Sabah ki Gap'ı kapattı.
Printable View
Sabah ki Gap'ı kapattı.
Şimdiye coktan 23 u görmesi gerekti.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olacaktı musade etmiyorlar bu hisse satışı iyi olmadı
SM-N7500Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisseye güvenen o kademelerde toplam 20 bin lotu alması gerek.400 bin tl paraya kıyacak.
Altop un konuşmaları foreks de yayınlanmış,800 milyon hedefimizi bu sene mutlaka tutturacağız,2018 de %50 ciro artışı hedefliyoruz diyor vs vs.beklenen açıklamalar geldi.
img/foreks.png
Foreks
16 Ekim 2017 14:50
*YATAŞ/ALTOP: SATIŞ PİYASA ŞARTLARINA BAĞLI, BUNUN FAZLA BİR ETKİSİ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM-BLOOMBERG HT
Foreks
16 Ekim 2017 14:50
*YATAŞ/ALTOP: 680 BİN PAY SATIŞA HAZIR, ANCAK SATILACAĞI ANLAMINA GELMEZ-BLOOMBERG HT
Foreks
16 Ekim 2017 14:49
*YATAŞ/ALTOP: TURQUALİTY'Yİ 1-2 AY İÇİNDE ALACAĞIZ, BUNUN GERÇEKLEŞTİRECEĞİ TEŞVİKLERLE 2020'YE KADAR YURT DIŞINDA 200 MAĞAZAYA ULAŞACAĞIZ-BLOOMBERG HT
Foreks
16 Ekim 2017 14:48
*YATAŞ/ALTOP: BÜYÜME KISMEN MAĞAZA SAYISINDAKİ ARTIŞTAN GELECEK-BLOOMBERG HT
Foreks
16 Ekim 2017 14:48
*YATAŞ/ALTOP: 2018 İÇİN YÜZDE 50 CİRO ARTIŞI HEDEFLİYORUZ-BLOOMBERG HT
Foreks
16 Ekim 2017 14:47
*YATAŞ/ALTOP: 800 MİLYON TL CİRA HEDEFİMİZİ TUTTARACAĞIMIZA KESİN GÖZÜYLE BAKIYORUZ-BLOOMBERG HT
İnşALLAH hakkımızda hayırlısı olsun.
Bence 20TL'li fiyatlardan yavas yavas 680bin lotu verecekler diye dusunuyorum. Sonucta Yatas yonetim kurulu 20TL'ye kadar hisse geri alimi aciklamislardi zamaninda, yani onlara gore 20TL'li fiyatlar sirketin ederi.
9 aylik bilanco gelene kadar bu 680bin lot hisse satilsa da, satilmasa da hisse fiyatinin yukarina gitmesine engel olacak diye dusunuyorum. 680bin lot satilsa piyasada hisse adedi artacagi icin fiyat yukselmiyecek ya da dusecek, satilmasa hisse almak isteyenler her an bu hisseler satilabilecegi icin hisse almaktan cekinecek. Degnegin 2 ucu da iyi degil bence. Ancak, satistan vazgectik derlerse rahatlariz.
Bu arada su an satis kademeleri daha dolu. Sadece 21TL'de 11bin lot, 21.20'de ise 12bin lot satista bekliyor.
ben tam tersi bu satış hazırlığının pozitif etkileyeceğini düşünüyorum. haberden korkan ky malını satacak patron alacak. çünkü tahta o kadar sığ ki işlem yapamıyor. eğer şirket satış niyetli olsa elinde zaten 2 tl rakamlardan beri aldığı milyonlarca hisse var onu satar. ben bu hedeflerle beklentinin daha yukarılar olabileceğini düşünüyorum.YTD
ky ya da by farketmez malini satmak isteyen olacaktir bu 680bin lotluk hisse satis haberin korkusu nedeniyle, bu konuda ayni fikirdeyim, ama tahtanin sig oldugunda hemfikir degilim. Su an satis kademesinde sadece 21.00 ile 21.20 TL arasi satista bekleyen yaklasik 30bin lot var. Patron hisse almayi cok istese, basar parayi o hisseleri tak diye alir. Ben 9 aylik bilanco gelene kadar patronun ya da sirketin bir hisse alacagini sanmiyorum. Aksine, 680bin lot'tan satislar olacak diye tahmin ediyorum.
