Bakalim 11.58 ustu kapatabilecek mi kapatirsa haftaya umut olur 11.14 altida 10.70 lere gider. Merl en iyi satici. Vatandaş alıyor simdilik..ytd
Printable View
Bakalim 11.58 ustu kapatabilecek mi kapatirsa haftaya umut olur 11.14 altida 10.70 lere gider. Merl en iyi satici. Vatandaş alıyor simdilik..ytd
Mecbursun artmaya , başka çaren yok çünkü.......
Altın bir o yana bir bu yana ; yön bulacaktır elbet.
Dolares hafif gevşek amm +
Eur + da , dün 6,75 lerdeydi ; şu an 6,92 lerde
KozaL + , İpekE hafif -
Herkese bol kazançlar.
Beetlejuice
Merhaba Yasemin ,
Extreme bir durum olmazsa aldığım hissede orta ve uzun vadede dururum.
Bu groupta kozaA+L
Dışarıdan destek blcyt + hektaş
hERKESE İyi hafta sonları
italya kuzeyi komple karantina altına almış.. new york corona ya karşı acil durum ilan etmiş ... bu hafta altın 1700 i aşabilir nir aksilik olmazsa ... yasemin in dediği gibi spek ne kadar takmasada altındaki çıkışı .. er geç taşlar yerine oturacakdır... temkinli olmakta fayda var ama dolar bazında kozalaklar bayağı geride kalmış duruyor dünyadaki benzerlerine göre ... barrick gold 5 yıllık zirvesini geçmeye çalışıyor ve bu hafta geçecek gibi duruyor ve geçtiği zaman d*****n kuyruğu kopabilir.
yatırım tavsiyesi değildir..
Dava süreci şu an hangi aşamada acaba? Bolge adliye mahkemesinde mi yoksa dosya yargıtayda mı? Ne kadar sürer karar çıkması acaba bilgisi olan var mı? Tmsf dava sonucu kesinleşmeden kozalaklarda bir çivi bile çakılmayacak anlaşılan
Viop long pozlar olmasa ve alim varantlari sişkin olmasaydi. Altinda olacak yukselisler ile 13.00 - 15.00 arasına oturmali idi. Ama malesef bırak yukarıya gitmeyi pala aşağı baskıliyor. Cuma günü bi grup denedi aslinda ama tepesine biniverdi babalar..
Kozaa 10.78 bir daha arayıp bulunamayacak fiyat. Buradan alınmayacak da nereden alınacak ki. FK 5.26..Bu da altın fiyatı düşükken gecen senenin fk sı. ilk bilançoyu düşünemiyorum bile. :yahoo:
Temettü vermedikten sonra bilanço önemini yitirmiyor mu biraz ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zaten temettü vermediği için 5 6 f/k arasında gidip geliyor..
Temettü verecegide yok..
Daha ziyade verdirmezler...
Ayrıca yukarı gitmesi içinde çok iyi bilançolar açıklaması lazım...
Yoksa geri gelir...
temettü borsayı bilmeyenlerin küçük düşünenlerin ya da emeklilerin işidir. Şirket senin paranı kumarda yemeyecek aynı anda 3-5 tane maden faaliyete geçirecek ya da bu krizde bedava fiyatına şirket satın alacak. siz 500 milyon dolarlık temettüyü 3 yılda % 35 yukselteceksiniz kozaa o parayı vermeyip işlettiğinde 4 katını kazanacak en az. Bir hisse temettü vermiyorsa içerideki para mecburen fiyatına yansır önü sonu yukselir. temettü yerine 100 lot kozaa satıp 500 dolar satın alabilirsin seneye. Şu anki kozaa fiyatı spekülatif. spek sert yukarı aşağı yaparak milleti korkuttu önce 9 yapıyor sonra 6ya indiriyor. bu da psikolojinizi bozuyor ve doğru düşünemiyorsunuz.fk oranı 5.26 şu an korkudan alamıyor millet fiyat 15 olsa kimse kalmayacak kağıtta o da işte o zaman 30a götürecek.
