Denizbank Ö.B. 1milyon+ Max 45 gün. 18.85
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Denizbank Ö.B. 1milyon+ Max 45 gün. 18.85
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MB yakında yok TÜFE y di yok çekirdek enflasyon du demeyip enflasyon meflasyon yok kardeşim deyip işi bitirecek bence o da rahat edecek biz de rahat edeceğiz.
Çekirdek enflasyona dahil olmayanlar ;
gıda maddeleri
-içecekler
-alkollü içecekler
-tütün
-altın
-elektrik
-doğalgaz
-tüpgaz
-kömür
-akaryakıt
Yorumsuz bırakıyorum.:whistling:
23 eylülde çekirdek fındık fıstık kaju ceviz neymiş belli olur eğer böyle uyanıklık yaparak tasarrufçunun reel faiz aldığına inanacağını sanıyorlarsa 23 ünde hem faiz 100 baz puan iner stopaj da uzamaz sonrası yine 2018 den beri ne yaşadıysak aynısı olur
köşe yazarı olan kişi,
politika faizini indirdiğinde.
Tl den kaçış hızlandırıp döviz ve
piyasa faizinin arttığını görecektir.
olsun reyis mutlu olsun da.
Deutsche Bank: TCMB'nin çekirdek enflasyon lüksü yok
Deutsche Bank, çekirdek enflasyonun Türkiye'de hanehalkı için iyi bir gösterge olmadığını ve enflasyon beklentilerinin artmaya devam edeceğini belirterek TCMB'nin çekirdek enflasyon hedeflemesi yapacak bir lükse sahip olmadığını söyledi.
Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın söylem değişikliğinin yerel varlıklar için negatif olduğunu ve Merkez Bankası’nın çekirdek enflasyon hedeflemesi yapacak bir lükse sahip olmadığını söyledi.
Çekirdek enflasyonun Türkiye’de hanehalkı için iyi bir gösterge olmadığını belirten Deutsche Bank, çekirdek enflasyonun tüketici enflasyonu sepetindeki ağırlığının sadece yüzde 56,2 olduğunu vurguladı.
Enflasyon beklentilerinin de artmaya devam edeceğini belirten banka, beklenti artışında BOTAŞâ€™ın ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı zamların etkili olacağını ifade etti.
Son dönemlerde Döviz mevduatlarında yaşanan artışın büyük bir kısmının ihracat ve turizmden gelmesine rağmen dolarizasyonun arttığına dikkat çeken Deutsche Bank, fiyat baskısı ve TL’nin değer kaybetmesinin dolarizasyonu artırma riski bulunduğunu dile getirdi.
Kredi büyümesinin yeniden hızlandığını vurgulayan banka, TCMB’nin makroihtiyati önlemler üzerinde çalıştığını belirtmesinin önemli olduğunu ve bu önlemler uygulandığı takdirde fiyat baskısının azalacağını söyledi.
vadeli de, stopaj indirimi uzatıldı mı....
tesekkurler....
Rusya Merkez Bankası faiz oranını 25 baz puan artırdı, %6,75
Stopaj uzamaz ise -3 negatif getiri olur.(tufe)
Çekirdeke göre bile negatif olur.
https://twitter.com/taylanbilgic/sta...6L6Oc9c6A&s=19
23 eylülde ve stopaj konusu netleştiğinde bu tahminin gerçekleşme olasılığı belli olur
Merhaba arkidişler,
Taptaze ABD Doları oranım şu şekilde.
Bankamız: Vakıflar
Durum: Temdit
Oran: %1,15
Tutar: 500bin üzeri
Hepinize selamlar
Bende şu çekirdek mevzusuna kadar faiz inmez, stopaj devam eder görüşündeydim.
şuanki görüşüm 50 baz puan faiz iner stopaj yılsonuna kadar devam eder görüşündeyim.
Ekim 50
Kasım 50
Aralık 100
Şeklinde indirim bekliyorum. Stopajı bitirirlerse daha sert bir geçiş olur onu şuan yapmazlar görüşündeyim.
Bu dediklerimizin hepsi 1 gece yarısı çıkacak kararnameye bakar.
Euro/TL su an itibari ile 9.95
Bir Cow-Boy umuz vardi..
10,01 den euro aldim diye kasim kasim kasiliyordu..
Rahatladin mi simdi deyince bana killanmisti..
Oysa ben kotu bir niyet ile soylememistim, tam tersi herkesin rahat ettigi yerde olmasini savunuyordum.
Aradan 4-5 ay gecti adamcagiz TL fayisinden de oldu..
Dovis yatirimi zordur..