Bu hisse alış satışa çok takiliyorsunuz.patron 12 lerden o kadar mal aldı hisse utanmasa düşecektir.bunlari unuttunuz herhalde.sonra bilanço geldi patron mal almadı kağıt 21 oldu.simdi bunun için mantıklı bı açıklama yapabilecek olan varmi?
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Garanti yatırım, yataş için hedef fiyatını 15,35 tl'den 24,30 tl'ye yükseltti, tavsiyesini 'endeksin üzerinde getiri' olarak korudu
Dogtas'ta ana ortaklardan bir tanesi (sirketin %42.10'u) indirimli fiyattan elindeki hisseleri satmis. Ayni sektordeki Dogtas'ta da ayni zamanda ortak hisse satisi sureci olmasi enterasan. Ama en azindan Yatas'taki satisa hazir hale getirilen hisse (belki satilmayacak) orani dusuk.
------------------------------
Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi "DGKLB" ortaklarından
"International Furniture BV" nın sahip olduğu Şirket sermayesinin %
42,107'sine tekabül eden toplam
88.034.883 TL nominal değerli paylar, 1 TL nominal değerli pay için 3,80 TL
fiyatla ekli listede belirtilen yurtiçi ve yurt dışında mukim nitelikli yatırımcılara Kurumumuz
aracılığıyla (alıcı ve satıcı üye)
Toptan Alış - Satış işlemleri kapsamında satılacaktır.
Doğtaş borç içerisinde ve F/Ksı hesaplanamıyorken bu kadar yükselmesi normal değildi zaten. Yataş'ta durum tam tersi diye düşünüyorum. Patron ve firma şeffaf en azından.
takaslarda 16-17 tarihlerinde HSBC 674.000 alış yapmış bu kadar işlem bile olmadı. acaba habibe hanımın bahsettiği hisse satıldımı
Habibe hanımın yönetimdeki ağırlığı % 5in altında olduğundan halka açıklama zorunluluğu bulunmuyor. Bu kadar işlem adedi de olmadığına göre büyük olasılıkla satış gerçekleşti. Kurumsal bir yatırımcıya mı satmış oluyorlar bu durumda acaba..
aynı gün hem yataş ın hem doğtaş ın ortak satışı gerçekten ilginç. doğtaşın şimdiki ceo su eski yataş çalışanı diye biliyorum. genelde yataş ı takip ediyor alel acele böyle bir girişimin sonu ne olur bakalım
yabancı paylarında hafif düşüş olmuş. işyatırımın raporlarına göre şu an %53,73. önceki %54,76.
https://i.hizliresim.com/d7880p.jpg
Satıştan gelen para şirketin büyümesinde kullanılacaksa sorun yok demektir,2023 yılı hedefleri var,bu hedeflere gidebilmek için zaman zaman nakit lazım olması çok normal,en azından kredi ile çözüm bulmuyorlar,hedefleri tutturabilmek için daha çok yatırım,devamında güçlü ciro,buna bağlı olarak güçlü kar, hedeflenen büyümeyi de beraberinde getirecektir.(tüm bunlar iyi niyetli düşüncelerdir)YTD
***ASCEL******YATAS******HALKB******MRDIN******GAR AN******OSTIM*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu ) Özet Bilgi DÖNÜŞÜM İlgili Şirketler ASCEL, GARAN, HALKB, MRDIN, OSTIM, YATAS Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Borsa Kodu Sıra No Satışa Konu Pay Ünvanı Grubu Yatırımcının Adı-Soyadı Ünvanı Nominal Tutar (TL)* Tsp İşlemi ** Satış Kısıtı ** ASCEL 1 ASIL ÇELIK SANAYI VE TICARET A.S. E YUSUF GIDEN 493,500 GARAN 2 TÜRKIYE GARANTI BANKASI A.S. E MUSTAFA SUNGUR 4,000 HALKB 3 TÜRKIYE HALK BANKASI A.S. E MUSTAFA SUNGUR 1,000 MRDIN 4 MARDIN ÇIMENTO SANAYII VE TICARET A.S. E HALIL ÖNEY 1.247,420 OSTIM 5 OSTIM ENDÜSTRIYEL YATIRIMLAR VE ISLETME A.S. E DURMUS IRKILATA 12.150,000 OSTIM 6 OSTIM ENDÜSTRIYEL YATIRIMLAR VE ISLETME A.S. E KORAY AYTAÇ 6.075,000 OSTIM 7 OSTIM ENDÜSTRIYEL YATIRIMLAR VE ISLETME A.S. E MEHMET AKIF IRKILATA 12.150,000 OSTIM 8 OSTIM ENDÜSTRIYEL YATIRIMLAR VE ISLETME A.S. E MEHMET RESAT ÖNERCI 12.150,000 OSTIM 9 OSTIM ENDÜSTRIYEL YATIRIMLAR VE ISLETME A.S. E MUSTAFA BÜLENT IRKILATA 12.150,000 OSTIM 10 OSTIM ENDÜSTRIYEL YATIRIMLAR VE ISLETME A.S. E SÜMEYRA AYTAÇ 6.075,000 YATAS 11 YATAS YATAK VE YORGAN SANAYI TICARET A.S. E HABIBE ALTOP 680.400,000 (*) Nominal Tutar(TL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat ayracı olarak ise virgül (,) kullanılmaktadır. (**) İlgili veriler üye bildirimi doğrultusunda yayınlanmaktadır. Borsa tarafından satış işleminin Toptan Satışlar Pazarı'nda yapılacağının duyurulduğu tarihte paylar borsada işlem gören tipe dönüştürülecek olup,aksi taktirde dönüşüm işlemi mevzuatta öngörülen sürede tamamlanacaktır.
Kap Bildirimine git
680bin adet hisseyi Yatas'in ortagi satiyor ya da coktan satti, yani ortak sattigi icin para onun cebine gidiyor. Umarim hisselerini cok indirimli fiyattan satmamistir/satmayacaktir. Sattigi zaman borsaye kote dolasimdaki pay adedi de artmis olacak. Basit ekonomi kurami, piyasada adet (mal) artarsa fiyat duser der.
benim tecrübem bu şekilde toplu satımlarda cari fiyatının %10 gibi indirimle satıldığı yönünde.
bu hesapla düşünürsek 19 gibi bir rakama satmış olabilir
"garanti yatırım" yataşta fiyat hedefini güncellemişti dün. konu "garanti yatırım" olunca tedirgin oluyorum nedense.
15,35 ten 24,30 a hedef yükseltmiş. şu an hisse yaklaşık 21 olduğuna göre 3,30tl daha yükseliş potansiyeli görüyorum demiş kendince. yani daha yükselecek bize göre demişler. geçmişte başka hisselerde "garanti yatırım"dan buna benzer "yükseliş bekliyoruz" türü açıklamalar sonrası takip eden günlerde o hissede "garanti yatırım"ın pastalarda satışa olduğunu müdeaddit defalar görmüştüm. bundan dolayı "garanti yatırım" tavsiyelerine şüpheyle bakmaktan kendimi alamıyorum dıoğrusu.
Gorunen tamamini satmis.
Belkide tamami yabanciya gidecek. Yakinda belli olur
bugün tahtada nispeten kuvvetli bir/birkaç satıcı olduğu aşikar.
Satılana alıcı olursa sorun olmaz,üçüncü çeyrek umarım iyi gelir,bekleyip görelim.
