ihraç edilen kuponların 8. ödemesi diyor kapta. ne anlama geliyor?
Printable View
Yani borcumu ödüyorum diyor
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aferim ona...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...85#post1289985
haftasonu yarışmaya katılamayacak olanlar
hisse yarışmamıza kurallara uygun tahminlerinizi alalım.
Yılbaşından bugüne..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0f3583dcd4.jpg
Bu ülkede borsa malesef bir yatırım aracı olmaktan çok kumarhane gibi yönetilen bir yer olmuş.
Para biriktirip yatırım aracı olarak aldığım uşak seramik suanki durumu ıcler acisi. Peki nasıl bu insanlar borsaya güvenipte yatırım yapsın.
Birde yatırım firmalarida bu kumarhanecilerle ortak hareket edip insanları yanlış yönlendiriyorlar.
Oyak yatırımın halen hisse 4.70 hedef fiyat verdiği gibi.
Vermiş olduğu fiyata bırakın yaklaşalım yarısından bile daha az kaldı zavallı kağıt. Ama burada bazı değerli insanlar bilmişlerdi olacakları....
Şimdi şu tahta yapıcinin keyfini bekleyelim bakalım 😥
Selam dostlar.
Investing programının yorumlarında biri sakın çıkmayın bir duyum aldım primlenecek felan diyor.
Sizler ne diyorsunuz bu konuşulanlara acaba bir hareket olabilirmi yakın zamanda, merakımdan soruyorum ben uzun vadedeyim 1 de düşse ben burdayım aga hedef 4.70 🤣😂😂🤣🤣
Haber nedir ağalar.....
Ölmüş bu topik ne yorum yapan var nede küfür eden demek oluyor ki yükseliş yakındır....
Yatırım tavsiyesi değildir ....
Bedavadan biraz daha pahalı...
Ek 11854
Ayata hocam iz sürme sistemine göre 204 ten alım vermiş.
220-224 kısa vade trade hedefi babam. sonrasına sonrası gelince bakarız babam.
YTD değildir.
Günde 10-15 mesaj yazıp, millete gaz verenler kayıp, tek satır yazmıyorlar. hisse ise günde 300-500 binlik hacimle ölü numarası yapıyor. Fiyat olarak İttifak ile milim milim aynı tepkileri veriyor.
Kademeler boş ve diplere yakınsak kağıt sabırla biriktirilmelidir babam...
Bu başlığı şu anda 2 kişi okumaktadır. (1 üye ve 1 ziyaretçi)
Çünkü herkes öldürür sevdiğini
Ama herkes öldürdü diye ölmez.
Ek 11954
Derinliğimiz böle babam. 212 kalksada hızlansak biraz..
Yığ yığ.. Kaptırcan tüm malları babam.. Endeks gidiyi yavaş yavaş..
okul bağış yapmış 2 kusur milyon...yahu borçtan dolayı karın eriyip gidiyor...kar yok ,borç çok...okul bağışı bence en kutsal görev de ağam bunu şirketten degilde kendi cebinden yapsan...bu şirket iyi bir şirket ama bu borç işi can sıkıcı ...bence buna bir çare bulunmalı...svg
Yakışmiyi babam bu baskı.. 215 kapataydın bugün bari..
Ayata babam sistemi gereği Z-K seviyemi yukarı çekiyim..
Akşama yazaram.. Gerçi;
:evil: Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
ilgi peh yohh gibi.. Kendi başımayız demeh ki.. :wu:
Neyse biz alışıgız ağam..
https://i.hizliresim.com/3p495j.png
Beni 1 kadama ila üzdin babam, emme canın sagolsin..
Z-K seviyem 206 olmiştir..
Hay maşallahh menim babam..
Yeni Z-K seviyem 208 oldi..
DAYU BİLMEZMİSİN OKUL BAĞIŞI VERGİLERDE GİDER OLARAK GÖSTERİLİR VERGİDEN DÜŞÜLÜR.DEVLETE DİREK VERECEĞİME OKUL YAPTIRAYIM NAM OLSUN DEMİŞ FARKEDEN BİŞİ YOK TAKMA KAFANI :)
GT-I8552 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPK'nın dikkatine !!!
Adım adım
UŞAK SERAMİK SOYGUNU
1.TANIŞLAR ŞİRKETLER grubunun yönetiminde bulunan Uşak seramik ve OYAK YATIRIM, birlikte kamuoyuna pembe bir tablo çizerek, (4,70 TL hedef fiyatı (?!) ) beklenti oluşturup insanları bu şirkete yatırım yapmayı sağladılar.
2.Ardından Uşak Seramik yönetimi beklentinin altında kar açıkladı.
3.Borsadaki spekülatörleri AÇIĞA SATIŞ, TOPLU SATIŞ yaparak şirketin değerini % -30 civarında düşürdü.
4.OYAK YATIRIM Uşak Seramik'i yatırım yapılabilir portföyünden çıkartarak, önceden oluşturduğu olumlu beklentiye bir hamle indirdi.
5. TANIŞLAR grubuna bağlı Uşak Seramik, yaklaşık 2, 5 milyon TL'ye İmam Hatip okulu yaptırdığını ve bunun bir bağış olacağı hususunu şirket yönetimiyle görüşekleri haberini KAP'a gönderdi. Borsada halka açık olan bir şirketi yönetenlerin böyle yüksek meblağda bağış yapma yetkisi var mıdır ?
