maşallah 2 doları destek yaparak devam ederse sene sonu güzel yerlere gelir
Printable View
maşallah 2 doları destek yaparak devam ederse sene sonu güzel yerlere gelir
Hiç birşey anlamadım bu bilançodan. İyi mi geldi kötü mü geldi, beklenti neydi bilen var mı?
ŞİŞE Son 5 yılda en yüksek 10.47 Fk ile fiyatlamıs.
5 yıl ortalama Fk: 6.20
Gelen bilanco ile Fk 9.10 oldu.
Uzun vade yatırımcılar için alım fırsatı verecektir.
Piyasanın biraz satacağını düşünüyorum açıkçası bakalım.
https://i.hizliresim.com/johfsuw.png
SISE Brüt, Esas Faaliyet ve Favök marjlarında 03/2022 den beri düşüş var.
https://i.hizliresim.com/8t2uz5g.png
SISE Şişecam her çeyrek satışlarını artırıyor okey güzel ama faaliyet karı ve net karı bir süredir düşüş içerisinde.
Geniş pencereden bakınca gördüğüm bu.
$SISE 2023/6 finansal tabloları açıklandı.
Detaylı analiz için: https://fintables.com/sirketler/SISE
https://i.hizliresim.com/4c2t478.png
2023 yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Şişecam 4,76 milyar TL’lik piyasa beklentisinin üzerinde, 5,705 milyar TL'lik net dönem kârına imza attı. Şirket bir önceki çeyrekte 2,36 milyar TL net dönem kârı elde etmişti. Şişecam 2022 yılının tamamında ise 19,345 milyar TL net kâr elde etmişti.Şişecam’ın ikinci çeyrek konsolide net satışları 29,86 milyar TL’lik piyasa beklentisine paralel 30,07 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Şirketin bir önceki çeyrekte net satışları 28,36 milyar TL ve geçen yılın aynı çeyreğinde 23,26 milyar TL seviyesinde gerçekleşmişti. İkinci çeyrekte ciro böylece yıllık bazda yüzde 29 artış gösterdi. Kimyasallar ve mimari camlar segmentleri, bu çeyrekte de toplam gelire en fazla katkıyı veren segmentler olmaya devam etti.Şirketin FAVÖK’ü beklentilerin altında kaldı. FAVÖK bu çeyrekte 5,58 milyar TL’lik beklentinin altında, 5,24 milyar TL oldu. FAVÖK 2023 ilk çeyrekte 5,71 milyar TL seviyesinde gerçekleşmişti.Şişecam’ın ilk 6 aylık dönemdeki konsolide net satışları 58 Milyar TL (2,9 Milyar dolar) seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ile Türkiye dışı üretimlerden yapılan satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 64 seviyesinde gerçekleşti.Yılın ilk yarısında Şişecam'ın toplam ihracatı 560 Milyon dolar oldu. Bu dönemde 2,5 Milyon ton cam üreten şirket, 2,3 Milyon ton soda külü ve 1,8 Milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.Bu yılın ilk 6 aylık dönemi içerisinde Şişecam’ın toplam yatırım tutarı 7,1 milyar TL’ye (357 Milyon dolar) yükseldi.Brüt kâr marjı ikinci çeyrekte yüzde 33, brüt kârı ise 9 milyar 746 milyon TL seviyesinde gerçekleşen Şişecam’ın ikinci çeyrek sonu itibarıyla FAVÖK marjı yüzde 22’den yüzde 18,74 seviyesine geriledi. FAVÖK marjı geçen yılın aynı çeyreğinde ise yüzde 24,9 seviyesindeydi.Şirketin faaliyet raporunda, küresel çapta yüksek seyreden faizlerin ekonomik faaliyetleri yavaşlattığını belirtilirken yılın başından beri kurumların büyüme tahminlerinde aşağı yönlü revizyonlar olduğu ifade edildi. Daha zayıf büyümenin sürekli yüksek enflasyon ve rekor seviyedeki borç düzeyleriyle birlikte birçok gelişmekte olan ekonomilerde zorluk içerdiği; 2023'te küresel ticaretin, salgından önceki yıllardaki hızının üçte birinden daha az büyüyecek olmasının tedarik zincirinde önemli riskler barındırabileceği belirtildi.Türkiye’de ise diğer sektörlerde de olduğu gibi cam sektörünün de yüksek enflasyon, piyasalardaki dengesizlik ve enerji krizi gibi faktörlerden etkilenme ihtimalinin bulunduğu, Türkiye’de şu an için mevcut üretimin istikrarlı şekilde sürmesi öngörülürken küresel anlamda birçok enerji yoğun sanayide olduğu gibi cam sanayisinde de yenilebilir enerji kaynaklarına verilen önemin her geçen yıl daha da artmasının beklendiği belirtildi. Türkiye cam dış ticaretinde 2023 yılının ilk beş ayında değer bakımından geçen senenin aynı dönemine göre ihracat ve ithalatta artış gösterdi. Bu yıl ilk 5 ayda Türkiye’nin cam ithalatı yıllık bazda miktarsal olarak yüzde 39; değer bazında yüzde 22 arttı.
