Genel kurul tarihi belli oldumu arkadaşlar?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Genel kurul tarihi belli oldumu arkadaşlar?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu hisseyi değerlendirirken bir yanılgıya kapılınıyor.Borsaya kote olduğundan bir iş yapan dünyadaki işlerle gidişatla alakalı bir şirket algısı oluşuyor.Arkadaşlar teşbihte hata olmaz bu şirket para satıyor yani bir anlamda bizim adımıza resmi tefecilik yapıyor.Şirketin geleceği kar edip etmemesi hep paranın fiyatı ile ilgili.Dünyadaki trend ne yönde ona bakmak lazım.Yani gelecekte paradan para kazanma ne ölçüde karlı olacak.Mesela gayrımenkul batıyor, trende uygun olarak 5 yıl önce emlak gyo mantıklı bir seçim olabilirdi.Çünkü güvenilirdi devlet şirketiydi büyüktü emlak değerleniyordu falan filan.Şu konjonktürde bence 5 para etmez.Gayrımenkulle ilgili tüm şirketlerden kaçmak lazım.Tefecilik(tefecilik benzetmesi ironi hakaret asla değil neticede şirket güvendiğimiz para yatırdığımız bir şirket:)))) ) ise yaklaşan kriz yıllarında giderek geleceği parlayacak bir alan olacak.Şirketlerin nakit ihtiyacı artacak faizler yükselecek gibi.Borsaya yaklaşımınız her ay düzenli kazanayım ve faizden yarım puan 1 puan fazla kazanayım yeter derseniz bu şirket mükemmel.Ha bazı arkadaşlar gibi 2 3 günde bir yüzde 1 yüzde 2 düzenli kar edeyim derseniz ve becerirseniz senede yaklaşık yüzde 180 kazanıyorsunuz demektir eh o arkadaşlar bu kağıtda harcanmasın tabi.Ha günlük halka arzlarda yüzde 20 ler falan kazanayım diyenlere tavsiyem ise kıbrıs kumarhaneleridir.Sorsam halka arzda ilk gün yüzde 20 verdi kağıt, girdin mi yok girmedim der ,o kadar az küçük yatırımcı vardır ki giren .E 2. gün zaten tren kaçmıştır hiç girilmez.Oyun kurucunun götürdüğü yere kadar kağıt çıkarılır.Sonra asıl halka arz başlar,:))))))))))kağıt düşmeye başlar .Ulan bu kağıt 5 den geliyor şimdi 4 oldu alayım,şimdi 3 oldu paçal yapayım,şimdi 2 oldu battı balık yan gider bundan aşağı düşmez battı mı lan bu kağıt 2 den fulleyim falan bu arada taşıma maliyeti stres içindeki yıllar falan geçer.Sonra kağıt 4 yıl sonra 1 lerde sürünür uyanık bir grup 2. operasyona başlamak için toplamaya başlar gene 4 ler 5 ler falan.Bu işler tabi başka kumarlar, başka olaylar işyatın mantığına uymaz.Şimdi trabzon limanı ihalesi var işte imkan da var girin kardeşim bütün paranızla limana ortak olun katlayın paranızı işyatla ne zaman kaybediyorsunuz enayimisiniz.Gidin vurun voliyi ordan sonra güvenli liman trabzon limanı değil işyatmış der gelirsiniz nasılsa buraya biz buralardayız nasılsa gene konuşuruz.
.98 satışa geldi. alım için uygun bir yer.
kapış kapış gidiyor
http://www.borsagundem.com/haber/tra...isildi/1270532
Portföyün defansif hissesi olması adına takibe aldım, araştırıyorum.
Saygılar.
Safkarda asıl halka arz başlamış:)))))))))Şimdi de trabzon limanında şekil yaparlar,sopayı yiyenler aman güvenli liman neresi ola ki diye işyatın peşine düşerler.Ya bizim borsa hep mi kumarhane olacak.Nerde bu spk, safkar neden o kadar yükseldi, şimdi neden düşmeye başladı ,kağıdı önce uçurup şimdi çakanlar kimler, bu kadar mı sahipsiz olur ortalık.Bakın halka arzdan alanlara, 300 lot 500 lot, sonra aman uçuyor bu kağıt diye dalanlara asıl arzı yaptılar ve yapacaklar :)))))))) Saygılar arkadaşlar
halka arza girenlere senet mi imzalatıyorlar satmıcan diye .1,98 den halka arza girenler yüzde 70 kazandılar, satmadılarsa halka arzları suçlayamaz kimse .burda parayı daha fazla kazanıcam diye satmayan kişiler aldıkları senedin ismi gibi saf mı diye sorarlar adama :))) . bu arada bilanço gelecek yanlış yaptın zamansız çıktın kaçtı tren felan diyorlardı hani yerinde sayıyor bilanço haftası geldi geri gelcek ama naz yapıyor :)))
Hadi hayırlısı kazananlara helal olsun daha da kazanırlar inşallah.Ben safkar ın topiğinde şikayetçi çok küçük yatırımcı gördüm de, nasılsa para kazanamadık diye yazmışlar.Belki de yalan yazıyorlardır.Net ortamı doğaldır.Herkes doğruyu yazacak diye bir şey yok.Umarım girenler çok kazanırlar.Benim aklımın ermediği halka arzların grafiği neden hep birbirne benziyor.Yani ilk satışta küçük yatırımcı hep şikayetçi, talep ettikleri kadar lot alamamış oluyorlar.Sonra ani bir çıkış.Sonra uzun süreli zamana yayılmış bir düşüş ilginç değil mi.
