Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin, sabırlar dilerim.
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin, sabırlar dilerim.
Allah rahmet eylesin
Basiniz sagolsun.
https://youtu.be/o6A54wOGzus
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
İktidar asgari ücrete ara zam yok demişti şimdi farklı konuşmaya başladı eğer direnemez ve temmuzda zam yaparsa kuru tutmak imkansız hale gelir
Şu an verilere sahip olmadığmız için yorum yapmak doğru olmaz.
Kimi Hazine ve MB kur için piyasaya dolaylı müdahale ediyor,o nedenle rezerv artmıyor diyor.
Ancak görünen ise Hükümet bankalara verdiği GARANTİLİ tatlı karla kura yönelimi engelliyor ve faizleri çok düşük tutabiliyor.
Bunun Türkçesi ise bak sizin bilançolarınıza TL mevduatçısının servetlerindeki erimeden gelen parayı enjekte ediyoruz.
Siz de sesiniz kesin denmiyor mu?
Hükümet cari açık ve rutin özel-kamu için ödemek zorunda olduğu dövizi öncelikle iç piyasadan temin etmek istiyor ve bankalardan özel ev kasalarına para çıkışına ve ithal mallara gitmesine tahammülleri yok.
Ancak yine yetmediğinde 600 lük CDS ile yüzde 8-9 faiz ödememek için turizme ve Yuvam hesap gibi diğer enstrümanlara bel bağlamış durumda. Bu da yetmezse ödeme tarihi seçim sonrası olan yüksek fasizle dışarıdan kaynak bulabilir.
Yani,yurt dışı yapılan yorumlarda geçen kontrollü kur sistemi seçime kadar sürdürülebilir.
Bina depremde yıkılmadan bir kaç saniye önce çıtırtı sesi duyarsınız.
Ne zaman serbest piyasadan döviz alırken-satarken çok maliyetli vergiler vs. getirilir veya resmi kurla arasında fark oluşmaya başlar o vakit dövizdeki büyük artışların habercisi olarak söz edilebilir.
O zamana kadar enflasyon karşısında servet kaybetmeye devam...
Bugün ülkede başta gıda fiyatları olmak üzere tüm fiyatlandırmalar SANAL oldu.
Araç alacaksın, bayi fiyatını yüzde 30-40 üstü 2. elde satılıyor.
Emlak fiyatları o ülkede yaşayanların alım gücü düşünüldüğünde fezaya çıkmış, belki çok alım-satım olmuyor ancak fiyatlara da inmiyor.
Tüm bu ortamda her ay enflasyondan tüm yatırım araçlarında servetler çöp oluyor.
Tarihte böyle bir ekonomik olay var mıdır?
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...76e3w&usqp=CAU
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bu yaz 4 kişi 1 hafta pansiyonda kalsa geliş gidiş dahil 20 bin gider. O zaman çadır çeşmede Çadırcı ve karavan dolmuş biz dün geldik. İnanamadim. Ev kiralayan günlük 180 dolar 6 kişiden fazla kalamazsın hele emekli biriysen 1 milyon köşede paran olsa onun aylık geliri 20 bini gitti. Allah herkese yardım etsin karpuzun kilosu 15 kavunun 20 TL akşamcılarda yandı
Liyakate uygun olmayan her atama çalışanın motivasyonunu olumsuz etkiler.
Ama para tüm günahları örter. İnsanların düşük faizli kredi ile ev araba aldığı, yurtdışı tatilleri yaptığı dönemde gelecekle ilgili kaygılarını paylaşanlara oyun bozan muamelesi yapıldı.
Şimdi bir döngüye girdik. Ve bu döngüden nasıl çıkacağımızı öngöremiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bence bahri üstad asgari zammıyla (ki gerekiyor) üretim maliyetleri ve hizmet sektörü ve ürünlerinin fiyatının artması neticesinde enflasyonu körükleyeceğini ima ediyor.
Bu da zaten enflasyonun sakız gibi yapışıklığı ve hızın yavaşlamasının fiyatların yukarı gidişine engel olamayacağını zaten herkesin bilmesi gerekiyor.
Yılda bir kez zam yalan Özel söktörde haziran temmuz gibi yapmak zorunda zaten çoğu şimdiden söylüyor eleman tutması için, herkes yurtdışına kaçıyor mavi/beyaz yala dahil. veya zam yapan firmaya yurtiçi bile %70 varan benzer pozisyon için farklar oluşabiliyor.
Bunun dışında Asgari ücreti pas geçerler bence sene başına kalır
Tutamaz ki geçen fatih altaylıda vardı. 10 yıllık mühendise 30 bin maaş verseniz 2 bin euro yapmıyor. Bu adam yurtdışına gitse kapı 3 bin eurodan açılıyor. Üstelik daha iyi bir altyapı, daha düşük stres seviyesi gibi artıları var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İTO
NİSAN 2022 aylık enflasyon % 5.33
TÜİK’de hemen hemen İTO ya yakın belki biraz altında açıklar 5 mayıs perşembe günü
Geçen yılın özellikle 2. yarısında her ay yüzde 5 artışta yüzde 1-2 açıkladı TÜİK
Bu sene başından beri 15-20 leri 5-10 açıklıyor haha
İyi erittiler yaşam mücadelesini gelirlerini
Bir senede asgari ücretliye zam yapmamak saçmalık.artik 6 ayda bir zam yapılmalı.
3600 eyt asgari ücret zammı peşpeşe çıksın ev kiralarını mal ve hizmet ürünlerinin fiyatının nereye gideceğini hep beraber görürüz belki kulağımı çınlatırsınız o zaman üretim aynı kalacak ama zırt pırt kafana göre zam yapacaksın düşünmek bile istemiyorum
Bankacılık çevrelerinden edindiğim bilgilere göre döviz kurunu bu seviyelerde tutmak için, Merkez Bankası kamu bankaları aracılığıyla haftalık 2,5-3 milyar $, aylık yaklaşık 10-12 milyar $ döviz satıyor.
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...bhThzu8qg&s=19
Ben olsam fiyatları dolar fiyatıyla söylerim .olur biter.kur şokunu bir kez yeriz.boyle hergun olmektense.zaten olucagi o.bu kadar TL eninde sonunda dolara geçecek veya yuroya.
14,85 köprüden son çıkış
bunun üstü önce 16 sonra 20 bence Eylül sonuna kadar swapla turist dovizleriyle 14,85 e dayanır gibi ya sonra !!! ?