Bu fon sepeti fonu nasıl bir şey? Yabancı mı? İyileri hangileri?
Printable View
Evet haklısınız. Enflasyonun %80 olduğu bir dönemde 2 risk taşıyan fonlar hazılari için çok da doğru bir yatırım olmayabilir. Ben de çıkmak için uygun zamanı kolluyorum aslında. Biraz risk seviyemizi yükseltmemiz lazım
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgi rasyosu hisse fonlarinda donemsel sectikleri hisseler degistigi icin degiskenlik gosterir bu sebep ile sonraki donem hisse secimlerini tahmin edemeyecegimiz icin benim icin cok fazla anlam ifade etmiyor
Degisken fonlarda dikkat edilebilir ama zaten degisken dedigimiz hakkini veren 2 3 fon sayamayiz
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
21 Aralık - 7 Ocak arası serbest fonlar hariç tüm fonların performansını sorguladığımızda;
maaesef listenin başında yabancı hisse/altın/eurobond fonları değil IPB yer alıyor.
Ek 28149
Yüklü miktarda tutuyorum bendeIPB'yi, satmayı da düşünmüyorum. Ama bu dönemki performans gerçek anlamda bir hayal kırıklığı oldu.
Ara fonlar bence gereksiz , 20 sinde tcmb kararina gore bence yol haritasi cizilmeli
Tkf ve tcd daha ustte olmasi lazim
2021 performans raporuma yatırım fonlarını da ekledim
https://dividendexpert.blogspot.com/...aclarinin.html
üzümcü buhurlu halo'nun 25 liği , 2021 yılında % 69,83 getiri ile hisse yöğün fonların hepsini sollamış. yallah şöferrr yallah
2021 ocak başlangıç onyedi ( 17 ) aralık 2021 zirvesinden hesaplasak , gene tokatlamış bütün hisse yöğünleri.
yallah şöferrr yallah vol. II
matriks neo portföyün NaRenCiye fönünün nasıl işlemler yaptığını ne kadar esnek bir değişken olduğunu bilemem. benim şimdiye dek tespit ettiğim değişkenlerle ilgili daha önce yazmış idim.
20 ocakta mb ppk toplantısı var.
Bu toplantıda şok bir faiz artışı yapılıp
Doların 9 TL'ye bist'in de 1300'e yollanması ihtimaline ne dersiniz.
Var mı böyle bir ihtimal sizce?
böyle bir ihtimal siz düşündüğünüze göre var. ihtimal var ki düşündünüz. yani düşünebildiğiniz her şey bir ihtimaldir. işte töz budur. işin felsefi kısmını yukardaki tümcelerimle halletiğimize göre , gelelim finans dünyasının fırsatçılığına , pragmatik düşünceye. bu bağlamda ; bu ihtimalin '' gerçekleşme olasılığından '' ve / veya '' gerçekleşmesinden '' nasıl para kazanabilirim ? heh işte soru bu.
Benim defansifim IPB agresifim KUB
KUB degisken mi tartisilir varlik cesitlendirmesi sinirlidir denk varlik arasi degiskenlik yapar agirlik artirir azaltir global bir bozulmada hatiri sayilir derece hisse tasidigindan koruyucu olmayacaktir Benim gibi vadesi uzun icin problem degil ama fon yapimdaki ama kolonum.
IPB fon yonetimi hem donemsel straejiler belirleyip hem de piyasasa risk gordugude proaktif hamle yapabilen bir ekip guclu trendlerde belki 4 nala gitmez ama dususlerde kenarda shortu vardir. Kisa periyotta bakarsaniz dunyanin en kotu fonu gibi gorunur ben son 2 dagilimlarindaki hamleleri ayrica cok begendim. Illa bir yere parayi bir yere baglamaliyiz mantigi ile is yapmayip potansiyele girer doymus varliklara girmez gereksiz risk almazlar. IPB ye girip KUB veya eski TCD performansi beklenmez.
IPB iyi hoşta
İstihbaratı çok zayıf.
Yahu insan bir haber alır doları 18'den aşağı çakacaklarını:)
Onlarda inanmışlar demek 24 olacak diyenlere.
fön seçerken , eğer içlerinden seçeceğimiz fönün sitrajisinde bir değişiklik olmayacak ise kafa yapısı değişmeyecek ise , orta - uzun vädëdë bırbırına yakın getirileri olan fönların içinden daha lineer hareket edeni seçmek kararı , seçim zamanı geldiğinde rasyonel bir kavram olarak zihninde margarinlenerek demli vaziyette bulunmalı.
yani ? taşı toprağı altın istanbulun delişmen fönü ile diğer delişmenler , sub eic sonracıma gpg yi karşılaştırdığımızda içlerinden hangisini hangilerini seçmelinin yanıtı ne ola ?
yazıda değişiklik yaptım . ctrl f5 ...
ıja ve tga yı bu delişmenlerin arasına koymadım. onlarda görüntü hisse yoğun işlemlerde short long...
Kur u stabilize etmek icin ya faiz artisi yada secim karari aciklayip , secime kadar genel.toparlama saglamak .baska bir alternatif varmi ?
Arkadaşlar 25 yıllık borsacıyım fakat damadın hazine bakanı olması ile başlayan ve son 20 aralık olayı ile artık endekse güvenim hiç yok. Fonlarla ilgilenmeye başladım. Garanti bankasından işlem yaptığım için de oradaki fonlardan biriktirmeye başladım. Bana bu konuda deneyimli arkadaşlardan defansif ,orta riskli ve yüksek riskli fonlardan bir portföy önerisinde bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Sektör olarak da olabilir. Mesela turizm fonlarının bu sene dövizden dolayı çok iyi olacağı konuşuluyor..
neler diyorsunuz ayhan bey
Pandemi sonrasi icin Orta vade turizm - havacilik olabilir ancak global enflasyonist donemde beklenen talep de olusturmayabilir ama orta vadede hatri sayilir bir potansiyel barindiriyor
Uzun vade icin de tarim gida su pandemide nasil saglik temasi ön planda oldu ise uzun vadede kaynaklari azalan dunyamizda en deger barindiran temalar olacaktir
Bunun yaninda sektorel degisim temalari trendlerini takip edebilirisiniz misal elektrik araclar - yari iletkenler - temiz enerji - surdurulebilirlik temalarinda da potansiyel vardir
Finansal kapitaller de kolay kolay karliklarini kaybedecek gibi durmuyorlar bu sebep ile finans sektoru temasi da potansiyeldir bana gore
Basilan bunca kagit paranin bu kadar deger yaratmasi uzun vadede olanaksiz olacaktir gunumuz dunyasindaki finansal cokusler icin fiziksel altininizi da kenara atmaniz hayriniza olacaktir
Alternatif maliyetlerin sıfırlandığı dünya'da tematik fondu, shit coindi bilimum şeylerle iyi eğlenildi ama artık müzik kısılmaya yakında da susmaya başlayabilir.
Bu da bir nevi normalleşme.
Neden olmasın, doları 18 den 11 liraya indirebiliyorlarsa 14 den 9 liraya da indirebilirler. Şu anda aralık ayındaki gibi yavaş yavaş yükselmesine izin veriyorlar sanki, tekrar büyük bir müdahale gelir mi diye düşünüyor insan. Ben de bunun için yüklü miktarda yerli ve yabancı fonlara giremiyorum bir türlü.