Hayırlı olsun hangi il?
Ben de İstanbul'da daire almak istiyorum ama birkaç tane bulduğum halde kiracılı diye almadım.X te ev mağdurları evlerine geçmek için 3-4 sene mahkeme+istinaf sürecinden bahsediyorlar.Benim o kadar sabrım,sürem yok maalesef
Printable View
Kiracı teyit etti mi kiranın 15 bin tl olduğunu.Ev sahibi yalan söyleyebilir de o yüzden sordum
Ankara, yeni daire cati dubleksi 2+1. Emlakci komisyonu ve tapu masrafi dahil 2990k. 160k esya alinacak. Esyali kira beklentisi 25k (Esya fiyati ve kirada emlakcinin yalancisiyim).
Yine 1+1 yeni 2515k, esya 130k. Esyali kira beklentisi 20k.
Dert sahibi olmak isteyen,hasta olmak isteyen kiraya vermek için ev alsın
Ytd
Konut fiyatlarındaki şişkinlikten daha fazlası kiralarda oluştu. Son günlerde kira çarpanı ile konut hesabı yapanların çoğaldığını görüyorum. Teorik olarak 9-10 yılda amorti edecek bir ev çok cazip görünse de mevcut kiralarla artık evlerin kiralanamadığını, son dönemde kiralık evlerin aylardır kiracı beklediğini unutmamak lazım.
Ayrıca asgari ücrete ara zam yapılmaması ve yılbaşında da düşük oranlı bir zam beklentisini de hesaba katarsak mevcut kiraları almanın çok zor olduğunu düşünüyorum.
Daha önce söylediğim gibi konutçular 25% kira zam sınırını mumla arayacaklar, keşke sınırlama devam etseydi diyecekler :)