fk oranı 5.26 şu an korkudan alamıyor millet fiyat 15 olsa kimse kalmayacak kağıtta o da işte o zaman 30a götürecek.[/QUOTE]
15'ten herkesin satacağını, 30'a götüreceğini neye istinaden belirtiyorsunuz. Her F/K sı düşük olan kağıt uçacak , kaçacak diye birşey yok, tahtada hakim pozisyon söz konusuysa isterse adam 3-5 sene +- %10 gezdirir durur yine 30'a çekmiş gibi karını yazar geçer.
Bekleyip görmek lazım.
15'ten herkesin satacağını, 30'a götüreceğini neye istinaden belirtiyorsunuz. Her F/K sı düşük olan kağıt uçacak , kaçacak diye birşey yok, tahtada hakim pozisyon söz konusuysa isterse adam 3-5 sene +- %10 gezdirir durur yine 30'a çekmiş gibi karını yazar geçer.
Bekleyip görmek lazım.[/QUOTE]
Borsada bana geçen yılki kar kadar kar açıklayacak şirket gösteremezsiniz ama ben en az %30 daha fazla kar açıklayacak şirket gösterebilirim. Bu nedenle spek kağıdı borsadan ayrıştırmak zorunda bunu 2 seneye yaysa bile altın fiyatı ve üretim verilerine bakarak fk 5.20 de kalsa dahi hisse fiyatı minimum 33 liraya gelmek zorunda.
https://tr.investing.com/stock-scree...q_market_cap;1
Bazıları altın şirketleri dünya borsaları düşerken onlar çıkmaya devam ediyor. Performansı tıklayın GOLD şirketlere bakın. Kozaa dünyaya uymazsa zorla uydururlar silip süpürür yapancı
Borsa %4 kozalklar %8 eksi. Mukemmel gösteri. İnsanları bu şekilde korkutmazsan sülük gibi yapışır bırakmazlar kağıdı. Hayranım speğime..
Sizin emeğinize lafım yok sağolun ama iyi niyet noktasında tereddüt oluşturuyorsunuz sürekli övgü içeren paylaşımlarınızla. 10.78 bedava diye algı yaptınız, demek ki değilmiş. Siz burada yazmaya başladığınızdan beri gün yüzü görmedi kozalaklar. Suizan belki de benim ki ama başka da benim gibi düşünenlerin de olduğuna inanıyorum. Sizden istirhamım bu virüslü süreçte çok insanları etkileyebilecek paylaşımda bulunmamaya özen gösterebilir misiniz?
Corona virüsü ve petrol piyasasındaki şoklar nedeniyle dünya borsalarında olduğu gibi bizim borsamızda da at izi it izine karıştı. Ortalık toz duman. Nakde ihtiyacı olmayanların soğukkanlı olmasında yarar var. Zira düştüğü gibi çıkacaktır da. Hele ki Kozaa gibi karlılığı yüksek ve mali yapısı yüksek olan şirketler.. Şirket karının altın madenine dayalı(Kozal ortaklığından dolayı) olmasını saymıyorum. O nedenle yatırımcıların panik moduna geçmelerinin doğru olmadığını düşünüyorum. Sükunet edelim ki bu dönemleri fırsat bilen çakallara, akbabalara fırsat vermeyelim.
Katılıyorum
Sabahtan beri petrol fiyatlarındaki şok düşüşü, Korona virüs tehdidini görmezden gelerek fiyatla ilgili yorumlamalar çok yanlış. Her gün alıyorsanız da alın o sizi ilgilendirir.
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende ayni fikirdeyim. Iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum, zira yorumlari bile birbiriyle celiskili. Asel topiginde yazan bi arkadas vardi,surekli nick degisiyodu , onun yazilarina cook cok benziyor.Neyse , ayi piyasasina girmis dunya borsalarinda ve bizde son durak neresi olur da dengelenir belli degil.