Ortagin (icerden bilgisi olan birinin) iyi gelmesi beklenen 3. ceyrek bilancosunu 2-3 hafta daha beklemeden 14-15milyon TL'lik hissesini satmasi entrasan geliyor bana hala. Iyi gelecek bilanco ile hisse fiyati %10 yukselse bile elde edecegi ek 1.5milyon TL para ciddi tutar. Kayserililer hesap kitap isinde iyidir, bir bildigi vardir diye dusunuyorum ortagin. Belki de 3.ceyrek bilanco beklendigi gibi o kadar da iyi gelmeyecek.
Iyimser yorum, ortak 14-15milyon TL kadarcik paraya sıkıştı, fiyata bakmadan satti hisselerini.
BORSA
Yataş (YATAS) Şirket Güncellemesi
30.01.2017, 07:00, Garanti Yatırım Araştırma
YATAŞ
Yataş için değerlememizi, şirketin uzun vadeli hedefleri doğrultusunda güncelliyoruz. Yeni tahminlerimize göre, 2016 ve 2017 yıllarında satış gelirlerinde sırasıyla %4 ve %21 daha iy sonuç açıklamasını bekliyoruz. Gelirlerin haricinde FVAÖK marjının önümüzdeki dönemde tekrar % 11 seviyesine dönmesini bekliyoruz. Yataş BIST-100 içinde en iyi büyüme hikayesine sahip hisselerden biridir. Şirket için 2016-2018 yılları arasında satış gelirlerinde %37, FVÖAK’da %45 seviyesinde bir YBBO varsayıyoruz. Yataş için Endeks Üstü Getiri önerimizi devam ettirirken 12 aylık hedef hisse fiyatımızı 7.42TL’ye (önceki 5.09 TL idi) revize ettik. Yeni fiyatımız hisse için %28 getiri potansiyeli içermektedir. Hisse benzerlerinin 2017 çarpanlarına göre %35 ıskontolu işlem görmektedir.
Garanti yatırımın Yataş'la ilgili son yaptığı güncelleme ilk değil,geçmişte de yapmış.
Yataşâ€™ın hikayesini şirket sahibi Yavuz Altop anlattı!
Kayseri’de 2 dönüm arazide kurulan ve bugün dev bir marka haline gelen Yataşâ€™ın hikayesini şirketin sahibi Yavuz Altop’tan dinledik. Sektörde ilklere imza atan Altop, bugün Türkiye’nin en çok satan yatak markasının sahibi.
23 Kasım 2015, Pazartesi / 11:21
Genel
.
.
.
Türkiye’nin en çok satan yatak markası Yataşâ€™ın sahibi Yavuz Altop, markanın doğuşundan bugünlere kadar olan başarı hikayesini Patron Katı’na anlattı. Sektörde ilklere imza atarak gecesini gündüzüne katan Altop, 1975 yılında Kayseri’de kurduğu Yataşâ€™ı, bugün 264 mağazası bulunan ve 5 bin kişiye istihdam sağlayan dev bir marka haline getirdi. İlk süngerini laboratuarda eşiyle birlikte üreten Altop, sektörde birçok ilke de imza attı. Kıbrıs Harekatı döneminde Amerika’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargo yüzünden zora düşen ve yurt dışındaki tanıdıklarından döviz alarak fabrikasını ayakta tutmayı başaran Altop, sektörün ilk ihracatını da yapan kişi. Almanya’ya 1980 yılında 80 bin yorgan ihraç ettiklerini anlatan Altop ayrıca, sektörde ilk garantiyi, ilk bazayı, ilk zincir mağazayı yapan kişi. 77 yaşında olan ve 40 yıldır sektörün içinde bulunan Altop’un hikayesini dinledik.
- Yataş nasıl kuruldu?
