O hesaplamalar yapildiginda dolar kuru dusuktu.m2 kiralamasi 30 dolar uzerinden anlasildi.400 ustu beklemek lazim
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
O hesaplamalar yapildiginda dolar kuru dusuktu.m2 kiralamasi 30 dolar uzerinden anlasildi.400 ustu beklemek lazim
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belki de .. Lakin ben artık dolar bazlı kiraya verileceğini sanmıyorum.. Sonuçta devlet kurumları..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önce 2016 sonra 2019 şimdi de 2023.. Ne Rötar ama.. Harbi emeklilik yatırımı oldu bizimkisi.. 4 sene evvel 5000 adetle girdiğim hisse de neredeyse Kap A bildirim yapacak kadar Hisse sahibi yaptı beni.. 0.61 ne demek.. Marşımızdan artıkça alıyoruz alım yapmak alışkanlık oldu ben de:))
Eskiden 3'er sene 3'er sene öteliyorlardı , artık "temiz temiz 5 sene koyalım da noolur noolmaz" diyorlar. Pis kan emici sülükler.. 2023'de de Ataşehir'de batık Türkiye'nin binlerce boş ofisi olacak , kim niye kiralasın oraları. Şimdi bile ofisin kalbi maslak hattında binlerce boş yer kiracı diye inim inim inliyor. Arzından beri bugüne kadar hep hayal sata sata geldiler durum ortada dolar bazında 93 cent olması gereken kağıt 9 cent ve hala hayal satmaya çalışıyorlar ama bu sefer yemezler , hayvan terli.
Arkadaşlar genel takas atabilirsiniz.
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halkbank hisse geri alım kararı almış.. Onda oluşacak hareket bizim hisseyi de belki uykusundan uyandırır...
Hlgyo da geri alır belki
Hissenin içinde bulunduğu durumu açıklayan güzel bir özet geçmişsiniz. Ben de bir ek yapmak isterim. Şu anda inşaat için kredi kullanılıyor. Finans Merkezi en iyi ihtimalle 5 yıl sonra devreye girecekse bu krediler bu süre içinde taşınacak ve faizleri gider yazılacak. Bu ekonomik kargaşa ortamında yükselen faizlerin kira gelirlerini sıfırlaması da olasılık dahilinde.
Bir de geri alım bekleyen arkadaşların bu arzusunu gerçekleştirmek için şirketin ilave kredi kullanması gerekecek, bunun faizine de şirket dolayısıyla ortaklar katlanmak durumunda kalacak. :)
Çok sahipsiz kaldı konut ve çimento sınıfta kaldı beyler bunun başka açıklaması yok
Halk GYO'nun yönetim kurulu başkanı değişti.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/707172
Bir politika değişikliği olur mu acaba? Aktiflerinden bir kısmını satarak kredileri kapasa tadından yenmez..
Olabiliyor
Burdaki hissemi 2 yıl önce 91 kuruştan satmıştım, bugünlerin geleceğini bir şekilde tahmin etmiştim. Yani bir tarafta getirisiz aktifler, diğer tarafta faiz yükü doğuran krediler..
Biraz aktif satılıp krediler kapatılsa, getirisiz aktiflere fit olup biraz alabilirim. Çünkü en azından defter değerinde erime ihtmali ortadan kalkmış olacak. Ekonominin düzelmesine paralel olarak da kuvvetli alımlar yapabilirim. Evdeki hesap bu, bakalım gelen günler ne getirecek.
Kardeşim yaa, eyvallah [emoji4]
Dört sene evvel 1.35 ten halka arz edilen bir şirketin 4 sene sonra 0.6x lerde olmasını bana kimse açıklayamaz. O yüzden bu adamlar ağızlarıyla kuş tutsaklar benimkine kendilerine inandıramazlar. Bu sene anladık ekonomi zor durumda ya önceleri.. İnşaat sektörünün en parlak zamanlarında bile bu meretin ne yaptığını gördük. O yuzden Elimi kolumuz bağlı bekliyoruz beklemekten başka da çare yok.. Allah hepsini nasıl biliyorsa öyle yapsın. Kan emiciler.
Oh 0.61'i de gördü , hamdolsun.
Bir tık daha düşerse inşallah 8 cent'i görücez.
Bir kağıt devlete güvenerek alan yatırımcısının nasıl dişlerini , tırnaklarını tek tek söker , derisini yüzer en güzel örneklerini veriyor.