Bir de borsadaki para komşunun parası ise ve herkes üç günde yüzde 70 kazandıysa kaybeden kim.:))))))))))
Safkar ın topiğinde speksavar adlı bir arkadaş kurbanlık koyun gibi beklemek en iyisi demiş.Bir ayda yüzde 50 kaybettim demiş.Pek de safkardan memnun bir küçük yatırımcıya benzemiyordu.Onun parayı çarpmışlar o kesin.Ha doğruyu yazıyorsa tabi.
Ben daha isyatın forumuna gelip de beni kandırdılar çok para kaybettim falan diye yazanı görmedim.Hep kağıt durgun, ne biçim borsa kağıdı az kazanıyoruz falan gibi tatlı şikayetler.Ha bir de uygun yer gelse de kağıtdan alsak veya lotumuzu artırsak diyenler var.Çok sıkıntılı zamanlar yaklaşıyor isyat gerçek güvenli liman kıymetini bilmek lazım.
asıl konu halka arzlarda senede girenlerdi diye biliyorum sonradan senede tepeden girerlerse tabiki zarar ettik diyecekler.şunu unutmayalım artık borsa yönetimi değişti halka arzlar ilk etapta yükselerek gider nedenmi borsa yönetimi yatırımcıları borsaya çekmek ve böylece sıcak parayı içeri çekmek için teşvik amacıyla bu arzları yapıyor bununda amacı borsanın sıcak para hacmini çoğaltmak maksatlıdır bir amaç daha var tabi oda bakın biz kötü iş yapmıyoruz içeri aldığımız şirketlerden herkez kazandı dedirtmektir.yani şirket batak olsa bile bu dönemde halka arz edilen şirket az çok kazandıraçaktır.iş yatırıma gelince dediğiniz gibi güvenli liman ama şu dönem her ikitarafada güvenli davranıyor ve temettücüler zannedersem artık daha iyi temettü veren şirketleri seçiyor olsa gerek Trabzon liman gibi mesala :))))
Buffet ın 2 tavsiyesini yazmak isterim.1.si ben kağıdı alıp 10 yıl kağıda bakmayıp sonra satarım diye düşünebileceğim şirketlere yatırım yaparım diyor.Yani alıp unutabileceği güvende kağıt olmalı .2. si şirketin öyle bir sistemi ve işi olmalı ki bir aptal bile şirketin başına geçse farketmemeli.Çünkü sonunda mutlaka bir aptal şirketin başına geçer diyor:))))) Şimdiki halka arzlara kafadan girdik 1. kuralın asla mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz,2. kuralda herhalde memleketimizde baya bu kurala aykırı şirket vardır.Aptal demeyelim de ahlaksız ve dolandırıcı patron dolu ortalık.Neyse şirket seçmek zor iş ,borsada karambolden kendini ispatlamamış bir halka arza dalmak ise benim gözümde kumardan farksız yatırım falan değil.
buffet nasıl bu işin piiri olduğunu zannediyorsunuz ? hemen söyliyeyim sizin gibileri ben böyle yaparım şöyle yaparım diyip kandırarak :))) sizde öyle yapın yoksa adam para kazanamaz , öyleki herkez aynı şekilde davranırsa kimse para kazanamaz , arka sayfalarda bir laf yazmıştı bir arkadasın teki kim hatırlamıyorum ( burası borsa kim kime konsa ) gibiysi heralde.fazla o gibi adamlara itibar etmeyin derim neticede onlar spekületör hisse yatırımcıları , yani boş lakırtıyı değil bizim atalarımız var onların dediklerini kulağınıza küpe yapın.
o değilde ben çıktıktan sonra bıçak gibi kesildi alımlar şimdi anladınızmı benim varlığımı :) , ben şimdi hadi desem kâğıt direk 1,10 larda
birde şehitlerimiz var afrinde allah rahmet eylesin vatanımızın başı sağolsun.kalleşçe pazarda arkasından vurulmaktansa arabalı intihar saldırılarında ölmektense çarpışa çarpışa delikanlıca ölmeyi tercih eden aslanlarımıza nekadar dua etsek azdır dualarımız ve tüm kalbimiz ve benliğimizle yanınızdayız aslanlar ezin yılanın başını.allah ordumuzu muzaffer eylesin.