Düz mantık yazıyorum, hatam varsa doğrusunu okumak isterim sizlerden.
Bir şirket kâr ediyorsa ya temettü verir ya da yatırım yapar. Her ikisi de yatırımcı için iyidir, yeterki şirket düzenli kâr etsin.
Kozaa kâr ediyor ve hep edecek. Temettü yok, yatırım da yok. Hatta kazandığı parayı TL olarak tuttuğu için yarın birgün dolar yürüse gitse yatırımcısı mağdur olacak.
Hal böyleyken, yani yakın vadede temettü söz konusu değil iken 2020 de kâr’ını %50 arttıracak olması , söz gelimi bir ereğli’nin kârını arttıracak olması kadar değerli değil diye düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim tereddütüm yok mu sanıyorsunuz? Buradan destek buradan döner demiyorum ki.11.17 Ve 9.95 çok işlem görmeden yükseldi demiştim. 11.17 de fulldüm. Böyle bir kağıtta 9.85 beklenmez ki, yani üçün beşin hesabına bakılmaz. En azından ben bakmam. Nedeni ise haftaya 26 lira olsa portföyün en fazla %20sini veririm. Dünya finansal krizi geliyor yahu, üstüne bir de savaş, üstüne bir de corona. Bakınız borsadaki tüm şirketler batabilir. Aselsan tüpraş bombalanabilir, bankalar zaten batabilir. Hangi malı üreteeksin de kime satacaksın? Her ne olursa olsun borsanın batmayacak tek şirketnden bahsediyorum. Söylediğimi yaşamadan algılamanız neredeyse imkansız bu nedenle anlayamazsınız. Çin'in Koçu Sabancısı battı yahu. Böyle bir ortamda öldürseler beni borsaya girmem, endex 102 binden 32 bine gelse dahi almam, alırım altın yatarım. Ama bu şirket altından daha fazla kazandırıyor. Altın fiyatı %30 arttığında şirketin karı %60 artıyor. Bu güne kadar kimseye satın demedim. şuraya kadar düşebilir dedim. Düştü de zaten. sorununuz ne anlamıyorum ve aslında ilgilenmiyorum da. Sizin seçimleriniz, sizin beyniniz.
Çok büyük hatan var. Bu şirket kar ediyor ama temettü dağıtamıyor nedeni devletin el koymasıydı. Mhkemeyle birlikte devlete geçti ama yargıtayı bekliyoruz. Yargıtaydan karar onaylanırsa yönetim kurulu toplanabilir ve gerekirse temettü verir. Şu an yönetim kurulu toplanamıyor ki. Bizim şirket sürekli yatırım yapıyor zaten yakında konaklı faaliyete geçer onlarca yerde sondaj yapıyor bir yandan. Kazandığı parayı tl de tutması çok akıllıca yıllık %12 kazanır. Ama dolar o kadar artmayabilir. Doların faizi %1 bile değil karlı görünmüyor. Diyelim ki dolar uçtu. Faizden çok kazanmayabiliriz ama çıkardığımız altını dolarla satıyoruz zaten. Yani hakikaten komik oluyorsunuz salça satmıyoruz yahu keşke dolar uçsa.
Bu arada belirtmekte fayda var. şirketin tüm parası tl olabilir ama bu tüm para toplu şekilde 1 yıllık vadelide değil ki dolar %50 çıktığında şirket %50 zarar etsin. 12 tane yıllık vadeli olarak düşünün. ilk ay dolar %50 çıktıysa o ay sonu tl faizi %50lere çıkar ve ilk vadesi biten yatırımı %50 tl faize yatırır şirket. Bu konuda kaygınız olmasın finans müdürü denilen bir şey var.
