GUBRF %+4..gidişat fena değil
Printable View
neyse biraz tl çekelim vioptan süper bono çıkarsa hazır olsun...
GARAN varyo gibi hareket ediyor :he:
ya bu aralık vadenin taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......baskada bsy demicem..lanet olsun..
garan çağrısı bitti, yaklaşık 2.1 milyar hisse olan halka açık mal miktarı 530 milyona düştü, bunun 240 milyon kadarı yabancı takasında kalmış.. 23 milyar TL karşılığı çağrıya verilen 1.517 lotun 943 milyon lotunu yerli yatırımcı teslim etmiş, aşağı yukarı 14 milyar TL nakite dönmüş yerli yatırımcı, 9 milyar TL ise yabancının nakde döndüğü miktar
yabancı o parayla başka mal almaz, ama yerli yatırımcının portföyünde 14 milyar yer açıldı" diyebiliriz
GARAN 100 kaplan gücü..hey koçum..:)
GARAN tahtası kuş gibi artık eskiye göre...istedikleri gibi eğip bükerler...uçması da kolay çakılması da...
GARAN NEREDEYSE tavan olacak..denizbnk,finansbank gibi harekete mi hazırlıyorlar?
Mete BUNU İMA EDİYORDU(TV DE)
Süper bona çıkacak devlet tahvile %28 öderken para yatırana %80 enflasyın farkı ödeyexek hem de sıfır enflasyına yakın yaz aylarında hem de baskı kuracakları enflasyonu düşecek sonbaharda nasıl olacak bu iş ? hem de 2-6 ay kısa vade ödeyecek devlet paraya aç filan tamam da , bunu kimse yemez borsadan bono u2 sting miting filan dinlemek konsere gitmek için kimse çıkmaz . Ha shortcular Hayal kurar rüyaların hep tersi olur garan düşecek dediler çıktı bir susmak lazım ki kimse zarar etmesin önce borsa Yalandan satış yer sonra ralli yapar galiba ..
bankaların maşallahı var...
hepsi ışıl ışıl...
https://i.hizliresim.com/8tx0r18.jpg
Dün pazarı dolaştım memedabi domatesin kilosu 15-20 tl kapış kapış gidiyor. Limonculuğu bırakıp domates işine mi girsek acaba
bizim millet bu süper bonoyu ne zannediyor merak ediyorum, çoğunluk yüzde 70 faiz elde edeceğini düşünüyor galiba – gerçi içinden enflasyon yüzde 170 falan ama buna da şükür diye geçiriyor
kardeşim, bu getiri oranı geçmiş enflasyon değil, önümüzdeki dönemin enflasyonu olacak.. yani 1-yıl vadeli bono, 2023-mayıs ayında gerçekleşecek olan tüfeye endeksli.. o tarihte enflasyonun kaç olacağını düşünüyor millet acaba ? mesela bugünkü 70 enflasyona nasıl ulaştık onu düşünelim- son bir yılda dolar yüzde 100+ arttı, petrol dolar bazında yüzde 70, doğalgaz yüzde 200, gıda enflasyonu yüzde 90 olarak tecelli etti..
yani önümüzdeki bir yılda dolar tekrar iki kattan fazla artarsa ve petrol/gaz/emtia fiyatları yine çok sert bir ralli yaparsa, gıda fiyat artışları yine dizginlenemezse tüfe yine 70 olur.. ama bu şartlar gerçekleşmezse, evdeki bulguru da bulamaz bizim şark kurnazı tayfa
Kabinede revizyon iddiası: Erdoğan, iki isim hariç bütün bakanları değiştirecek
gerek yokki hepsini atın...
zaten sizden habersiz çişe gidemiyor hiçbirisi...
Salça mi domates mi abey ben de geçen Niğde de yeni fabrika açan bi domatesci buldum. Bedava. Ama sahibi borsaci imiş borsaci adamın domatesi lezzetli olur mu bilemedim sana sorayım dedim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
halkbankın vakıfbankın halka açıklıkları garantiden de düşük; onlar da tavan tavan gitsin bu mantıkla...
diğer bankalar nereye gidiyorsa garanti de oraya gider; şu yakalanan açıkçı her kimse işi bitsin de hele... 1-2 güne oturur fiyatı...
fark çok açıldı diğer bankalarla....
