Aynı yerler.
Bataklık ve deniz dolgusunda villa ve gökdelenler bölgesi :(
Printable View
Rezerv alan yasası uygulanmaya başladı...
Yer: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi
Yatay mimariye sahip sitede 134 konut bulunuyor. Konutların 110 tanesi Türk Diyanet Vakfı'na ait. Vakıf, bölgedeki emlak rantı nedeniyle bu eski sitenin yıkılması ve yerine lüks bir konut projesi yapılmasını istiyor.
2016 yılında AKP yönetimindeki İBB, alanın imar planını değiştiriyor. Sitenin yerine çok daha fazla konutlu lüks bir konut projesi yapılmasının önü açılıyor. Ancak mahkeme bu imar planını iptal ediyor. Sitenin imar planını değiştirerek yenilenmesi imkanı kalmıyor.
Bunun üzerine binaların riskli yapı olduğu iddia ediliyor. Türk Diyanet Vakfı, binalarda karot testi yaptırıyor ve riskli yapı raporu alıyor. Ancak raporu hazırlayan şirketin lisanssız olduğu ve riskli yapı raporunun sahte olduğu ortaya çıkıyor.
Üsküdar Belediyesi ekiplerinin yaptığı denetimde, binaların riskli yapı statüsünde olmadığı tespit ediliyor.
Site, imar planı iptal edildiği ve binalar da riskli olduğu için yıkılamazken devreye rezerv alan yasası giriyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sitenin bulunduğu alanı rezerv yapı alanı ilan ediyor. Yeniden imar planı yapılıyor ve Türk Diyanet Vakfı, sitenin yerine yapılacak lüks konut projesi için müteahhitle anlaşarak, mevcut site sakinlerine tahliye için tebligat göndermeye başlıyor.
Yeni kentsel dönüşüm yasasında artık mevcut yerleşim yerlerindeki yapılar, riskli yapı olmasalar bile rezerv alan ilan edilerek kentsel dönüşüme zorla dahil edilebileceği için site sakinlerinin yasal olarak bir itiraz hakları bulunmuyor.
Hamdi ; aynı uygulamayı yanındaki pembe binaya yaptı...
Otel yapacakmış...
https://pbs.twimg.com/media/GABPBRzW...pg&name=medium
Süper. Sonunda anlamlı bir şey yakalamışsın. Kanunlar kiracıdan yana ise Ev Sahipliği oranı ve Ev Üretimi azalır. Ev sayısı nüfus artış hızından az yenilenince Ev fiyatları daha da artar.
Herhangi bir malın değerini arttıran şey Arz Talep dengesizliğidir. Fiyatı düşürmek istiyorsan arzı arttıracaksın. Yani Ev üretimini.
Şimdi sana bir ilkokul mezunun anlayacağı basitlikte anlatayım.
Bir Horoz var kümeste (misal bu yatırım yapacak müteşebbisleri alıcıları temsi etsin yani yatırımcıları). Bir de Tavuklar var (misal bunlarda ev ve ev üreten müteahhitler yani ekosistem). Evler de ürün (yani Yumurta). Sen Horozu hasta et, Kümese iyi bakma ne olur? Yumurta üretimi azalır. Yumurta üretimi azalınca ne olur? Yumurtanın fiyatı artar. Yumurta fiyatlarının nominal bazda düşmesini istiyorsan Horozları mutlu edip Kümesi güzel tutacaksın, Sonuçta toplam yumurta üretimin artacak, Yumurtayı tüketenler de yumurtayı mümkün olan en uygun fiyata alabilecekler.
Ekonomi 101 dersi. Bana burada ders verdirtmeyin zorla.
ekonomi dersi 101...
ülkeye 13 milyon ne idüğü belirsiz insanı doldurmazsan bu kümese horozda yeter tavukta yumurtada...
100 yıllık cumhuriyette 90 yılında yettiği gibi...
ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarındaki birinci söyle araplar o parayı veriyor...
ülkenin kimyasını bozduktan sonra hiç bişey yetmez...
ülkedeki yabancı sayısı bulgaristan nufusundan fazla...
Rezerv alan ilan etme yetkisi hakkındaki tartışmalara ilişkin açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, “Kimsenin mülkiyet hakkına zeval gelmez” dedi.
Ben inandım
Ev fiyatlari tartisilirken soyle bir yanlis yapiliyor.
Insanlar ilan edilen fiyati tartisiyor. Ilan edilen fiyat ne demek? Adamin biri evine 10 milyon TL istiyor demek.
Bunun hicbir anlami yok.
Ev fiyatini belirleyici unsur yada data, satildigi fiyattir. Ne istendiginin ilan fiyatinin hicbir onemi yoktur. Tamamen rakam kalabaligi
Emlakciya gittiginizde kac para isteniyor degil bu binada evler kactan satildi el degistirdi diye sorulmasi gerekir.
Eger bir ev 30 gun boyunca satilmamissa istenen fiyatin gecerliligi yoktur. Paraya ihtiyaci olan evin fiyatini piyasa sartlarina gore gercekci olarak belirler ve o ev kisa zamanda satilir.
O satilan fiyat gercek fiyattir. Konusulmasi gereken fiyat budur.
Sari sitede soyle ucmus boyle ucmus komsu daire 20 milyona satisa cikmis vs vs vs bombos laflar bunlar.
O konuda haklısın. Kozmopolit kimliksiz tarihsiz kökensiz bir yaşam küreselcilerin ütopyasıdır. Gelenler kontrollü gelse ve belirli bir protokol dahilinde gelse orientasyon sürecinden geçse tamam. Fakat gelenler sadece ev alarak vatandaşlık alabildiler. Bunun protokolü yok. En az C1 seviyesinde dili konuşma vs vs gibi zorlaştırıcı şartları olmalıydı, ev alanlar en az 10 sene kiraya veremez, alıp satamaz vs vs gibi katı kuralları olmalıydı. Bu konuda çok ama çok haklısın. İktidar o ara küreselci zihniyet üzerine hareket ettiği için bunları önemsemedi.
İlkan işinde ciddiyet kalmadı esk7dengider emlakciya ilan verilirdi satma niyeti ortaya konuldu şimdi öyle mi emlak sitelerinde ücretsiz olarak ederinin üzerine pasife satılık ilanı veriyor belki bı sazan düşer diye.bu da diğer ulan vericileri fiyatları artırmaları için cesaretlendiriyor ve sazan sarmalı başlıyor. .nakite sıkışan el altından yüzde 20 iskontolu satıyor kulağımıza geliyor.
Uzun zamandır konutta çok büyük bir balon oluştuğunu, fiyatların sanal olduğunu, reel olarak fiyatların geri geleceğini söylüyorum. Şimdiye kadar bana kıskançsın dediler, konut düşmanısın dediler, hesap bilmiyorsun dediler, hayal görüyorsun bu fiyatlar düşmez, çok beklersin, fiyatlar daha da uçacak dediler, sonuç ortada :)
Şimdilerde artık 1-2 sabit fikirli hariç herkes piyasanın durduğunu, görünen fiyatların yalan olduğunu herkes görüyor artık.
Ne konut konusunda ne de diğer konularda hiç önyargılı olmadım, tam bir veri delisiyim, sağlam veriler üzerinden analiz yaparak yolumu çiziyorum.
Ankara da altgeçitleri su basınca kendini yıranlar bir de küçük yazlık kentlerdeki çarpıklığı görseler. Kışın neler olduğunu görmüyorlar sanırım. Akçay, altınoluk edremitin en pahalı semti cennetayağı mahallesi sular altında. Bas bas kolay paraları gösterişe.
https://www.instagram.com/edremitsonhaber/
https://www.facebook.com/sondakikaedremit/?locale=tr_TR
Bu durumda alıcılar arasında şu an hakim olan "herkes evini satmaya çalışıyor, kimse satamıyor" düşüncesi de yanlış demektir.
Adam bir an önce satmak istese fiyat düşürür ve satar zaten.
Demek ki sanıldığı gibi öyle ilan sayısı kadar onbinlerce satılık yok.
Ya da satılık çok var ama "ucuza" değil.
Satılık demek, "kaç veren çıkarsa o rakama satılık" demek değildir.
aman sakın otomotiv-taksi-plaka ile ilgili haber , yorum yapmayın , sildirtiyorlar!
https://www.sahibinden.com/satilik-d..._asc&a20=38474
Bu sayfada ilk 8 ve son 3 ilan aynı sitede 5 daireye ait. Fiyat farklarına bakın. Tutarsalar öpecekler. Emlakçının biri en tavanı yazıyor, diğeri ortayı bir diğeri olacak fiyatı. İnsanlar bakıyor aynı daire 3200 görüyor, hemen 2550 yazana koşuyor ve satılmadan yakalıyor ( muş ) . Emlakçıların sözde tilki kurnazlığı.
