abi sizinki de standart artışın üzerinde bir kar sağlamış mahalle gelişmekte sanırım metro falan da geliosa bilemedim
ama karlı bir alış olmuş ortalamanın bayağı üzerinde
Printable View
Bizim burada da 7-9M bandında olan evler 9-12M bandına çıktı. Birde ilana çıkan daireler 1 hafta bile ilanda kalmıyor. Hemen satılıyor. Temmuz sonu ağustos başı gibi sıfır bir apartman gezdimdi . 3 dairesi satılık idi. 1 hafta sonra önünden geçtim 3 ü de satılmış 2 sine taşınılıyor birinde perdeler vardı.
bu ev sahibi düşmanları göre konut v.s satılmıyor.
satılıyor dersin gözünle görürsün yalancı derler.
her ay 100-150 bin tane konut satışları yalan, tuik piyasa dönüyor algısı olsun diye paylaşıyor.
daha geçen ay bir sitede teklif verdiğim 2 daire aynı hafta içinde satıldı. (%10 bile pazarlık yoktu ama kabul etmediler)
şimdi çıkan yeni ilan fiyatları %10 koymuş üstüne.
burada borsanın ve kkmnin durumu da etkiliyor.
özellikle borsa'nın artık para kazandırmayacağını anlayanlar paralarını kurtarıp "gerçek"(altın ve konut) yatırımlara bağlama telaşına girdiler.
kenarda paranızı tutun seneye bütün evler 5 te 1 fiyatına alabileceksiniz desek hoşlarına gider ama maaleesef öyle bir dünya yok.
2 yıl önce istanbulda 3 tane depreme dayanıksız ve kötü kiracılı ev sattık, kağıthanede ve şişlide tapu dairesi tıklım tıklımdı.
Trakyadan yazlık aldık, orada da az nüfusa rağmen tapuda birkaç alıcı ve satıcı vardı.
Aynı günlerde birileri "yaprak kıpırdamıyor, ev sahiplerinin burnu sürtüyor" masalı anlatıyordu forumda.
Biz de aldık sattık, millet de alıyor satıyor.
Piyasayı medyadaki satılık kalemlerden veya bu forumdaki üç beş kişiden öğrenmeye kalkan çok yanılır.
Ha piyasanın bir süredir biraz durgun olduğu tabi ki doğrudur.
Medyada yıllardır gece gündüz yapılan fahiş goygoyu hala devam ediyor. Alıcıların bir kısmı da doğal olarak etkileniyor tabi.
Fahiş olduğunu düşünmek ve düşeceğini umut etmek tatlı bir masal gibi. Zampara erkeklerin palavraları gibi kulağa hoş geliyor. Gel de inanma. :)
Bir de savaş muhabbeti türedi bu arada.
Geçende komşuyla sohbet ediyoruz. Diyor "ev fiyatları bir türlü düşmüyor arkadaş. Ev sahipleri kafayı yemiş. Yarın bir bomba düşse evi yerle bir olacak, yine de inmiyorlar"
Güldüm :)
Yahu abicim yarın savaş olacaksa niye ısrarla ev almak istiyorsun?(Demedim tabi)
Bunun bir de deprem versiyonu vardı şubat depremi sonrası.
"Depremde yerle bir olacak evlerinize fahiş fiyat istiyorsunuz" diyorlardı.
Depremde yıkılacaksa niye almaya çalışıyorsun ısrarla? :)
Herkes aptal, bir bunlar uyanık. :)
Uzun lafın kısası, piyasada elinde parayla bekleyen kum gibi alıcı var. Ama ısrarla yan yolları deniyorlar "ya tutarsa" misali.