Hisse 5.3 dan 8.95e gitti ve 5.98e inmişti hatırlarsanız. Yani 90 bin liranız 60 bine inmişti. İşte bu psikolojinizin bozulmasını sağlamak içindi. Sonrasında fk 5 olan kağıdı çok kişi 8-9-10 sattı gitti. Belki de bu satanların bazılarına 13.10dan tekrar kakaladı. Speğimiz bilinçaltı uzmanı, dengenizi kaybetmenizi bekliyor. Bakınız bundan sonra ne olacak, bu kağıt yarın ya da öbür gün yükselmeye başlayacak. Bugün yarın kağıt 10 lira alıcı var mı? Yok. Almak isteyen buradan alır değil mi?
Fakat göreceğiniz manzara şu olacaktır. 10.50-11:00 11.50. 12.00 filan kağıt yükselirken hep alıcıları göreceksiniz. İyi de bu alıcılar geri zekalımı da 10.00 liradan bugün yarın toplamıyorlar? 3 gün 5 gün 10 gün sonra bunları göreceksiniz. Birinin yakasına yapışın deyin " ulan kardeşim bu kağıt gecen hafta 10 liraydı almadın da 11:50den neden alış giriyorsun?
Ama o spek çıkacaktır. Umarım ne demek istediğimi anladınız. Anlamadıysanız 1-2 hafta içinde anlarsınız. Malın %70i spekte zaten
Ben şahsen yasemin5566 nın fikirlerine saygı duyuyorum ve faydalanıyorum, güzel yorumları var, kararı herkez kendi verecek, burada çeşitli düşünceler açıklanıyor ve açıklanmalıda bunlar değerlendirebilir, yatırım yapıp yapmama kararını kendiniz vermelisiniz ,veremiyorsanız borsayı hiç oynamayın.
Daha önce de söylediğim gibi 9.70 çok önemli destek aşağı kırma ihtimalini hiç düşünmüyorum belki bir an 9.85 leri görüp de dönebilir de. Bunu seans açılmadan da görebilir.. ama artık düşüş bitiyor. Bilançoya kadar ileri geri hareketlerle sürekli kağıt toplanacak bilanço sonrası 15-19 aralığı çok normal.
Koza Anadolu Metal Madencilik, Türkiye genelinde bakır, kurşun-çinko, demir v.b. metalik maden yataklarının araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Biri Batı Anadolu, yedisi Orta Anadolu, dokuzu Doğu Anadolu bölgesinde yer alan toplamda 17 adet maden ruhsatı kapsamında çalışmalar yapılmaktadır.
İştirakleri arasında Koza Altın İşletmeleri A.Ş., ATP İnşaat ve Ticaret A.Ş., Özdemir Antimuan Madenleri A.Ş, ATP Havacılık Ticaret A.Ş, ATP Koza Turz. Seyahat Ticaret A.Ş, ATP Koza Gıda Tarım Hayvancılık A.Ş, Konaklı Metal Madencilik San. ve Tic. A.Ş, Koza İpek Tedarik Danışmanlık Ve Araç Kiralama Tic. A.Ş, Koza İpek Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş, Koza LTD bulunmaktadır.
Küresel piyasalar çöküyor. Amerikan doları guvenli bir liman değil, süreçte altın karşısında büyük kayıplar yaşanacak, öncelikle kısa süreli deflasyon sonrasında 2 yıl içinde enflasyon ve hiper enflasyon görülebilir. Çöküş tüm dünyayı saracak gibi görünüyor.
Öte yandan Blue Beam projesi devreye sokuldu bunun sonu da savaşa kadar uzanabilir. https://www.youtube.com/watch?v=8Tp1...hOiV4tYQN-zvAc
Eşleşme fiyatı 10,38
4 yıl biriktirdiğim koza ları sata sata elimde 1000 tane kaldı (15000 tane vardi) bunlar psikolojimi alt-üst ettiler artık 1000 taneyi 1 lira olsa bile satmam çünkü maliyet 0
Aklı olan borsaya bulaşmaz