elk üretim ve doğalgaz dağıtım iştirakleri akedaş ve armadaş da ki paylarını çoğaltacağı haberleri geldi ama ne kadar gerçek bilemem.
Printable View
Son dakika: Avrupa Birliği'nden flaş Türkiye kararı: Enerji yaptırımı askıya alındı
Batı'nın yaptırım tehditleri Türkiye'nin kararlı politikalarını durduramayınca AB'den Türkiye'ye uygulanması planlanan yaptırım konusunda geri vites geldi. Son dakika haberine göre Avrupa Birliği, Türkiye’ye yönelik enerji yaptırım planını askıya aldı. AB yetkilileri, diplomatik yolun izlenmesine öncelik verdiklerini söyledi.
https://www.takvim.com.tr/guncel/202...-askiya-alindi
Otomotiv sektöründe yaşanan küresel tedarik sorunu Türkiye'ye de sıçradı. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, mikroçip sorunu nedeniyle yarın akşamdan itibaren üretime 2 hafta ara verecek.
https://www.haberler.com/kuresel-kri...002310-haberi/
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'ye ilişkin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 3,5'ten 6,7'ye, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4,5'ten 4,7'ye yükselttiğini açıkladı.
https://www.haberler.com/son-dakika-...001719-haberi/
Sermaye Piyasası Kurulu Naturelgaz Sanayi ve Ticaret şirketinin borsaya girmesine onay verdi
https://www.borsagundem.com/haber/na...-cikti/1557121
Halkbank: ABD'nin yargılama yetkisi yok
https://www.finansgundem.com/haber/h...si-yok/1557057
aşağıdaki yazı ne anlatıyor anlayan varsa açıklayabilirmi lütfen...
İş Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, "Yapılan ihaleler sonucunda Bankamız takipteki krediler portföyünün 745 milyon 485 bin 561 TL tutarındaki kısmını oluşturan alacaklarımız, 71 milyon 850 bin TL'lik satış bedeli nakden tahsil edilmek suretiyle Emir Varlık Yönetim AŞ, İstanbul Varlık Yönetim AŞ, Gelecek Varlık Yönetimi A., Hedef Varlık Yönetim AŞ ve Arsan Varlık Yönetim AŞ'ye devredilmiştir." ifadelerine yer verildi.
670 milyon buhar olmus
Aslında kafa karıştırıcı gibi geliyor ama çeşitli avantajları var.
1. Bilançodaki şüpheli alacak nakte dönüyor.
2. Genelde işleyen faizle birlikte büyük bir rakam gözükmesine rağmen zarar hanesine gireceği için alınmayan faiz de zarar da eritilmiş oluyor.
3. Genelde alt şirketlere aktrarıldığı için pekte mühim değil. İştirakler altında devam ediyor alacaklar
4. işi alan firmalar da genelde bankanın uyguladığı kibar yöntemleri uygulamadıkları için daha kesin ve uzlaşmacı çözüm üretiyor.
5. Bu işin yürütülmesinde bankanın hukuk servisinde anormal iş yoğunluğu yaratıyor. hatta gereksiz avukat masrafları bankanın daha yüksek oluyor. Oysa alt kurumlarda daha ucuza bu iş avukatlık masrafı olarak çözümleniyor.
daha aklıma gelmeyen bir sürü faydası var teknik olarak. basitçe anlatımı ile bu kadar
kesinlikle olumlu yönde etkisi olur. Borçluların varlıkları üzerinde Varlık yönetim şirketleri daha sert tedbirler alır. Araç yada gayrimenkul varsa acil tedbirler ve seri hareket ederek sahaya iner el koyma ve haciz gibi işlemleri daha ivedilikle yapar. Bankada bu işleri takip eden elemandansa, Varlık Yönetiminde çalışan personelin daha hızlı ve sahada seri işlemler yapabilmesine imkan verir. Aynı zamanda Bu türden personellerin bankaya maliyeti varlık yönetimine nazaran daha pahalıdır. Varlık yönetimi şirketleri asgari ücretin biraz üstünde adamı deli gibi çalıştırır, personeli izleme ve takipte daha kolaydır. Daha çok masraf kalemi gösterilme şansı da vardır :shh:. yani aslında vergi avantajıda vardır. Yani yasal olarak vergi ödememe yollarından biridir. Daha doğrusu vergiden kaçınma diyebiliriz. Bu daha doğru bir terim olur. Maliye ve muhasebat personeli böyle diyormuş :kahkah:
yani iyi bişey.
