sn 101
borcun ne kadarı özel ne kadarı kamu bilmem... son zamanlarda kamu borcu epey artmıştı diye hatırlıyorum. ne kadar patronların kendi parası da olsa ithalat için epey döviz çıkışı oluyor ve bu durum negatif rezervler olarak yansıyor... ne kadarı kime ait olursa olsun % 11 veya 12 dolar faizi ile işletmeleri bir tarafa bırakalım kamu da nefes alamaz hale gelir...ve borç katlanarak büyür. bu durum yurtdışında ( onlarda da negatif faizden en az % 5lere çıkması nedeniyle) önce mortgageları vurur sonra da banka sistemini... yani kimsenin yapabilecek şeyi yok. sadece büyük bir savaş çözümü oluşturabilir ya da gönüllü saç tıraşları...
her geçen gün gerçekten bozulan piyasayı düzeltmek mümkün olmuyor. hatırlarsanız Naci Ağbal faizleri % 19 a çıkardı bahanesiyle alındı ve eğer o zaman sabredilseydi gerçekten şu sıralar parlayan yıldız diyebilirlerdi yabancı yatırımcılar...
ilavete Dövletimizin ilgili kurumları neyi ne kadar biliyorlar şu sıralar bilmem ama eski hallerini bilirim ve şimdi ile kıyaslanamayacak kadar iyi idiler... sanırım karamsarlığın asıl sebebi de bu... Geçenlerde bir genç memur ile görüştüm. karamsardı bana serzenişte bulundu nasıl olup da karamsar değilsiniz diye. ben ona dedim ki benim bildiklerimi bilseniz kapkaranlık olursunuz karamsar değil ... neyse yarde zülüf kalmadı :) :) :)