Bir hafta içimde belirti gösterir bugün markete çýktýysan
Uzun vade yatýrým tek eþlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arý gibidir
Printable View
2 gün önceki durumdan bahsediyorsunuz..
Olabilir..
Ama artýk öyle deðil.. Yoðun bakým ihtiyacý olan her hastaya bt çekiliyor ve zaten covid 19 testi negatif çýksa bile yine de mevcut durumlara göre covid ekleniyor..
Yoksa bir sürü zatürre vakasý var þuan..
Ve bunlar hemen hemen ayný yerde yatýyor..
Ve zatürre vakalarýna da covid tedavisi ekleniyor..
Ve biz de ekip olarak bu þekilde yaklaþýyoruz
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýnsanlar aldýðý poza göre yazý yazýyor þeklinde bir yazý gördüm.
Ne zaman hisse toplamaya baþladýðýmý, hangi seviyelerden hangi yüzdeyle aldýðýmý yazdým, hepsi kayýtlý. Hisse taþýyorum ama paylaþýmlarýmýn poz ile ilgisi yok.
Saðlýk personelimiz yakýnda patýr patýr dökülürse bu iþin sonu çok kötü olur. Borsasýnýn da, hissesinin de, pozunun da caný cehenneme, saðlýk elemanlarý bu risk altýnda iken.
Yoðun bakým aslýnda bir karantina alanýdýr. Kimse giremez. Ancak son yýllarda hasta ziyaretleri yapýlýyordu.
Girenlere de maske veriliyordu, önlemler alýnýyordu. Artýk özel durum nedeni ile yoðun bakýmlara kimse alýnmýyor. Bildiðim çok yer böyle.
Dr lar kafalarýna göre iþ yapmazlar. Bakanlýktan gelen prosedür ne ise onu yaparlar.
Mutlak bir yerde yanlýþ anlaþýlma var. Kaçýncý derecedeki yoðun bakým olduðu da önemli, belki öyle bir fark vardýr...
Halk bu kadar pervasýz iken sýra bize de gelecek..
Maalesef bizde alýnan tedavi þekli bile sade vatandaþa göre olmuyor..
Millet 14 gün yatar biz 5 gün.. 5 gün sonra iþ arkadaþlarý ile ekipce birbirimizi 14 gün periyoduna göre takip ediyoruz..
Yani normal vatandaþ gibi bile tedavi muamelesi görmüyoruz iþ yükünden ötürü..
Halk böyle devam ederse hastane de cidden Ýtalya gibi olacaðýz..
Covid çabuk mutasyon geçiren bir hastalýk ileride yeni covid diye de ataklar gelecek..
Cidden çok çok ciddi bir durum.. O zaman ne borsa kalýr ne ekonomi..
Ama saðduyulu olur ve yavaslarsa herkes düzgün tedavi görür ve yavaþlar hastalýk..
Bence cidden dýþarý çýkma yasaðý gelmeli..
An itibariyle hastaneye covid þüphesiyle baþvuru sayýmýz 42...MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Jas abi zaten cogunluk dedim. Sizi biliyoruz. Kesinlikle haklisiniz ama pozu geregi gelip trilyonlar EM'lere ve tr'ye akacak diyen ve ölümlerini tepe yapmasýný dolarýn tepe yapmasý gibi analiz edenler var. Pozisyon geregi wishful thinking, self fullfilling prophecy kasanlar.
Bu ekonomik bir krizden öte insani bir krize evriliyor.
Covid de belirtilerinin takvimi hacetepe ü. hazýrlamýþ https://twitter.com/TansuYegen/statu...12742207275014
O þekilde çok hasta var onu diyorum iþte..
Ve artýk alýnan önlemler vs de daha hýzlý ve yaklaþým da covid ile ayný.. Demek istediðim.. Yoðun bakýma yattiysa ki hep baþýmýza geliyor.. Çalýþan personelin çalýþma akýþý ile yaklaþýmý zaten covid 19 þeklinde... MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oldun mu yoksa MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet malesef 5 gün gibi bir uygulama yapýlmýþ. inanmamýþtým...
Açýk söyleyeyim 1991 de terör bölgesinde idim. oradakiler ne kadar kahramansa þu anda milleti için canýný sakýnmayan bütün saðlýk çalýþanlarý o kadar kahraman...
hepsine selam olsun,
Hepsini Allah korusun...
