Enflasyon muhasebesine geçip,varlıkları değerlese,belki alacağa bile geçer.
Printable View
Ak yat ne kustun be...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi salladı ama THY bu yolumdan dönmem diyor hep ileri
Trend is my friend
Kap Haberi :
Ortaklığımızın %100 hissedarı olduğu THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 136-158 maddeleri ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 18,19 ve 20. maddelerinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca düzenlenen devralma suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi 09.08.2022 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.
Citibank topluyor hemde hızlı şekilde. Ama bu sefer topladiklarini hemen satacağını zannetmiyorum ben. Biraz tutacaktır. Bu hızlı hareketlerin devami gelecektir diye düşünüyorum. Bilanço etkisini göstermeye başladı bence. Bakalım ay sonu bizi nerelere götürür bilinmez.
Şimdiden bir sonraki bilançosu için fiyatlanmaya başlamış olabilir hissemiz. Şuan 97 TL ederi var zaten. Bir sonraki Ekim bilançosunda %30 degerleme yapsa yaklaşık 127 lira civarina ulaşabilir.
Ekim ortasında hissenin fiyatini
127x0,60 pd dd =76 lira
127 x0,70 pd dd= 88 lira
127x0,80 pd dd= 101 lira
Civarlarindan hangisine getirecekler bakalım hisse fiyatını
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
THY Hissesi %133 artar mı? (THYAO Bilanço Analizi)
https://www.youtube.com/watch?v=872B...idin%C3%96zyer
Sn yasemin5566,
Video yu izledim, bence çok güzel şekilde açıklamış THY nin bilançosunun etkisini ve önümüzdeki donemde neler olabileceği konusunda. Ben tamamen katılıyorum.
Şahsen Avrupa ve Amerika havayollari grev nedeniyle ve ayrica Rusya ambargosu nedeniyle cok zor gunler geçiriyor. Iflaslari düşünen ler var yada devletten destek istiyorlar. Ama bizde tam zıttı ve tarihinin en mükemmel bilançosu geldi.
Diyelim ki savaş bitti ve petrol fiyati düştü THY maliyetleri azalmış olacak, kâr artacak
Diyelim ki siparişi verilen ve teslimati geciken uçaklar var. Bazıları gelmedi. Yolcu sayisi artar
Diyelim ki Savaş bitti, ambargo kalktı ve havayolu ulaşımı da böylelikle artış gösterdi.
Diyelim ki havacılık grevi bitti ve ulaşım hareketlendi.
Diyelim ki enflasyon düşüşe gecti ve vatandaş daha çok havayolu ile uçmaya başlayacak lar
Şimdi yeni haberlerde zaten ""Bolat, "THY’nin elde ettiği başarılı sonuçlar ortada. Yani, hisse fiyatı bu performansı yansıtmıyor. Önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcılara THY’nin performansını daha iyi anlatmak için road show’a çıkacağız. " şeklinde görüş belirtti.""""
Yani yolcu sayısı ileride hatırı sayılır şekilde artabilir.
Ayrica ben yıl sonuna kadar 30 milyar kâr rakamlarına yaklaşabilir düşüncesindeyim. Eğer bu olursa f/k orani 3 ile 3,5 arasinda bir yere gelir. Sektör ortalaması video da 12 demiş. Yani buna göre bence hisse fiyatinin en az 2 kat olması lazım.
Ama ben mutevazi yaklaşıyorum ve pd dd si 1,00 olsun yeter diyorum.
Suan hisse degeri 97 zaten
Birde asıl muhtesem tablosunun Ekim bilancosunda geleceğini sağır sultan bile biliyor artık. Belki 13 milyar kâr yazacak ve özsermaye si 135 milyardan 175 milyar rakamina çıkacak. Bunlar olursa hisse ederi 126 gibi bir rakamlara ulaşabilir. Yani bu sene 100 lü rakamlar hayal değil .
Butun bunlara büyük yatirimcilar karar verecek ler.
Önümüzde olumlu olan çok etken var. Yavaş yavaş bunlari hep birlikte görücez muhtemelen
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır