Hocam süper olmuş, sende de acayip şans varmış ya. Tarihi dipten hisse alabilmek binde 1 den az görülen bir olay.
Printable View
Yok 35.50'den degil, takiliyordum orda. 36.66'dan basladim, herhalde 36'dir ortalamasi. Bakmadim bile. Pegi Tav'in yaninda devede kulak. Birer hafta arayla 3 parti alacagim, ortalam bir maliyet cikar. Cok ilerde TAV'larin hepsini Pegi'ye gecmeyi dusunuyorum. TAV havaciliktan cikali cok oldu, holdinglerle beraber hareket ediyor cogunlukla.
TC mantıklı davranıp Suriye ile anlaşırsa, oranın toprak bütünlüğüne garantör olursa, oradan çekilirse TR ekonomisi şaha kalkar.
Daha okula yeni baslamistim TREND, ne 1987 krizi yav.
Cok erken basladim borsaya internetten dolayi. Su simdil herkesin kullandigi derinlik programi icin o zaman essek kadar canak kuruyordum catiya, Marstan bile yayin aliyordu. Internete acmiyordu adamlar datalar eksik gidiyor diye. Bunlarin betalarini hep benim ustumde denediler internet ortaminda. Bir keresinde Enka alirken yanlislikla lotlara bir sifir fazla girmisim... bir baktim kademeler paldir kuldur kalkmaya basladi. Araci kurumun salakligi test oldugu icin. Farkettigimde amma korkmustum, ama en kisa surede de en guzel karlarimdan birini yaptim allahtan. Kademeler arasi %5 miydi, %2.5 miydi neydi.
Seküritizasyon yani menkulleştirme artık bundan sonra gündemde olacak. Dünya merkez bankaları kendi tahvillerini artı AB'de olduğu gibi şirket tahvillerini ala ala piyasada satın alınacak menkul kıymet bırakmadı. Japon merkez bankası 10 yıl ve daha uzun vadeli Japonya devlet tahvillerinin hemen hemen tamamını satın alıp piyasadan çekti. Avrupa merkez bankaları artık ikinci el otolarla bisikletleri menkulleştirecek. Mesela senin kıçı kırık 50 Euro etmeyen bir bisikletin var, AMB sana 1000 Euro verip bisikletini satın alacak, sonra da satın aldığı tüm ikinci el bisikletleri bir fona koyup onun adına hisse senedi veya tahvil ihraç edecek.
Bu Halk sirketse, ki oyle gibi... 17'den malinizi alirim diyor satmak isteyene acikcasi. Bakalim ilerki gunlerde nasil olacak. Adamlar da piyasayi etkilemek istemiyorlar, fazla girmiyorlar. Belki artirirlar. Ama Celebide sirket silip supurmustu birinin 300 bin lot malini. 70'de adam -8%'e basarken sirket girdi 98 kapamisti. Bu pintiler yapmaz oyle, cok mal var. Surecin islemesin bekleyecegiz ama genel kurla da fazla yok, yani hizli hizli almak zorundalar alacaklarini.
http://share.matriksdata.com/Images/...1634020319.png
Vix endeksi % 15 düşüşle 63 te.54 altına inerse artık satış dalgasının frenledigine işaret edebilir
sancılı olur ama artık dönüş başlar, virüs unutulur, bovesba gibi 90 bin altına inmesi kötü olurdu, 3-4 bin aşağı yukarı dip yapar.
bugün ereğliye ihtiyac yok sanırım hemen sıfırladı, tüpraşda sıfırlayacak gibi. bankalar şekil verir. tahminim 96 bin tutar ve 97 kapatır.
bu bahsedilen 20 yıllık trende dokunduk. 2008 de bir kez bu trend ciddi ihlal edildi ama 3-5 ay sonra kapandı. normalde buradan dönmesi ve dönme şekli doğru kabul edilmeli. yinede avrupa sayıları ve ölümleri kısa süreliğine sorun olsada parasal genişleme normalleşmesini sağlayacaktır. soru şu 124 bin endeks x hisse 10 lira, şimdi 6 lira, tekrar bu senet 10 lirayı görürmü. senet secimi önemli.
güzel seviyelerden aldın sen kaybetmezsin, güzel kazanırsın, eğer olur da TC Esad ile anlaşıp Suriye'den çıkmaya karar verirse ekonomi rahat nefes alır ve çabucak toparlar, umarım Sn. CB bu gerçeği görür ve kısa sürede icraata geçer, borsadaki sağlam şirketler artık hem defter değerinin çok altından hem de 2-3 F/K gibi çok düşük rasyolardan işlem görüyor, bu seviyelerden alanlar kaybetmez
bence 98 küsürü gören endeks 95-96 bin düzeltme normal ve alım şansı olarak görülebilir. dow da artık yoruldu deli sacması %9,99 yapamaz, istediğini aldı. Trump ölürse ona karışmam. cenazeye gitmem, dik gömerler zaten muhtemelen direnecektir.
ulaşım senetleri ayrışacaktır. onların daha fazla düşmesi mümkün. diğer senetler sektör bazında hareket edecek. avrupa henüz tam olarak kendini kapatmadı, bir kaç güne bunu parca parca yapabilir.
TGT arkadaşımız son 6 (veya da 12) aylık alım-satım kararlarını incelesin ve doğru/yanlış karar oranlarını çıkartsın, hangisi ön plana çıkıyorsa onu uygulasın, örneğin yaptığı al-sat veya sat-al'ların büyük çoğunluğu yanlış ise o zaman içinden geçen ne ise tersini uygulamalı, burada marj önemli, asgari %70 lik bir istatistik olmalı bu kuralın geçerli olması için
Neden ereğliye bakıyorum. çünkü çok güçlü temettü veriyor, o yüzden fazla salmadı, onun alınıp satılması yada hareketleri bir nevi yönü gösteriyor, zaten temettü yüzünden defter değeri hala çok yüksek. muhtemelen piyasa değişmezse temettüye kadar tutarlar oradan ciddi satış gelir. böyle zamanlarda karlı ama defter değeri ucuz olanlar öncelikli olacaktır.
vay TH de gündüz vardiyasında ya ...hangi dağda kurt öldü
biz şenliği kaçırdık %3-5 paladan yolunacak gündü ..neyse sağlık olsun kazananlar iyi yerde harcasın
evet devre kesici marjı azaldı iyi olmadı ama olası 80 bin salınımlarında karar alma süreleri olacak ve emniyet olarak kenarda duracak.
son 1 cümle daha yazayım ereğli için. erğeli son 3 yıldır avrupaya iyi mal satıyor, avrupa böyle italya gibi sıralı tatillere giderse zincir ciddi aksar.
ingiltere de vaka çok 10 ölü var, ama abd buraya uçuş yasağı koymadı. avrupa birliğinden çıkmaları ilk kez fayda sağladı.
teşekkür ederim.
sizin dualarınız tuttu
sportifler işyat balat derken baya rahatladım
artıya geçtim
iki hafta evvel spottan çıktım vur-kaça döndüm
ama artık sepet yaparak (yerli oto bedelsiz yüklü ve hulk vs gibi) düştükçe kademeli alıyorum
disiplin disiplin disiplin
tekrar tşk.sizede bol kazançlar...
valla gıdaya bir saldırı daha olabilir, insanlar korkuyu bir kere aldılar.