Büyük resimde ben haritaları gördüm..!!!!
Ergenekon kumpasını, kozmik odaya ....... aynen....
Salam taktigi son sürat işliyor..!!
Printable View
sifonu çekiverirler..!!
Cüneyt Zapsu..!!!!
https://alaeddinyavuz.files.wordpres...ab25c425b1.jpg
Dolar eylül gibi tepe yapacak.Ondan sonra uzun yıllar o tepeyi göremeyecek.
niye eylül niye sonra tepeyi göremiye cek sizin canınız mı öyle istiyor ekonomik veriniz mı var vahimi geldi
önümüzdeki dönemde dolarda bir tepe olursa o tepenin mahiyetine bağlı biçimde gelişir olaylar.
tahayyül edemediğimiz derecede yüksek rakamlar (mesela 7-8 civarları) olmazsa , mevcut siyasi riskler ve ekonomideki kötü durum nedeniyle dolar/tl de yukarı yönün devam etmesi bana daha mantıklı geliyor. 3-5 aylık projeksiyonlardan bahsetmiyorum, zira gerekirse para basarak yada ek borçlar alarak kuru baskılama yoluna gidebiliyorlar kısa vadede.
bilindiği gibi aşırı dış borç, cari açık, kronik işşizlik ve liyakate önem verilmemesi nedeniyle ehil olmayan kadroların ülkeyi yönetiyor olması en temelde gelişmiş batıya karşı bir dezavantaj oluşturuyor. gelişmişlik düzeyimiz açısından referansımız batılı ülkeler olduğuna göre, yani diğer bir deyişle amazon kabileleri veya ortadoğudaki diğer ülkeler olmadığına göre, onlar (batılı ülkeler, özellikle abd,almanya, ingiltere vb) kadar sağlam innovasyon kültürü, adalet/hukuk sistemi ve dengeli bir ekonomi oluşturmadığımız sürece yukarıda saydığım dezavantajların yükü daha da ağırlaşacak.
USD/TL'DE aşağı yön iki şekilde gerçekleşebilir.
1) USA batar.
2) Biz çıkarız.
Seçenekleri tek tek tartıp olasılıklarını hesaplayarak yön aşağı mı olur yoksa yukarı mı devam eder diye tahminde bulunulabilir..
Misal;
Soru 1, USA batar mı? Batarsa nasıl?
Soru 2, Biz çıkar mıyız? Çıkarsak nasıl? Araba mı üreteceğiz, telefon mu, uçak mı? Yoksa petrol mü bulacağız? Turizmde mi atılım yapacağız? Yeni özelleştirmeler mi yapacağız? (kaldığını zannetmiyorum) Nedir bizi çıkaracak olan?
Bu iki sorunun da muhtelemel cevabı "hayır" olduğu sürece dolar düşmez.
usdtry ithal ekonomisi nasıl bitecek ülkemizde üretilen malın %60 ı ithal sanayiciye üretim yapma ve tüketiciye de dolarla gelen malı alma mı denilecek bilgisayar. cep telefonu .............