Merhaba,lakin rsı 60 ve üzerini olduğunda hisse fiyatının ne olduğu önemli değil midir? Çünkü 70 üzerinde rsı tekrar düşecektir. Rsı yükselirken hissenin ne kadar yükseldiği asıl durum oluyor galiba. Saygılar
Printable View
Merhaba,lakin rsı 60 ve üzerini olduğunda hisse fiyatının ne olduğu önemli değil midir? Çünkü 70 üzerinde rsı tekrar düşecektir. Rsı yükselirken hissenin ne kadar yükseldiği asıl durum oluyor galiba. Saygılar
Rsi'ın 60 üzeri al demektir 40 altı da sat. 70 al ve 30 sat genelde kullanırlar. Bunların arasında düzeltme yapar. Ben 60 ve 40'ı tercih ettim özellikle. çoğu kez buraları destek ya da direnç yapmış geçmişte. Neyse sadece başka türlü bakmak için söyledim. Geçmişi gösteren bir indikatör sonuçta. Geleceğe gerçekten ışık tutabilir mi bilemiyorum. Bunlar hep tahmin. Fiyat grafiği daha önemli. Henüz beklediğim şeyler gerçekleşmedi. Hisse çok sığ ve hacimsiz. Yalnız başına takılmak istermiş gibi bir hali var. Uzatmayayım daha henüz bir şeyi haketmiyor. Sağlıcakla kalın. ytd.
İlave bir not daha: Bugünkü kapanışla rsi üçgenin içinde kalmış oldu. Ve üçgenler kararsızlık belirtisidir. Enteresan işler...
Merhaba arkadaşlar, bu şirketin yarıdan fazlası yaklaşık %64 civarı halka açık durumda. Eğerki işlerimde bir sıkıntı çıkmaz ve fikir anlaşmasına vardığımız insanlarda tamamen onaylarsa ondan sonra ulaşın sahipleri görsün bakayım. Şirketi kim yönetiyor. İmtiyazlı hak sahibi olmakla olmuyor bu işler.
Söylediklerim tamamen beni bağlar. Asla yatırım tavsiyesi içermez.
Bu ne demek anlamadım gerçekten.
Bir kere öyle birşey demedim. Demek istediğim şu; şirket sahipleri arsa sattı para aldı. Oteli kiraya verdiler düzenli dolar bazlı kira alıyorlar ama hisselerine sahip çıkmıyorlar. Gelen paraları ne yaptılar kimse bilmiyor. Belki özel ihtiyaçları için kullandılar ev, araba, tatil vb. Ama hisse kaçtan kaça düştü görmüyorlarmı biz nasıl hergün ekrandan izliyorsak onlarda izliyor. Arsa satışında hisse sadece bir kere tavan yaptı o kadar. Hisse b den c ye düşecek aşikar belli. (fiili dolaşım, hissenin fiyatı ortada) ama buna rağmen izlemeye devam ettiler nebi geri alım açıklaması nede başka birşey yok. Yani iyi niyet göstergesi yok. Düşüşünü izlediler sadece isteselerdi düşürmezlerdi.Yaklaşık %64 oranında pay dışarda ama bu kaç kişiye dağılmış bilmiyoruz belki 100 belki 400 belki 600. Dağılım bu kadar fazla olunca da adamların her dediği oluyor genel kuruldan onların dediği çıkıyor. Adamlarda bunu kullanıyor. Maddi durumu iyi olan bir çoğunluk hisseleri toplarsa yani kurulda söz sahibi olursa o zaman işler değişir demek istiyorum. Şöyle düşün şirketin var ortak alacaksın ama söz hakkı bende olsun istersen eğer 51 i elinde tutar gerisini verirsin. Bunlar ise yanlış olmasın 60-64 ünü vermişler. Ama bu oranda kaç kişiye dağılmış belli değil işte. Muhtemelen sürekli de izliyorlar yoksa bu kadar salak olamazlar. Farzet ki bu şirketin yüzde 20 sine ortak olacak kadar hisse aldım. O zaman o patronlardan birinden daha çok sözüm olur. Sende aldın seninde olur o da aldı onunda olur. Yani ben sen onun dediği olur artık. Neyse çook uzattım umarım anlatabildim. Ytd