2021 in 3 üncü aylarında yoncayı 6.40 lardan alanlar paraya para demeyecekler diyeceğime yapsaydım bugün paraya para dememeye başlayacaktım:)
concişler TR den domates alabilmek için ÇÖP doları sınırsız teklif edicek. 1 milyar dolar ile 1 kamyon domatis alacak concişler. böylece DOLAR ÇÖP olmuşken madenler gene gıymete binecek bizde 1 kilo ile 1 gamyon domatis aliriz.. yani 1 kilo gümüş 1 milyar dolar olacak..
yabancının veya iyi traderın ekranında vakıf halk listede bile yok...
15 liraya muz alıp 10 liraya satan tüccar mantıgında iş yapan bankaya kim para yatırır....
o yüzden halk vakıf açıklığı düşük yükseklikten önce rasyonel kurallar içindemi çalışıyor diye düşünmek gerekir...
siyasi iradenin maşalığını yapan bir devlet kurumu gibi...
kar zarar amacı yok...
dayi şimdi şöyle anlatayim.
Sen bunda corta hevesleniyorsun galiba.
BBVA bankayı satıp geçer başka birisine.. amerikan iştirakini sattığı gibi.. farz edelim. direk borçlu kalırsın..
dayi teknik analiz diye birşey yok..
..
ADAMLARIN MALİYETİ 10 MİLYAR DOLAR MERTEBESİNDE... yaklaşık OLARAK BUNA VERDİKLERİ PARA ŞUANA KADAR...
17 rakamı bir piyasada uğultu sadece..
bilemezsin...
VOB YAPMA
2,430 spotta aşılmadan shortları bozmam...
https://i.hizliresim.com/550f1vu.jpg
pala shorttan 2000 aldı.. 5-10 dakikada
bizde bekliyoruz 281 e çıkacak diye..
şimdi bbva bankayı 2010 dan beri parça parça aldı aldıkları tl fiyat evet aşşağıda ama o günün dolar kurundan aldığımızda yaklaşık 2.5 kat dolar bazlı maliyetleri yukarda..
mal şuan 4,331 milyar dolar market cap a sahip...
kabaca net demiyorum yaklaşık 10 milyar dolar o dönemki kurlara göre para ödendi..
biz adamların satın almayı dolar bozup tl ile mi aldılar yoksa dolar teminat verip tl kredi çekip mi aldıklarını bile bilmiyoruz..
....
mesela ben mal alıyorum ama kredi ile alıyorum doları teminat verip ee benim dolarım duruyor benim maliyet nerede.. sen benim maliyeti 3 kat yukarda sanıyorsun aslında ben tl kredi ile aldım dayı.. gibi..
halkbankasında herhangi bir analzi metodu geçerli değil. aynı şekilde vakifdada.
saraydan bilgin varsa dayi ne olacağını bilirsin yoksa dayi denizde balık tutmak gibi karambole..
bilmediğiniz işi yapmayın abi sonuç hüsran olacaktır..
adios..
Uzak vadeler. Evet ahlaksız ama adam eline göre oynuyor. Eğer 12. ay vadede sadece sen long olsan fiyat farkı 0 olurdu.
https://i.hizliresim.com/8dq28bh.png
Memedabi ben müsadenle vob yapıcam. Endekis düşerken paraları katlarız, ordan açıcağın madeni bedavaya getiririz
bankaların çakallığı ile endeks gidemedi..
ver sopayı
çarşamba gecesi itibariyle fazla kontrat vardı...maliyet 2.800 dü...(gece senansında kar-zararı uzlaşmaya göre hesaplıyor)
sabah kapandım...çok strestliydi.Biraz dinleneyim... FLAT DEVAM EDERİM...KAFA KARIŞIK..SP500-GLOBALDE TEPKİ BEKLİYORUM..mesela %10 dan fazla...ama bizimkisi ne yapar kestiremedim..
https://i.hizliresim.com/8v1cdc3.PNG