1240 yoklamadan rahatlayacağını düşünmüyorum. Vermicektik shortları zararına....
Printable View
1240 yoklamadan rahatlayacağını düşünmüyorum. Vermicektik shortları zararına....
zannediyorum 7.5 lere düşmesinin nedeni aktif rasyosunun kalkacağı beklentisi idi,yoksa kullanılmayan 8.25 in 10.25 e çıkması ne ifade eder ki,hala eksi relative faiz.......yine de bist 30,bist 100 ,vadeli hepsi günlük alda.......ytd
Bu cope bu les biste short acmak buyuk cesaret
Kesseler shortlamam bu kdr geri kalmis borsayi
üzülecek bir şey yok...2002-2007 arası güzel bir fırsat yakalandı...sonra kibir, ben yaptım ettim naraları...yine 2002 ye döndük...borsamızın da oraya dönmesi normal.
ben şahsen üzülmüyorum, yeni bir başlangıç için değişim dönüşüm şart..o da mevcut kafayla olmaz...nush ile uslanmadılar, tekdiri zaten dinleyen yok...kötek şart oldu(vatandaşı kastediyorum..yoksa yiyici tayfaya bir şey olmaz...onlar ve sülaleleri bu devrin zenginleri olarak yaşarlar bundan sonra).
sabah ta belirttiğim gibi, şey 7,75 e dayanmışken endexlerimizin yeşillenmesi saçma bir durum olur.
gerçekçi olmaz.
ha olursa da milletin algıları bozmaya yönelik bir durum olur...
endex in düşmesi gerekiyor.. (sık sık short pozisyonlar açan bir yatırımcı nın dileği değil bu. gerçekçi yaklaşımlar)
endexin ederi eski rakamla 105.000 civarıdır bana göre.
demesin şimdi kimse oradan "iyi de dolar bazlı çok ucuz kaldık" diye.
evet dolar bazlı baktığında endex in çok ucuz gibi ama neyi fiyatlayıp endexi uçurucan?
dolar bazlı endex imiz ucuz ise aynı anda uçan dolar nedeniyle de halk % 45 daha fakirleşmiş. alım gücü % 45 daha azalmış son 2 yılda.
endex imiz bunu mu fiyatlayacak?
kimse kimseyi kandırmasın dolar bazlı çok ucuz endex imiz var diye.
bitti. nokta...
hava yolları ve yan kağıtlar doco clebi gibi kağıtlar hareketlendi ...iyi alımlar var....