Peki ilişkili alacağa 30/06 da 9 aylık faizi işletirler ise K/Z nasıl olur acaba ? Mali açıdan (kaybı notrleyecek hazine zararı yaşayacak bir çözüm bulamazlarsa) Sikintili çünkü?
Peki ilişkili alacağa 30/06 da 9 aylık faizi işletirler ise K/Z nasıl olur acaba ? Mali açıdan (kaybı notrleyecek hazine zararı yaşayacak bir çözüm bulamazlarsa) Sikintili çünkü?
30.06.2016'dan bu yana ilişkili alacağa faiz geliri işletilmiyor.Çeyrek dönem başına yaklaşık 6mnTL.
01.01.2017-30.06.2017 arasına düşen ise yaklaşık 12mnTL.
Mevzu düşündüğünüzden daha sıkıntılı çünkü Doruk tarafında muhasebe hilesi var.Doruk sözde aldığı 185mnTL'yi 120-Alıcılar hesabına yazmış.Karşılığında ise 320-Satıcılar hesabına kayıt yapmış.Beyanı da bu şekilde vermişler.
50 yıldır dürüst ve güvenilir ticaretin adresi...
Elbette kendimizi de eleştirmeliyiz ama kendimize haksızlık etmeden,kendimize zarar vermeden.Bazen istediğiniz kadar özen gösterseniz de olmaz,olmayacağı vardır.Hadid 22-23'de gerekli cevaplar var.
Zamanında Kardemir'de yapılan kumpası yazsam,hüngür hüngür ağlarsınız.Koskoca Kardemirde...
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın 08.08.2012 tarih B.07.1.GİB.4.34.17.01-KDV.17-2472 sayılı Özelgesi:
"Bankadan temin edilen kredinin aynı faiz oranları ve masrafları ile grup firmasına kullandırılması işlemi, krediyi kullandıran şirketiniz tarafından ilişkili kişiye sunulan bir finansman hizmeti mahiyetinde olup söz konusu finansman hizmetinin ilişkisiz bir gerçek kişi veya kuruma verilmesi durumunda, verilen bu hizmet karşılığı ilişkisiz kişiden bir bedel talep edileceğinden, bu hizmetin ilişkili kişiye verilmesi durumunda da verilen hizmet karşılığı bir bedelin talep edileceği tabiidir."
-------
Özetle;bankadan kullandığın krediyi alıp,ilişkili firmaya verdiğini söylüyorsan,
Bankanın söz konusu kredi için sana yansıttığı kredi-kur farkı-komisyon gibi sair tüm masrafların tamamını,ilişkili firmaya yansıtacaksın.
Bunun nedeni ne arkadaşlar?
Kanun koyucu diyor ki;bu krediyi gerçekte kullanan sen değilsen net gider yazamazsın,krediyi gerçekte kullanan kimse net gideri o yazacak diyor.
100TL kredi çektin ve 20TL herşey dahil gideri var.A şirketi krediyi çekti,gitti B şirketine verdi.Bu durumda ana para hariç;
A,20TL gider yazacak ama B'den 20TL isteyecek.Hem 20TL finansman gideri yazacak,hem de 20TL adat geliri yazacak.Nette gider yazmamış olacak,çünkü krediyi gerçekte kullanan A firması değil.
B ise A'ya karşı 20TL borçlu duruma düşecek,bu tutarı finansman giderine yazacak.Gördüğünüz gibi 20TL net gider yazan,B firması;çünkü krediyi gerçekte bu firma kullandı.
Mantık bu arkadaşlar.Akpaz diyor ki bu para bende değil;çoğu Doruk'ta ve kalanı da Taco'da diyor.İyi de kardeşim o zaman net gideri niye sen yazıyorsun?Net gideri sen yazdıkça,bizim öz kaynağımız eriyor,defter değerimiz düşüyor,PD/DD oranımız yükseliyor.Dahası adım adım TTK 376/2 kapsamına giriyoruz.Akpaz hissedarlarının ne günahı var,böyle birşey olabilir mi?
Aynen usta kadere razı oldum eskisi gibi takmıyorum. 2 yıla yaklaştı bekleyişim nasipse kar ile ayrılmak elveda deriz nasip değilse beklemeye devam ederiz...
Burayı takip eden spege tekrar hatırlatma yapayım...
Ahir zaman alametleri hakkında bilgisi yoksa araştırsın. Zaman giderek daralıyor bugün Katar'a uygulanan ambargo ülkemiz dahil bir çok ülkeyi ilgilendiriyor. Abd israilin büyük israil projesi için son gaz çalışıyor. Orta-doğu iran rusya arap ülkeleri türkiye pyd ve nato ülkeleri başta olmak üzere tüm coğrafyaya yayılacak büyük savaşın ön hazirligindalar zaman çok az kaldı. Rabbim inşallah müsaade etmez fakat kaderde yazgida varsa başa gelen çekilir.
Diyeceğim o ki spek efendi emin ol 1 yıl daha bekleyemeyeceksin hatta 6 ay bile beklemeye kalkarsan üçün birini alacaksın. Genel kurulu çıkmak için kullandın kullandın yoksa tahminim o ki ateş çemberine alindigimiz ortamda bir iki radikal karara bakar herşey yani satmak istediğin lotlari gün gelir 10 kuruşa bile satamayabilirsin tercih senin ben son ana kadar buradayım kırdım kafayı ama sen de kırarsan şemsiye sana mı bize mı daha çok zarar verir görürsün...
Adım Ümit gün geldiğinde bu ismi unutmazsın...
Bugün kü hareket kontrolü sendeyse başlangıç fena değil cuma kapanış dahil hergün % 8 _ % 12 ideal genel kurul sonrası yapacağın 3_ 4 tavan ile hisse bir bakmışsın 1.50 ve üstü sen de kurtul bizde kurtulalım yoksa 3 kuruş yukarı 3 kuruş aşağı hep beraber batacağız haberin olsun...
Aynen öyle öyle de esas bu ufak meblağ...kredi doruk üzerinden şirket sahiplerine gitti ise yandı gülüm keten helva zira tamamı kredi de olsa satis sayılır yada şirketten çekme kdv sini dahi ödeyemezler ...kari geçtim o yüzden bu basit durumu denetim firmasının atlaması mümkün değildir o yüzden rahat olun..zira atladilarsa kimse toparlayamaz ...benden son uyarı..dikkate almislardir o kadar da değildir