aynen bankalarda maalesef öyle 1 gün kaybediliyor bende baktım o bi günde tcdd gibi fonda yüzde 1 demek en az
Printable View
Tcd dusmus duzeltme atmis
Deger 1.405313
Dün ODAS, bugün KERVT. İkisi de EID portföyünün en ağırlıklı kağıtlarıydı. Valla bu çocuklar bu işi biliyor.:)
Gördük pazartesi...
Tcd neden girdik kağıt takip etmeyelim bizim yerimize takip etsin dedik ancak kağıtları hem takip ediyorum hemde ons ayrı takip ediyoruz.
Misal durdo sabah + yazıyor seans sonrası - ye dönüyor senin elinde olsa satarsın hemen ama fonda bu olay yok zarar.
Diğer olumsuz şeyler fiyat açıklama 1 gün sonra sabah 9 da birde fiyat değişiyor kafasına göre sanki hisse almışsın gibi.
Valörleri söylemiyorum bile
EID den söz ediliyor ama portföy değeri çok düşük, pek rağbet görmüyor nedense.
Bir de, şu adreste fonlarla ilgili kapsamlı bilgi var sanırım. Detaylı veri için paralı abonelik gerekiyor yalnız. Webster kardeşimiz üye olur, bize de bilgi iletir tahmin ediyorum :p
https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...yatTablosu/TCD
Kendiniz hisse alırsanız zarar etme ihtimaliniz %95.
Tcd fonu 2 haftada 1,28den 1,40 a geldi. Biraz soluklanması normal bence.
Siz giderken ben dönüyordum desem ayıp olacak ama hisse deneyimi olan biri olarak sabit getiri candır can ppf al bak keyfine bunlar 4 gün çıkar 7 gün sonra aynı yere gelir
Webster sana göre değil bu fon ahanda yaxıyom buraya haklıymışsın diyecen😃
TCD'nin MK 400 getirdiği birgünde ne oldu da herkes bir karamsarlığa kapıldı acaba ?
Bakıyorum şuan hazır olunca atarım sizlerinde eklemek istediği olursa yazarsınız.
Diğer fonlar yapmıyor bunu kendi sistemine giriyor fiyatı ve değişmiyor,sadece tcd yapıyor bunu.
Ons ve bist zayıf hocam bugün - getirir aldığı kağıtlarda 2-3 tanesi hariç alınmayacak kağıtlar..
Simdi bu durumda kendi fonumuzu endimiz yöneteceğiz ama sürekli bir şeyler alıp satmak gerekecek gibi geliyor. Ons al, hisse sat, öteki hisseyi al, döviz sat gibi bir durum olmaz mı. Sürekli takip ve işin zoru sadece grafik bile yetmiyor, trump'un twitlerini bile takip etmek gerekiyor, onsdaki grafiksel değişimler onun yazma saatine denk geliyor.
Bu arada TCD tam hisse yoğun fon olmuş dağılımda %82.52 Hisse % 10,66 Türev pozisyonu gözüküyor.
alark kaç gündür eksideydi, bugün yine eksi yazıyor, diğer hisselerin durumu nasıl?
tcdd nin hisselerinin çoğu eksi alarko zaten yüzde 2 eksi bu çıkışta düzeltmesini yapıyor bu fonun sorunu öngörülebilir değil ve çok prim yaptığı için son 3 ve 1 ayda takılmış durumda yüzde 82 hisse var türev yüzde 10 ama bi haftadan beri eksi newstr ye katılıyorum ons ayrı takip et hisseyi hisse portföyünü bu fonun hisselerini takip etmekten piyasayı takip edemiyorum perşembe borsa eksi değildi bu eksi cuma eksi aşağı yukarı aynı dün borsanın altında kaldı getirisi sonuçta negatif getiri borsanın altında :(
Örnek üzerinden gidersek sanırım daha net olacak, OBP 1 eylül itibari ile günlük mk oranları sırasıyla aşağıdaki gibi.
(34,56)-(34,56)-(224,66)-(96,19)-(105,71)-(82,72)-(-1,62)-(-1,62)-(-1,62)-(38,85)
hepsinin toplamı / toplam gün sayısı = eylül ayı içerisindeki ortalaması yapıyor.
Özetlemek gerekirse gpg üzerinde bir performans sunmuş TCD'ye yaklaşmış. Tabi siz derseniz ki hisse yoğun fonlar varken (EIP ADP vs) OBP zaman kaybı sizin görüşünüzdür saygı duymak gerekir.
28 milyonluk portföyün % 82'sini hissede tutup T+1 valörle işlem yapmak. Valla hayranım bu adamlardaki cesarete. Hadi 3-5 milyonu bir şekilde çevirirsin de fon biraz daha büyürse nasıl yapacaksın bunu Veyselim.