Doktor asistan hemþire saðlýk memuru yardýmcý personel vs gerçekten birbirimizi sakýnýr olduk..
Sizler evde iken benim bir ekip arkadaþým belirti gösterdiði vakit tecrit mekanizmasý devreye giriyor ve evime bile gidemiyorum þuan yurtta kalýyorum..
Neyse deðerini bilin keþke evde kalsam kös kös otursam..
Maalesef durum bu saðlýk ekibi yýkýlýrsa imam falan kurtaramaz bu ülkeyi MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakýn hastalýk yoktur hasta vardýr.
Burun akýntýsý olabilir. hapþýrýk yok dense de viral enfeksiyonlarda viral allerji geliþebiliyor.
Göz bulgularý yokken abd %30 konjuktivit olduðunu yayýnladý.
Þu anda en iyi yapýlacak þey evde kalýp, izole etmek.
Bir de komik komik %60 enfekte %70 enfekte gibi belki moral aþýlamak için yazýlan ama bom boþ yazýlarý kaale almayýn.
net olan öksüren yaklaþma hapþýrana bile yaklaþma, ama daha önemlisi EVDE KAL
Liyakatta takýlýyoruz. Zaten yönetici yetkinse zamaný geldiðinde doðru kararý verecektir. Kýsmý karantina gibi, ama yönetici yetkin deðilse kola bardaðýndaki köpük tam akacaðý sýrada kararý verecektir.
Ancak sorun þurda vaka sayýsý bilinmediðinden bu kararý gözleri kapalý bir þekilde bardaðý görmeden verecektir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Tam ben yazacaktým elinize saðlýk.. MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben milletimin için diyetimi ödeyeli çok oldu ama
Benim bir çocuk mikrobiyolog ve bizzat triajda çalýþýyor...
2 yeðen dahiliyeci yoðun bakýmda,eþimin ailesinden ise 5 tane aktif bu iþlerde olan doktorumuz var.
1991 de terör bölgesinde ben ne kadar canýmý tehlikeye attýysam þu anda bu akrabalarým onun 10 katý canýný hiçe sayarak hastalara yardýmcý oluyor.
Allah hepsine yardýmcý olsun....
Açýklamalara gore gribal enfeksiyonda ölüm oraný %10. lardaymis..Kanser yine ona keza....Bu virüs yeni bir salgýn olmasý dolasýyla panikler artmýþ...Bunda ölüm oraný %5 lerde iken bazý ülkelerde daha az...Ornek Almanya. %1 bile deðil...Daha grip bile aþýsý tam bulunmamýþken bunda uzun vadeli düþünmek ve bununla yasamak zorundayýz...yoksa daha baþka ekonomik ve psikolojik tehditler çýkacaktýr...Bu virüs öyle ya da boylehetkes geçirecekmiþ...Bununla ve baþka tehditlerle yaþamayý öðreneceðiz...Hayat bu....Allah yardýmcýmýz olsun...Ama inþaallah ulkeler ders çýkartýrda kurumsal ilaç fabrikalarý kurulur ve saðlýk alanda eksikler tamamlanýr...Ozaman yeni tehditler daha az etkili olur...
Hocam bu virüs ülke de patlak vermeden evvel bir çok akut zatürre tanýmý vardý yaptýrdýðýmýz hasta da.. Aslýnda bende buna inanýyorum..
Bu hastalýðý geçirenler olabilir..