Ayrıca doğal olarak satılık ilan sayısı patlıyor gibi oluyor. Oysa bir sayfadaki 13 ilanın topu 5 daireye ait.
Dün emlakçıda 2750 olan ama sahibinin 2450 ilan verdiği bir daire için önce emlakçı ile konuştum. İlanda emlk. daire boş işaretlemiş. Oysa kiracı var. Metrekaresini fazla yazmış. Katını 2. kat yerine 4 yazmış falan. Son fiyat ne olur dediğimde - ciddiyseniz 300 düşüş yaptırım- dedi. Komisyon, tapu masrafı derken yine 300 gidecek zaten dedim.
Sonra sahibini aradım. Kiracı kaç yıllık dediğimde '' bilmiyorum '' diyor. Yahu ev senin değilmi. Nasıl çıkacak bu kiracı ? biraz konuşunca zaten piyasası 15 bin olan kiralardan bu 5 bin alıyormuş. Daha 5 aylık kiracıymış. Kendisi yurtdışındaymış , emlakçıların kazığıymış. Satamazsın bu haliyle deyince '' sen ne veriyorsun eve '' dedi. 2 milyona alırım dedim. Adam ciddiye aldı. Vekalet göndereceği kuzeninin adını , telefonunu vermeye başladı. Ben de parayı denkleştirince ararım seni dedim.
bu iş birazda sabır meselesi. 2017 yılında piyasa bundan daha kötüydü. o zamanlar ev alacağıma avrupaya tatile giderim diyordu. 2019 yılında krediler açılınca ev fiyatları uçtu gitti. allahtan erken uyandık tekrar gidip ev aldık. bu durgun süreç en fazla 2 yıl gider diyorum. sonra 2milyonluk daireler 10 milyon olunca almak için sıraya girersin.
Zaten konu da bu.... Yatırım her zaman alacağın mal ucuzladığı veya diğerlerine göre geride kaldığında yapılır. Yoksa ev alınmaz değil. Pazarlık fırsatı varken bunu değerlendirmek lazım. Markette raftaki ürün için pazarlık yapılmaz ama indirim takip edilir. Ben de kafama koyduğum bazı şehirlerde bazı semtleri takip ediyorum. Elimdeki parayla , ilandaki fiyatları sürekli kıyaslayarak ideal zamanı yakaladığımda alırım. Bu arada satmak istediğim 2 tane de dairem var. Yani hem alıcı hem satıcıyım.
sadece konut satışlar durmadı, çoğu piyasa yavaşladı.
faizler arttıkça ve krediler açılmadıkça reel ekonomi yavaşlayacak işsizlik, firma kapanmaları v.s artacaktır, tek derdiniz konut fiyatları olsun böyle bir ekonomide.
Dünya biz tersine giderken o döngüyü tamamladılar... Biz onlar arttırırken düşürmeye başladık faizleri...
Ve ülke bu duruma geldi... Bir operasyon çekildi ülkeye... Servet transferi yapıldı...
Şimdi dünyanın tamamladığı o döngüyü biz yeni başladık...
Başka yapısal ve ahlaksal kafa yenileme (ya da iktidar değişikliği) yapılmadığı sürece faiz de indirsek faiz de arttırsak ülkenin durumu düzelmez..
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben su fiyatları arasında bu kadar fark olduğunu bilmiyordum. Kademe metre küpleri farklıymış
Ankara
ABONE TİPİ SU ATIKSU TOPLAM
0‑15 m³ 13,45 6,73 20,18
16‑30 m³ 18,85 9,43 28,28
30 m³ üzeri 24,37 12,19 36,56
Diğer 18 satırı daha göster
https://www.aski.gov.tr/tr/ucretler.aspx
İzmir
KONUT 0~10 19,21 9,60 28,81
1a KONUT 11~20 24,56 12,28 36,84
1a KONUT 21~Üstü 45,99 22,99 68,98
https://www.izsu.gov.tr/tr/suveatiksutarifesi/41/103
Muz fiyatları, çikolata fiyatları, çamaşır deterjanı fiyatları, Burger king hamburger fiyatları da yalan mı ????????????
Bence sen tam bir konut yatırımcısı düşmanı TROLSÜN.
