Düzelttim... :ok:
Teşekkür ederim... :)
Printable View
Hocam Bir ürün düşmeye başladığında takip alırım genellikle vede yataya bağlamasını beklerim yani belli bir fiyat aralığında sıkışmasını takip ederim.
İşte tam bu noktada benim açgözlülüğüm başlar kimsenin yüzüne bakmadığı benim için toplama ve maliyetlenme alanıdır yalnız 8-10 senedir işleme ara vermiştim 9 ay önce KCHOL den 76,00 dan alıp 100,00 den verince çok büyük kar aldım diye havalarda uçuyordum şimdi senet 170,00 e gitti
grafik te alt bölümümün indikatörü mü desem
düşeni kırmasıyla yükseliş başlaması tesadüf değil bence.
düşeni yeni kırmış bir sürü senet bulabilecek
Her zamanki gibi katılım pek olmayacak gibi... :(
Grafiği şu şekilde açıklayabiliriz...:
Son günlerde bahsettiğin gibi Döngüler üzerinde çalışıyorum...
Peki, "bunu neden önemsiyorum?" sorusunun birçok cevabı var. Yeri geldikçe bunlara teker teker değineceğim...
Bu çalışmayı yıllar önce DJI için yapmıştım. Gerçekleşmesi için yıllarca bekledim ve sonucu görünce doğru yolda olduğumu anladım...
Tek sorun: "bu çalışmayı her bir hisse için kalıcı ve çoğulcul yapabilmekte" idi...!!! Şimdi ise yazdığım yeni uygulama ile çok şükür ki, istediğim her şeyi yapabiliyorum... :)
Görünen 2 grafik, aslında aynı hissenin grafiğidir. Aşağıda daha net olarak görebilirsiniz...
Burada dikkat edilmesi gereken şey:
- Tahtacının hep aynı kalıpları kullandığını
- Bunu yaparken belli kurallara uyduğunu
- Sebebini hâlâ araştırdığım ve bu çalışmaları bu kadar genişletmemin amacı olan Inversion olayının gerçekleştiğini
- Fakat yine de kalıptan dışarı çıkmadığını
gözlemlemeye çalışmak...
Şimdi aşağıdaki grafiğe bakarak daha net olarak görebildik mi...?
https://i.hizliresim.com/gzs9qjc.png
Hocam ben bir süre baktım grafiğe birazda kendi bakış tarzımla karşılaştırdım, sizinki sanki daha çok pozitif yada negatif uyumsuzluk temelli bir çalışma, bu noktada önce inversion bölümü sanırım negatif uyumsuzluk bölgesi gibi, sonrasında gösterge fiyat hareketleri uyumlu hale geliyor ve bizim için sıfır noktası burası oluyor, sonrasında göstergeyi de trend olarak kabul edip yukarı kırılımı tespit etmek gerekiyor, böylece trend oluşmadan hissede alım yapılmamış yada fake hareketlerde hissede umuda kapılmamış oluyoruz, biraz karışık yazdım gibi ama umarım kendimi biraz ifade edebilmişdir :)
Programı kullanmaya henüz başlamadım. Şimdi programın çalışıp çalıpmadığını test etmek için denemeler yaparken gözüme çarpan sonuçları örüyorum. Bittiğinde, bu çalışmalar aslında tam bir istatistiki çalışma sayılabilir...
- "Geçmiş verileri inceleyerek, geleceğe ışık tutulabilir mi?"
sorusunun cevabını arıyorum...
Çoğu kişiye göre;
- "geçmiş geçmişte kalmıştır ve gelecek yeni dinamiklerle hareket ediyor" diyeceklerdir...
Ben bir türlü bunu kabul edemedim...
Aklımın hep bir köşesinde grafiklerde gördüğüm formasyonların sürekli tekrar ettiği görüntüsü vardı. Fakat bunu ispatlayacak donanıma sahip değildim...
İlk önce RRG grafikler bu boşluğu doldurmaya yönelik ilk ışığı yaktı ama yeterli olmadı. Çünkü ispata yeterli değildi. Bir şeylerin döngüsel gittiğini gösteriyordu ama neyin döngüye girdiğini gösteremiyordu...
Şimdi bu çalışma ile döngülerin nasıl gerçekleştiğini ve kalıpları tam olarak görebileceğim. Ayrıca eğer yeteri kadar araştırma yapabilirsem belki Inversion olayını da çözerim. İşin sırrı bu Inversion olayında. Eğer bunu çözersem piyasaları çözerim. Şu an için tek engel bu noktada...!!!
Seninle zamanında yaptığımız çalışmayı hatırladığını biliyorum. Hisse için hedeflerden bahsettiğimde çok uçuk kaçık gelmişti. Oysa geçen geçmişti ve gelecek geçmişin aynısı olmazdı...!!!
O ara bana inanan belki de tek kişi sendin... :)
Sonuçta %100 'e yakın doğrulukta hedefi vurdu...
Oradaki çalışma ile bu çalışma paralel bir çalışma. O hedefe yönelik döngüsel çalışma iken, bu kalıba yönelik döngüsel çalışma...
Sanırım son mesajımı görmeden yazmışsın. Her ikisi de fiyatın kendisi. Biz döngüleri ve kalıpları arıyoruz...
Mesajları okuduktan sonra daha net göreceksin...