2028' e kalmadan 1 doları görür müyüz, hocam?
Printable View
temettü ise zor.... ama 2 dolara yakın hisse başı kar bence görülebilir... elan 1 dolar üstü kar var yıllık hisse başı...
yatırımlarda tarım yatırımları tamamlanmış olacak ve muhtemelen Kazakistan da çoğunlukla bitirilmiş olur... Uçak Pil vs hadi turizmi de ekleyelim ( turizm yatırımı çoğalmasın diye dua etmekteyim rahatlıkla almak için belli bir oranı geçerse şüpheli hale düşer benim inancıma göre diye düşünüyorum) şirket açısından ... kesinlikle yatırımların geri dönüşleri belli olmuş olur. eğer tutarsa ya da Kadirhan Öztürkün dediği gibi yarısı bile gerçekleşse 15 euro (diyordu herhalde)
emma velakin enflasyon muhasebesi nedeniyle bir şeyler değişir mi bilmem.... bir de YTD
son not gençliğimde hoca olmayı isterdim şimdilerde öğrenciyim
Alarko Carrier, güneş enerjisini yüksek ve verimli bir şekilde değerlendirmek için alüminyum çerçeveye sahip çift camlı ve bifacial özelliklere sahip paneller geliştirdi.
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
İklimlendirme sektöründe köklü deneyime sahip Alarko Carrier, yenilikçi çözümleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Güneş enerjisinin temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olduğunu vurgulayan marka, Alarko Diamond Serisi alüminyum çerçeveye sahip Çift Camlı Bifacial (BF) Fotovoltaik Paneller ile kullanıcılarına benzersiz bir enerji deneyimi sağlıyor.
Yenilenebilir enerjiye olan bağlılığını bir adım öteye taşıyan Alarko Carrier, güneş enerjisini yüksek ve verimli bir şekilde değerlendirmek için alüminyum çerçeveye sahip çift camlı ve bifacial özelliklere sahip paneller geliştirdi. Panel arkasına yansıyan güneş ışınlarından da enerji üretilmesini sağlayan teknolojisi ile maksimum verimlilik sağlarken anti-refle kaplı çift cam ile kullanıcılara arttırılmış PV Panel ömürlü lineer performans ve güneş ışınımından daha fazla yararlanma imkânı sunuyor.
Alarko Diamond Serisi Bifacial (BF) Fotovoltaik Paneller, üretiminde kullanılan her bir parça üretim teknolojisi ve malzemesi (BOM List) Alarko Carrier mühendisliği alt yapısı ile titizlikle seçilip, 11 kalite kontrol noktasından geçirildikten sonra tüketiciyle buluştu. İleri teknoloji ürünler, güneş enerjisini en etkin şekilde kullanmayı hedefleyen kullanıcılar için ideal bir çözüm sunuyor.
.........
8.4.2024 Matriks 9.31
Saat 11.00 itibariyle hacim 2,38 milyon lot.... inşallah akşama kadar bu hızda gider...
https://i.hizliresim.com/q6l2x0m.png
Bir ALARK klasiği bakım 30 nisana uzamış... çoğu zaman zamanlamayı tutturamıyorlar mı yoksa bu işin doğası böyle mi?
cümleten iyi bayramlar
Bu santral devreye gireli 6-7 yıl oldu. Yılda ortalama herbir ünite için 25-30 gün normaldir diye düşünüyorum. Zaten işin doğası gereği şu anda bayram ve bahar bir arada, minimum tüketim var iken her durumda kontak kapamak gerekiyor. Bence olağanüstü bir durum değil.
bugün anlaşılan bayram harçlıkları ile alınan ALARKlar fiyatı yükseltti. benim oğlanın harçlıkları ile 4 lot 43 ten almıştık sabahtan :) ...
3 aylık olmasına rağmen portföyü epey bir kabarmış annesi olan bizim kaşık düşmanı geçmişe bakıp iç geçiriyorsa da ( en az benim aldığım hissenin yarısını alabilirdi eğer biraz tasarruf etme düşüncesi olsaydı) hala da tasarruf etme isteği yok... bu taifün nisa nasıl varlıklar çözemedim :)
Hayırdir?.....
https://i.hizliresim.com/qv4afow.png
bu gün de böyle oldu....