Trabzon liman 2 dakkada tavan oldu alımlar devam ediyor eger aşağı yönelmezse 2 tavandaha gider.halka arzdan alanların sevinci görmeye değer. işyatta ölü evi :))
Safkar ne olmuş öyle 3 günde şirket mi battı acaba
Tliman alanlar yüzde 20 temettüyü bir günde aldılar.
birde buradan alacaklar şanslarına:)
2 dakkada yüzde 18 pirim yaptı halka arzcılar daha ne olsun. safkarda yüzde 70 kar yaptı bunun neresini anlamadınız anlamadım .adamlar parayı toplayıp geri işyata geri dönerler merak etme sende bekle :)))
http://www.borsagundem.com/haber/tra...asladi/1271187
Safkarın topiğine bakıyorum herkes küfrediyor.Allah allah yüzde 70 karın nesini beğenmiyorlar anlamadım.Yoksa o karı yapan küçük yatırımcı yok mu.Katakulli ile kağıdı ky ya kitlediler mi.O karı kim yaptı, öyle ya borsa sıfır toplamlı bir oyundur biri zarar edecek ki diğeri kazansın.Allah allah niye ağlıyorlar ki bizim millete de yaranılmaz.Çok değil bir hafta sonra trabzon limanı topiğini de buraya yazarım.Onun servisi bugün yarın başladı.
konuyu saptırmayalım .biz halka arzcılardan bahsediyoruz yoksa tabiki borsa bu devamlı yukarı giden kâğıt varmı yoksa işyat hep yukarımı gidiyor :))))
Şimdi safkardan halka arzdan 100 000 lot aldım yüzde 70 i bırak yüzde 50 karla çaktım diyen tek küçük yatırımcı yoktur.Küçük yatırımcıya o lotu vermezler.Orda hep düşük lot az küçük yatırımcı, sonra kağıdı yukarı çek, sonra asıl halka arzı yap.Bul karayı al parayı olayı.Küçük yatırımcı asla karayı bulamaz ,ortalarına alırlar ,karambolde cebindeki parayı alırlar.Ondan sonra forumlara yazar durursun , spek benim elimden tek lot alamazsın, benden sana lot yok,satmadıkça zarar yoktur, falan hep küçük yatırımcı anestezisidir.Oysa ameliyat bitmiş adamlar dalağını böbreğini almışlardır haberin olmaz.Maalesef ilk halka arzlar genelde hep böyle.
varsayımlara dayanarak yazmışsınız oysaki hissenin yüzde 70 lik bir reel artısı oldu..halka arzda alanları göremiyoruz kim aldı bilemeyiz varsayımla neticede küçük yatırımcıda almış olabilir ayrıca safkar için söylüyorum halka arzdan almasa bile gong çaldığında bir tutam aşağıdan alım fırsatı verdi 1,98 den açıldı 1,94 e düştü yani halka arcılardan bile aşağıda mallandı almak isteyen küçük yatırımcı .t.liman ise 15,50 den halka arz edildi direk 18 den açtı ,17,45 e gevşedi almak isteyen küçük yatırımcı ordanda almış olabilir şuan için her şekilde alan karda .dediğim gibi artık eski halka arzlar yok olmazda yapamazlar yaptırmazlar borsa yönetimi anlaşmalı olarak giriş yaptırıyor bile olabilir tabi buda bir varsayım.
Bakın safkarın topiğine hiç gelip de parayı vurduk falan diyen küçük yatırımcı var mı ,nasıl oluyor da 1 haftalık kağıtda herkes zararda.Ve bence aylarca o topik ağlama duvarına dönecek.Neden çünkü ameliyat bitti.Ağrılar başlayacak operasyon yerinde, maalesef diyorum keşke öyle olmasa diyorum, ama bizde hele ki küçük şirketlerde halka arzlar genelde küçük yatırımcı dolandırma yerleri.
