-
Aydem, yeni tasarlanan Yatırımcı İlişkileri web sitesinin lansmanını yaptı
21/03/2024 06:21:00
Aydem Yenilenebilir Enerji, yeni tasarlanan Yatırımcı İlişkileri web sitesinin lansmanını yaptı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Aydem Yenilenebilir Enerji olarak, yeni tasarlanan Yatırımcı İlişkileri web sitemizin lansmanını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu gelişmiş kullanıcı dostu platform ile Şirket hakkında kurumsal yönetim açısından kapsamlı ve güncel bilgiler sağlayarak, yatırımcılar ve diğer ilgili taraflar için erişimi kolaylaştırarak paydaşlarımızla açık ve zamanında iletişime öncelik vermeyi hedefliyoruz.
Yatırımcı İlişkileri web sitemize https://yatirimciiliskileri.aydemyenilenebilir.com.tr/ adresinden erişebilirsiniz.
Paydaşlarımızla şeffaflık ve açık iletişim konusunda kararlıyız. Bu yeni web sitesi, yatırım camiası için değerli bir kaynak sağlama konusunda süregelen kararlılığımızı devam ettirmeyi hedeflemekteyiz."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Pasifik Teknoloji bağlı ortaklığı Destel Connect, Pasifik Gayrimenkul ile 473,9 milyon TL bedelli bir anlaşma imzaladı
21/03/2024 06:21:30
Pasifik Teknoloji bağlı ortaklığı Destel Connect, Pasifik Gayrimenkul ile 473,9 milyon TL bedelli bir anlaşma imzaladı.
"Şirketimiz bağlı ortaklığı Destel Connect Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Pasifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş arasında Next Level Kemer Projesi , Tüm bloklar Elektrik Tesisat İşleri için ₺473.932.626,94 + KDV olmak üzere yeni bir anlaşma imzalanmıştır.İşin süresi ise 13 ay olarak planlanmaktadır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Koç Holding, 20,3 milyar TL tutarında temettünün nakden ödenmesini Genel Kurul onayına sunacak
21/03/2024 06:22:00
Koç Holding Yönetim Kurulu, ortaklara toplam 20,3 milyar TL tutarında temettünün nakden ödenmesini Genel Kurul onayına sunacak.
Koç Holding'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, ödeme tarihi 24 Nisan 2024 olarak tespit edildi.
Koç Holding'in Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan'da gerçekleştirilecek.
Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Yönetim Kurulumuzun 20 Mart 2024 tarihli toplantısında; TFRS'ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolara göre 72.230.346.000 TL ana ortaklığa ait net dönem karı, VUK kayıtlarına göre ise 20.411.523.035 TL cari yıl karı (31.12.2023 tarihli bilançonun VUK'a göre enflasyon düzeltmesine tabi tutulması neticesinde Geçmiş Yıl Kar/Zararları hesabının alt kırılımında takip edilen) bulunduğu görülerek;
i. Türk Ticaret Kanunu'nun 519. maddesi uyarınca ayrılması gereken %5 oranındaki genel kanuni yedek akçenin, 31.12.2023 itibariyle VUK kayıtlarında mevcut genel kanuni yedek akçe tutarı sermayenin %20'lik sınırına ulaştığı için, 2023 yılı için ayrılmaması;
VUK kayıtlarına göre hazırlanan mali tablolara göre; 31.12.2023 tarihli bilançonun enflasyon düzeltmesine tabi tutulması neticesinde 20.411.523.035 TL cari yıl karını içeren Geçmiş Yıl Karları/(Zararları) hesabının 36.455.356.380 TL negatif bakiye verdiği, toplam 56.866.879.415 TL tutarındaki azalışı karşılayacak tutarda Özkaynak Hesaplarına ilişkin Enflasyon Düzeltme Farkları tutarı bulunduğu; bu kapsamda VUK kayıtlarına göre hazırlanan mali tablolara göre 20.411.523.035 TL tutarında net dağıtılabilir karın bulunduğu;
TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolara göre 72.230.346.000 TL dağıtılabilir kar elde edildiği, bu tutara yıl içinde yapılan ve 31 Aralık 2023 tarihindeki alım gücüne göre hesaplanan 245.663.992 TL bağışın eklenmesi ile 72.476.009.992 TL birinci temettü matrahı oluştuğu görülmüş olup buna göre;
ii. Sermaye Piyasası Mevzuatı, Esas Sözleşme hükümleri ve Kar Dağıtım Politikasına göre kar dağıtımının;
- 3.623.800.500 TL Ortaklara birinci temettü,
- 20.000.000 TL Esas Sözleşmemizin 19/c maddesine göre Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'na,
- 2.163.106.533 TL Esas Sözleşmemizin 19/d maddesine göre intifa senedi sahiplerine,
- 16.663.383.900 TL Ortaklara ikinci temettü
şeklinde gerçekleştirilmesi;
iii. Ortaklara ödenecek birinci ve ikinci temettü toplamı olan 20.287.184.400 TL tutarındaki temettünün tamamının nakden ödenmesi;
iv. Ortaklara nakden ödenecek 20.287.184.400 TL temettü, intifa senedi sahiplerine tahsis edilen 2.163.106.533 TL ve Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'na tahsis edilen 20.000.000 TL olmak üzere toplam 22.470.290.933 TL nakit ödemelerin tamamının TFRS'ye göre hesaplanan cari yıl karından karşılanması;
v. VUK'a göre tutulan kayıtlarda ise, vergi düzenlemeleri gereği, özkaynakta enflasyon düzeltmesi nedeniyle oluşan kalemler arasında mahsup yapılmamasına, toplam 22.470.290.933 TL tutarındaki nakit ödemelerin 20.411.523.035 TL tutarındaki kısmının cari yıl karından, bakiye 2.058.767.898 TL tutarındaki kısmının ise olağanüstü yedeklerden karşılanması,
vi. Tam mükellef kurumlar ile Türkiye'de bir işyeri veya daimi temsilci aracılığı ile kar payı elde eden dar mükellef kurum ortaklarımıza, %800 nispetinde ve 1,00 TL nominal değerli pay için 8,00 TL brüt=net nakit temettü; diğer pay sahiplerimize ise 1,00 TL nominal değerli pay için %800 nispetinde 8,00 TL brüt, %720 nispetinde 7,20 TL net nakit temettü ödenmesi;
vii. TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolardaki bakiye 49.760.055.067 TL'nin geçmiş yıl karlarına aktarılması;
viii. Ödeme tarihinin 24 Nisan 2024 olarak tespit edilmesi;
hususlarının Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Denge Yatırım Holding A Grubu pay sahibi Ramadan Kumova, sahip olduğu 14,94 milyon adet payı Erdal Kılıç'a devretti
21/03/2024 06:22:30
Denge Yatırım Holding A Grubu pay sahibi Ramadan Kumova, sahip olduğu 14,94 milyon adet payı Erdal Kılıç'a devretti.
"Şirketimiz A grubu pay sahibi; Sayın Ramadan KUMOVA'nın sahip olduğu, 14.940.000 adet DENGE YATIRIM HOLDİNG A.Ş. A Grubu İmtiyazlı payı, Sayın Erdal KILIÇ'a devretmiştir.Bu devirle Erdal KILIÇ Şirketimiz A Grubu paylarının %12,45' ine ve oy haklarının %68,08 sahiptir.
Bu çerçevede şirketimiz A Grubu imtiyazlı paylarının dağılımı aşağıdaki şekilde olmuştur; Erdal KILIÇ 37.350.000 (%12,45) "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
MİA Teknoloji'nin iki ortağı, 12,1'er milyon adet pay senedini kurumsal yabancı yatırımcılara sattı
21/03/2024 06:23:00
MİA Teknoloji ortakları İhsan Ünal ve Ali Gökhan Beltekin, 12,1'er milyon adet pay senedini kurumsal yabancı yatırımcılara sattı.
"Şirket ortaklarımızdan İhsan Ünal'a ait 12.100.000 adet ve şirket ortaklarımızdan Ali Gökhan Beltekin'e ait 12.100.000 adet pay senetlerinin 20.03.2024 (bugün) tarihinde, pay başına ortalama 66,40 TL fiyatla ve özel emir blok satış yöntemiyle kurumsal yabancı yatırımcılara satış işlemi gerçekleştirilmiştir.