Hayırlı olsun bilanço, beklentilerin üzerinde bir kar var. Döviz kurları 2.Ç sonunda artışa geçtiği için ihracat ve döviz cinsinden gelirlerin yüksek kur etkisi 2.ç pek yansımadı dolayısıyla artan kurların hasılat ve brüt kar tarafına olumlu etkisini 3.Ç itibarıyla daha net görürüz diye düşünüyorum. Net kar rakamı geçen yıla göre pek artmamış görünüyor ancak geçen yıl vergi geliri etkisi vardı.
Hayırlı olsun herkese! Ytd
Bilanço muz hayırlı olsun 👍🇹🇷
aleykum selam spenc dostum.valla ben parayı betona gömdüğüm için pek bakma hevesi kalmadı arada takip ediyorum.allah bereket versin soda ile 4 liralarda başlayan yolculuk şişe ile 45 liralarda bitti.soda ikinci el bir araba şişe de güzel bir evin yarı parasını getirdi.
takipteyim artık 2 doların altı benim için alım yeri 4 dolar da kırmancho nun zamanında dediği gibi hedef olur.
activex hc da buralarda mı o da yok galiba epeydir
Aynen Kirmanco zamanında söylemişti.
Beton derken çimento değil sanırım, hayal ettiğin kendi evin umarım. O süreçte konuşmuştuk, önce ev diye yanlışım yoksa! Hayırlı olsun.
Active hc deprem sebepli iş yaşam vs o süreçten beri uzaklaştı. Kendisi ve ailesinde sıkıntı yok ama psikoloji zor yaşayan bilir elbette. Tekrar geçmiş olsun bu vesile ile Active hc ya ve bu durumu yaşayanlara, kimse de yaşamasın!
Soda Külü fiyatları, 2023 yılının Haziran ayının sonunda, dünya genelinde zayıflayan ekonomik koşullar ve aşağı yönlü cam imalat endüstrisindeki düşük satın alma coşkusu karşısında aşırı tedarik edilen stok mevcudiyeti tarafından yönetilen dünya çapında düşüş eğilimini ısrarla izledi. Bu ay artan faiz oranları piyasa katılımcılarını baskı altına alırken, yan sektörlerdeki ürün sorgulamalarını baskı altına aldı.
Son haftalarda ABD'de Soda Külü fiyatları, yükselen faiz oranları ve enerji fiyatlarının soğuması nedeniyle yan cam imalat sanayinden gelen hareketsiz talep nedeniyle istikrarlı bir şekilde düşüyor. Üretime dönük enerji fiyatları Haziran ayı boyunca düştü ve üreticiler, biriken stokları azaltmak için üretimi buna göre kesti. ABD Enerji Bilgi İdaresi verilerine göre, yılın ilk çeyreğinden itibaren tüketimdeki yavaşlamayla birlikte endüstriyel elektrik fiyatları geriledi. Ancak üretim kesintilerine rağmen depolarda stok fazlası var. Bu nedenle, zayıf talep temelleri ve yüksek düzeyde teslim edilmemiş stoklar göz önüne alındığında, Soda Külü piyasa duyarlılığı çok sınırlı hale geldi.
Ayrıca, Avrupa Soda Külü fiyatları, bölgesel pazardaki marjinal piyasa işlemleri ve bu zaman diliminde cam ve ev segmentinden gelen istikrarlı aşağı yönlü talep ile desteklenen Haziran 2023'te aylık bazda istikrarlı fiyatlar sergiledi. Artan faiz oranlarıyla birlikte konut sektöründe alım duyarlılığının yavaş yükselmesi, emtianın alt piyasa momentumunun düşmesine neden oldu. Soda Külü'nün üretim tarafında, enerji fiyatları bu ay talepte istikrarlı bir düşüşle birlikte durgun seyretti. Alman iş ortamı, makroekonomik koşullar alıcıların Avrupa pazarına olan güvenini kısıtladığından Soda Külü ve diğer kimya endüstrisinde zayıftı; sektöre ilişkin Ifo İş Ortamı göstergesi Mayıs ayındaki -12,5 puandan Haziran 2023'te -28,3 puana geriledi.
Benzer şekilde, Haziran 2023'te cam sektörünün düşen ihracat alımları ve zayıf yan sanayi siparişleri APAC pazarındaki Soda Külü fiyatlarını etkiledi. Arz tarafında, Doğu Asya ve Çin'den Amerika Birleşik Devletleri'ne nakliye konteynırı oranları önemli bir düşüş yaşadı ve sürekli olarak düşük olan tüketici sorguları nedeniyle spot kamyon taşımacılığı oranları da düştü
Ayrıca, bölgesel pazarda ekonomik durumun yeterince canlanamaması, yerel piyasa katılımcıları arasındaki alım duygularını ve offshore ticaret faaliyetlerini susturdu. Sonuç olarak, bu dış etkenler Soda Külü'nün fiyat hareketini de etkiledi. ChemAnalyst, sezonluk bakım ve yeni üretim kapasitesindeki artışı içeren pazar durumunu yakından takip eder. Soda Külü talebi şu anda sabit, acil ihtiyaçlara göre satın alan alt şirketlerle. Yuanxing Petronas'ın seri üretimine kadar, pazarın orta ve alt segmentlerinde önemli alımlar görmek zor. Genel olarak, Soda Külü'nün temelleri için net itici güçler yok, bu da pazarın düşük seviyede dalgalanmaya devam etmesine neden oluyor.
ChemAnalyst'e göre, önümüzdeki çeyrek için Soda Külü fiyat eğilimi, dünya çapındaki alt cam endüstrisi talebindeki istikrar ve fazla arzdan etkilenebilir. ABD ve Avrupa'da, Soda Külü'nün yukarı akış tarafının aşağı akış tarafıyla örtüşmesi bekleniyor ve fiyatların üçüncü çeyreğin ilk yarısında düşüş eğilimi izlemesi bekleniyor
Soda külünden bir haber olsun 7 temmuz 2023 ytd
Şevki DEVECİ @svkiidvcii
Analizini yapmaktan büyük keyif aldığım, ülkemizin önemli bir değeri ve yapı taşı olan #sise için analiz tamamlanmıştır. İyi okumalar
sise Girişi şöyle yapmak istiyorum.Vay vay vay.
Evet şirket agresif varlık ve sermaye ivmelenmesine devam ediyor. Bakınız +11.2 Mia TL dönen varlıklarını arttıran şirket duran varlık gelişimine dikkat +23.7 Mia TL büyüme sağlıyor. Bu iki veri uzun süre sonra en yüksek artış rakamı oldu. Öte yandan sermaye tarafında ise ilk çeyrek stabil gidişata karşılık +17 Mia TL artış sağlayarak zirve seviyelere ulaşıyor.
https://i.hizliresim.com/e80w0yq.png
sise Ticari hacimin son dönemde en önemli göstergelerinden biri olan stok gelişimi stabil artışlar devam ediyor hatta şöyle artış ivmesini arttırarak ilerliyor. Şirket bu çeyrekte de +3.4 Mia TL stok gelişimi sağlıyor. Bir yandan ciro yaparken stoklar kullanırlırken öte yandan bu kullanımında üstüne çıkarak stok verileri artıyor. Buda hacimin güçlendiğini gösteriyor. Detayda ise ilk madde malzeme ve mamül kalemlerinde artış yüksek ilerliyor.
https://i.hizliresim.com/8ob8bgy.png
sise Şirketi finanse eden dış kaynaklar açısından kısa vadeli borçlar daha stabil ilerlerken şirketin bu çeyrekte aldığı uzun vadeli borç dikkat çekiyor. Bunu muazzam varlık artışına çeviren şirket ayrıca finansal nakit akışını ve özellikle mali yapısını güçlü tutarak bu borcu tamamiyle gelişime çarpan etkisi yaratmak adına aldığını bize gösteriyor.
https://i.hizliresim.com/a2kcrue.png
sise Hemen üst floodu destekleyelim. Bakınız burada nakit akış verilerini görüyoruz. Şirket brüt çalışma sermayesi yani dönen varlıklarını muazzam arttırarak nakit akışının ne derece güçlü yönetildiğini gösteriyor. cari oran 2 seviyesine yakın gelirken sadece kasadaki nakit kısa vadeli borçlarının %50 sini ödeyecek güce sahip bulunuyor. Öte yandan yıl bazında nçs sini iki civarı arttırarak 41.8 Mia TL seviyesine ulaşıyor.
