43.70-44.14
2.7 ml daha aldı.. ytd
Printable View
43.70-44.14
2.7 ml daha aldı.. ytd
Tabi bu ortamda almayınca ne olur demek istedim.. ytd
sürünüyoruz da fırtınalı hava çıkarsa bu sürünmemizi ararız:)
bugün de aldıklarına göre kesin muhasebesel bir mevzu var.yılsonuna kadar kotayı tamamlamaya uğraşıyorlar.ocaktan sonra gaz kesilince endeks de zortlarsa vay halimize.
ama ben yine pozitif düşünmeye çalışıyorum.45 ten verdim 46 dan vereceğim sonra 50 ye kadar bekler yarı malı 50-52 arası verip stresi azaltalım enflasyona yenilmiş de olsa kar kardır cebimize atalım inşallah yakında böyle bir hareket yapar da pozitif düşünmelere devam ederiz.
bu arada geçen turşucu bloomberg te asgari ücreti konuşuyordu.enteresan bi şey söyledi.ücretlerin giderlerdeki payı şişede %30 civarı imiş bim mgrosta %8-10 civarı şok ta ise %4 imiş.
bana enteresan geldi
[QUOTE=moza80;6952007]sürünüyoruz da fırtınalı hava çıkarsa bu sürünmemizi ararız:)
bugün de aldıklarına göre kesin muhasebesel bir mevzu var.yılsonuna kadar kotayı tamamlamaya uğraşıyorlar.ocaktan sonra gaz kesilince endeks de zortlarsa vay halimize.
ama ben yine pozitif düşünmeye çalışıyorum.45 ten verdim 46 dan vereceğim sonra 50 ye kadar bekler yarı malı 50-52 arası verip stresi azaltalım enflasyona yenilmiş de olsa kar kardır cebimize atalım inşallah yakında böyle bir hareket yapar da pozitif düşünmelere devam ederiz.
bu arada geçen turşucu bloomberg te asgari ücreti konuşuyordu.enteresan bi şey söyledi.ücretlerin giderlerdeki payı şişede %30 civarı imiş bim mgrosta %8-10 civarı şok ta ise %4 imiş.
bana enteresan geldi[/QUOTE
Ücretlerin oranını bilmek zordur; ya varsa dipnotlardan, yada direkt içerden bilgi alması lazım. Ama genel yönetim giderlerinin toplam satışlara oranı derseniz %30 civarında ve bana göre çok yüksek!.
Oranı nedir bilmem ama, genel yönetim giderleri içinde ücret giderlerinin yüksek olduğu kanaatindeyim.
Bir fiil üretimde çalışanların ücret giderleri doğrudan üretilen mamül maliyetine, oradan da satılan malın maliyetine atılmaktadır.
Yani bizi esas rahatsız eden, yönetim kadrosunun astronomik ücret ve benzeri giderleridir.
Bu konu, üzerinde durulmaya değer bulduğum ve beni son derece rahatsız eden konuların başında gelmektedir.
Al-sat tut değildir.