evet 10 bin uste
konusmam lazim yoksa kendileri oneriyor bunu?! cunku websitede oyle yazmamistir
guzel
birde bir az tl varim size cevirimmi onlari da?
saolun
Printable View
Bu dolar mevduatta pazarlik olmuyormu?%5 dusuk degilmi?gecen aylarda mevduat %10 du...
Arkadaþ yukarýda yazmýþ bilgiyi, %20lere çýktýðýnda 10k$ atayým diye 5-6 aracý kurumu aradým hiç biri satmadý. Hepsi ülke eurobonduna yönlendirdiler. Yabancý para ile deðerlenen yurt dýþý fonlar var. Onlarda gündeme alýnabilir. Tabi 200k$dan az paranýz varsa....
Tam tutarý bilmiyorum ama 150000 dolar diye duymuþtum. Elimde maalesef çöp TL var , TL leri yýlanoðluna çevirip öyle alým yapacaðým. Bakiyemin tamamýný USD ye çevirip eurobond alýp ikameti de yurtdýþýna aldýrýp eurobondu da yurtdýþý banka hesabýma aktarýp vergiden muaf olmak gibi uçuk planlarým da mevcut.
Ne demiþ kýzýlderili atasözü ; önce nehrin kýyýsýna gelelim, karþýya nasýl geçeceðimizi o zaman düþünürüz.
Itfa tarihinden once satmazsak o 24K dolar kazancin vergisi oldugunu dusunmuyordum.
Syg,
Powerpc den ses kesildi.haberi olan varmi?
Sayýn dudu, sanýrým benim üsteki yazýma istinaden söylediðinizi düþünüyorum (en azýndan tutar uyuþuyor), ben de ilk araþtýrmalarýmda itfayý beklersek vergi olmuyor diye düþünüyordum ama itfayý beklersek sadece kur farkýnýn vergilendirilmemesi avantajý oluyor. Normal alým-satým durumunda yani itfadan önce satarsak kur farkýný da iþin içine katmamýz gerekiyor. Ama itfada parayý nominal olarak geri aldýðýmýzda sadece kur farkýný göz önünde bulundurmama avantajý var gibi bilgiler edindim.
http://www.finansgundem.com/yazarlar...-yazisi/466718
Buradan öyle anlaþýlýyor en azýndan ama doðru olmama ihtimali de var.
Hazine eurobondu var. Bankalar veya aracý kurumlar aracýlýðýyla alabilirsiniz.
Yýllýk 30.000 tl altýnda faiz elde ederseniz beyan söz konusu deðil. 30 bin tl üzerinde elde ederseniz 30 bin de dahil, artan oranlý vergilendirmeye göre yüzde 35 e varan vergi ödemeniz gerekebilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Evet. Vergi cenneti bir çok ülke var. En yakýný kktc. Karayipler’de bir çok ülkede vergi çok düþük veya yok. Dubai de de öyle. Türkiye’de de Þubesi olan Yatýrým bankalarý aracýlýðý ile bu ülkelerde hesap açýlabiliyor.
Ayrýca eðer vatandaþý deðilseniz ve o ülkede yaþamýyorsanýz gelir vergisine tabi olmadýðýnýz ülkeler mevcut bildiðim kadarýyla.
sn gk1986 detaylý ama anlaþýlýr anlatýmýnýz için teþekkürler.
geçen hafta banka müdürüyle (þubede bu konuda en bilgili o imiþ?) eurobond üzerine bir konuþma yaptýk. þu itfada vergilendirme konusunda net bir cevap alamadým. vergi uzmanýyla görüþmemin daha saðlýklý olacaðýný söyleyip topu taca attý.
bir sorum da çocuk adýna eurobond alýmý mümkün mü idi.. bu soru eurobond baþlýðýnda tartýþýlýp net bir cevap verilememiþti.. bankadan da baþta net bir cevap alamadým. araþtýrýp size dönelim dendi. sonrasýnda gelen cevaba göre mümkün olduðu söylendi. kesinleþince bu bilgiyi kendi baþlýðýnda paylaþacaðým.
burada bir baþka soru iþareti de çocuk yatýrým hesabýndan alýnan bu eurobondlardan elde edilecek gelirin vergilendirmesi. velisinin gelir beyanýna mý dahil edilecek yoksa velisi tarafýndan müstakil olarak mý beyan edilecek?
100.00TL %28’den bono 200 gün vergi sonrasý net basit faiz yýllýk (%10
vergi oraný sonrasý)* %25,2’ye geliyor 13.808 TL net getiriyor. 200
kere %28’den çevirdiðinizde net getiri (%10 vergi oraný sonrasý)
yýllýk %27,02 oluyor. Net getiri 200 günlük 14.802 TL oluyor. 200 gün
için net %1 fark ediyor.