Ortaklarımız, elde ettikleri gelirden ihtiyaç oluşması durumunda, şirketin gelecek vizyonunda bulunan olası savunma sanayi faaliyetleri kapsamında şirket satın alımı, savunma sanayi temelli çeşitli Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesi, sağlık bilişim teknolojileri alanında yapay zekâ çalışmalarının yapılması ve yapay zekâ destekli tarım çalışmalarının yapılması gibi çeşitli faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla şirkete kaynak sağlayacaktır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
KSTUR.E payları 19 Nisan seans sonuna kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek
21/03/2024 06:23:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KSTUR.E payları 21/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KSTUR.E payları 21/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri) internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Şeker Yatırım, pay başına 0,14 TL nakit kar payı ödenmesini önerecek
21/03/2024 06:24:00
Şeker Yatırım Menkul Değerler, 2023 için pay başına 0,1393548 TL nakit kar payı ödenmesini Genel Kurul'a önerecek.
Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu tarafından teklif edilen nakit kar payı hak kullanım tarihi 27 Mart 2024, ödeme tarihi ise 29 Mart 2024 tarihinde olacak.
Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin 1 Mart 2024 tarihli özel durum açıklaması ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-19.1 sayılı Kâr Payı Tebliği uyarınca Şirket'in yasal kayıtlarındaki dönem karından 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca uygulanan enflasyon düzeltmesi dolayısıyla hesaplanan geçmiş yıl zararlarının düşülmesi sonucunda dağıtıma konu edilebilecek tutar kalmaması nedeniyle kâr dağıtımı yapılmamasının Genel Kurul'un onayına sunulacağı ve değerlendirmeye esas alınan 1 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 dönemi kâr dağıtım tablosu sayın pay sahiplerimize duyurulmuştu.
Sermaye Piyasası Kurulu, Kurul Karar Organı'nın 7 Mart 2024 tarih ve 14/382 sayılı kararı ("Karar") ile yüksek enflasyonlu ekonomilerde finansal raporlamaya ilişkin Türkiye Muhasebe Standardı 29'un uygulama esasları karar altına alınmıştır. Karar uyarınca kâr dağıtım tablosu yeniden tanzim edilmiş ve dağıtılabilir kârın mevcut olduğu tespit edilmiştir. Karar'ın D maddesinin 10. fıkrasında yer alan "Yapılan yönlendirme öncesinde kamuya açıklanmış kar dağıtım tablolarında, belirlenen esaslar kapsamında düzeltilmesi gerekli hususların bulunması halinde, belirlenen esaslara uyulmak suretiyle düzeltilmiş kar dağıtım tablosunun yeniden yönetim kurulu kararı da alınarak tekrar ilan edilmesine karar verilmiştir" hükmü uyarınca Şirketimiz Yönetim Kurulu 20 Mart 2024 tarihli kararı ile dağıtılabilir kârın yukarıdaki tabloda yer aldığı şekilde tespitine ve kâr payı dağıtılmasının Genel Kurul'a teklif edilmesine karar vermiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
MHR Gayrimenkul, Ataşehir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 17 kat maliki/arsa sahibi ile sözleşme imzaladı
21/03/2024 06:24:30
MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ataşehir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 17 kat maliki/arsa sahibi ile sözleşme imzaladı.
"Yönetim Kurulumuzun 03.01.2024 tarih ve 2024/01 sayılı kararı çerçevesinde;
İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Barbaros Mahallesi, 2195, 2196, 2197, 2198 ve 2199 adalarda yer alan parsellerde kain ve kayıtlı olan arsa mahiyetindeki taşınmazların Arsa Sahipleri ile Şirketimiz arasında % 55'i arsa sahiplerinde % 45'i Şirketimizde olacak şekilde oransal dağılıma uygun kat karşılığı sözleşme ile paylaşılacak konut ve ticari alanların yer aldığı bir kentsel dönüşüm projesi geliştirilmesi kapsamında 2195 ve 2199 numaralı adalar üzerinde bulunan parsellerdeki 17 kat maliki/arsa sahibi ile 20.03.2024 tarihinde noter huzurunda sözleşme imzalanmıştır.
Geliştirilecek bu proje; 2195, 2196, 2197, 2198 ve 2199 numaralı adalar olmak üzere toplamda 5 ada, 51 parsel ve 15.164,25 m2'yi kapsamakta ve diğer kat malikleri/arsa sahipleri ile görüşmeler devam etmektedir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter