Döviz paritelerinin arasına bunuda yazalım bundan sonra.
Eminim birinci sıraya yerlesecektir.
Printable View
Sendikasyon tabii ki yenilenir ama borç verenlerin alışılmışın dışında ciddi yüksek bir faizde direttiklerini tahmin ediyorum. Perşembe göreceğiz. Bu bankalar genelde bu sendikasyonu alıp içerideki TL krediyi fonlamak için bir de swaplıyorlar. Misal swap faizi %32 olsa , sendikasyonun döviz faizi de %11'lerde dengelense, maliyet %43'ün üzerine çıkar. Banka ne kadardan kredi verecekte %43 maliyeti çıkartacak?. O noktada bir sıkıntı oluşabilir.
bende aynı şeyleri düşünüyordum.....Şimdi perşembe sorun çıkmasa bile ilerde doğacak ciddi sıkıntının habercisi olabilir.....Yapılandırmaların hızlanarak devam edeceğini düşünürsek kasımdan sonra marta kadar yabancıların bankalardan beklentileri üst düeye çıkacak....Kreditörler böyle köşeye sıkışan bankacılık sektörünü çok severler...Libor+ faizler zirve yapabilir.....Bakalım sektör nasıl altından kalkacak ?
Çok büyük laflar bunlar...ama nerede o devirler...mangal gibi yürek lazım...
Ama şahsi olarak ben casus takaslarına karşı değilim... karşılığında alınan kim yada ne?...olacak....beni tek tatmin edecek Türkiye'nin ABD tarafından yeni Çin yada G.Kore seçilmesi olabilir...o da bir rahip bukadar edermi...Feto muhabbetinden sonra ABD ye ne kadar güvenilebilir....🤔