Genel duruma bakarsak bankalar üzerinden ve yan tahtalardan ( kısmi fenomenler diyebiliriz moda olup, iyi fiyatlardan arz edilmelerine rağmen sürekli yükselen ve sürekli dikey hareket edenler) yükselişler yapıldı.... bana göre bankalarda enflasyon muhasebesi olmaması ciddi problem olsa da yok sayıldı. bankalardan ve yan tahtalardan çıkış olması gerekiyordu ve mal birilerine teslim edilip sağlam kağıtlara belki de blue chip dememiz gerek, geçilmesi gerekiyordu ama alıcı bulamadılar muhtemelen...
düşüş normaldi dün ve diğer günlerde ALARKın All time high yapması bizi fazla ümitlendirmişti. benim bilançodan sonra şekillenmesini bekleyeceğim bir beklenti düzeltmem olabilir. biz hesaplarımızı geçmişe göre yaptık, şimdiki bilançolar pek beklenildiği gibi gelmiyor... ALARK bilançosu güzel gelirse bu fiyatlar hikaye olur... Asıl güzel olacak olan ise bundan sonraki bilançolar olmalı. ülkenin ekonomik durumuna baktığımda öyle pek iç açıcı bilançolar gelmeyecek gibi. hem ihracatta hem de iç piyasada problem var ve önümüzdeki dönem yatırımları artırma değil koruma yılı olacaktır...
Yeni arzlarda oluk gibi akan paralara alışıldığı için ilave finansman sıkıntısı oluşacak ve çoğu zirvelerini bir daha göremeyecektir. inşaat maalesef erişilemez durumda... yeni inşaat yapmak bir yana mevcutların satışı pek kolay değil. 15-20 000 Tl vasat kiraların olduğu şehirlerde memurlar bile çoğunlukla geçim sıkıntısına itilir ki asgari ücretli çalışan karı koca sıkıntıya düşecektir. bu süreç atlatıldığında ise yeni hesaplar başlayacaktır...
eski alışkanlıklarımız ve eski bilgilerimiz maalesef out olduğu için artık yeni duruma uyum sağlamaya çalışacağız... ALARK para yönetiminde muhafazakar olduğu için mevcudun korunmasında en iyisi olabilecek durumdadır ve bu fiyatlardan bile ucuz bir hissedir. değerinin 5 misline halka arz edilen ve oradan da 5 misli yükselen yatrımlar ile yatırımcı olunamaz başka keriz bulursanız sizden alacak verebilirsiniz yoksa uzun yıllar beklersiniz...
neyse yatırım tavsiyesi falan değildir. bu minvalde fikir teatisine girmek isteyen var ise seviyeli şekilde bilgilerimizi paylaşıp büyütebiliriz...
ALGYO hisse senedi şeklinde kar payı ödemesi yapacakmış. geçen yıl önerdiğimizde CEO pek anlamamıştı. muhtemelen bu yıl bedelsiz şeklinde ödeme de gelebilir holdingte... ama piyasada eskisi gibi uç uç böcecik olmuyor
sn kagula
bu şirket 2 yıl önce müthiş bir kar yazdı... denildi ki bu kar sürdürülemez sadece 1 yıllıktır...
Geçen yıl sürdürdü bu karı denildi ki şimdi bir şey diyemiyoruz başka yerlerden bakalım ( bu arada yok muhafazakar yok 2. CEO şöyle yaptı vs hikayeleri oldu)
yani bilançolar hep iç edildi...
diğer hususlarda mesela bakalım yatırımlarda ne olacak bu yatırımlar gerçekleşse bile ödenemez denilmesi CENALde olmuştu... odun kömürcüler vs diye tenekeler çalınmıştı...
geri alımlar geldi bu fiyatlardan geri alınıp şirket zarara uğratıldı vs denildi, yatırımlara ülkede tarla, sera alındığı halde mal kaçırılıyor gibi teraneler sosyal medyada uçuştu...