Tahtası kapatılarak mağdur edilenlerin dışında yatırımcını bu şekilde bitiren kaç kağıt var acaba !?
sudan ucuz fakat insanların inançlarını çaldılar
yatırımcı ilişkilere soru sorduk, ne kadar banka borcu var diye, 3 gündür cevap yok. Bu kadar ilgililer işte.
ir@halkgyo.com.tr
Bu bilgi mali tablolarda var ki... 32 milyon banka borcu varmış.
http://www.halkgyo.com.tr/files/fina...tim-raporu.pdf
Banka borcu çok az, benim tahmin ettiğim gibi, ama ptesi 1 milyar tahvil borçlanması için spk dan izin istedi, 500 milyon piyasa değeri var, bu garip değil mi, ne projesi var ki bu kadar borç ister bir firma. Bu havada. Cevap gelse bunu soracaktım. Yatırımcı işişkilerinin işi nedir ki. Salla başı al maaşı. yatırımcı sunumlarına güvenmiyorum, istediklerini yazıyor, istemediklerini gizliyorlar.
İşgyo dan sonra gyolara şüpheyle yaklaşıyorum, 1 milyar tahvil ihracını neden düşünüyorlar, nereye gidecek bu para. Bu kadar tahvil ihraç edeceklerine ufak ufak bankadan borçlansalar daha iyi değilmi, atıl oolan devasa nakdi ne yapacaklar. Bir milyarın hepsini bir anda harcayacak değiller ya, halk bankasında vadesiz hesapta mı kalacak.
Ne kredisi var ki, beni de şaşırttınız,sordum, 32 milyon , portföyünün yüzde 1,5 i.
Ataşehir projesine 973 milyon yatırılmış şimdiye kadar daha ne kadar yatırılacak, belki gelecek harcamalardan bahsediyorsunuz bence en az 2-3 sene uzar bu merkezin faaliyete geçmesi, erken bitse atıl kalacak. Tahville borçlanıp bu projeye devam edlmeyi düşünüyorlarsa, büyük hata olur, bırakalım diğer projeler bitirsinler, erken bitirmenin faydası yok.
Ne algısından bahsediyorsunuz. Şirket hakkında hafiften bir eleştiride feveran ederek milleti HLGYO hamallığına mahum ettiniz bu yaklaşımla. Ben yaptığım bu tespitlerle 0.94'ten 1.5 - 2 sene önce bu hisseden çıktım. Ama algı algı diye diye milleti bu hissede gömdünüz.
Aktiflere çok güvenmeyin, emlak krizi eritmeye başladı bile. Tamam sabreder bu dönemi atlatırsanız bunu telafi etmek mümkün. Ama faizler bilançoyu kemirdiği zaman onun telafisi olmaz. Şu anda 32 mio tl kredi varsa bunun faizi bile kira gelirinin % 15-20'sini sıfırlamaya adaydır.
Ben İFM için kredi kullandıklarını varsaydım bunları yazarken, meğer inşaatı yavaş tutmuşlar ya da hakedişleri ödememişler, bu tutar bilançoya yansımamış. Şimdi ihraç limitleri bunun için artıyor. Benim dediğim kol kessin, o beğendiğin aktiflerden satsınlar ama krediye bulaşmasınlar. Orası bataklık, o bataklığa gömülürlese bu günler bile mumla aranır yakında.
Not: Zaten kredi uyarısı yazısını ihraç tavanının 1 mia tl'ye çıkarılması planı KAP'a düşünce yazmışım.
Benim elimde 63 kuruş maliyetli hisse vardı zararına 62 kuruşa verdim, sizin yazınızdan sonra, belki uyarı yazdınız, az zarar ettim, gyolara şüphe ile bakıyorum,burada banka borcu olduğunu öğrenince panikledim bugün sattım, halkgyo almamım sebebi düşük borçluluğu idi, tahvil ihracı yapacaklarsa ben yokum, umarım bu karar geçmiş yönetiminindi. ihtiyatli her yatırımcı gibi yeni projeye ve para harcanmasına karşıyım.
Ayrıca şirketin finansal borcu 260 milyon imiş, yani tahvil ve sukuk ihraçları da yapmış, yatırımcı ilişlileri soruma cevap vermiş olsaydı, bölük pörcük yanlış-doğru bilgiler ile uğraşmazdım.
http://i.hizliresim.com/4zyQMA.png
Ben bu hisseden çıktım ama yine takipteyim. Daha önce de yazdım, borçları artırmaz, idare edilebilir seviyede tutabilirse, memlekete istikrar gelir de emlak piyasası düzelirse balıklama atlayacağım bir hissedir. Şu andaki haliyle de belki kazandırabilir ama A. Yeşilada'nın dediği gibi gece uykunuzu kaçırıyorsa o yatırımı yapmayın prensibi nedeniyle şimdilik uzak duruyorum. Mesajlarım da insanlar alsınlar ya da satsınlar diye değil, artısını eksisini konuşalım insanlar alacaksa satacaksa bunları bilerek alsın-satsın. Yani nihai kararı kendisi versin. Örneğin ben Türkiye'nin sıkıntıları artacak diyorum, bu nedenle satıyorum diyorum. Bir başkası ülkenin yakın zamanda istikrara kavuşacağına inanıyor o da alım yanlısıdır. Yani aynı yere bakıyor ama farklı şeyler görüyoruz dolayısıyla kararlarımız da farklı oluyor.
Sizin hassasiyetiniz de anlıyorum, dikkatli ve şüpheci olmakta haklısınız. İnanın çakal diyeceğiniz türden bir grup vatandaş var, kendi pozisyonuna göre hisse başlıklarında yönlendirme yapıyor. Size önerim aklınızı çelen mesajlarla karşılaştığınızda gidin o mesaj sahibinin diğer mesajlarını inceleyin. Nasıl birisi olduğu hemen ortaya çıkar, buna göre söylediklerini dikkate alır ya da boş ver dersiniz.
Saygılar..
Uyku kaçırmayan hissemi var
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bankalar a bile kimse korkudan yanaşmıyor
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kira sertifikası ile borçlanabilir.ekgyo gibi
Kira sertifikası mekanizmasını çok iyi bilmiyorum. Bilançoya aktif satışı gibi yansıyacak bir enstrümansa şirkete ilave finansman yükü getirmez. Böyle bir durum hisse için olumlu olur ama dediğim gibi mekanizma konusunda bilgi sahibi olmadığımdan sahneyi bu konuyu bilen bir arkadaşa bırakabilirim. :)
Kira Sertifikaları, varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen ve sahiplerinin bu varlık veya haktan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan, faizsiz bankacılık ilkelerine uygun menkul kıymetlerdir
***HLVKS* *HLGYO*** HALK VARLIK KİRALAMA A.Ş.( Tertip İhraç Belgesi
***HLVKS******HLGYO*** HALK VARLIK KİRALAMA A.Ş.( Tertip İhraç Belgesi )
İlgili Şirketler [HLGYO]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Tertip İhraç Belgesi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizce,Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kaynak kuruluş/fon kullanıcısı olarak yer alacağı,yurt içinde halka arz edilmeksizin, tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle ilgili mevzuat kapsamında 1.000.000.000-TL(BirMilyarTürkLirası) ihraç tavanı kapsamındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış Tertip İhraç Belgesi ekte sunulmuştur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/707989
BIST
(14/09/2018 - 15:25:56)
İcruyyy, ver mehteri ver!
1 milyar tavan demiş zaten .ekgyo 2 milyar dedi 150 falan sattı.. Bu da 100 anca satar.. Lakin yöntem iimiş
Dün bunlar niye ayrıştı ki şimdi, hayırdır inş
Garantü yat. 0.75 hedef fiyat biçmiş. Allah alayınızın belasını versin. Biçtiği fiyat Aktiflerinin yarısı bile değil. Yazıklar olsun bu borsaya bulaştığım güne.
Ben bıktım
Yıl 2014 hlgyo, IFM inşaatının 2016 yılında biteceğini söylemişti, sonra 2018 olarak belirtilmişti, şimdi ise 2023!
Hahaaahaaa iskontolu olarak halka arz edilmişti ama halka arzı fiyatı olan 1.35'i hiç geçemedi...
Acemiyi bile küstürdüler:bravo:
Değil mi Icruy?:halay:
20 dk önce gene IFM nin yanindan gectim. Gecenin bi yarisi bile Projektörlerin altinda haril haril insaat devam ediyor. Ediyorda kime ne faydasi var , havanda su dövüyorlar , kaybolan yillarimin ve paramin vücut bulmus birer abidesi olarak gordugum gelecegin bos binalarini bitirseler noolur bitirmeseler noolur. 98 cent olmasi gereken param olmus sana 9 cent. Bu yenilen gol 100 sene beklesen cikmaz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
VAR Devreye girdi:) Bakalım gol olacak mı. 0.70