SPK başkanının demecini okudum geçen yıl, 2018 de ki halka arzlarla ilgiliydi.Mealen resmen şöyle diyordu,ya adam sıkıntıda bankadan kredi bulamıyor nakit güçlüğü var gel borsaya işte, küçük yatırımcıya şirketi arz et, nakit sıkıntını aş diyordu.E kardeşim bankadan kredi alamıyacak şirketi halka niye yolluyorsun.Bu da SPK başkanı.Geçin bunları bizim memlekette hep gözünü dört açacaksın hep elin paranın üstünde olacak yoksa çalarlar.
Ya safkarın topiğine girin okuyun 10 dakika okuyun ,sonra yazanlar arasında hangileri speğin adamı desem hepimiz aynı isimleri söyleriz .Bunlar organize işler arkadaşlar.Maalesef safkarın asıl halka arzı yeni başlamış epey can yakar.
Pardon ISYAT topiğindeyim ama ISYAT tan başka herşey yazılıp çiziliyor son zamanlar.
E işyat mevduat faizi gibi kağıt neyini konuşalım sayın sgezer.Cansıkıntısındandır mazur görün:)))))))
arkadaşa katılıyorum isyatın nesi varki konuşulacak temettü,alınan vergi bunlarıda millet ezberledi zaten yani konu aynı asıl konu işyattaki büyük yatırımcılar ve hatta işyatın buzamanlarda kâğıda üşüşen temettücüleri nereye gittiğidir kâğıt nezamandır hareketsiz stabil bir şekilde yükselişere ayak uyduramıyor neden ? t.liman gibi temettü zengini yapan bir şirketin piyasaya açılısından olabilirmi acaba ? işte nezamandır işyattan başka konunun burda konuslumasının asıl sebebi budur. konuyu güzel özetledim ve bağladım :)))
Halka arz edilen hisseler ilk bir hafta tavan gidiyor ama sonra taban yiyor, ama İşyat hep kazandırmış,
Asels, Toaso, Tuprs, Hekts, Tkfen, Froto, Eregl bile bazen %20-30 geri çekilir ama İşyat'ta yön hep yukarıdır.
Real Madrid, Barcelona, ManU bile zaman zaman yenilir, puan kaybeder ama İşyat yatırımcısı rahattır, hiç para kaybetmez, hep kazanır.
Muhammed Ali, Mike Tyson bile bazen dayak yer İşyat yemez,
Diğer hisseler 1 yılda %400 kazandırsa bile İşyat enflasyonun biraz üstü kazandırır ama asla yatırımcısına zarar ettirmez,
Ev, arsa, konut, yat, araba alsanız zarar etme ihtimaliniz var ama İşyat alırsanız yok,
İşyat alanlar grip olmaz, kanser olmaz, çocuk istiyorsa dördüz olur, dişleri çürümez, gözlüklüyse gözlükleri atar, kulağı az işitiyorsa bir baykuş kadar net duyar,
İşyat alan soğukta üşümez, sıcakta terlemez, nemli havada nefes alma zorluğu yaşamaz, sayısalda en az 5 tutturur,
İşyat alanlar yaşıtlarına göre 8-10 yaş daha genç görünür, daha kuvvetli olurlar, kolay yorulmazlar.
Çorbada tarhana, ette kebap, tatlıda künefe, baklava neyse hissede İşyat da odur.
Kısacası arkadaşlar bunu demek ve kıyas yapabilmek adına böyle şeyler yazıyorlar SGEZER üstadım, hala İşyat almayan kaldı mı acaba?
İsyatta iş yok heyecan yok. Hareket yok. Tam emekli işi. İhtiyarların oturup gençleri çekiştirmesi gibi...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllık bilanço yarın ya da öbür gün gelir. Isfin ve İş factoring göndermiş
adeta elimizde tespihle bekliyoruz,
sakin, kontrollü ve stressiz...
syg.
"arkadaşa katiliyormuş"
katilmasan şaşardım zaten.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Heyecan arıyorsan galipin kağıtlarına girecen.
Bir tanede kalp pili al yanına ama.
Muhabbetimiz sarmadiysa ihtiyarlarin takıldığı kahvede ne işin var o zaman.
Yukarıda bi taneside gelmiş bu kahvede poker oynaniyormu diye soruyor.
Bizde diyoruz ki bu kahvede zeka oyunlarının haricinde oyun yasaktır.
Hadi başka kahveyeee.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sıkıldım ben. Sattım bunu bugün Ne alsam acaba? Ay heyecan bastı.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hayatımda ne bosch lakırtı yaptım nede başı bosch dolaştım.
işyatırım işyatı buyıl temettü verecekler arasına almamış neden acaba ? temettü yalanmı olduki busene ,nedersiniz temettücüler ayrıca geçendede işfinde temettü endeksinden çıkarılmıştı isyat temettü endeksindemi bilmiyorum ama.
http://www.borsagundem.com/foto-gale...galeri/1271542