https://i.hizliresim.com/19hl2vb.png
sise Hemen mali yapıdan devam edelim. Bakınız şirket kaldıraç oranını yani borçlardan finanse olma seviyesine %44,7 seviyesine kadar indiriyor. Yani bahsettiğim borcun şirkete çarpan etkisi yaratacak yorumu birnevi buraya niteliyor. Şİrketin borç artışı evet oluyor ama oransal anlamda azalıyor. Bunun yanında şayet hiç borcu olmasa sermaye şirketi finanse edecek güce sahip bulunuyor ve bu oranı giderek arttırıyor %124 seviyene kadar geldi.
https://i.hizliresim.com/9j41gfx.png
sise Gelir tablosuna geçelim. Evet ciro gelişimi agresif neredeyse geçen yıl 3 çeyrekte yaptığı ciroyu 2 çeyrekte yapıyor. Akabinde üretim maliyetleri yönetimi yine başarılı hem stoklarını arttırıyor hem brüt karını geliştiriyor önemli. Nfk ise ağırlıklı gyg detayda personel giderleri törpü yaratsa da artık bu etkinin diğer çeyreklerde bu kadar baskı yapmayacağını düşündüğümüz noktada tekrar gelişime geçmesi olasıdır. Net kar gelişimi ise stabil diyebiliriz.
https://i.hizliresim.com/ig36a5i.png
sise Marjlardan devam ediyoruz.Son 5 çeyrek aynı dönem marj oranlarına baktığımızda şunu net belirtmek gerekiyor şirket devasa gelişirken marj oranlarını ortalama seviyelerde tutarak gelişimine daha çok aslında katkı sağlıyor.Yani piyasa küresel durumlar maliyetler iş hacimleri derken bu etkileri tek potada absorbe ederek oranlarını güçlü tutmaya çalışıyor.
-Brüt kar %33,1
-Efk %17,1
-Nfk %13,7
-Net kar %13,8
https://i.hizliresim.com/32cxcpt.png
sise Favök yani operasyonel karlılıktan devam ediyoruz. Yıllık bazda oran sanki küçük %10 gelişim gidi duruyor ama bu gelişim tam 1 Mia TL artışa denk geliyor Böyle devasa şirketlerden oransal miktarlara çok takılmamak gerekiyor. Akabinde favök marjı hafif törpülensede tutarsal gelişimin devam etmesini önemli görüyorum ki %19 marj dahi böyle büyüklüğe sahip şirketler için önemli bir marj rakamı.
https://i.hizliresim.com/qffmzbm.png
sise Cironun kırılımına girdiğimizde %44.7 ihracat seviyesiyle ilerlediğini görüyoruz. Açıkçası uzun süredir bu seviyelerine kesinlikle bozmuyor. Artık çeyrek bazlı 0,6 puan kadar artış sağladığını da görüyoruz. Öte yandan pandemi döneminde dahi %35 ihracata kadar inen şirketin ileriki dönen resesyon savaş vs senaryolarından çok fazla etki yaşayacağını sanmıyorum.
https://i.hizliresim.com/hj1m9o2.png
sise Hbk seviyesinden devam edelim. Yine son 5 çeyrekte rakamları görüyoruz ve şirket 1 hissesi başına 2,63 TL kar elde ediyor. Ayrıca geldiği gelişim seviyelerini de koruyor. Bunun yanında sermayesinden karlılık %7,2 bakınız şirket agresif sermaye büyümesi sağlıyor öte yandan aynı durum varlık gelişimi tarafındada bulunuyor bunun henüz kar oranlarına yansımamış olmasına olumsuz olarak bakmak yanıtacaktır. Şuan hamle yapıyor geri dönüşlerini zaman içerisinde takip etmek gerekiyor.
https://i.hizliresim.com/5ek9yku.png
sise Rasyolarla bitiriyoruz.
Öncelikle büyüme verisine görelim, şirket yıllık %146 büyüme sağlayarak 173 Mia TL büyüklüğe ulaşıyor. Gelişim başarılı akabinde çarpanlar ise maliyetlerin törpülemesi kaynaklı hafif ortalama üstünde bulunurken yaptığı gelişimin içselleştirdiğini söyleyebiliriz.
https://i.hizliresim.com/cl18oo5.png
YTD.
Teşekkürler rosense hc paylaşım için. Ytd
Şişe Cam'ın 2023 yılı 6 aylık konsolide net karı 8.068.798.000 TL (2022/6 aylık: 8.907.575.000 TL)
53,05 e kadar gevşedi, endekse rağmen....
Bu aracı kurumlar iyi pazarlama yapıyor yasal kılıflar içinde......
Sabah dinledim daha bloomberg de.,.,.,,.,.....
Yok 11 aracı kurum al 3 ü tut vs.vs.,,.,,.,.....
SİSE günlük, çok atlayan olmamış gibi görünüyor,
https://i.hizliresim.com/laboadr.PNG
Maliyet artı komisyon üzeri kademeye yazdım, beklenmez bu mendeburda orta/uzun vade....
yok çimento değil:) teşekkür ederim anca bu yaşta bir ev sahibi olabildik.bana kalsa daha olamazdık da artık kira işi saçma sapan boyutlara varınca mecbur kaldık.
sağlık sıhhat olsun gerisi boş.şimdi bakıyorum da şişe 1000 lira olsa ne olacak allah parayı yiyecek sağlık zaman versin.
Bu güne kadar şişeden para nasip olmamıştı, doğrusu takibimde olmasına rağmen almamıştım.
Bi 250 lotla kısmet bu güneymiş; aylık olarak da 250-500 lot arası alıp devam edeceğim.
Herkese bol kazançlar..
Al-sat tut değildir
Merhaba kıymetli ortaklar,
Bugün carrefourdan 6 adet cam çorba kasesi aldım tavsiye ederim. Tabii ki paşabahçe aldım. Syg.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Spenc bu yıl corbamiz sise,ismen,tuprs,froto,ttrak,aksa sayesinde kaynadı. Temettü canavarı eregl nin işler i son 1 yildir iyi gitmiyor ancak düzelecegine dair umudum var. Sürekli ortaklık modundayım bu şirketlerde her daim sise paylarımı tutacağım evladiyelik hisselerden benim için yaşamın her alanında sisecam var markete giriyorum çay takımları, bira bardakları daha neler neler uçanı kaçanı kovalayamam elimdeki malları korursam bana yeter.
Syg.
Şişesi olanın çorbası kaynar. Ezogelin tercih ederim, ev yapımı tarhanaya da hayır demem :)
Sn. Müzikal sizinle adreslerimiz eregl dışında aynı neredeyse sisecam 3.ve 4.çeyrek.sonuçları daha pozitif olacağa benziyor .
Syg.
Evet benim portföyde olan hisselerin hepsi Ereğli hariç sizde de var :) Şişe benim için uzun vadeli portföyde yer alıyor. Bilançolarına çok takılmıyorum, hala büyümekte olan bir şirket. Birleşmeden sonra çok daha iyi yönetiliyor. Pazarında da sorun yok, Ereğli gibi dışarıdaki fiyatlara bağımlılığı yüksek değil, ürün gamı oldukça geniş. Favori hisselerimden.
Portföyün iyiymiş, giden hisselerin varsa gitmeyen hisseler her zaman iyidir, sevinmelisin o tip hisselerin surunmesine veya düşmesine! Ereğlide zor zamanlarda güldürür kimbilir. Piyasalarda pandemi sonrasının değişimini yaşıyor, bu bir döngü sürekli petrol sirketleri, enerji, bankalar vs kazanırsa diğerleri zor duruma düşer! Herşey birbirine kolere, denge gerekir ve herşeyin bir zamanı var! Ytd
Sn. Spenc portföy yapmaya başlarken en 3 gruba yani koç , iş ve oyak grubuna paylaştırdım sermayemi birinin işleri ters giderse diğeri omuzlar yükü diye ne yalan söyliyeyim en güvendiğim oyak idi neyse ki koç , iş grubu sayesinde ayakta kaldım. Burada yazmasakta yazsakta sisecam nadide bir eser rahmetli nasrullah ayan ölmeden bir kaç ay önce uzun vade biriktirilecek hissedir dedi her ne kadar ilave edemiyor olsamda elde ki paylarımı tutuyor olmam da benim için yeterli olacak bu şirket büyüdükçe hem hisse değeri hem de dağitacağı temettüler büyüyecektir.
Syg.
Sn. Müzikal portföyümdeki çeşitlilik benim eregl sahipliğimde rahat durabilmemi sağlıyor. sise de ise gerçekten gidecek çok yol var .
Syg.SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada da aynı ekip :) Bütün hisselere dağılmışssınız arkadaşlar :)
Yine in cin top atıyor forumda... 1 üye 5 ziyaretçi... Sizin dışınızdaki, Eski dostlar da yok..
Spenc buralarda sanırım :) Hey gidi günler hey...
Selamlar fedoramca hc buralardayım! Arada okumaya, selama geliyorum.
Malın kumaşı belli, yıllarımı yedi bitirdi, artık bende biraz rahat olayım, hakettiğimi düşünüyorum. Muhtemeldir ki diğer arkadaşlarda benim gibi çekirdek citlatip, Kumaşı belli olmayanlarla uğraşıyorlardir.. sevgiler saygılar. Ytd