Hatta buna inanan benim gibi çok inanan var MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saðduyulu insanlara ihtiyacýmýz var þu aralar.. Teþekkürler.. Ekip arkadaþlarým adýna MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bu hastalýðý geçirmiþ olabilecegimi düþündüren þey bugüne kadar böyle birþey yaþamamýþ olmam. Çok aðýr geçti 7-8 gün yerimden kalkamadým. Normalde serum verildiðinde hiçbirþeyim kalmaz iyileþirdim. Ýlk serum etki bile etmedi. Son hastaneye gittiðimde yolda bütün vücudum karýncalanmaya baþladý ve kendimi hastaneye zor attým. En son ise gece inanýlmaz bir terleme (yatak yastik yorgan tamamen su içinde kaldý) son buldu
Eþim iki sene önce zatürre oldu atlatana kadar akla karayý seçtik. Acil serviste zatürre baþlangýcý denildi antibiyotik verildi sonra kontrole gelirsiniz dendi dediklerini yaptýk kontrol de bir problem yok dendi aradan iki hafta sonra tekrar rahatsýzlandý bu sefer iðne oldu kontrolde tekrar geçmediði görüldü tekrar baþka ilaç kullanýldý gel hasýl üç ayrý doktor ve üç ayrý tedavi sonrasý hastalýk geçmedi ve Süreyya paþa göðüs hastalýklari hastanesine acil olarak yatýrýldý 12 gün hastanede yattý 4 ayrý ilaç verildi durumu çok zor normale döndü Organize zatürre terimini o zaman öðrendim eðer sonuç düzelmese idi biyopsi sonrasý kortizon tedavisi uygulanacakti bir sene neyse biz düzenli kontrol oluyoruz hastalýktan sekiz ay sonra yazýn hiç bir sorunu yokken kontrolde tekrar hastalandigini öðrendik ilaç tedavisi ile düzeldi þimdi altý ayda bir kontrol oluyor
Demem oki zatürre dediðin hastalýk önemli ve çok ciddiye almak gerekiyor o yüzden karantina durumu evde sýký sýký uygulanmakta
Saðlýklý günler dilerim
Bende benzer birþey geçirmiþtim önce 2-3 sene önce
40-41 derece ateþ vardý hastaneye gidecek soðuk suyla duþ yapacak bile takatim yoktu .
Sirkeli suyla baþýma koydular tüm vücudu sildiler sonra ateþ düþürücü parol aldým .
Ýki gün sonra geçmiþti
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daðda öldürülen teröristte covid19 çýkmýþ. Bence bu hastalýk dünyada 2 senedir var. Bu kadar kýsa sürede bu þekilde yayýlmasýnýn mümkünatý yok. Baþka þeyler dönüyor bence.. wuhan da görülüp bir anda dünyaya seyahate mi çýktýlar. Haydi kargo, ticaret desek yine imkansýz.
Oyle ya da boyle insanoglu bu illeti de yenecek. Ama artik Çinden bir hesap sorulmali. Umarim biz de dogru yerde dururuz. Yeter gari.
Þimdi düþündümde ben de geçen sene aðýr grip geçirmiþtim. Bu sene aþý oldum hafif seyreden geçirdim. Teröristte çýkmasý þimdi tuhaf oldu.
Birileri uçakla spreyleme yapýyor olmasýn.
Veya terörist yakýný þehirden erzak getirir iken kaptý özellikle iran tarafýmý acaba.
Sn volna bence sayýlar yanlýþ belki en yakýn olaný ölü sayýsýdýr oda en yakýný bence. Orada bile 3 4 katý rahat vardýr bence.
Zaman ilerledikçe daha doðruya yakýnsar ama vaka sayýsý bence asla yakýnsamaz.
Enflasyon bile öften püften þeyler ile hesaplanýyor bu ülkede.
Bende pozisyon yok 3 bin lot bir hissem var gerisi nakit..
Çocukta öksürük vardý. Öyle olunca onun yanýndan ayrýldýk. Ben de, eþimde ve týp okuyan küçükte de kuru öksürük baþladý. Sadece bende1 hafta kadar sonra göðsümde aðrýlar oldu. O öksürükle beraber 14 günlük izolasyona girdik ve bu gün süre doldu. Böylece eðer geçirdiysem kimseye bulaþtýrmadým.
Konuþtuðum dr arkadaþlar da týpký buradaki þikayetlerini anlatanlar gibi bir enfeksiyon geçirdiklerini anlatýyorlar. Bu belki de bir psikolojik savunma mekanizmasý. Yani geçirdiðini düþünmek ve hatta inanmak...
Gerçek olan testler pozitif çýkmadýkça bu hastalýðý geçirdiðinizi düþünmeyin gereksiz bir güven içine girmeyin. Böyle bir güven gelirse milletime, ben nasýl olsa bu hastalýðý geçirdim diyerek dýþarýda dolaþmaya baþlayabilir.Bu iki yönden sakýncalý hastalýðý geçirmiþ olabilir ancak taþýyýcý olmuþ olabilir, etrafa virüs daðýtabilir veya hastalýðý geçirmemiþtir hastalýk kapabilir....
Yani pozitif bilim kuralý; kanýtlanmadýkça kabul edilemez...