:):)........
Printable View
Oppenheimer tabi ki:yes:
Film harikaydi.. Çok boyutlu.. Hangi birini yazayim bilemedim siz en iyisi gidip izleyin..
Ben artık ölüm oldum repliği çok vurucuydu..
Bilim insanı olmak ne zor.. Halime şükrettim.. İyi ki sıradan bir hayatım var: )
Oppenheimer'in Hirosimaya bomba atılmasından sonra "Ben ne yaptim böyle " babında yaşadığı travmayı anlatan sahne beni ağlattı..
Çok ağır bedeller..
Etkileyiciydi.. Artık yeni bir keşif yapıldığı zaman hep aklıma bu ödenen bedeller gelecek..
Gidin kaçırmayın.. :yes:
Bilim insanları başta kendileri olmak üzere herkesle mücadele ediyorlar:)
Ayrica dün bir kez daha politika denen şeyden nefret ettim.. Hep yalan dolan entrika..
Evet Fed faiz artırmış yine..
Belki artık bu sondur ve Altın aşağı inmeden direk 2000 üzerine atar.. Bilemem..
Şu an 1980..
Maliyetim 1966 larda.. Bekliyoruz bakalım:)
eurchf aldım
Gününüz guzel gecsin:one:
https://www.instagram.com/reel/Cui5a...U2YjMzNjRlOQ==
yılmak yok :)
audchf aldım
Evet buna da açıklık getirmişler.. Oppenheimer'in ABD başkanı ile diyaloğunda.. İcat eden değil kötü amaçlar için kullanan sorumludur..
Sorgusunda tam olarak ne zaman vicdan azabı duymaya başladıniz diye soruluyor Oppenheimer a.. O da bunların kullanılacağını anladigim andan itibaren diyor..
Ben bir keşif olarak bakıyorum.. Ve bu keşifler gelecektekiler için birer basamak..
Baska bir bakis acisindan bakarsak her türlü ateşli silahın kullanilmaması da lazım.. Ama dünyada kötü insanlar da var ve kendimizi onlardan korumalıyız.. Şimdi barutu bulanlara mi kizmalıyız..:)
Ve bir başka bakış açısı daha.. Bizler bazen sözlerimizle bile bir ruhu öldürebiliyoruz. Kelimeler silah olabiliyor..
Hersey silah olabilir yani.. Önemli olan nasıl kullandığın..
Oppenheimer i şahsen suclamadim.. Yapması gereken bir keşif vardı ve yaptı..
Son olarak bir atom bombası ya da bir tabanca eşdeğer bana göre. Bir insan bir evren demek çünkü..
Bunlar benim dusuncelerim:one:
Palaya dikkat:)
https://www.instagram.com/reel/CsaRE...U2YjMzNjRlOQ==
Hafize abla konuşuyor, bakalım ne diyor :)
Ben şimdi 8. Ay vade Bist30 viop kontratı sattım..
Maliyet 7565..
7500 den çıkarım:)
Aslında tl işlemi çok rahat.. Altında bile usd ile alıp satıyoruz.. Sevmiyorum..
Altın pozisyonum gibi buna da bakmak istemiyorum..
Kapanırsa kapansın..
Görüşürüz yine:hi:
Bugün çok güzel bir esinti var:kalp:
Bu arada sıcak havalarda havuza filan girilmiyor.. Çünkü su acayip sıcak oluyor.. Sanki hamam gibi.. Daha beter olup çıkıyorsunuz..
Mabelcim yeni şarkı yapmış.. Sezen Aksu dinliyor gibiyim.. Harika..:kalp:
https://youtu.be/GRkG_x9gIV4
Elimde Viop Bist30 8.ay vade 7565 maliyetli kısa pozisyonum kaldi..
7500 den kapaticam onu da inşallah..
Bu teknik dediğimiz şey aslında temel veriler ile doğru orantılı..
Mesela Dow aşağıdaki hiçbir sinyalini yapmadan çıkıyor ama yukarıdaki her sinyalı yapıyor. Çünkü temel yukarı diyor..
Hani hep diyorum ya.. Bugünkü zirvesine yine görecek diye.. Ya da dibini.. Bunlar göz önünde tutmam lazimdi..
Yani teknik trend yönünde ise yarıyor.. Trendi de genel olarak temel analiz etkiliyor..
Ozetle Bloomberg ht izleyip teknikle senkronize edersen kazanırsın.. Çok beklemeden.. Aksi takdirde çok bekleyerek kazanırsın..:yes:
Mesela şu an viota bist30 da short açmam yanlıştı.. Çok beklicez.. Sorun degil..
Yanliz bu Altin 1850 görsün ve Fed faiz indirimlerine başlasın sürekli long yönlü pozisyon alicam Altın da..
Net:one:
Sn boymatli eger trend yönünde pozisyon alırsak pala aynen bu şekilde izleyecek bizi:)
https://www.instagram.com/reel/Cu2z5...U2YjMzNjRlOQ==
Ayy ne çok yazdım bugün..
Akşamınız güzel gecsin:hi:
dore hn eskilerin dediği gibi; trend is my friend , diyorsunuz kısaca...
Viopta zaradayım.. Biraz daha terse götürsün bakim ortalama yapıp kaçarım yine..
Trend denilen şey çok güçlü..
Bu arada Altında ölümcül 15 dk lık ortalamam aşağı kesecek gibi.. Az kaldı.. Keserse bence 1850 ler gelir..
Yine başladım grafik bakmaya muhabbet olsun diye poz açtım.. Olacağı bu idi:(
Nedense çok mutluyum bugün:kalp: