Niye durmasın, benim orta vade geçtiğimiz hafta carsamba sat vermişti. Düşüş yeni başladı sayılır.
Ayrıca pandemi sonrası üst sınır 120 bin dedik durduk, kolay kolay geçilmeyecek dedik. Twitter da, beyaz yaka topigimde çok yazdım.
Printable View
Evet topiğinizi de izliyorum. Tam nokta atış oldu.
Endeks 80 bine geldiğinde alım önerileriniz vardı. 80-120 hareketini yazmıştınız.
İlaveten altın da da çok tutarlı çıktı yorumlarınız.
Dönüş hareketi bence de yeni başladı. 1025 e kadar düzeltme bekliyorum .
Siz daha mı radikalsiniz ?
Merkezin yayınladığı haftalık verilere bakınca sekiz ayda bırakın dört milyar doları, bir milyar dolar dahi bulmanız, alıp çıkmanız mümkün değil. Hatta buna tevessül ettiğiniz farkedildiği an, bazı şeyleri tetiklemeniz dahi çok mümkün.
Merkez Bankası verileri doğru ise yabancı satışında, yabancı satışı doğru ise satışın karşılığı ile ne yapıldığı hususunda muğlaklık var.
Ülkeye güvenmiyorsun, satıyorsun, fakat çıkmıyorsun. Çıkıyordur veya çıkmıştır diyebilmemiz için alabileceği dövizin olması gerekir.
Vurgulamak istediğim ve üzerinde düşünülmesini istediğim nokta; boş zannedilen fıçı dolu, sızdırıyor zannedilen fıçı ise başka bir kaba akıyor olabilir.!
Esen kalın.
Bugün borsanın düşeceğine binaen(normalde açmam) arçeliğe short açtım. Çünkü grafiği short değil.. ancak borsa düşüş serüveni olunca etkileneceğini biliyordum... 23.77 den açtım, satacağım rakamı da belirledim... hedefim 22.50 idi, hatta ordan tekrar longa dönecektim.. çünkü şu haliyle hala ucuz..(74 tl bekliyorum)
1 saatlik periyodda inanılmaz gel-gitler yaptı hemde az buz değil ve sonunda 23.74 den stopladım.. yapıkredi robotu inanılmaz yanılttı...
Aslında grafiği satta olsaydı, istinasız beklerdim.. sattıktan 1 saat sonra belirlediğim hedefe gelip üstünede 100 puan daha tepti..
Rekor kırabilirdim ancak zamansal hata yaptım..
Bu hafta beklemeyi düşünüyorum, belirlenen hedeflerin üstüne çıkanları veya altına gidenlerin çizimini yaptım, beklemedeyim... burdan short açacak halim yok çünkü hızlı salınım yaptı hisseler, ya yukarı pullback yapıp tekrar aşşağıya gidecek, ya da yukarı trend devam edecek.. arceliği kaçırdık..
Tavhl long açacaktım, haber geleceği belliydi ancak; arcelik motivasyonumu bozunca pozsuz girme kararı aldım, grafiklere rahat bakabilmek için..
Takipteki hisselerde poz almak için bekliyorum.. stratejiler hazır..
İyi bir veri olunca twitter'dan yayınlanıyor genelde. Geçenlerde ay ortasından elektrik tüketimi arttı denmişti, normalde bir ay sonra resmi olarak açıklanıyor.
İstatistiklerin durumu olduğundan kötü gösterdiğine ve vatandaşın moralini bozduğuna kanaat getirilip artık yayınlanmayacak da denilebilir.
veriler perşembe günü öğleden sonra açıklanıyor...geçen perşembe yarım gündü o nedenle bir önceki haftanın verileri açıklanmamış olabilir...yani normalde 30 temmuzda 24 temmuz haftası verileri açıklanırdı...ama bayram arefe gününe denk geldiği ve öğleden sonra piyasalar kapalı olduğu için açıklanmamış olabilir...