Çünkü zaten asıl kredi o kadardır. Ödeme yapılmadıkça üzerine binen faiz yüzünden rakam afaki görünüyor. Bu arada bankaların ne kadar faiz geliri elde ettiği de ortaya çıkmış oluyor. gerçi bu parada bankaya ait bir para değil. Muhasebe kayıtlarında varmış gibi görünen bir şey. varmı öyle bir para. Aslında zaten yok bu para..:yahoo:
Bu para ve faiz ilişkisine ait bir video vardı bulabilirsem atarım buraya. eğer elinin altında olan varsa atarsa da makbule geçer:yahoo:
toprağım kayboldu. maraşamı gidiyosun bedelsizlerini almaya toprağım :)
Teşekkürler abi
sektörde çalşan bi arkadaşım vardı dediğiniz gibidir de o parayı tahsil edememe ihtimali de vardır.
Ama almadan önce ön araştırma yapıp ona göre teklif veriler, kolay kolay güya yaş tahtaya ayak basmazlar.
cin gibidirler.
tabi bastıkları tahta aslında yaş tahtadır
karman çorman bi gönderi size.
Parayı tahsil edebilirse olacak
edemezse parasını çöpe attı.
Boş ver şu sermaye artırımı gazıyla hisse bi kıçını çekip kalksın
satar geçeriz
sende başka bi evlatlık bakarsın artık
temettü hisselerinden birini alıp yatarsın aşağı.
Ama çok karlı bi iştir, acımasızdırlar ve paralarını kolay kolay bırakmadıkları gibi bi hayli yüksek para tahsil ederler ekseriyetle.
Işin güzel tarafı hisse zaten bist'in en düşük fk lı hisselerinden birisi
bankalar bide sahol var böyle düşük değerlerde saçma fiyatta duruyor.
gittiğinde balon fiyat olmuş olmayacak.
Bu bizim süzme salak patron yarında satış yapabilir bu kafayla.
onu demeye çalıştım bedelsiz haberinden sonra. arıkanların ne yapacağı belli olmaz. tahtada yoğun alıcı gördümü fırsatı kaçırmaz. en azından bugüne kadar hep böyle oldu. hiç beklenmedik zamanlarda yükselişe geçer. bu sefer yaparmı? sabah açılışta göreceğiz. investingde Ky halaya başlamış bile sanıyolarki tavan tavan gidecek. nerede olduklarını henüz bilmiyolar.
Aslında
Ciner onu dedi, onun içindir ki projeye start verecek diye aldım 2 ayımı yedi ve büyük fırsatları kaçırmama sebep oldu, hala o projeyi artık yapmaktan vaz geçmezse büyük potansiyel var, projeye başlıyorum haberi kap'a düşmeden hisseyi piyasanın kurtları haberini alıp fiyatlayabilirler.
Tabi bu arada hisseyi taşıyan yatırmcıları diğer hisseler gittikçe kafayı sıyıracak.
Hikayesi olanlardan sonunda kutman (glyho)spk dan onayı aldı
hisse değelenecektir
kutmanı o arz bile kurtaramaz, başka şeyler de yapmalı.
Zoren'inde var öyle bir hikayesi
öyle borçlanarak problemlerini çözemez, iştirak halka arzı kaçınılmaz sondur eninde sonunda oda iştirakini halka arz edip yırtmaya çalışacaktır, kokusu çıkmadan dokunulmamalı.(geçen gün bi hareket geldiğinde acaba deyip dalmıştım kol kestiğim hisse oydu)
[09:58, 18.03.2021] Haluk: Bir melek azrailin listesini kontrol ediyormuş bakmış adamın birinin ölüm tarihi bi hayli geçmiş.
Sormuş niye bunun canını almıyorsun diye.
Azrail demişki dua etmiş ben piyangodan büyük para kazanmadan canımı alma, Allahta kabul etmiş duasını.
E bu kolay kazandırın ikramiyeyi sonrada alın canını demiş.
Azrail;
Ama adam bilet almıyor bi türlü.
[09:58, 18.03.2021] Haluk: Benimkide o hesap borsaya girmeden borsadan zengin olmayımı düşünüyorum ne..
Arkadaş WhatsApp dan yazmış, uzun yaşamak isteyenler bu duayı etmeli kim bilir belki tutar., hatta siz borsada zengin olmadan dua diye edin :)
Abi benim gözlemim
kalav bi çok hisseye aslında küçük hedefler söyledi
durdo ya 10 lira hedef söylemişti, 25 leri gördü
burçeyi 3 liralarda al seneye 6 liraya satarsın dedi
tmsan ı 10 lira civarı
p kart 9 lira olduğunda bana o 5 liraya kadar geri gelecek dedi, gelmeyince söylemini değiştirdi.
emnişte de size çok çok aşağı rakamalar da yavaş yavaş sat dediğini gördüm
gedza ile intema da da uçuk kaçık rakamlar söylüyor
yaptığı şeyse
hisseleri bi süre sonra oluruna piyasaya bırakıyor sermayeyi alıp hisseleri sıfır maliyetle taşıyor, kanaatim o.
Hayırlı CUMALAR.
Vira bismillah
dengede tavan görünüyor.