100.000TL tutarýnda 200 günlük bonoyu %27’den kýrdýrdýðýnýzda, 548TL
net ilave getiriniz oluyor. Bu sefer 100.548TL’yi %27’den 200 kere
bileþik faizden çevirdiðinizde %10 stopaj sonrasý 14.316 getiri elde
ediyorsunuz. Buna 548TL’yi ilave ettiðimizde 14.863TL oluyor. 200 gün
sonra faiz düþmesi nedeniyle %1 avantajýný hemen aldýðýnýz için ve
kalan kýsmý %27’den 200 kere çevirdiðiniz için 200 gün sonraki getiri
14.802TL’den 14.863TL’ye geliyor. Benim hesaplarýma göre kayýp deðil
kazanç oluyor. Yada hata mý yaptým..
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
LOWER TAXES
The foreign earned income exclusion means that if you live outside the US 330 or more days over a period of 12 consecutive months, you don’t owe federal income taxes on income (up to $100,800 for 2015) earned outside the US.
So if you, say, blog about your foreign adventures, or do any other kind of work outside the US, you can earn quite a bit of income and pay $0 in federal income tax.
Now, there are some caveats to consider here.
First, it doesn’t include self-employment tax.
Second, you may owe tax in the foreign country you’re living in.
Third, it doesn’t include dividend income (as it’s unearned income).
Whether or not you actually end up writing a check to the country you live in is altogether another subject, but I can only say that I actually talked to some expats (that blog) living in Thailand that pay no income taxes in the US or Thailand. So that’s just something to keep in mind. I’m neither condoning nor admonishing that.
The dividend income not being included also isn’t really a big deal, as dividend income is already a very tax-efficient source of unearned income. A single filer can earn up to $48,350 in qualified dividend income and still owe $0 in federal income tax (as that’s within the 15% tax bracket). Plus, no FICA to worry about.
As such, one could structure their life to earn a healthy six-figure income (through both earned and unearned income) and pay almost nothing in taxes. It’s not lost on me that I could live in, say, Thailand and pay somewhere around 3% or so of my total income (earned and unearned) in taxes – out the door.
Also, if you’re living abroad and renting, no property tax to worry about. That takes care of that.
https://www.mrfreeat33.com/three-rea...ividend-expat/
Kel Jason bir ameriklai olarak olayi cozmus galiba :)
Syg,
Deðer Artýþ Kazançlarýnýn Vergilendirilmesi
Bireysel yatýrýmcý olarak (tam mükellef gerçek kiþi) 2017 takvim yýlý içerisinde Eurobond alým satýmý gerçekleþtirmeniz durumunda faiz gelirlerinde olduðu gibi kazançlarýnýz Geçici 67 uygulamasý dýþýnda tutularak kiþisel gelir vergisi beyanýnýza konu edilmesi gerekiyor.
Vergilendirmede öncelikli olarak Eurobond getirileri döviz cinsinden gerçekleþtiði için vergi matrahýnýn tespitinde alým ve satým tarihlerindeki kurlarýn tespit edilerek TL'ye çevrilmesi gerekiyor. Bir bakýma kur farklarý da vergilendirilerek alým satým matrahýnýzýn içerisinde bulunuyor. Bu konudaki tek istisna Eurobond'un itfasýnda söz konusu. Ýtfa sýrasýnda oluþan kur farký vergi matrahýna dahil edilmemektedir.
https://kpmgvergi.com/Blog/Pages/Ful...px?article=872
Olayý biraz somutlaþtýrmak adýna ben de þunu sorayým:
Elimde 28 faizli Aktifbank bonolarý var. 205 gün daha %28'den net faizlenecek.
Elimdeki bonolarý yaklaþýk 20 gündür(faizin 27.50'ye düþmeden önceki son gün)dür alýp satmadým.
Þimdi bunlarý 28'den satýp 27 den tekrar almak mý mantýklý olur? Yoksa baþka bir þeye(dolar vs.) deðiþtirmedikçe tutmak mý mantýklý?
Yalniz bu açýklama eurobondun Turkiyeden alýnmasina iliþkin.kýbrýstan alýnýp satýlýrsa gelir orda elde edilmiyor mu?
Bence al sat yapmak avantajli. Yoksa basit faiz uygulanacak. Hesabim faiz düþse bile düþme öncesi yüksek faizden alýnan bononun faiz düþmesini nasýl avantajli hale getirdiðine yönelikti..
Dudu arkadaþa öyle bir yanýt vermiþsin ki teselli etmek yerine yarasýna adeta tuz baþmýssýn.:yes: Sabýrla koruk birleþince helva olurmuþ. (Webster için diyorum)