Nerede bizim bilanço 🇹🇷
Printable View
Nerede bizim bilanço 🇹🇷
18 ağustus bilanço tarihi, pek ahım şahım bir şey beklenmiyor zaten, zarar yazmasın da az kar yazsın, sektör hala toparlanamadı.
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/08/13/XQlHj2.png[/IMG]
Bayrağı dalgalandıracak bir babayiğit yok mu acaba.
8 gündür can çekişiyor, dirilmeyecekse ölse de kurtulsa diyor artık insan, bilanço zarar olarak fiyatlıyor galiba.
Lodriksiz bir hiçtir bu tahta, para girmiyor.
Yine tek hanelere geri geldi dünya devi şirketimizin hissesi, bitik hisse sendromu, artık bir daha ne zaman gider oralara.
Bugün itibariyle 0.12 maliyetli Aksalarımdan sadece sembolik mebla bıraktım. Ödemelerim vardı ve bana göre kısa-orta vadede portföyümün en kötü performans göstermesini beklediğim şirketimdi.
Zamanında Aksa bana 0 bir Mercedes hediye etti. O zamandan beri de benzinini bile koyamadı :) Canı sağ olsun.
Sayamadığım seneler önce bu şirketi alırken tek hedefim ve odağım karbon elyaf tarafıydı fakat hiçbir şekilde başarılı olunamadı. Umarım şirket %100 sahipliğiyle gerektiği yere taşıyabilir.
Buradan Bora Abiye selamlar, saygılar. :)
selamlar bizden :)
"Zamanında Aksa bana 0 bir Mercedes hediye etti. O zamandan beri de benzinini bile koyamadı :) Canı sağ olsun." bi de beni düşün, seninle son konuşmalarımızdan sonra bile lot artırmaya devam ettim. artık neredeyse ortaklar listesine gireceğim :) 2 senedir kaybettiklerimin haddi hesabı yok ama inadım inat. bu saatten sonra bana faydası olmaz belki ama oğlum umarım faydasını görür.
ülkede tekstili bitirdiler, komşularla ilişkileri zedelediler, döviz kurları ile ihracat yapan şirketlerin içinden geçtiler. asgari ücreti patlatıp bütün işçilik odaklı sektörleri yurt dışına ittiler.
aksa tüm bunlara rağmen iyi direnç gösterdi, mümkün olduğunca hızlı davranıp yüksek teknolojiye geçiş yapmaya çalıştı. ne kadar başarılı oldu, bunu önümüzdeki 10 yıl içinde göreceğiz. şu an tüm yüksek teknolojili ürünlerini üst üste koysak cironun %10'u yapıyor mu onu bile bilmiyorum. bundan bir kaç sene önce 1,1 milyar dolar ciro hedefleyen şirketin bugün hedefini hepimiz biliyoruz.
ben bir kumar oynuyorum, umarım kazanan oğlum olur.
Sasa da başladı tavanlara, bir sen kaldın geride Aksa.:)
Bugün bilanço gelecek, sonuç ne olursa olsun artık ivmelenmeli, kötüsü zaten satın alınmıştır diye düşünüyorum.
*AKSA-Aksa Akrilik 2025 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 212.601.000 TL (Önceki 1.007.941.000 TL)
Hadi iyi beklenmiyordu da böyle kötü bekleyen var mı acaba, yine herkes önceden bunu hissedip çıktı anlaşılan, bu çeyrek kötü maalesef.
Çift hanelerden uzaklaşmamasının sebebi buymuş demek ki, artık bir daha ne zaman görecek bakalım, bu olumsuz bilanço hoş olmadı.
aksa'nın bu sabah 10:30da bir yatırımcı toplantısı olmuş sanırım. aramızda katılan yoktur diye tahmin ediyorum, en azından konuşulanlar hakkında bilgisi olan var mı?
Çok kısa dönemle, günlük fiyatlarla yargılamak bence çok yanlış.
Hepimiz AKSA'nın çok değerli bir hisse olduğunun farkındayız.
Örnek, MOGAN, dünyanın zararı var ama al, 3 sene bekle bak nerelere varacak.
