniz
Printable View
Ne güzel satmıştık, ne diye 30 'dan geri aldık... bi emmioğlu yazıyordu 31-32 geliyor diye gaza gelmişiz :thumbdown:
Yatırım tavsiyesi değildir, lütfen yalnız kendi mantığınızla hareket ediniz
thy taşınma sancısı uzun sürecek gibi.
buna olumlu yansır da emekli fonlar panikçi gibi.
peginin olumlu yönde ayrışmasını bekliyorum.
Ocak ayi verileride kötü geldi... yurt ici yolcu sayisi ve yurtdisi doluluk orani feci düsmüs...
Tek bir olumlu sey var, oda citibank'in alista olmasi...
Yatirim tavsiyesi degildir, lutfen yalniz kendi mantiginizla hareket ediniz
bu mevsimde verileri takan olmazda
bu thy bizi aşağı çekiyor.
thy vergi dairesi bildiriminde eşek yüküyle zarar açıklamış.
Cok hacimsiz dusmus. Teknik yorum nedir acaba...
Yazdıklarım Yatırım Al/Sat tavsiyesi degildir ve sadece kendimi bağlar.
Düşen kanalın alt bandını 28.00 'i test ettik, yarın buradan yukarı dönmemiz lazım...
Dönmezse 27.60 yatay desteğine gider, ordan dönebilir....
Dönmedi 25.90 daki Gap'ı kesin kapatır :28:
Thy vergi dairesine 8.1 milyar zarar açıkladı, biz ise 456 milyon kar...
Thy'den kaçan yabancıların bir kısmının bize gelmesi durumunda yarın yukarı sert hareket edebiliriz.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, lütfen yalnız kendi mantığınızla hareket ediniz.
yarın sabah thy de olası düşüşle pegi de biraz daha aşağılar görülse de sonrasında tepkisini koymasını bekliyorum.
THY'nin dün seans sonu vergi dairesine bildirdiği bilançodaki 8 milyarlık zarar da bugün baskı aracı olarak kullanılır. Sektörel olarak da pegasus da arkasından muhtemelen. Ama thy'nin geldiği yer itibariyle artık her türlü baskı alım fırsatı olur. Keza bana göre pegasus daha ucuzdur thy'nin bu rakamlarına göre dahi.
YTD
*ata yatırım, pegasus için 28,00 tl hedef fiyat ile 'tut' olarak korudu
doluluk ve yolcu sayısında büyük düşüş...petrolde dibine göre %30 tepme...ekürü kağıttan %68 olumlu ayrılış...bilmiyorum...sadece dikkat...
Düzeltme- Ata Yatirim Pegasus icin 30 tl hedef fiyat ile tut olara korudu 😏 Gecen sene basi dolar 3.8 iken 50 tl hedef fiyatlari vardi... Saka gibi...
Lakin Thy cikiyor, pgsus dusuyor... ne ayak 🤔
benim pegasusla ilgili en önemli kriterim citi'nin hedef fiyatı. orta veya uzunda öyle ya da böyle o fiyata mutlaka getirirler.
derinlikler kardes satti gitti sanirim 28.40 alti cis diyordu
Ata Yatırım,Pegasus için 30,00 TL hedef fiyat ile 'TUT' olarak korudu.
Ata Yatırım'ın ( http://www.ataonline.com.tr/ ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Pegasus yolcu sayısı Ocak’ta yıllık bazda %3 azaldı.
Segment bazında yurt içi yolcu yıllık bazda %11 düşerken uluslar arası yolcu yıllık bazda %10 arttı.
Toplam doluluk oranı yıllık bazda 463 baz puan düşen uluslararası doluluk oranının etkisi ile yıllık bazda 256 baz puan azalarak %82.9 oldu.
Şirket kapasitesini uluslararası tarafa kaydırmaya devam etti.
Uluslararası kapasite 4Ç18’deki yıllık bazda %20 artışın ardından Ocak’ta da yıllık bazda %22 arttı. Uluslararası uçuşların toplam kapasitedeki payı Ocak 2019’da %68’e yükseldi (Ocak’17: %61) Pegasus için 2019’da %5 yolcu büyümesi bekliyoruz.
