arabayı hala TL ile satan varsa ona şükür... bence seneye TL ile pek alışveriş kalmaz... damacana su alırız; bir de işte marketler filan mecburen TL satacak... onun dışında ticaret toptan dolara döner...
Printable View
Stokta ilk amaç para değil. Ben bebek gibi bakıma muhtacim. Hanımın markete pazara gidecek zamanı yok. Arabada yok. El mecbur alırsak yüklü alırız. Meyve sebze kasayla alıyoruz. Çürüme bozulma olmasa yıllık alırım. Apt olmasa eski evde olsak orda Güneş görmeyen serin yer vardı kiler gibi. Kavun karpuz elma domates limon portakal üzüm herşeyi sakla. Köyde samanın içine saklarlar.
usta senin durumun zaten özel; ben genel manada yazdım...
valla öyle uzun boylu para kazanmak falan değil derdim kaç aydır; şunlar gidene kadar sermayem pul olmasın dolar bazında kaybetmeyeyim diye uğraşıyorum resmen...
yalnız benim bildiğim dolar cıss değil faiz haram olduğu için o cıss sadece... dolar euro altın serbest hatta dinar riyal filan makbul bile denebilir...
nass ortada...
https://kolumantarsus.sahibinden.com/ en az 10 adet 2. el ilani olurdu
https://borusanototarsus.sahibinden.com/ 30 dan asagi hic 2. el ilani oldugunu hatirlamam
Yeni esnaflar hikaye 2x2= kac onu bile hesaplayamazlar hepsi agliyor gecen hafta araba sattik suan ayni arabayi 50bin fazlaya alamiyoruz diye
$ artiyorsa arabayi satiyorsan ayni anda yerine koyacaksin arabayi satip 1 ay tl de malsiz bekleyip sonra bu sitemi etmenin anlami ne senin cahilligin kendine sitem et
TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI İLE TÜRKMENİSTAN MERKEZ BANKASI ARASINDA BİR MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI
bunlar da para etmiyor artık... sıfır etki...
En son döküm ızgara da mangal yaptım. Çocuklar beceremedi bende fazla yanaşmışim ızgaraya etle beraber bacaklar da pişmiş.
Dün başıma taş mı düştü her nedense elimdekilerden 10 kontrat satayım dedim dolarda, vade değişimi filan da yapıyorum bir yandan... sattığım yerden zor koydum yerine gün sonu... kapanın eline kalıyor...
Yılanoğluuuu koptu gidiyeah
Kadro baya eksik. Oyunagelenadam yok. Koç yok, emlakci yok. Kitapçı epeydir yok. Ariston, zigzag vs hep yok.
Akşam konuşmada yılan oğlu ile ilgili fedakarlık TL ye gönüllü çevirme gibi bir adım gelebilir mi. TL ye çevirene sıfır faizli kredi.
2022 aralık vade dolar 16.2... bence bedava sayılır... %23 yukarda şu andaki rakamdan...
seneye minimum %50 enflasyon desen, ki bunun %100'e rahat yolu var... esas ederi ben diyim 20 sen de 30...
Grafiğe biraz ters açıdan bakalım.
kaynak reuters
https://i.hizliresim.com/4bruphm.png
Araba piyasasinin önüne geçmek için şöyle okkalı bir MTV gelse. En geç ocakta mazot benzine zam gelir. 2019 yılı ile mukayeseli 25-45 TL arasında olmalı.
Dövizdeki %10 luk artış araba piyasasına %22 olarak yansıyor vergiden dolayı. Piyasanın çıldırdığı yok
Evden dışarı çıkamıyoruz benzin mazot pahalı bu arabayı netcekler. Konya'da şehir merkezine arabayla gitmek intihar park yeri yok. Hele okul saatlerinde iş çıkışı bekle bakalım. Dümdüz tabak gibi bir yer plansızliktan
Ekonomiden sorumlu bakan değişecek mi?
Mehmet Şimşek i istiyoruz.
TL deki erime, AKP yi de güneşteki dondurma gibi eritiyor.
esnaf yerine mal koyamayacağı fiyattan satış yapmaz.
oto da çok farklı değil.
bir ara zabıtalar soğan patates depolarını basıyorlardı.
çok zor günlerden geçtik :kahkah:
çok teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için
Bugün esnaf ziyareti yaptık.
Esnaf ayasofya gibi
Ne var ne yok parayı mala yatırmış.
Ne bulduysa almış.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TL'yi her ne sebeple ve hangi seviyede olursa olsun elden çıkartırsan kârdasın, çok acayip bir dönem.
Para değil de veba mikrobu gibi, kaçan kurtuluyor.
Dün kim yazmıştı hatırlamıyorum ama Türki cumhuriyetlerle projeler, birlik kurulması vs.
Öncelikle Türki cumhuriyetlerin ekonomik büyüklükleri küçük, ağırlıkla doğal kaynaklara dayalı ekonomileri var ve hemen hepsi de otokrasi ile yönetilen ülkeler. Bunlardan çok büyük faydalar beklenemez, zaten kendi içlerinde bir sürü problemle boğuşan küçük yapılar çoğu. Türkmenistan dediğin ülke kuzey korenin Türk versiyonu.
Tabiki bu ükelerle de ticaretimiz gelişmeli ama bizim asıl her anlamda entegre olmamız, kendimize çıpa olarak görmemiz gereken muhasır medeniyetler Batılı ülkelerdir. Buradan uzaklaştıkça değerli yalnızlığımıza doğu ülkeleri çare olmaz.
Doğunun süper gücü görülen Rusya'nın ekonomisi İtalya kadar ve yine petrol ve doğalgaz olmasa bu seviyede bile olması mümkün bir ülke değil.
Çin derseniz o ayrı bir tez konusu olur...
Faktöring ile makine teçhizat alanlar her gün fak fuk diyordur
Aynen öyle
Liderler yarı tanrı
Yolsuzluk diz boyu
İşin olursa para verirsen senin yanındalar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bimde en ufak çözülme yok.
rekabet kurumu tam 30 gün önce ceza kesmişti. mahkemeye gitmek için 30 gün daha süreleri var. nasıl bir savunma hazırlayacaklar çok merak ediyorum.
işin ucunda 1 milyar tl var.
benim enflasyon sepetinde renault clionun baz modeli var 152.9k idi 1 ocakta şuanda 226.9 %48 artış var.
Euro 9 du sene başı ama 152.9k fiyatı kasım 2020'deki fiyat 2 ay sabit kaldı.. kabaca euro 9.5 dan 14.25/9.5 %50 lık artış var 14,25 baz aldım üstü bence henüz websitesindeki fiyata yansımamıştır..
bu arada arac 72beygirdi 65 beygire düştü... 0-100ü 17.1 saniye
renault broadway 1994 model 1.4l 0-100e 12.1 saniye.