Çünkü öyle bir muhalefet yok, yada chp diyelim.
Printable View
Verilecek oylar kerhendir..
Kimse güvenmesin..
Kurşun kalemle işaretlenecek..
Sonra ecevit in 70 küsür lerde ki durumu gibi..
Ben aldım
He sen aldın
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
halk tabii ki alım gücünün eridiğini farkeder,farkediyor ; ama neden eridiği konusunda hedef saptırılıp top sürekli bir yerlere atılırsa ,her başarı kendi hanelerine yazılırken , her başarısızlıkta genellikle dış gelişmelere ve düşmanlara , yetmedi ise iç düşmanlara sığınılırsa ve elinizde çok yoğun propaganda yaptırabileceğiniz enstrümanlar varsa, oylarınızda erime beklenenden az olacaktır. üstüne bir de aciz muhalefet faktörü varsa yeme de yanında yat...
Kicikirik marka kadar peyniri 200 TL olmuş enflasyon dusuyoruuuu la marketler asgari ücret artmadan zamları çoktan kol gibi dosemis asgari ücret 8000 olsa ne 10 bin olsa ne, alım gücü yok. Borsa 5 USD olsa ne 10 USD olsa ne kazandigin para para etmiyor
Bu iktidar kadar cumhuriyet tarihinde buyuk sermaye dostu olmus baska bir hukumet olmamistir..,,,. Hukumetin aleyhinde konusan sirketlerin basina meteor dusse yeridir.
Avrpua da sirketler patir patir batiyorlar. Cogunun karliliklari hizla dusuyor. Bir kismi sermaye eritirken bir kismi dibe kadar zararda. istedikleri zaman yada istedikleri kadar fiyat artislarini yapamiyorlar.
Bir cok enerji sirketi artan maliyetlere karsin acilen fiyat guncellemesi istediler. Yoksa batariz dediler..., Fakat hukumetler yillik sozlesme sureniz bitmeden zam yapamazsiniz dediler. ister geberin ister dirilin dediler.
Pandemi cikti..Dunyada genelinde cogu sirket buyuk zararlar etti...Turkiye ye bakiyorsun ....Vergi indirimi...Dusuk krediler, tesvik, mesvik, hibeler vs s. cogu sirket pandemi de bile buyuk karlar yaptilar. Enerji krizi cikiyor,...Yine kar rekorlari....Enflasyon patliyor ..Yine kar kar rekorlari....
Efendim enflasyon %150 imis. Sirkler de %150 net kar etmeleri gerekirmis. Yoksa reel zarar ederlermis....... isin asli oyle degildir.... milleti kandirmayin....Dolarin yillik %40 artigi bir ulkede %40 ustu bir net kar buyume o yil icin dolar bazinda bir buyumedir. 2022 de % 60 net kar elde eden bir sirket aslinda dolar bazinda oz sermayesini %20 buyutmustur demektir....
Ozel sektor icin su anda Dunya da Turkiye kadar ballli ve sutlu baska bir ulke bilmiyorum. Bu ulkede reel buyume yapamayan sirket yoneticilerin akil sagliklari sorunlu olmasi gerekir...
Zenginler ve Fakirler arasinda gelir dagilimi en cok bozulan ulkelerden biri haline geldik.
Simdi bu isin bardagin dolu tarafi dedigimiz baska bir boyutu var...
Hukumet diyorki, yeterki sirketler uretim yapsinlar, istihdam yaratsinlar, ihracat yapsinlar, cigerimi yesinler..zarar etmesinler, batmasinlar Ne isterlerse veririz.
Bu hukumetin programinda ne pahasina olursa olsun buyume ve istihdam ana ve degismez hedeflerdir. Parasal istikrarin altini simdilik bezle idare ederiz diyorlar..,,
olurda hukumet kuru durdu ve parasal istikrari sagladi...Bu TL ile kar rekorlari kiran Turk ozel sektor icin buyuk bir reel sermaye buyumesi anlamina gelecektir...
Batili sirketler hizla sermaye ve guc kaybettigi bir donemde Turk sirketler tersine ciddi bir reel sermaye buyumesi gerceklestirecekler. Yeterki ulkenin doviz darligi giderilip Kur hareketleri kontrol altina alinsin...Gerisi arkasindan rahat gelir.
Dün Carrefoursa'ya gittim.
Carrefoursa kartın varsa ürün 9.9 yoksa 22,9.
Ayıp ayıp. Pekala biri gelip de sormuyor mu? Sen bunu kaça alıyorsun kaça satıyorsun.
Nasıl bir mantık anlamadım. Bir üründe iki fiyat var biri diğerinin iki katından daha fazla. Bunu bana kimse izah edemez.