Yurt dışında çalışan çocuğu olan,altını parası olan,tarlası olan,satacağı evi olan...........
Printable View
mültecilerin geldiği yerlerin(HALEP VS.) fotoğraflarına bile bakamıyorsun,yerle bir olmuş bir kent var orada.Güç dengesinin olmadığı(RUSYA+İRAN+ESAD ) BİR YERDE UÇAKLARLA YERLE BİR EDİLMİŞ CEHENNEMDEN SAHNE VAR ORADA.
Ama anlamak istemeyene asla anlatamazsın.Sokak hayvanlarına gösterilen SEFKATIN yarısı kadarını MÜLTECİ ÇOCUKLARINA göstersek.
kimse MUTLAK BİR ÖLÜM riski OLMADIKÇA(ÖZELLİKLE ÇOCUKLARI İÇİN), nefret dolu gözlerle bakıldığı yere gelmez.
Dow 26 ile 27 arasında bir yere çıkar,sonra düşer.
BİST allah kerim
https://www.youtube.com/watch?v=lbCDK0ngD-M
Ben de geçmişte SSK'dan şikayetçiyim. Geçmişte SSK'dan şikayetçiyim. Ben de ülkemi seviyorum. Geçmişteki yöneticileri sevmiyorum. Özellikle SSK'nın yöneticileri.
Burası da siyaset forumu değil.
Ne olacak şimdi.
ya zaten yapışmayı seven bir toplumuz... markette sıra sana geldi di mi ...zaten arka sıradaki kişinin ensende nefesini hissediyosun böyle bildiğin üflüyo ensene doğru arada ayağı kolu çarpar .. .... neyse kasiyer kızımıza ürünleri veriyosun tek tek okuyup geçiriyor sen de poşeti açıp doldurmadan önce kartı veriyosun ... kartı okuturken kız sen poşetlere ürünleri yerleştirirken bi bakmışın arka sırandaki şahıs ( erkeği de kadını da aynı ) yanında bitivermiş ... daha sen poşetlere ürünleri koyup kartın işlemini yapılmamış ama arka sırandaki ultra sabırsız vatandaş , sepetindeki ürünleri kasa bantına koymuş senin yanına gelmiş... ya çok tuhaf bi ülkeyiz hakikaten ...
ondan sonra hisseciler gelir viop hesaplaması nedir teorik nedir bilmez.
Short olanın donunu alacaklar der.
den ilk önce spotta tuttuğun malın fiyatına banka faizini (risksiz faiz) koy maliyetini öyle hesapla
2-3 yıl mal tutup %30 kar la verince %30 kazandım diyor.
Bankada risksiz faizde bekletsen belki % 50 olacaktı akıllım diyemiyosun :he:
Niye seveceksiniz ki?
sözde demokrasi, özde oligarşi yönetimi azınlığın elinden alıp ülkeye tam demokrasi getirdi
sizin neyinize lazım demokrasi!
bakın artık haliçte yavaştan kokmaya başladı, yakındır 3 kilometreden araçların camını kapamaya burunlarınmızı tıkayarak haliçin yanından geçmemize
hem neyinize lazım, öyle dünyayı kasıp kavuran salgında milletine hizmetde dünyaya örnek olan iktidarla sizin ne işiniz var
ancak belli bir azınlık alabilecek o hizmetleri
vatandaşa hizmet mi edilirmiş.
suriye meselesinde ana problem siyasal islamcı iktidardaki aşırı kibirdi.. bunu herkes biliyor.. "emevi camiinde namaz kılacağız" diye politika yaparsan 100 bin geleceğine 5 milyon gelir.. ortalığı karıştırmadan diplomasi ile olaylara yaklaşmak gerekirdi.. neo osmanlıcılık yapıp batırdıktan sonra sınırları kapatmak işe yaramaz.. olayda ana konu insani boyut değildi.. tamamen siyasiydi..hatta 100 bin kişi kırmızı çizgiydi.. güya.. insani olsaydı şimdi kapalı olmazdı..
savaş ayın a takımı :) ..... yahu o hastanenin şimdi hatırlayamıyorum bir bölümü idi... orası hep öyleydi... tamam eskiden kuyruklar vardı problemler vardı ama , ekstrem bir yere gitmiş.. tekrar söylüyorum o zaman problemler vardı fakat yani cımbızla çekmiş almış bir örnek ... hani yangına gidersin de kameralarla , minibüsün içinde yüzünü boyarsın sonra sanki yangın sırasında sen de içerdeymişsin gibi insanlarla röportaj yaparsın ama binadan çıkan herkesin yüzü dudakları kapkara iken sen eksik makyaj yaptığın için kendi kendini madara edersin yaa.... kimdir acaba bu dediğim ?
hisse ve vadeli reel anlamda (spottaki para risksiz kazançla değerlendirildiğinde) aynı kar/zarar rakamına sahip..
doğru.. ancak viop marjin hesabında işlem yapan birisi için nominal olarak kar/zararın boyutunu göstermek açısından yukarıdaki örneği vermiştim.. nominal olarak vadeli ve spot fiyatların birbirine yakınsaması yukarı yönde (vadeli için) azalan eğimde, aşağı yönde ise (vadeli için) artan eğimde gerçekleşiyor..
Sn. Bear_Bull,
Vurguladığınız noktada çok haklısınız. Ancak viopun sunduğu 1/12 kaldıraç faiz maliyetini fazlasıyla karşılamaz mı? Yani benim elimde 50 bin TL var diyelim. Bankaya koysam yılda getireceği risksiz getiri 4 bin TL. Bunun yerine viopta uzun vade pay senedi alım poz. açsam kaldıraç etkisiyle çok daha büyük poz. açma imkanım olacağı için getiri daha yüksek olmaz mı? Tabii orta vadede piyasanın yönünü doğru kestirebilmek şart.
Türk hava kuvvetlerine ait f-16’ların Musul’a bağlı MAHMUR kampını bombaladığı bilgisi geçiyor
cuma günü APS bu vadede rekor kırdı. zaten tüm zamanların rekoruna da az kalmış(522.000)
kasa dolu.bu doluluk sert bir harekete gebe.YÖN KONUSUNDA SADECE APS FİKİR VERMİYOR.
Ama benim kişisel kanaatim 15-20 iş günü içinde buradan 15-20.000 puan uzaklaşmamız lazım.yönü herif bilir.
sahsen yılda 3-4 kere olan hareketten birisi olacak diye beklentim var. BAKALIM NE OLA.
Arkadaşım ben bu ülkede bugün yaşamıyorum. 50 yıldır yaşıyorum. Biz hastaneye gitmek için 40 km gitmemiz gerekirdi. Muayene olmadan geri dönerdik. Hastaneye gitmek problemdi. Bir de üniversiteye gidemezdi başörtülüler. Neymiş Laiklik elden gidecekmiş. Şimdi bahsi bile geçmiyor. Demek ki herşey oyunmuş? Geçmişte gerici zihniyetin oyunu adında halk olan ama halk adına hiçbir şey yapmayan gerici zihniyet. Şimdi düşünüyorlar mı biz bu halka ne ettik diye. İşte bu video halka yapılan zulmü özetliyor.
Artık sana cevap vermeyeceğim. Gerek görmüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=Qbbp8ac8ROQ
Şu aldığınız haberlerin kaynağınızda yazarsanız. Ben başka biryerde göremedim bu haberleri
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsa İstanbul başkanı da Aleyna tilki olabilir
Merkez bankasına da coşkun sabah gelebilir
Geçen ağlıyordu çok zenginim fakirler beni anlamaz
Bankada 400 bin param var
20 tane gayrimenkul var kira alamıyorum diye
Merkez bankası başkanı olabilir bence
Milli Savunma Bakanlığı : Pençe-Kartal Operasyonu başladı. Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor. / Son dakika
Konya, Balıkesir,Diyarbakır’daki filolardan 30 un üzerinde F-16 havalanmış
1 kontrat pay vadelide 100 lotun varsa atıyorum temettüsüne göre 104 lota çıkmıyor mu ? ben pay vadeliyi hiç kullanmadım şimdiye dek , çok sığ geliyor bana. istediğim an girip çıkmam lazım endeks kontratında trailingle 110 lot 200 350 lot bi akımı yakaldın mı kar kitleyerek iz sür dur piramit yap problem yok, ama pay vadeli sığlaştı mı çok tehlikeli...kademelerin dolu olması lazım hacim yetersiz .
https://www.borsaistanbul.com/data/G.../gn414yeni.pdf
yukardaki linki dikkatlice okuyun ... sonra halen aynı fikirde misiniz söyleyin... üşenmeden okuyun...
temel mantık konusunda ülkede ne yazık ki sıkıntı var.. "yol yabdılar, hastane yabdılar" gibi sahte göstergelerle ülke insanın fakirleşmesi ve eğitim sistemi gibi konularda açık çöküş kamufle edilmeye çalışıyor..
tekrar etmek gerekirse..
2020 2000 den iyiyse:
2000 1980 den iyiydi..
1980 1960 dan iyiydi..
1960 1940 dan iyiydi..
1940 1920 den iyiydi..
umarım 2040 da 2020 den iyi olacak..
gayet basit bunu anlamak.. ülke her sene büyüyor (ortalamada)..duvar örürken her sene bir sıra çıkmak gibi düşünülebilir..
Gına geldi, eskileri kötülemek yazılarınızdan
siyasetinizden...
Dow -1.58
En düşük değer de şimdilik :25.163
Benim de viopla ilgili 2 sorum var arkadaslar..
1) yanlis bilmiyorsam endeks kontratta kazancta vergilendirme var. Mesela ben bu 3 ay 10 bin kar etmis olsam ;; bu kazanctan vergi kesilse ama sene sonunda bakinca toplamda 20 bin zarar etmis olsam.sene sonunda zarar etmis olmama ragmen vergi odemis mi olucam ? Bi hak talep etme hakkim var mi ??
2) pay vadelide kazancta vergilendirme var mi acaba ?
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
belli bir temettü veriminin üstünde oluyor... çok uzuan değil okuyun
https://www.borsaistanbul.com/data/G.../gn414yeni.pdf
Futurelar - 2 açtı
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abd yine %7 geliyor gibi...