çoook uzun zamandır ise sahipleri neden satıyor kendileri satıyorsa ben neden alayım hikayeleri var ki en büyük açmaz şimdilerde gene bu olacak sahiplerden dalia hanım başka yatırımları finanse edecek diye, diğerleri epey para kaptırdıkları ve işletme sermayesinin eridiği diğer şirketlerini ayağa kaldırmak çabasındalar...
Flamingolar gelmişler son 2 günlük satışlar muhtemelen ürkek olanların... daha fazla flamingo gelir ise elbet şimdi gümbür gümbür satan mery teyze ve yat fin tersine çiziverecekler...
benim beklentim hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü ki 3-5 yıl içinde emareleri ortaya çıkacaktır... tekniğini bilmem. bu arada beklediğim fiyat erken gelir ise bakarım daha iyi şirket var mı diye geçmişte 1-2 şirketi kaçırdım çünkü benim düşüncemin tersine işler oluştu. şimdi bazı şirketlere baktığımda mesela beğendiğim bazı şirketlerde imtiyazlı hisseler var hemen incelemeyi dahi bırakıyorum...
bazı şirketlerde sektörler ezberlenen şekilde devam edecek diye düşünülüyor ki ben farklı olabileceğini düşünüyorum dikkat şirket hisseleri ile iligli değil mesela inşaat sektörü çökecek ise inşaat maliyetleri pahalı ise inşaat malzemelerini kime satacaksınız?
neyse gece gece yazdık ki burada gündüz mesai saatleri içinde yazıyor ben bunu şikayet edeceğim iş yapmak yerine burada laf yetiştiriyor diyen ileri zekalılar bile oldu şimdi uykusu kaçmış demeyeceklerdir morallerini bozarsak :) :) :) ... YTD
Son zamanlarda böyle hunharca satış görmedim. Bilancoyu içeriden sızdırdılar mı acaba?
o değilde güzel flamayı hiç etti dün.Bakalım bofa,yf devam edecekmi satışlara
X de cok takipçili ve saygi duyulan bir kisi enf muhasebesi sebebi ile 10 mr civarı parasal kayıp gelecek diye iddali yazıyor...ancak cevap olarak şirketin enf muhasebesi hesabi ile bilançonun cok etkilenmeyecegine dair ısrarlı aciklamalarinin olduğu da yaizlmis.....
ben bu hesaba ulaşamadım ama okuyan birinden dinlediğim kadarıyla epey bir çelişki vardı. sanırım kurulan bağlantıların biri enflasyon muhasebesi nedeniyle açıklanmayan bilançonun sahipleri rahat satsın diye olduğunu yazmış demeleriydi ki sahiplerinin satışı mümkün değil...
CEO Ümit Nuri Bey son hesap uzmanlarından... Maliye Bakanlığında yok edilen gerçekten ülkeye kaliteli yönetici yetiştiren bir kurumdu. kendi aramızda biz biraz da çekememezlik var mıydı bilmem ama özel sektör açılımları nedeniyle Hesap Uzmanları Kurulunu kibirli ve boş bulduğumuzu ifade ederdik :) . enflasyon muhasebesini bilmemesi mümkün değil ve çalışma yapmadan da o sözü söylemezdi diye düşünüyorum... çok takipçili olmanın anlamını sorgulamam... kendi adıma Kadir Öztürkü okumaları ve araştırmaları açısından beğenirdim ama ALARK hususunda Özgür Kalyoncuyu misafir etmeden önce pek de olumlu konuşmuyordu. sonradan tarımda yatırım hedeflerinin yarısını bile başarılı bir şekilde gerçekleştirseler ALARK fiyatı 15 Euro olması gerekir demişti...
