Originally Posted by
.bozoklu.
evet çok zarardayım .yazarken kısmende olsa duygusal yazabilirim.ancak mevduat bankalarıyle katılım bankaları arasındaki adil olmayan şaçma sapan aktif rasyo uygulaması tamamen kaldırılmalıdır.zorunlu karşılıklar ile bankaların atıl hale getirilen parası rehin muamelesi görmemeli.bunun yanında temettü konusunda BDDK direk yada endirek olarak bankaya asla müdahale yapmamalı ve ima bile etmemeli.bu iki konuda ekonomi yönetimi bankaların gerçek değerde fiyatlamasını engelliyor. bunuda kasıtlı yapıyorlar düşüncesindeyim. eğer yazdığım gibi aktif rasyo saçmalığı ve temettü prangası ortadan kaldırılsa mali sektör gerçek değerini bulur ve BİST 1100 ler değil 3000 veya 5000 yolculuğuna yelken açar.borsa muazzam bir paragirişi ile dövizde faizde aşağı çekilecek yabancı ilgisi artacaktır.ben bir küçük yatırımcı olarak araştırdım inceledim ve kesin haklıyım serzenişte bulunuyorum.bazıları bu konulara ilgi bile duymuyor araştırmıyor saçmalık vs yakıştırmalarla konuyu basite alıyorlar.
lütfen google aktif rasyo yaz ve bir incele kültürün artsın.ekonomi yönetimi baskıcı olmamalı diyorum. serbest piyasa ekonomisi kendi dinamiklerinde yolunu bulacaktır. ne oldu baskıyla dövizi durdurabildin mi faizi düşürebildin mi? olmadı değil mi. dünya çapında ekonomist kıymetli değerlerimiz var neden onların görüşlerine değer verilmiyor?isim yazıncada siyaset yapıyor diye karalama yapılıyor.biraz insaf biraz vicdan. siyasi fanatik olmak aklı ret etmek cahilliğin kör çukurunda habis bir şekilde yaşamayı kabul etmektir.çok değerli arkadaşlar ekonomi çok kötü yönetiliyor bu konuda samimi içten ve dürüst olanlara saygılar sunuyorum.