TL ise bir iluzyon...
Syg,
Vakıfbank ÖB 717K %18,7 45 gün.
Botasin ay başında yaptığı %15 zam elektrik.sirketilerinin
üretim maliyetini yukseltti elektriğe ekim de bir zam daha gelirse is değişir .
Yılsonu 15-16 degil 17.5-18 kapatır.
elektrik zammı pas gecerse bu sefer ocakta %20-25+ gibi zam yapmasi lazim bu şirketler hayir kurumu degilki aninda maliyeti yansıtırlar.
Döviz yada altın alan adam genelde uzun vade koruma amaçlı alıyordur, çünkü TL hiç bir zaman uzun vadede kalınacak yada değerini koruyacak bir para birimi değildir bunu idrak etmiştir. 94 ve 2001 krizinde bir gecede %100 fakirleşen halkın belleğindeki anılar hala taze sayılır. yeni gençler bilmesede onlarında bu acıları tadacağı günler yakın. Dolayısıyla ben şahsen maaşını bile alır almaz dolara dönen bir çok insan bilirimki uzun vade para saklayan adam için 3-5 kuruş TL faizi için kapı kapı banka dolaşıp pazarlık yapmaktansa çok daha akıllıcadır. Sizinde dediğiniz gibi uzun vadede tüm araçların getirisi birbirine yakınsar ne de olsa ancak bir farkla ! TL nin devalüasyon riskini hedge edecek hiç bir aracınız yoksa bir gece ansızın dımdızlak kalıverirsiniz. 2001 ve 94 krizinde millet saç baş yoldu iş adamları dahil. O zamanlarda fayiz lokum gibi ne diye dolarda bekliyon diye çok bilmiş ağzı kulaklarına varan tipler vardı , sonra dobroski oluverdiler bir gecede. Sonra bizler sorduk onlara: Nasıl yediğin lokumun tadı güzel mi diye ? Sonra hepsi bir ağızdan nasıl olduda bunlara bu kadar güvenip tümüyle TL de kalmak gibi bi ahmaklık ettik diye dövündüler. Ki o nasıl olduda bunlara güvendik dedikleri yöneticiler şimdikilerden 1000 kat daha liyakat sahibi işinde ehil insanlardı. sözüm şu ki. bu ülkede kim döviz ve altın yatırımı yapıyorsa akıllı adamdır. TL de fayiz kovalayanda riski seven adamdır. nokta :)
başta Fed ve dünya faiz arttırımına hazırlanırken
biz faiz mi indireceğiz ?
oldukça eğlenceli geçecek önümüzdeki günler.
Don kişot ve Sanço Panza nın maceraları :)
Alternatif bank 550-730gune 19.55 net yılda bir faiz ödemeli...450-550gune 18.95 alti ayda bir faiz ödemeli
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz düşecekse PPZ'yi satıp nkolay'a 19,5'tan geçmek gerekecek galiba.
Nkolay düşürmeden bağlamak lazım.
Yoksa PPZ'nin yavaş yavaş düşüşüne maruz kalabiliriz.
https://twitter.com/AykutGurell/stat...518147075?s=19
Diriliş mi dersin şahlanış mı :-)
Faiz düşmez rahat olun Kasım toplantısına kadar ayrıca 2022 de Fed faiz artıracak bence faiz zor düşer düşse bile geçici olur seneye doları 10 TL faizi 20 lerin üzerinde görebiliriz. Bankacılar da bunu bilerek uzun vadeli para toplamaya başlamış. Bankacılar aptal değildir.
Analize kısmen katılıyorum. Ancak, 94, 2001 e 2018 i de eklemek lazım.
Katılmadığım kısım ise bir gecede tüm servetini büyük ölçüde yok eden bu vahşi devalüasyona yakalanmışsanız çıkış yolu zirve yapmış dolar değil faizdir.
Bunun hesabını kendi örneğimde burada yapmıştım.
94 lerde de çok insan devlet tahvili ile eski servetlerine kavuştular.
Hele kendini ekonomi prof. gösteren Çiller zamanındaki yüzde 200 lük bono unutulmaz.
Bitcoin ve borsadaki küçük hisseler (ki bunlar düpedüz zar atmadır bana göre) dışında bir yatırım aracı çok ani artıp zirve yapmışsa (Venazüalle gibi istisnalar dışında) uzun süre en azından yatay gider. Artık geometrik artışa dönüşen ana trendini sürdürmek için çok kaynak gerekir ki bu pek mümkün olamaz.
Buralarda park eden yatırımcılar yıllarca patinaj yapabilirler.