Tam tersi daha olası. Psdtc küçük kalıyor diğerinin yanındaLenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tam tersi daha olası. Psdtc küçük kalıyor diğerinin yanındaLenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Investte o kadar yazıyorlar,çiziyorlar ama bir türlü tutturamiyorlar.
...Hafta içi topladıkları 20-30 bin belki daha fazla 2-3 kurumdaki çakallar (Osmanlı-İnvest az-Tacirler vs) hafta sonu çoklu niklerle uyduruk gazlamalarla millete mal yedirmek için manipulasyon yapıyorlar.
3-5 kuruş çorba parası için millet de sazan gibi inanıp atlıyor.
Olay bu.Birileri spk ya şikayet etse kesin ceza yer bu tipler çünkü yukarda yazdığımı kurumlar cuma günü mal alıp bugun boca ettiler yukardan
Sazan bulmak ne kolay bu piyasada
Islem Hacmi nedir, goren var mi arkadaslar ?
Bende vakıftan göremiyorum ama aof ve lot sayılarını çarptığımda yaklaşık 5.100.000 gibi bir rakama tekabül ediyor...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine klasik hareketler. Artı 3 eksi 3. Güzel iş valla
Pergamon'un birinci çeyrek karı 1.856.104.TL. Vergi dairesine bildirilen kar rakamı (vergi matrahı) 2.603.186 TL idi. Aradaki farkı soranlara...
ilk on kademe
Alıcı 27000
satıcı 9500
Gecen sene ilk ceyrek net kar'ini hatirlayan var mi ?
Evet ciddi fark var, acaba bu virus salgini ile mi ilgili, bilemeyiz.
Yanliz bu son bilancoda, yedeklerde 7 Milyon civarinda bir para var. Hisse basina yaklasik 1 TL.
Bu aciklanan kar'a gore HBK 25 kurus, gecen yil 40 kurustu.
En kotu donem 2.ceyrek desek, HBK 15 kurus gelse, toplam 40 kurus eder ve tam bir ceyrek kaybimiz var demektir.
Ben, sahsen, sirketin, son iki ceyrekte iyi kazanacagina inaniyorum.
Biz 2018'de 2.92 TL.( brut), nakit kar payi aldigimizda, tum kar'i dagittigi gibi yedekleri de dagitmisti.
Ozetle ben 2020 yili sonunda, hisse basi kar'in, net 1 TL.nin altina dusecegini sanmiyorum.
Boyle iyimser olmamin en onemli nedeni, buyuk oyuncularin israrla mal toplama gayretleri ve hisseyi surekli baski ve kontrol altinda tutmalari.
11.000 lot malim var, ort.maaliyet 4.75, 30 Eylulden sonra bu maaliyet 3.93 TL.ye dusecek.
Zaten satici degilim, artik ne verirse, eyvallah diyecegim.:he:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2cd6393346.jpg
Grafik günlüktür. Hala kanal içindeyiz. 8,82 fibo desteğimizdir.
Tınaz hocam ne dersiniz bilmem ama şahsi görüşümdür; 1 ve 3. Çeyrek bilançolar denetimden geçmiyor. Dolayısı ile ben şahsen çok dikkate almıyorum. En azından benim için belirleyici bir kalem olmuyor. Sadece Psdtc için değil tüm hisseler için böyle düşünüyorum. Böylelikle piyasa oyuncularına kazanmak İçin imkan tanındığını düşünüyorum. Şahsi fikrimdir. Saygılarımla.....
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
...Diğer hisseler için denetim dışı oluşundan dolayı kalem oynatılabilir doğru ama pergamon neyi saklayacak ki,kabak gibi her şey ortada,gelen kar ın büyük kısmı likit varlığın 3 aylık tl mevduat faizinde(5 mil tl si hariç döviz mevduatta)
Açın bakın dipnotlara basit bir matematikle 2.çeyrek karını tahmin etmeniz grafik-çizgi cekmekten,fibo seviyesi vs bulmaktan daha basit...
Öyle gizemli grift karmaşık şirket değil yahu...3 yıldır en detaylı şekilde anlattım resim dipnot vs Bilal bile anlardı...
Bu arada Sn Tınaz,zorunlu yasal yedek akçeler temettü olarak dağıtılmaz...Hatta en son genelgeyle artık halka açık firmalar geçmiş yıl karlarını temettü olarak dağıtamaz diye hüküm kondu.Seneye anca 50-60 krş net temettü verir tahminim.
https://i.hizliresim.com/zecIdx.png
Bu vadeli hesaba yatırılmış 44 mil tl nin 5,5 mil tl si döviz mevduat 39 u ise 3 aylık %10 brüt yıllık faizde park edilmiş.3 aylık getirisini bulmak kolay.