O kadar net.
Ama inşallah umut ettiğin gibi, hem konut fiyatları, hem de kiraları düşer.
Kendini o kadar belli ediyorsun ki, beni bile rahatsız ediyorsun. (ben de konut yatırımcısı düşmanı ve 2. konuttan anormal vergi alınması taraftarıyım)
SON 3 YILDA
Konuta yatırım yapanlar, BİST'e, YABANCI PARA BİRİMLERİNE ve FAİZ'e yatırım yapanlara göre, 7-0 önde. Hala önde.
Temenniler ile gerçekler çok farklı yerlerde.
https://twitter.com/atavratzlatan/st...04817793511575
Caner Erkin, “Ben yatırımlarımı daha çok kira getirisi olan yerler seçiyorum. Sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz. Riskli yatırımlardan uzak duruyorum.â€
Ülkede Şişecam, Koç holding gibi batamayacak kadar büyük şirketler olmasına rağmen garanti yatırım gayri menkul olarak görülüyor.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yatırım için konut derken Kira için alınmaz. Son 1 yılda taşındığım apartmanda birbirini tanıyanlar sadece kentsel dönüşümden daire alan gecekondu sahipleri. Gerisi hep yabancı. Selamsızlar apt. Sabah karşılaştığımız komşumuza Günaydın dediğimizde ya cevap vermezler ya da hayırlar olsun derler. Karşılaşmamaya özen gösterirler.
Geçen hafta binanın önünde itfaiye, ambulans ve polis görünce merak ettim, 83 yaşında kendisini emekli albay olarak tanıtan en üstte 1+1 de yalnız yaşayan beyden 3 gün haber alamayan eski eşi kapıya gelmiş açtıramamış. Çilingir de açmam demiş. Olay itfaiye balkon işine dönmüş. İtfaiye eri girdiğinde adamın bazaya sıkışmış halde baygın olduğunu görüyor. Daire kapısını içerden açarak sağlıkçıları çağırdığında tüm koridoru ağır tuvalet kokusu kapladı. Eski eş kaba temizliği yaparak , adamı ambülansla götürdüler. Bu sabah bir kamyonetle yeğeni olduğunu söyleyen genç daireyi boşalttı.
Adam işçi emeklisiymiş . Tüm akrabalarından uzakta kadınları dolandırarak geçiniyormuş. Ev sahibine 4 aylık kira, apartmana 3 aylık aidat takmış. Ev sahibi hollandadaymış, emlakçı kiraya vermiş. Yani KİRA İÇİN EV ALINMAZ. ALIYORSAN DA BİRAZ UCUZ FAKAT KALİTELİ KİRACIYA VERMEN LAZIM.
çok sığ düşünüyorsunuz. kendi evlerim üzerinden konuşayım. bugün 1 evimin inşaat maliyeti 1.5 milyon tl. arsa payı da 1.5 milyon tl. satabileceğim fiyat 2 milyon tl. 2.konuttan anormal vergi alınsın demek hazine toprak dağıtsın tarla sahipleri batsın demek gibi hahahahaha kira getirisi olmazsa binayı yıkar arsayı satar gider anadoluda 50 dönüm toprak alır icara veririm. tüm ev sahipleri de benim gibi yapınca artık kıl çadırda mı yaşarsıııııız yoğsam devlet binalarına mı çökersiiiiğiz onu da devlet düşünsün. :)
icarın güzel tarafı bıçaklanma riski yok ahahah. hemideee 3-4 yılın sonunda kendim ekeceeeeeeeğem diyip daha da fazla kazanırım istersem. kiracıya çık demek içün 10 yıl beklemek lazım gelur
2022 ağustos dolar 18tl, vitrin camı için alınan en düşük teklif 6700TL. 370usd
Aynı büyüklükte cam için geçen hafta aynı firma 21.200TL istedi. 730 usd.
2022 ağustos ayında eskiden cam para etmiyordu şimdi değere bindi diye konuşmuştu bu işleri yapan esnaf.
Kafa zammı yapan çok oldu.
Bugun Fenerbahce Dalyan da cok eski bir binada oturdugunu soyleyen biriyle tanistim
Onun yalancisiyim kiralar 70 bin TL civarinda dedi. Kim veriyor bu paralari dedim. Valla butun mahalle bunu konusuyor bizde bilmiyoruz dedi.
70 bin TL. Vay anasini