1yıldır hissedeyim toplam 0.50 tl temmettü alıcam allahın izniyle bu bir yıl içinde dha ne olsun 2-3 yıla amorti edecek üstüne bide bedelsiz gelse tadından yenmez ytd
Printable View
1yıldır hissedeyim toplam 0.50 tl temmettü alıcam allahın izniyle bu bir yıl içinde dha ne olsun 2-3 yıla amorti edecek üstüne bide bedelsiz gelse tadından yenmez ytd
4 senede koydugun parayi katliyorsun evet
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesle daha fazla alsaydim alirin insallah imkan verir
Bu güzelim temettü şirketinin verdiği temettü miktarı son dört yıldır düşüyor. Bunun nedeni hakkında fikri olan var mı?
mayıs ayına göre şimdi verdiği temmettü çok iyi mayıda %19 gibydi nette şimdi ise yaklaşık %25 gibi
ucuz diye 1,04 1,03 den alıyordum 2019 haziran-teemmuz gibi temmettü verir diye süpriz oldu benim için
bedelsizde iyi temettüde iyi ikisine verirse daha da iyi :)
Destek için TŞK sn Esra
Bedelsiz verince de o tutarda senedin fiyatı düşer bunu bilmiyor musunuz...biraz dikkatli olun yahu bu piyasa kurtlar sofrasi
.5 yıl sonra bakarsınız hesap durumuma
.2008 krizi iş yatı izlerdim en iyi temettü şirketi fiyatı 1.30 'larda. Traktör 3.5 ...simdi traktör 40 'larda 80 gördü
Iş yat 80 kurus
Bakalim nasip kismet ama birgun elbette keşfedecekler hisseyi. 4 senede kendiisini amorti eden baska hisse varmi
Gecen 0.21 kurustu bu sefer 0.25 kurus olacak dusme yok artiyor hatta vaktide yakina aldi.
Ne varsayimi kap da haberleri okumadinizmi anlamadim
benim temettuyle ilgili yorumum su: sirket 130 milyon sermayeyle 650 milyon civari parayi ceviriyor. 1e 5 kaldiracla faktoring yapiyor karinin da tamamina yakinini cebe atiyor. Faizlerin yukseldigi otamda is hacmi dustuyse , ve 500-550 milyon civari bir is hacmi beklentisi olustuysa , kasadaki 20-25 milyon parayi holdinge cekiyor. holdingin diger sirketlerinde mutlaka kullandigi krediler falan vardir bunlari azaltip elini rahatlatmaya calisiyor diye anliyorum.
Sayın iberata, bende ISYAT da var CRDFA da PETKM de, şu anda diplerde dolaştığını düşündüğüm TTRAK da. Dediklerinizde haklısınız. Sanayi şirketlerine yatırım yapmak her zaman mantıklıdır. Bir de üstüne Temettü veya bedelsiz veriyorsa çok daha mantıklıdır. Ancak ISYAT ve CRDFA da uzun dönem biriktirip Lot arttıran kişi için çok mantıklı. Tabii bu iki şirketin de çok iyi yönetilmesi lazım. ISYAT bu yıl maalesef iyi yönetilmedi. Ayrıca bunlar aldık mı senelerce bizde duracak diye anlaşma yaptığımız kağıtlar değil. Seneye baktım yine yönetim kötü veririm birine gider. [emoji2]
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Bu ayrilan kar yedekleri nasil kullanılabilir?
şimdi bi sesli düşümdüm
dağıtılan temmettü yedek akçeden
2018 karı duracak köşede
kar politikasında herhangi bir durum olmassa en az kardan %20 dağıtılacak diye belirtmiş şirket
2019 temmuz - haziran gibi aksilik olmassa bir temettü daha alırız gibi
şirket sermayesi 100 milyonda yapabilir %25 bedelsiz arttırarak bi ihtimal
yani en kötü ihtimal 2019 yılında bir temmettü daha bekliyor bizi
1 yıllı sure içerinde 0,70-0,80 tl temmettü geliri güzel dururyor
allah nasip ederse çocuguma yatırım olarak sürekli biriktereceğim ytd
olaganüstü yedekleri bitiriyor mu crdfa evet...peki beğenmediğimiz garfa da ne kadar olaganüstü yedek var...ben bir bakayım dedim şaşırdım..124 milyon olaganüstü yedeklerde tutuyor...neler olduğunu anlamaya çalışıyorum ...bir şirket olaganüstü yedekleri neden harcar...malum halka açıklık 15...
85 kendilerinin
Muhtemelen satacaktır, şirketi sıfır km bırakmak istiyordur, ikinci ihtimal holdingin nakit ihtiyacı vardır. Başka bir ihtimal öngörmüyorum. YTD
iberata kardesim, kimsenin olaganustu yedekleri harcadigi falan yok. Adi ustunde olaganustu durumlar icin yedek olarak tutulan bir para, olaganustu bir durum olmadigindan bu parayi sahibine iade ediyor yani hissedarlarina. Eger bu sermayeyi uzun vadede kullanacagini dusunseydi , sermaye artirimi yapip formalite de olsa sermayeye ekleyip isin adini koyardi. Anlasilan onumuizdeki birkac yil bu kadar sermayeye ihtiyaci olmayacagini dusunduklerinden, cebine atip baska yerlerde kullanmayi tercih ediyor. Bence uzun vadede iyi bir durum degil ; kisa vadede cebe para gireceginden iyi bir durum sayilabilir.
dedikodu uretip beklenti yaratmak bu forumda yasak olmali admin kardesim.