Bu 44 mil tl likit varlığın 8 i ise ödenmeyen temettü farkı ayrıca.
https://i.hizliresim.com/8gsbc6.png
Bu da Döviz pozisyon tablosu
Havayollarının uçuşa başamasıı dış ticaret açısından olumlu sonrasonda karayolları ve sınır kapılarıda tam randımanlı hızlanır ticaret başlayacak ve eski işler canlılık geri gelecek kademe kademe yavaş yavaş olmacak ama dengeli olmas dha iyi psdtc olumulu yansız Bundan sonra bu beklentiyi fiyata yansıtabilir kişisel görüşüm hisse için olumludur .y.t.d.
Pergomon.uyuda büyü ninini e bebek e uyu bakım bireye kadar.ytd.....
Tınaz kardeş iyi akşamlar saygilar
Tınaz kardeş iyi akşamlar saygilar
Tessekurler ederim Tınaz kardeş sağlığımız yerinde sende iyisindir.inssallah
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f599af5576.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eee7617e82.jpg
Dünden bugüne
Pergomon da spek küçük yatırımcıların defterini sürmek üzre.her an düğmeye basabilir.cok kaldı buralarda
Hareket başlamadan vagonda yerini alan uzunca bir yolculuğa baskıya bilir.bu pergomon ne zaman ne yapacağını kestiremezsin..neyse bu görüş beni bağlar herkes yatırım yapmadan çok düşünüp ile karar vermeli.bilmem ben nokta yatırım tavsiyesi asla degildir
Borsada kalabalık yapan bir hisse sadece başka bişey olmaz bundan....
forumdaki ilk yazinizi baska bir hissede el sallayarak olusturduktan sonra hemen ikinci yazinizda pergamonu bulup, boyle degerli bir yorum yapmis olmaniz biz pergamon yatirimcilari icin buyuk ayricalik gercekten. Boyle onemli tespitlerinize baslamak icin "kalabalik yapan" bir hisseyi secmis olmaniz nerden baksaniz ince ve zaarif bir davranis. Bundan sonraki yazilarinizda da foruma birbirinden degerli yorumlar katip, katkilar vereceginiz, bu ilk iki yaziniz vesilesiyle dikkatli gozlerden kacmamistir diye dusunuyorum.
Hisse kalabalik yapsin onemli degil, onemli olan boyle derin bilgili arkadaslarin bizlerle birlikte olmasi. Hosgeldiniz sayin sunes, sefalar getirdiniz !
Birinci.Pergomon
İkinci .Aksa akrilik
Üçüncü.indeks bilgisayar
Dördüncü.Gedza.
Bunlar benim yoldaskarim kimseyi bağlamaz.
Herkes kendi kararını kendi versin.nokta ytd..
Birinci Pergamon
Ikinci AKSA
Ucuncu ISCTR
Dorduncu Cash.:)
Cemalettin Hocam,
Soz verdigim gibi, Gediz Ambalaji dikkatle inceledim.
Sirketin oz sermayesi 70 milyon TL.
Odenmis sermayesi 11.6 Milyon lot.
Sirket hisselerinin %49.97 si halka acik, buna gore dolasimda 5.8 Milyon lot hisse var.
F/K orani 9.06 YIL.
Pd/Dd orani 1.71 ( yani, Cuma gunku kapanis fiyatina ( 10.32 TL.) gore, 1 TL.lik degeri 1.71 TL.ye aliyorsun).
2019 yili kar'i 12.555.000 olmus, Hisse basina 1 TL.den fazla kar etmis.
2020 Ilk 3 ayda ise, 4.469.000 TL. kar etmis.
Bu gostergelere gore, oldukca iyi ve karli bir sirket.
Ancak, 2019 yili sonunda hisse basina 1.07 TL. brut kar etmesine ragmen, ortagina sadece 10 kurus kar dagitmis.
https://www.gedizambalaj.com/#duyurular
Gorebildigim kadariyla, bu sirket, ortaginla yillik kar'i paylasmamak icin her turlu varyeteyi yapacak gibi gorunuyor.
Ben sahsen, koca bir yil bekledikten sonra, boyle ucuz numaralarla ortagina 10 kurus verebilen sirketleri asla almam.
Bunlardan o kadar cok var ki, ben %100 nakit karpayindan emin olmadikca o hisseyle hic isim olmaz.
Dünya Bankası'ndan Türk ihracatçılarına finansman desteği
Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye Uzun Vadeli İhracat Finansmanı Garantisi Projesi için Türk Eximbank'a sağlanacak 250 milyon euro tutarında kısmi kredi garantisini onayladı.
https://www.dunya.com/ekonomi/dunya-...-haberi-472671
Grafikde bir sıkışma mevcut ,9.20 seviyesini geçerse alışları kuvvetlendirebilir direnci 9.50 gözüküyor sanki bir şeyler yapacak kıvamda bekliyor .Bir iki güne rengini belli eder malum dış ticaret en kötüyü atlattı takip edilir al tavsiyesi söz konusu olamaz .