Bir cepten diğer cebe; kimden neyi korumuşlar anlamadım (*)
(*) https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1365186
Printable View
Bir cepten diğer cebe; kimden neyi korumuşlar anlamadım (*)
(*) https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1365186
ne oldu bunlara böyle,üzerlerine ölü toprağı serilmiş misali.hiç mi çalışmıyorlar,kar etmiyorlar...2023 aralık ayının fiyatlarının altındayız.artı,geçen yılın enflasyonu ne yapacağız,2025 de ne yapabilir?
Borusan Birleşik Boru Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Borusan Boru") ve Şirketimizin iştiraki olan BMB Holding A.Ş. ("BMB Holding") Yönetim Kurulları tarafından alınan 06.09.2024 tarihli kararlar ile BMB Holding'in tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Borusan Boru tarafından "devir alınması" suretiyle Borusan Boru çatısı altında birleşmelerine ("İşlem") yönelik işlemlere başlanmasına; bu kapsamda hazırlanacak Uzman Kuruluş Raporu ile belirlenen tutarda Borusan Boru sermayesinde yapılacak artırım ("Sermaye Artırımı") dolayısıyla Borusan Boru esas sözleşmesinin, "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin tadil edilmesine karar verilmiştir.
Söz konusu İşlem ve Sermaye Artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan mevzuat gereği alınması gerekli tüm izinler, İşlem'e ve Sermaye Artırımına konu şirketler tarafından alınmıştır.
31.12.2024 tarihinde söz konusu şirketlerin genel kurulları toplanarak, İşlem'in ve Sermaye Artırımı'nın onaylanmasına karar verilmiştir. İşlem'in tescili sonucunda Şirketimizin BMB Holding'te halihazırda bulunan %12,36 oranındaki hisseleri, halka açık Borusan Boru'ya devrolmuş olacaktır. Böylece daha öncesinde Borusan Boru'da hissedar olmayan Şirketimiz, ilgili İşlem'in tescili ile birlikte halka açık Borusan Boru'da 1.752.030,- TL'si A grubu, 11.124.475,68 TL'si B Grubu olmak üzere toplam 12.876.505,68 TL tutarında ve %9.08 oranında hissedar olacaktır.
İşlem ile ilgili olarak, Şirketimizin ve yatırımcılarımızın meşru çıkarlarının korunması amacıyla, SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ıncı maddesi kapsamında 28.06.2024 tarihli ve 20(2024) sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesine karar verilmişti. Bu açıklama, erteleme sebeplerinin ortadan kalkması üzerine ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmaktadır.
*Bugün bu haberin gelmesiyle, şu andaki çarpanlarını yüksek bulmama rağmen; düşük sermaye yapısı ve gelecek bilançolarda Borusan Boru'nun da konsalide bilançoya dahil olacak olması nedeniyle şimdilik 1 adet de olsa portföyüme dahil ettim.
Bagbozumu selamlar sizi burada görmek sevindirdi. hisse bir adet mi aldın abi :halay::)
Bizim bilmediğimiz ne var,bu nasıl bi satış,hep negatif hep negatif.
Açığa satış serbest oldu mertlik bozuldu,50 hisselerinde açığa satışlar,diğer hisseleri de olumsuz etkiliyor.Zaten 2025 yılında çok bir beklenti olmadığını fonlar bildikleri için aşağı yukarı çalkalama yapıyorlar,bunu yıl içinde çok göreceğiz çünkü endeks13000-14000 kurtarmıyor,2-3 tur attırmak isteyeceklerdir.
Hisseye dair özel bir durum yok.