Doldurdum, mail gelmedi. Başka şekilde de gitiş yapamıyorum
Printable View
Umudumuz SPK inş yeni teblige göre iş yaparda kendimizi bu adamlardan kurtarırız
Birleşme için başvuru ne zaman..DÜN..
Bankacılık kanununda yapılan değişiklik ne zaman.. 20 Şubat..
Normlar hiyerarşisinde göre hangisi amir Tebliğ mi kanun mu? Kanun
Başvuru yapıldığında yürürlükteki kanuna göre öngörülen ne? ADİL değerleme..
rapordan yola çıkarsak ayrılma hakkı yanlış hesaplamadıysam 5,40 civarı olacak..
Muallak olan kısım ne? İşlemin kamuya açıklandığı tarih kavramının içeriği..
Önceden yazmıştım..
Onun da SPK onayından sonra bu gündemle toplanacak genel kurul tarihinin kamuya açıklandığı gün olması gerektiğini düşünüyorum
Sorularımızı nereden soracağız?!
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
PwC değerleme raporuna neden gerek duyuldu ve neden çıkan sonuç dikkate alınmadı diye soran olursa keşke.
Adamım benim istediğim soruyor soruyor şuan
Trakya ile ilgili kim soruyu sorduysa helal sana
Arkadaşın ismi Ahmet imiş,
Adamsın Ahmet [emoji122][emoji106]
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Cevap olarak Değişim oranı 0.67 diyor karşılığıda 5.47 çıkmıştıır diyor,
Peki nerde bu 5.47 rakamı,
Bana şişe cam karşılığı 0.67 değişm oranından, 3.47 tl trakyacam yapıyor,
Değerleme sonucu 5.47 diyor birde,
Uzman kuruluş raporu sonucu 5.47 tltrakyacam değeri denm3kte hala yetkili tarafından.
https://i.hizliresim.com/meAUxe.png
karanlık oda eşleşmesi . y t d
Ahmet beyin sorusnda net cevap verdi uzman kuruluş raporu 5.47 tl dedi,
Ama o 5.47 tl değerine ulşamak içim şişe nin değerinde pwc değerlemesi olan 8 tl lerde olması lazım,
Şıanki Değişim oranından ben nasıl 5.47 tl fiyata ulşacam
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/ERJOC7.png
Karanlık oda eşlemesi ..
Özetle şunu diyorlar mevcut durumda spk bir şey demezse, benim anladığım şu; Evet trakya cam 5.47 ama piyasa fiyatlarına biz karışmıyoruz, piyasa nasıl fiyatlar ise. Birleşme oranları da pwc nin raporunda yazıyor, spk ya daha detaylı bilgileri gönderdik. Keşke biz de görebilseydik.
Sunum bittimi acaba
Güzel sorular geldi.
Son Türkçe soruyu soran arkadaş da güzel çaktı...
Yazık tamam bu birleşme büyük ve zor ama koca trkcm da ölü orandan birleşme ki be adiler
Dencm ve anacm niye yüksek.. Rakamlar önceden belirle ondan sonra oyna o sonuç çıksın yazık...
Gelen son sorudada yine trakya özelinde soruldu,
Yetkili yine trakyanın ederi 5.47 tl dedi,çok ilgin çok ilginç
Hem değerlemeyi kabul ediyorlar hemde hisseler üzerindeöolması gereken hakkıda vermiyorlar
Arkadaşlar, spkya mail atalım. Yeni tebliğ ne kadar hızlı yayınlanırsa bizim hisseler o kadar hızlı değerine gelir.
Eğer SPK yorumunda; İşlemin kamuya açıklandığı tarihi;
SPK başvurusu onayı ardından bu gündemle toplanacak olan ilk olağanüstü genel kurul tarihinin açıklandığı gün olarak kabul ederse..
5,47'i bugün 3,39'dan almış oluyoruz:...
SPK tebliği de bu hafta yayınlanır sanırım..
Bu haberler geldiğine göre ..
Toplantıda neden hiç yabancı soru sormadı ilginç...
Toplantıda Trkcm değişim oranının kötü olduğunun kendilerinde farkında topu pwc atıyorlar tamam 5,47 pwc bir fonksiyona sokuyor hooop 0.67x değişim oranı çıkıyor ya adama sormazlar mı bu nasıl ölücülüktür DH ölücüsü gibi....
Ayrılma hakkı da açıklama tarihinden geriye ortalama 30 gün....
Birde covid ile fiyatları öldürmüşler kalem onlarda spk zaten malüm....
Ancak oyakta ki gibi spk bu oranlar adil değil git değiştir diyebilir veya hızla yeni mevzuatı çıkarır bunu uygula der o zaman başka....
Bende mert beye katılıyorum. Bir tarihten öncesi sonrasındiye ayrıma girmek milyonlarca lotun yüzbinlerce yatırımcının didik didik edilmesi demek. 25 subat elınde olması yetmıyor bu tarihten sonra satmıssa tekrar almıssa yine hak kaybı oluyor. Eğer bir tarih geçerli ise. Bence zor böyle birşey.
Cok ayrıntı . daha once hiç görmedm ayrılma birleşme olaylarında su tarıhten once sonra vs olanlar dıye. En son oyak da gördük
Yani çok zor bir iş değil excelde bile 2 filtreye bakar. Alım tarihi şu tarihi öncesi ve hala hesaptamı şeklinde. Bu kadar çakallık yapanlar için zor bir iş değil ki çoktan hesaplanmıştır onlar. Potansiyel nakit çıkışı hesabı için. Bu haftadan sonra tekrar hesaplarlar hatta. Bu durum ne kadar getiri sağladı şirkete diye :))
Hocam bahsettiğiniz şeyde yetersiz alım tarihi şu ve oncesi ve hesaptamı bakmak yeterli değil. Milletde milyonlarca lot var belkı sattı korona ile 3.5ü den aldı 5.20 den sattı suan yine aldı. Bunun tek tek hesabı zor.