Sene 1975, ben Kara Harp Okulu’nda askerlik görevimi yapıyorum, öğretim üyesi olarak. Bu arada da kardeşler ve teyze çocukları Kayseri’de 2 bin metrekare bir kapalı alan yaratmışlar. Yavuz Altop seni Amerika’ya göndermeyeceğiz, burada bir üretim konusu bulacaksın dediler. Ben araştırmalarımı yaptıktan sonra en son poliüretan sünger konusunda üretim yapabileceğimizi düşündük. Birkaç hafta İstanbul’a geldim, İstanbul’da kamyonlarda neler yüklü baktım. Ardından kardeşlerim ve teyze çocuklarımla bir işe girmeye karar verdik. Çok nakit paramız yok. Anadolu’daki kuruluşlara destek veren Sinai Kalkınma Vakfı’na gittik. 3.5 milyon lira ve 450 bin Mark da kredimiz çıktı. Makine parkurumuzu aldık. Bu işi iyi bilen biriyle anlaştık, sünger üretimi yapmayı bize öğretecek. Ardından bu kişi işten vazgeçti. İstanbul’daki sünger üreticileri bu kişinin önünü kesmiş. Eşimle birlikte tulumları giydik ve laboratuara girdik. Deneye yanılma yoluyla bir formül çıkardım ve üretime başladım. 3 ay üretimi ben yaptım. İlk işe böyle başladık.
- Zor dönemler, marka nasıl ayakta kaldı?
Kıbrıs Harekatı sebebiyle Amerika Türkiye’ye ambargo uygulamaya başladı. Dolayısıyla Merkez Bankası’ndan transferler durdu. Hammadde almamız için, parayı Merkez Bankası’na gönderirdik, o da döviz alıp yurt dışına gönderirdi. Merkez kilitlenince, biz yurt dışından topladığımız dövizlerle fabrikamızı ayakta tuttuk. 1980 yılında yatak üretmeye başladık, 400 bin adet üretim yapıyoruz. Çarşaf, nevresim, yorgan üretimine de 1987 yılında girdik. O dönemde ürünlerin satılabileceği, müstakil mağazalar yok. İlk 3 mağazayı Ankara’da açtık, arkasından Yılmaz Bey ortağım, İstanbul’da başlattı. Arkasından bayilik vermeye başladık ve bu bir çığır açtı. Pazarlamada mağaza sistemini biz getirdik.
- Sektörde ilklere imza attınız...
Ürünü yapmak yeterli değil, garanti de vermeniz lazım. Amerika’da okuduğum için garantinin ne olduğunu biliyordum. Ürünlerimize garanti verdik. Türkiye’de mal satışında garanti veren hiçbir marka yok. O yıllarda karyola çok geçerliydi, onu daha basit baza ve yatağa biz dönüştürdük. İleriki yıllarda yatağın altındaki baza sabitti, onun içini sandıklı yaptık. İlkleri biz yaptık. Sektörde ilk ihracatı yaptım, Almanya’ya 80 bin yorgan diktik. Sene 1991... Keza Hollanda’da bir müşterime 100 bin yatak yorgan gönderdim.
- Markanın bugünkü büyüklüğü nedir?
Sünger fabrikası, yatak fabrikası, yorgan çarşaf fabrikası ve kanepe fabrikamız var. 4 fabrikamız Kayseri’de, bir de Ankara’da modüler fabrikamız var. Türkiye’de kendimize ait 50 mağazamız var. Franchise ile birlikte 246 mağazamız var. 44 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yurt dışında 49 mağazamız var. 2016 için yurt dışında 21 mağaza daha açacağız. Yurt içinde de 44 mağaza açacağız. Toplam ihracat rakamımız 15-20 milyon dolar. Ciromuz 320 milyon dolar. Biz mevcut fabrikalarımıza her yıl ilave yatırımlar yapıyoruz. 2016 yılında 30 milyon lira kapasite artırımı adına yatırım yapacağız. Makine parklarımızı yenileyeceğiz ve bina yatırımımız var.