ISYAT da yedek akçelerden temettü dağıtır. Bunu olumsuz bir şey olarak düşünmüyorum. Ancak ISYAT bildiğim kadarıyla bütün yedek akçelerini dağıtmıyor. O nedenle bu düşünülmesi gereken bir husus.
"Ülkenin ekonomik koşulları, sektörel gelişmeler ve şirketin stratejik planlamaları da dikkate alınarak,
küçük yatırımcıları korumak amacı ile her yıl net dağıtılabilir dönem karının en az %20 si oranında kar
payı dağıtımı yapılması planlanmaktadır."
denmiş. Bu açıklama da güzel ancak tabii ki şirketin esas amacını ve hissenin gelecekteki gidişatını bilmemize imkan yok.
bilançoya bakmadan yazıyorsunuz kardeşim...bir bakın bakalım olaganüstü yedekler...25 milyon değil mi...kap açıklamasında olaganüstü yedeklerden temettu demiyor mu...olaganüstü yedekler sıfırlandı aziz kardeşim...bilelim de...
sn esramarka olumsuzu öne çıkardığımı düşünerek malda olup olmadığımı sordunuz,,,hem malda olup hemde kagıdı karalamak da mümkün şöyle ki; program 10 bin almaktır ama henüz 500 tane almıştır, kalan 9500 ü ucuza almak amacıyla hisseyi karalayabilir...haaa ben asla bu yollara girmem...olumsuzu yazarım ki olaki yanlışım varsa düzelsin diye...özelden yazmamı isterseniz fikrimi daha açık yazarım belki....belki diyorum dikkat
Yazmadığın hisse soylede oraya gidelim hic isin gucun yok anlasilan her yerde karsima çıkıyorsun.
Dikkat edin dmsas dada karsima cikti oradada karaliyor amaci iyi sirketleri ucuza kapatmak aman diyim.
Amaci o zaten ucuza toplamak, onun icin karalama yapiyor iyi sayfalarda.
Yeterki versin yemek akçe birikir yine boşa duracağına temmetü yada bedelsiz şekilde ve sin versin temettüleri alalım biz 2019 Y Londra'da vereceği temettü ile bir yılda yaklaşık 0,75 kuruş vermiş olacak inşallah daha ne olsun versin gelecek için çocuğum için versin
4 yil oldu bu hissedeyim,bu 5. temettum olacak bu hissede...yedeklerden temettu dağıtan 2018 karinida dağıtır...1 liralık hisse 5-6 ay icinde 50 krs kar payi dagitma ihtimali var..fiyat yerinde kalsa 50 krs fiyata duser, kıçı kırık batmis bmeks bile 10 krs islem goruyor..
bu hisse tarihinde hiç tavan lmamış.demekki sahipsiz.ucuz olması yetmiyor sığ lduğu içinde talep yk
bakalim olaganustu yedekler nasil harcanmis.
hisse degeri su an 1,06. sirketin sermayesi alti aylik bilancodaki 142milyon kusur degere gore 1,78 ediyor hisse basina.
(bu 142 milyon sermayenin icinde 3.ceyregin 6 milyon civari gerceklesmis olan kari da yok)
ozsermeyedeki her bir 1,78 TL su anda piyasada 1,06 dan satiliyor.
ve bu her bir 1,78 TL varligin icindeki her bir 0,29 kurus 2 ay sonra cebe girecek.
piyasadaki iskonto 1,78-1,06=0,72 TL , iskonto orani 0,72/1,78= 40%
hisse sahipleri ise 1,78 icindeki 0,29 TLyi , bireysel yatirimci ise 15% iskonto ile cebe atacak, kurumsallar 100% cebe atacak.
1,78 defter degeri 1 Ocak 2019 itibariyle, 2 ceyrek bilanco donemi kadar zaman gectiginden , yaklasik (1,78-0,29)+0,15=1,64 olacak.
1 ocak itibariyle , su anda hisseyi 1,06 dan alan bireysel yatirimcinin ileride dagitilmayi bekleyen 1,64 TLlik varligi satin aldigi maliyet 0,81 TLye dusmus olacak.
Ve bu 1,64 TL lik varlik 1 Ocaktan itibaren gecen her ceyrekte uzerine 7-8 kurus eklemeye devam edecek (belki zamanla daha fazla)
Olaganustu yedekler sifirlansin kardesim, biz de onu istiyoruz zaten.
Oluculer nerdesiniz tovbe edin bakalim
Yüzde 15 pirimi kaptın 10 günde