Omerhan Karamahmutoğlu 7 mart tarihli gönderisinin yorumlarında yazmis...
bakalım el mi yaman bey mi yaman... ayrıntı veya neden açıklasa olurdu açıklama yok...şunun şurasında 1 gün daha var bunca bekledik eğer yanıldığı ortaya çıkarsa muhtemelen silecektir o mesajı... mesajlarına baktım çok kendinden eminler. Barış Beyin şirkete ısrarla soruldu söylemine cevap vermesi gerekiyordu
Murat YılmazMurat Yılmaz
• 3.+• 3.+
Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş, - Genel Müdür Yardımcısı / Deputy General ManagerAlarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş, - Genel Müdür Yardımcısı / Deputy General Manager
19 saat • 19 saat •
Takip Et
Alsera olarak 2023 Yılı ortasında hasatına başladığımız ürünlerimizle, ilk 6 ayımızda yaptığımız ihracatlarımız sonucunda, İstanbul İhracatçı Birlikleri, yaş meyve-sebze sektöründe ilk 10 ihracatçı firmadan biri olmayı başardık.
Bu ödülü, başarımızda emeği olan üretimden satışa, güvenlikten, seralarımızın mutfağında yemeğimizi pişiren emektar ablalarımıza kadar büyük Alsera ailemizin herbirinin adına bugün ben teslim aldım. Başarı ekip işidir ve biz çok iyi bir ekibiz. Ben de gurur duyarak dahil olduğum ve her yıl başarılarını katlanarak artıracağından emin olduğum bu büyük ekibin her bir üyesine can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.
linkedin kaynaklı
Seracılık alanında faaliyet gösteren şirketlerimizin tek bir tüzel kişilik olarak faaliyet göstermesinin sağlayacağı operasyonel ve hukuki kolaylık dikkate alınarak bağlı ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %100 hissedarı olduğu;
(i) Antsan Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(ii) Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(iii) Hak Gayrimenkul Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(iv) Alurla Jeotermal Sağlık ve Turizm Anonim Şirketi,
(v) Alpark Jeotermal Sağlık Turizm ve Depoculuk Anonim Şirketi,
(vi) Altes Seracılık Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(vii) Alziraat Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve
(viii) Alden Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
sermaye şirketlerinin kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesi yoluyla tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde diğer bağlı ortaklığımız Alsera Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilmiş olup söz konusu birleşme işlemi 17.04.2024 tarihli ve 11064 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
bağlı ortaklık Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %100 hissedarı olduğu şirketlerinin kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesi yoluyla tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde diğer bağlı ortaklık Alsera Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne devredildiği ve birleşme işleminin 17.04.2024 tarihli ve 11064 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edildiği belirtildi.
Seracılık alanında faaliyet gösteren şirketlerimizin tek bir tüzel kişilik olarak faaliyet göstermesinin sağlayacağı operasyonel ve hukuki kolaylık dikkate alınarak bağlı ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %100 hissedarı olduğu;
(i) Antsan Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(ii) Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(iii) Hak Gayrimenkul Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(iv) Alurla Jeotermal Sağlık ve Turizm Anonim Şirketi,
(v) Alpark Jeotermal Sağlık Turizm ve Depoculuk Anonim Şirketi,
(vi) Altes Seracılık Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
(vii) Alziraat Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve
(viii) Alden Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
sermaye şirketlerinin kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesi yoluyla tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde diğer bağlı ortaklığımız Alsera Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne devredilmiş olup söz konusu birleşme işlemi 17.04.2024 tarihli ve 11064 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
bir çok yerde yazdığı gibi tüm tarım değil sadece seralar...
Birileri birşeyleri haber almis anlasilan
Soylenecek söz cok da
Hedeflere bakıyosun ,sonra donup hisseye bakıyosun.Enterasan.
https://i.hizliresim.com/i8bloy0.jpg
Buralar kısada öneli destek seviyeleri
Bilanço günü inanılmaz işler.Kurumsallığınıza
Pazartesi günü son anlarda gelen alımla +2 kapat, Salı günü sanki banka veya diğer holdingler gibi prim yapmışçasına -6 kapat, dün cılız bir tepki ver üstüne de bugün sanki insider varmış gibi (belki de vardır akşam göreceğiz) tabana doğru götürmeye çalışma... Bu akşam holding büyük bir sınav verecek biz yatırımcılar için... Eğer gerçekten insider olumsuz bir bilgi varsa hem yatırımcılar hem de fonlar (en büyüklerden nnf'in taşıdığı en büyük poz) için belki de şirket dönülmez bir yola girecek...