Eşeğini ortada bırakmak ve kaybolmasına şans, nasip, kısmet demek en hafif tabiriyle basiretsizliktir.
Sağlam bir kazık bulmak ve ona bağlamak o kadar zor olmasa gerek.
Printable View
1994 de ev alanlar da o kadar para kazandı..Ben ev icin de borsa icin de net konuşamam asla..Ancak ev daha garanti gibi geliyor bana...Borsa kumarhane gibi bir yer.Hiç güven verici degil.Yarın hey gidi isyat diyebilirler...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eşeği ortada bırakmakla ne alakası var..?
Hocam yazdiklarinizdan çok farklı yorumlarda çıkabilir.Kendi oturduğum şehirden örnek vereyim 1994 senesinde bursada yıldırım yada osmangazide şehir merkezinde ara sokaklarda bir ev almış olsaydınız 100 m2 inanın şuan satmak bile zor alıcısı çıkmıyor ciksada çok düşük rakamlar teklif ediliyor evin içi yenilenmisse max 150 bin lira.Ev alacaginiza arsa almış olsaydınız en 2-4 kat daha karliydiniz.Şimdi gelelim can alıcı soruya borsada işlem gören temettü veren büyüyen şirketlerden örnek bursa verdik şirket örneği de tofaş olsun hisse senedini alsaydiniz suan alacağınız temettü yıllık olarak size bir daire alir.Her sey nasip kısmet meselesi ama her yatırımcının yatırıma bakış açısı farklı.Ev ihtiyaçtır oturacak evin mutlaka olmalı.Uygun fiyata alınmış prim yapma potansiyeli yüksek ev de bir yatırımdır.Ama suan öyle projeler varki dağ başına bile ev yapıp uçuk rakamlara insanlara satıyorlar.Ülkemize suriye ve diğer ülkelerden gelen mültecilerin yaklaşık sayısı 5 milyon.Ve hiç biri sokakta kalmadı bir şekilde atıl duran boş evleri doldurdular.Ben konutta balon olduğunu düşünenlerdenim.Mülteciler bu balonun patlamasını bir müddet onlesede bu uçuk rakamlarla bu konut satışları nereye kadar gider bilmiyorum.Anket yapıp araştırma yapmayı çok isterdim ama malesef o sektörde değilim.Çalıştığım sektörde 2000 -7000 tl maasla çalışan arkadaşlarım var ve evi olanda olmayanda ev alma derdine düşmüş.Kimsenin başka bir hayali yok sanki.Adam 30 sene çalışmış 3 katli evi emekli oluyor eline geçen emekli ikramiyesi ile kredi çekip ev alıyor 300 bine sonrada kredi borcunu ödeyebilmek için emekli olduğu halde tekrar çalışmaya basliyor.Garip bir döngü hiç hayalin yokmu yapmak istedigin gezmek görmek istediğin yerler yokmu 50-60 yaşına kadar calismissin hala neyin derdindesin.Neymiş cocuklar rahat etsinmis.Rahat eden çocuk o malın kiymetini bilirmi
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynı şeyleri söylüyoruz aslında.Dediğiniz gibi tofaş almayıp başka hisselerde alabilirdiniz..Belki hisse getirileri cok çok daha fazladır ama hisseyi 30 yıl elinde tutabilen kim var..Kimse bunu kolay kolay yapamaz..Benim babam da eski borsacıydi hem de uzun süre elinde tutanlardan..Hala eski makbuzları durur ben de..Hesapladım hepsini..Satmasaymış şöyle şöyle olurmuş dediğim çok oldu..Bir zaman gelmiş satmış ama..Bir yerden kazanmış bir yerden kaybetmiş..Ev öyle değil işte 30-40 sene elde tutulur..Muhitten arsadan kat kat kazanan çok var..Ben diyorum ki özetle 10 sene sonra aldığın hisseden ne kazanacağını bilemezsin..İsyat petkim aselsan tüpraş şimdi mantıklı görünüyor ama 10 sene sonra bakmak lazım bir de...Bakın daha gectiğimiz darbe sonrası borsayı 70 bine getirip ardından 110 bine çıkardılar..1 yıldır ne ysygara yaptılar burada ne psikolojiyle oynadılar..Bu foruma donanımlı adam gönderip 10 bin endeks diye bağırmadılar mı? Böyle bir psikolijide kim 10 sene tutabilir bir kağıdı..Hem 10 sene tutacaksın hem iyi kağıt bulacaksın.Bu sanıldığı kadar kolay değil..
Hocam mantık hep aynı kriz çıktığında ev fiyatida düşer arsada arabada ama nedense borsa yatırımcısı panik yapar yillarca hamalligini yaptığı hisseyi en ucuz fiyattan borsadaki palaya kaptirir.Malesef durum budur.Temel analizini geliştirip temettü odaklı yatırım yapabilen çok az yatırımcı mevcut malesef
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa çok daha iyi getiri sağlayabilir ama o kadar da risklidir.. Türkiye genç nüfusa sahip sürekli göç alıyor, gelişen bir ülke..Emlak sektörü asla bitmez.Durgunlasır ama uzun vadede mutlaka kazandırır..Ben şu an arsalı müstakil evlere yatırım yapılmasının iyi kazanç saglayacağını düşünüyorum..Bu da benim rasyonel bakış açım..Bu yatırımı mı yaparım..Eğer bundan başka param olursa da onla da borsaya girer..Sansım kısmetim neyse onu ararım ki simdi de zaten aynısını yapıyorum..