KİRLİ ÇAMAŞIRLARIMI MÜDÜRÜN YÜZÜNE FIRLATTI
- En büyük hayal kırıklığınız ne oldu?
Kuruluş safhasında Sanayi Bakanlığına gidiyoruz ve deneme üretimi için ön lisans almamız gerekiyor. Müracaat ettik, 3 ay uğraştık alamıyoruz. O bölümün müdürü bana dedi ki ‘Elemanları gönderdim Kayseri’ye verilen adreste levha göremedim. Siz lisansı alıp satacaksınız’ dedi. Ben de ‘Kayserililer çok uyanıktır, ben fabrikayı kurmadan tabelayı asarsam 40 tane üretici çıkar. Ben gizli tutmak istiyorum†dedim. Benden bina tapusu, yerleşim planı gibi 16 madde yazdırdı ve istedi. Ben de o zaman gencim, bazen ağzımdan çıkan sözü tutamayabiliyorum. Tüm evrakları topladım yeniden götürdüm ve bana yine inanmadı. Ben de çantamda bulunan gömlek, çorap, pantolon ne varsa yüzüne fırlattım. “Ben aylardır otellerde kalıyorum. Değiştirecek ne gömlek kaldı ne çorap kaldı†dedim. Amerika’dan gelmişim, kimseyi taktığım yok. İnandığım şeyi savunuyorum. Nihayetinde benim iş çözüldü. Tahsisi aldım.
ALMANLAR ŞAŞTI KALDI
- En büyük başarınız ne oldu ?
78-79’lu yıllarda yurt dışında döviz toplayıp fabrikayı ayakta tutabilmek benim en büyük başarımdı. 78 senesinde bir makine ısmarladık. Bir miktar kaparo verdik makine üretildi. Biz gittik. Gitmeden önce de Kayseri’de bir nakliye firması ‘Benim yurt dışında dövizim var. Ne kadar isterseniz ben size göndereyim’ dedi. Firma dedi ki 3 gün sonra makineyi yükleyeceğiz hesabı kapatın. Çocuğa telefon açıyoruz, ulaşamıyoruz. Para gelmedi. Almanlar’da para yoksa makine yok. 3 tane arkadaşım vardı Almanya’da onlara telgraf çektim. Mark’ı aldım arkadaşlardan, ertesi gün gidip Almanlar’ın masasına parayı fırlattım ve Almanlar da şaşırdı, 3 gündür kıvranan Yavuz Altop bu parayı nasıl buldu diye.
MAKİNE SESLERİNİ DUYMAK EN SEVDİĞİM HOBİM
- Ailenizden biraz bahseder misiniz ?
Bizim eşimle birlikte en çok değer verdiğimiz şey çocuklarımızın eğitimiydi. Oğlum Fransız Koleji’nden mezun. Kızım da Türk Eğitim Vakfı’ndan... Sonra her ikisi de Amerika’da tahsil yaptılar. Ben onlara benim bitirdiğim okuldan daha iyisini bitirirseniz sizi başarılı göreceğim dedim ve bunu kızım yaptı. Oğlum da şu an bizim ikinci markamız var Selena diye, onu parlatmaya çalışıyor.
- Hobileriniz neler?
Sektördeki bütün ilgili fuarları izlerim. Senede 2 kez Amerika’ya giderim. Orada torunum var. Fikir aldığımız ekonomi orası, kendimi nasıl yenileyebilirim onlara bakarım. Benim hobim çalışmak. Haftasonu fabrikalar çalışmaz. Ankara’daysam tek başıma oraya giderim. Her tarafı tek tek gezerim. Gözüme batan hususları not alırım. Biz emekliği düşünemiyoruz. Mutlaka şirkete gelmeliyiz. Ben o fabrikalara gidip, makinelerin sesini duymalıyım. Benim hobim bu.
Star
Bunları okuduktan sonra iyi niyetli düşünmek geliyor içimden,ne diyeyim yanılmayız umarım.