Burada ortak sıkıntı enflasyon oranı, bekledikçe kaybediyoruz düşüncesi, haklılar ancak sabırlı olmak gerekiyor.
Keşke yapacak başka bir yol olsaydı.
Dün yüklü alım yapmış holding.
19.08.2025 tarihinde Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. payları ile ilgili olarak 9.88 TL-10.00 TL fiyat aralığından toplam 3.044.000 nominaltutarlı alış işlemi tarafımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. sermayesindeki paylarımız19.08.2025 tarihi itibarı ile %39,6662 olmuştur.
Holding alımları olmasaydı duman olmuştuk, tam en sıkıntılı dönemde el attılar, bakalım alımlar ne zamana kadar devam edecek.
Bugün tekstillerde bir hareket var, tavan olanlar var hatta, Yunsa, Sktas, Kords, biz neden etkilenmiyoruz acaba, sadece zarara mı eşlik ediyoruz.
Sektör aksa da akmasa da gitmez bu Aksa.:)
valla mutlaka bana kızacak olanlar çıkacaktır ama ben de memnunum. bu geri alımlar gerçekten çok hoşuma gitti.
aksa'nın, öngörülemeyen bir gelişme olmadığı sürece (halka arz vs gibi), önümüzdeki bir kaç yıl boyunca uçup kaçmasını zaten beklemiyorum. aksa yapısı itibariyle ayakları yere sağlam basan, dikkatli adımlarla yatırım stratejisi geliştiren ve uzun dönemde teknoloji şirketine dönüşmeyi planlayan, bu planın da ilk adımlarını çoktan atmış bir şirket.
yani ne dikey karides üretimi hayali var, ne "amerikanın enerji depolama şirketi olacağız" gibi palavraların ardına saklanıyor. yavaş ve dikkatli adım atıyor. zamanı olmayan yatırımcının bu şirkete yatırım yapması pek mantıklı değil gibi.
yine de yatırımcısını da ezdirmiyor, öldürmüyor. çok iyi bir zamanlama ile geldi geri alımlar. şu an 7-8 lira olsaydı hangimizin yüreği dayanabilirdi 5 yıl sonra toplayacağımız meyveleri beklemeye?
he piyasada 400-500 şirket var, niye bunu bekleyeyim diyorsanız siz de haklısınız. ben kısa-orta vade yatırım konusunda ultra beceriksiz olduğum için bekliyorum.
Eldeki iştiraklerden yeni bir halka arz düşünüyorlardı bir zamanlar, bunca varlık alımı bunu biraz öne çekebilir, ilerki zamanlarda çok iyi yerlere gider diye umutluyum.
Aklıma geldi, İsviçre menşeyli bir şirket var, Kanada TSX'de yer alıyor.
SKUR.TO
https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:SKUR
Bu yazıyı yazdığım şu an saat Kanada saati ile 09.22 am.
Şirket uydu bağlantılı bir İnternet Platformu kurmuş, her türlü görüşme ve yazışma imkanını heck-lenme riski olmadan sağlıyor.
Özellikle yazışmalarda, özellikle de madencilik ile ilgili data alışverişinde bu güvenlik had safhada önemli.
Bugün açılış fiyatı 0.085 Kanada doları, 0.065 USD.
Şirket hakkında bütün bildiğim bu ve 20.000 lot AL emri koydum.
Açılışa 4 dk.kaldı.
Yani demem o ki, bu kadarcık bilgi ile hisse alıyoruz, alınıyor, oysaki çoğumuz AKSA'nın her şeyini doktora düzeyinde olmasa da biliyoruz.
Yani kızımız dört dörtlük.
O yüzden diyorum, yeterli miktarda aldın mı ? aldın, yat kulağının üzerine, günü mutlaka gelecektir.
Holding alımı olmayınca hisse bir gıdım yükselmiyor.
Holding alımları sunni teneffüs görevi yaptı sadece, hisseyi ayağa kaldıracak iştiraklerden birinin arzı olacak ama ne zaman.
https://www.aksa.com/urun/mithra
Siteleri yenilenmiş.
Mithra'na kurban Aksa...:)