Originally Posted by
Trendman
Hissenin hakkında kötü şey yazan yok. Olanı yazıyoruz. Herkesin elinde ne kadar mal var, kendi bileceği iş ama benim portföyümün 5 te 1'i burada. Bu kadar çok olmasının nedeni de 5 lerden alınıp 3.3x lere kadarortalama düşürülmesidir. Ne yalan, ne hayal, ne de goy goy... Ortada kötüleme yok, tamamıyla gerçekler. Yeni gelenlere kimse gelme demiyor. Buyusunlar gelsinler...
Hisse 3 gün üst üste gidince sesi çıkmayanlardan biri de benim. Olur da 3 leri aşarsa bu pislikten bırakın kar etmeyi az bir zararla çıkarım diye, ses yapıp da bol şamatayla bu rezalete müşteri çekilmesin istedim.
%8 yukarı yapıp %5 düşmesinin normal karşılanması ancak patronun buradaki temsilcileri tarafından olmaktadır... Bu temsilciler acaba kaç maliyetten aldılar ki bu pırıl pırıl kağıda toz kondurmuyorlar?.. Bunlar spek parçası veya piyoncuğu olabilir mi? Düşünmüyor değilim.
Yok eğer bu arkadaşlar, samimiyetle hisselerine inanmış ve olumsuz konuşmaların hisseyi olumsuz etkileyeceğini düşünüyorsalar yanlış yapıyorlar. Çünkü buradan başlayarak, her yerde bağırıp, bu rezaletin yetkili mercilere(ki varsa) ulaştırılması mümkün olmazsa keyfiyet ve bu alçak tezgahlar devam edecektir.
Böyle rezilce fiyat hareketleri olamaz. Çok basit örnek: Bu kağıt 4 civarındayken Kardemir D 1.13 idi. Sonra bu indi KrdmD yükseldi 2.x lerde eşitlendiler. Bu rezilliğe bile razıyken şu anki manzara ortada...
Burası kumar yeri değildir. Burası patronların keyfiyetleri, yönetim giderlerini artırarak cebini doldurma yeri değildir. Para yatırdığım yer de arsa değildir. Yönetilen bir şirkettir. Buranın küçük de olsa bir ortağı olarak, şirketin kötü yönetimini, marka değerini sıfıra düşürülmesine itiraz etme hakkına sahibim.
Dün gelip burada canı yanan kişilere külhanbeyi tavırlarla bağırma hakkına patronların, speklerin yakını da dahil olmak üzere kimse sahip değil. Ne yapalım, 5 tl ye aldığım mal 2 tl ye düştü diye alkış mı tutayım. Ağlama mağlama lafları da yakışıksız. Umarım, teknik bilginiz, ön görünüz, ucuz aldımcılık gibi havalı şımarıklıklar kimsenin başına gelmez.
Patronun adamı, bu hisse hareketlerinden bir şekilde çıkar elde edenler varsa haber göndersinler. Bu tarz küçük yaklaşımlarla kazandıkları para onlara hayır getirmez. Eğer bizim elimizdeki alın teriyle alınmış 3-5 lot hisseyi almak istiyorsalar istesinler bedava verelim. Kalitesiz, öngörüsüz adamlardan kurtuluruz hiç olmazsa...
YTD