Evet belirli tarihten oncesıne bakar kolay evet mal elındemınsuan onada bakar oda kolay. Ama günler içinde ne satmıs nekdr almıs 25 subat oncesınden mal eksılmısmı artmısmı bunun hesabı excelde olmaz diye düşünüyorum. Zaten daha once görmedm böyle birşey. Hep söylenır ama uygulamada herkes yararlansın denir. Bosuna 15 günde bu fiyatlara getirilmedi. Diye düşünüyorum.
Fiyatların dibine getirilmesi bence herkws haktan yararlanabilir anlamı tasıyordu benım ıcın.
Atıyorum. Şişe 5 lira adil değer verildi 8 lira ayrılma hakkı. Adam 8 den ayrılıp gelip piyasadan tekrr 5 liradan alabilir. Mantıgı ne yada yanlısmı dusunuyorum.
Önemli olan ayın 25 inde elinde olup sonra satanlar ne kadar ve büyük fonların kararı ne olacak
Trakya cam 130 milyon lot dışarda
Soda 200 milyon lot
Anacm 70 milyon lot
Denizli cam 7 milyon lot
Sise cam 250 miyon lot
Bunların yarısı kullansa 2 3 milyar tl lazım yani 400 milyon dolar onlar için büyük para değil rakamlar ortalama aklıma gelenler
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrılma hakkından yararlanmak için olağan üstü kurul yapılacak. Bunda birleşmenin son aşaması
Burada ayrılma hakkına başvuranın parası yatırıldıgında birleşme tamamlanmış ise verdiğiniz örnek şişe fiyatı o seviyede kalacak mı meçhul. Exceli de örnek olarak verdim. Mutlaka aldığımız hisseler bir kod ile kayıt ediliyordur. Bu kodlardan takibi yapılabilir diye düşünüyorum. Böylesine bir sektörde bunları mutlaka kolaylıkla takip edebilecekleri sistemlere sahiptirler. Bu miktarları da sürekli takip ediyorlardır anlık pozisyonlarını alabilmek için aksi taktirde kör karanlıkta bu işlemleri yapamazlar diye düşünüyorum.
Milleti bıktırıp elinden mi almak istiyorlar acaba ucuza mal etmek için kimse satışa spk bile karışamaz ki
Andcm ve deniz cam dışarıda fazla kyde yani olmadığı için de yükseltiliyor belki
Vel hasıl 4 şirket birleşecek ne için ky içinmi kendileri içinmi peşkeş içinmi
Satarlar ucuza mal ederler sonra alttan alırlar yine mantık bu ky zararına akla ne geliyor ise ha usulüne uygun olmak zorunda ama kitabına ne kadar uydurabilirlerse bekleyip göreceğiz
bugünkü konferans metni
https://www.sisecam.com.tr/tr/yatiri...transkriptleri
Covidi neden tirpanlamak icin kullaniyor ki uzman kurulus. Covid bu yil var seneye yok. En azindan sonsuza dek yok. Uzman kurulus 31.12.2019 tarih itibariyle olan bilancoyu degerleyip fiyat cikarmak zorunda. Pwc tamamen is bank yonlendirmesine gore sonuc cikarmak icin elinden geleni yapmis. Hadi satin alsin birisi satarlar mi trakyayi 3.47 hisse degeriyle 3.5 milyar liraya. Devrolan sirketler icinde en buyuk sirket trakya ve en buyuk golu de trakyaya attilar. Ins buyuk yatirimcilar bu isi davalik ederler. Ins hukumet isbanka coker. Neymis Atamizin hisselerini yonetiyorlarmis. Atamiz size guvenenlere kazik atin diye mi emanet etti o hisseleri.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
olan oldu hissemiz belliki bekletiyi yıktı! ben uzun vadeciyim peki birleşmeden sonra ne olur acaba diye düşünüyorum artık! eğer düzenli temettü ve bedelsiz vermezse birleşen şirket işte ben o zaman yandım!
yatırım tavsiyesi değil merak sadece!
Benim tahminime göre SPK belirlenen fiyatın adil olmadığı için 5.47 fiyat yapılmasını isteyecek.
Tabi olan bize oluyor, zihnen, fikren yoruluyoruz. Acaba böylemi olacak, yoksa şöylemi olacak, yönetim bizi çok yoruyor.
Yalnız fiyatları açıkladılar , Şişe 8, Trakya 5.47 hissenin bu fiyatları görüp çıkması lazım.
Çıkmıyorsa yine iş ve şişe yönetimi olarak kendilerinin alması lazım. Bakalım neler olacak.
Yatırım tavsiyesi değildir. Kendi görüşlerimdir.
Herkes sise 8 trakya 5.40 diye niye dusuk cikti diye yakiniyor. Bu konu benim nezdimde onemsiz. Neden mi. Bir sirket defter degerinin yani gercek degerinin altinda islem gorebilir. Buna piyasa karar verir. Benim tek takildigim nokta trakyayi sise ve diger hisseler karsisinda cok degersiz degerlemeliri. Anacam bile 0.88 degerlenirken 4 yonetmin 3 unde trakyayi ucuz birakarak sise karsisinda degersizlestirdiler. Asil onemli olan trakyanin sise karsisinda bukadar degersiz gosterilmesidir. Gerisi piyasanin takdiri.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrilma hakki teblig ile alakali oldugu icin ona deginmedim.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.