OYAK YATIRIM borsada faaliyet gösteren şirketleri değerlendirirken ve derecelendirirken yatırımcıların zarar etmemesi hususunda ne kadar hassas ?
OYAK YATIRIM bir şirket hakkında değerlendirme ve derecelendirme yaparken, o şirketin önceki yıllarda sağladığı güvenirliği, finansal şeffaflığı ve ticari ahlakı göz önünde bulunduruyor mu ?!
OYAK YATIRIM için değerlendirme ve derecelendirme yapanlar da denetleniyor mu ?
Kurumsal bir kuruluş olan OYAK YATIRIM 4.70 TL fiyat hedefi ile kağıdın bilanço açıklamasından sonra düştüğü 1,93 TL fiyat aralığı profesyonel şirket değerlendirilmesi kategorisine girer mi ? Bu kadar sapma ya
A) Profesyonelliğe hiç yakışmayan (!) acemice yapılan bir derecelendirme /değerlendirme işi veya
B) kasıtlı bir derecendirme/değerlendirme işidir.
TANIŞLAR grubuyla OYAK YATIRIM çalışanları arasında herhangi bir çıkar ilşkisi var mıdır ?!
TANIŞLAR Holding sahiplerinin bir takım cemaat faaliyetleri söz konusu. Bu cemaate bağlı birileri OYAK YATIRIM'ın içine sızmış ve şirketi gereğinden fazla pozitif değerlendirmiş olabilir mi ?
Düşüşe de OYAK YATIRIM'ın yaptığı satışların sebep olması oldukça manidar!!!!
Arkadaşım keşke senin dediğin gibi olsa.
2.5 milyon nereden harcanacak? Tabi ki kardan.
Eğer 2.5 milyon kar beyan edilseydi, yüzde 25 vergi ödenecekti, kasada 1.875 bin TL kalacaktı.
2.5 Milyon kardan bağış yapılınca kasadan 2.5 milyon eksilmiş olacak.
Sonuç; 2,5 milyon Bağış Yapmanın şirkete maliyeti 625 bin (vergi) yi kar sayarsak 1.875 bin TL.
Haaa bu bağış nedeniyle bir takım yeni işler alınması vs hesaplanıyorsa o zaman başka bir hesap yapmak gerekir.
o öyle degil. muhasebeci tanıdıgın varsa sorup ögrenebilirsin. bu tür bagışlar eger şirketin esas sözleşmesinde varsa, yapılabilir ve ödenecek vergiye (kdv ve kurumlar vergisi) mahsup edilir.koç ve sabancı şirketleri her yıl düzenli olarak kendi vakıf faaliyetlerine göze batmamak şartıyla bütçe aktarırlar
İmam Hatip yaptırdığı bilgisine nasıl ulaştınız haber kaynağını yazarmısınız merak ettim .
***USAK*** UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***USAK*** UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Bağış ve Yardımlar kapsamında Uşak ili Banaz İlçesinde 8+8 derslik Anadolu imam hatip lisesi yaptırarak 07.12.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılmak üzere Uşak İl Özel İadaresine Devir işlemi yapılmıştır. İlgili okul için Bağış ve yardımlar kapsamında 2.494.155,03 TL harcama yapılmış olup, 2017 Kurum kazancından indirim konusu yapılarak 2017 Olağan Genel Kurulunda Bağış ve yardımlar kalemi içerisinde genel kurulun onayına sunulacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/644727
BIST
08 Aralık 2017 11:12
Demekki inşaat en az1 yıl önce başlamış.
Arkadaşım şu an araştıramayacağım ama bildiği kadarıyla yazayım.
Kurum kazancının yüzde 5 ini geçecek bağışlar gider olarak yazılamıyor. Yani 10 milyon vergi öncesi kar ederseniz, 500 bin lira gider gösterebilirsiniz. Ya da başka deyişle 2,5 milyonun tamamını gider gösterebilmesi için 50 milyon vergi öncesi kar elde etmesi gerekir.
Benim bildiğim bağışlar belli ölçüde (%5) gider yazılabiliyor, Yani vergi matrahı hesaplanırken gider yazılıyor.
Sizin dediğiniz gibi vergiden düşülmesi konusunu bilmiyorum. Hiç duymadım.
Kaynak gösterebilir misiniz?
Yapma bole menim babam.. bah yabanci ufak ufak yokliyi.. çoh beklersen kapıvıracahlar ucuzdan malları.. akyatirim kustu zati tüm malini.. daha ne galdi.. fonudami istisin ki.. neyse..yine de sen bilirsin agam..
Ek 12356
Derinlıhhh
Ha bu arada Z-K seviyamda 210 olmiştir..
2011 yılında 10 liradan milletin eline vermişler.
şimdi de süründürüyorlar.
yükselişleri kar realize etmek için kullanmak lazım.
bende 1 lot bile yok, almayı da düşünmüyorum.
fiyatı ucuz kalmış diye dikkatimi çekti onun için yazdım.
uygun zamanda girerim ama şimdi değil.
bununda gitme vakti gelmiş....bist 100 artida oldugu muddetce yakında gitmesini düşündüğüm için ben de girdimm bugun
2.13 satış ta
VSP355g cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kutpo uçtu, bu hâlâ pati çekiyor
Tera geldi, tahtaya
Ek 12447
.............
Ek 12450
..........