Pegasus için önerimizi 12 aylık hedef fiyatımız 30 TL ile “TUT” olarak koruyoruz."
kim satiyor, görebilen var mi 🙁
27.62 olduk 😅
Lanet olsun 30 dan aldik, yine kacti bi tarafimiza...
ocak trafik verisi: yurtiçi yüzde 11 düşerken yurtdışı yüzde 10 artmış. Esas karı da yurtdışı uçuşlardan yaptığına göre...
15 dk bakmayayim dedim 27 'ye dusmusuz.... Lanet olsun basladi gene selalelere
thy + da bizim ucan esek -% 3
Onella gibi yakinda herkesi troll görmeye baslamayalimda... Hepiniz troll`sunuz uleeeeeeeeyn bi ben degilim 😁😁😁
:) :) :)
uzuncuysan bekle dostum, filmin sonunda beklediğine değecek emin ol...
beklemekten baska care yok, maliyet 30... 😓 lakin bugün 28 üstü kapamamiz lazim... A.q spegi acikcilara para kazandiriyor, ters köse yapmasi lazim
Kendin kaşındın emmioğlu...
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
biz bu isi bilmiyoruz emmioglu... hisse 22 den 31 e cikiyor, satip beklemiyoruz. Hangi bist 30 kagidi % 40 cikmista kar satisi veya % 10 luk silkeleme gelmemis... bunun icin bize ky diyorlar 😊
benim maliyet de 27.42 ve uzun zaman sonra iki hafta geçmedi ki 40 bin civarı artı yazdı. benim bir hedef fiyatım olduğu için de satmadım satmam da. aha da bugün 5 bin lira eksi yazdı şimdilik fifti fifti bakalım gün sonu ne olacak.
Benim yatırım bölümünün 2019 için pegasus raporu...
Pegasus Airlines (PGSUS): İç talepteki düşük seyir sebebiyle yolcu sayısı büyümeleri zayıf görünse de
Pegasus Havayolları’nın kapasite kullanımını yurtiçinden uluslararası uçuşlara doğru kaydırarak (ASK
bazında) karlılık ve gelir büyümesi için bir tampon yaratıp marjlarını koruyacağına inanıyoruz. Hisse
portföyümüze aldığımızdan bu yana BIST100 endeksinin %22 üzerinde getiri sağladı. 6 aylık ve 1 yıllık
periyotlara baktığımızda ise hissenin endeksin gerisinde kaldığını ve 2019T için 5.6x FD/FAVÖK çarpanıyla
hala emsallerine kıyasla ciddi anlamda iskontolu olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Pegasus Havayollarını
TRY37.50/hisse hedef fiyatıyla ve AL tavsiyesiyle portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.
ayrıca bugün ve yarın 27.48 üzeri kapanışlar önemli.
27 üzerinde yavaş yavaş bir tepki geliyor. 27.58 anlık
Pala, ağırdan ağırdan çalışıyor.
Fincancı katırlarını ürkütmeden...
Ben ne düşünüyorsam tersi çıkıyor... THY 8.1 milyar zarar yazınca, dedim yarın thy'ye basarlar, pgsus alırlar, tam tersini yaptılar.
Demek pala ve ekibi, küçük yatırımcıları hep terse getirmeyi çok iyi biliyor :28:
THY kopmus gidiyor, biz eksilerde sürün :Sad:
Yatırım tavsiyesi değildir, lütfen yalnız kendi mantığınızla hareket ediniz.
Ne Golden Cross muş arkadaş.Kaç günden beri dudak dudağa getirdi çizgileri...Bir türlü kesemedi :)
http://666kb.com/i/e1ehxe8b7vj4iv6oo.png
Şubat ayında 800.000 küsur lot alım.Bu lotların turşusu kurulmuyor be Citiciğim :oleyo:
http://666kb.com/i/e1ei0z6v35sabyowo.png