Evet net olmasa da buna varan haberler var.. Pazartesi piyasa açılınca ne olduğunu anlarız.. Ya da bugün yarın arkadaşlar net bi açıklama yaparsa..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
Erdoğan:
Biz dün akşama kadar sabrettik. Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika’nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını donduracağız, varsa. Arapların güzel bir sözü vardır ‘Men dakka dukka’ (Eden bulur).
Mevduatçı yoldaşlar.. Dün kendi kendime TL de kalarak ne kadar zarar ettiğimi hesaplarken aklıma emlakta kalsa idik ne olurdu sorusu geldi aklıma.. 2014 yılında alacağımız 1M ev şu an kaç para? Benim mevduat gelirime göre 1.75M etmesi lazım.. Sizce öyle mi?? Bence değil.. Tahminen 1.3-1.4 olmuştur.. Tabi satabilirseniz.. TL de %50 hesapladığım ve üzerine dolar mevduatı eklemediğim zarar, emlakta olsa idik %67 lere varıyor sanki.. Yani emlaktan kardayız sevgili mevduatçılar(kaybeden avuntusu) [emoji23].. Yanlış mı düşünüyorum?
Yatırım tavsiyesi değildir...
karşımdaki bina da
yılbaşında 1.3 milyon istenen ev
geçen ay 875k satıldı
kanaatimce hala nakit kral
en azından yıl sonuna kadar
Geçen sene 1.2 olan ev bu sene satılamıyor..geçen sene satıp mevduata koysan elinde 1.35-1.4 var
2004 aralıkta oturduğum evi almıştım dolar 1.43 civarıydı aldığım evi yaklaşık 110k dolara aldım o zaman ! şu anda oturduğum eve emlak ilanlarında baktığımda 140k dolar fiyat biçiliyor pazarlıktı şuydu buydu yani aşağı yukarı 2004 de dolar olarak bıraksam parayı şu an aynı fiyat ! tabi yaklaşık 14 sene kira vermedim buda extra katkı gibi duruyor ! ancak 2009 da ev alan 2013 te ev alan için zarar kabak gibi ortaya çıkar tamamen evi aldığınız tarihle ilgili zararın boyutu ! dolar bu hızla artmaya devam ederse ev fiyatları sabit kalacağından bende 2 seneye kalmaz zarar yazarım yada 14 sene kira vermememden kaynaklanan extra katkıyı sıfırlar kafa kafaya gelirim dolarla !faiz de bıraksam ne olurdu diye de hesaplamıştım ortalama mevduat faiziyle yine ev fiyatıyla kafa kafaya gelmişti !yani dudu abinin uzun vadede yakınsar tezi aslında tutuyor ! ancak tabi şimdi asıl risk o zaman olmayan bazı faktörlerin ortaya çıkması arz fazlası dünyada parasal sıkılaşma vb gibi