yav bunların hepsi hikaye 40 tane kirpi bmc gitti şuanda şahıslara çalışılıyor zaman gelir kandırıldık derler ha muhalefette demi iktidarda mı görücez.
Printable View
İktidar değişince bence şey düşer çünkü öncelikle vatandaş saçma politikalardan vazgeçildi gibi görünce şeyden vazgeçer bence.
Ama borsa daha hızlı düşer önce çünkü gerçekçi politikalar bir süre daralma yaratacak mecburen. Ama orta uzun vade doğru politikalar daha sağlam zemin yaratacağı için de çok ciddi bir potansiyele sahip oluruz ve USD bazlı gerçek ralli o zaman başlar diye düşünüyorum.
saat 15:30 dan sonrasına dikkat etmek lazım bence.
Birincisi , AKP nin yüksek olasılıkla gitmesi elbette var. Bu adaya bağlı doğal olarak . Örneğin Mansur yavaş aday olursa garanti gözüyle bakılması anketler ve şahsen gözlemim dahilindedri. Ama henüz bir tarafın adayı net değil. Diğer adayların içinde yüksek olanı da var zayıf ihtimallisi de var.
İkincisi , Borsayı ne hükümet ne şahıslar yapar. Şuan güdüm olabilir. Ancak, sağlam iktidar geldiğinde her şey düzene girer. 2002 -2013 yılları arasındaki İMKB yi sanırım hatırlayamadın.
Üçüncüsü , adam akıllı yönetim ve liyakatli bakanlıklar oluştuğunda , özellikle ekonomi tarafında, yabancı koşa koşa gelecektir. Buradaki bademleri toza dumana katacaklardır. Sanırım burada da İMKB döneminde olanları hatırlayamadın.
emin ol ki gelecek olan hükümet hiçbir şekilde bu kadar bariz cahilce bir hareket yapamayacaktır. Maalesef burada da yanıldın.
iyi günler...
Aynen öyle. seçim sonrasında ,
şey hızla düşecek ve denge fiyatına gelecek.
bist daha hızlı düşecek ve denge noktasında kalacak. sonra uygulanacak yeni politikalarla sert bir şekilde USD bazlı yeni zirvelere koşacaktır.
( ama bu arada müsadenle , mayıs gibi seçim olursa , ve aday mansur yavaş olursa dolar erkenden düşmeye başlayacak ve bist seçime kadar minare yapacaktır.)